Благодаря за разясняващите включвания!

И аз като Мирама не плащам нищо вече предварително - нетът ми е на най-скъпата тарифа (месец за месец), точно защото пътуваме много и нямам сметка да го предплатя за година. Телефоните са на минималния договор - 1 година, - нищо че няма отстъпка (отстъпката е в това, че след 1 година се е появил по-изгоден план и пак съм на далавера)
Осветлението почти изцяло го минах на LED, така че сега поне от лампите идва икономия около 6-7 пъти

Жилището е добре изолирано и с южно изложение, та и парното е на минимум (на 20-21 градуса не мога да живея, но 22-23 са ок).
Лакът за нокти се пече и трае по над 2 седмици, така хем съм постоянно лакирана, хем не давам по 15 лв. на седмица за лак - излиза по под 10 лв. на седмица. Фризьорите ги намалих до минимум - 9-10 пъти в годината - след като по едно време ходех по 2-3 пъти в седмицата и се отвратих от себе си...
Храната е главното перо, от което някак не успявам да спестя. Ядем био плодове и зеленчуци, био сирене, леща, кисело мляко, маслини, брашно, био кус-кус и все в този дух. По-вкусни са ми просто. Често сме по вегетариански ресторанти.
П.П. Като цяло думата "пестене" не ми се нрави - "икономията е майка на мизерията" е нещото, което знам от опит. И, ей така, за идеята, не пестя нищо.[/b]