Семеен бюджет

  • 134 030
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 1 125
  • София
  • Мнения: 23 741
Ако трябва обаче да го сменя с киноа и броколи, не знам....не съм сигурна.... newsm78
Не знам какво е киноа и не искам и да знам.
Обаче броколи със сметана не връщам при никакви обстоятелства.  Grinning

# 1 126
  • Пловдив
  • Мнения: 26 986
Обаче броколи със сметана не връщам при никакви обстоятелства.  Grinning
И синьо сирене, и синьо сирене!!!

# 1 127
  • София
  • Мнения: 20 712
Аз не бих се отказала да се изхранвам известно време с гуакамоле или само авокадо, но ми идва малко скъпичко за цялото семейство. Киноата също.

Краси...* заинтересува ме с майонезата от извара. Може ли линк или рецепта? Опитвам се да отказвам традиционната майонеза, ама пусто ми е вкусно. И разни дипове много обичам, но те пък си вървят с доста хляб.

# 1 128
  • София
  • Мнения: 23 741
Обаче броколи със сметана не връщам при никакви обстоятелства.  Grinning
И синьо сирене, и синьо сирене!!!
bouquet
Напънах се да се сетя какво пропускам, а то синьото сирене било.  Mr. Green

# 1 129
  • Пловдив
  • Мнения: 26 986
Огладнях като куче, а е едно никакво време за ядене....

# 1 130
  • Мнения: X
Огладнях като куче, а е едно никакво време за ядене....
И аз. Party
Та менюто е според вкуса и бюджета .
Нашето тази седмица беше (миналата де):
-наденица с бекон и яйца в глинен съд; таратор;салата марули,репички и зелен лук; млечни  протеинови шейкове;плодове
-пилешка супа със спанак и праз; печено пиле с гъби и чесън;салата от айсберг и зелен лук,маслини и яйца;шейкове
-бекон с гъби и домати; сърми с черен и басмати ориз със зелеви листа; салата от червено цвекло,авокадо и моркови с лимон
-червена леща супа с много зеленчуци; френски сирена с вино и мезета от сушени филета; зелена салата
- печена пуйка с картофи,моркови и арпаджик с винен сос; салата от ряпа и моркови; шейкове с плодове
- пилешки брош супа с кейл зеле и коприва; яйчена салата с марули, листа от ендивия и репички
-пилешки бутчета пържоли с доматено-краставичена салата с маслини; шейкове
- сьомга с лук във фолио; салата от задушен спанак, праз и прясна мента;  шоколадов кейк с кокос ;плодове
И гризанки и хрупанки-солети ,крекери, плодове и мезета според желанието. Това какво общо има с бюджета на Пенка и Сиси? Точно за това говоря, Краси вегани, ние месоядни, други само на купено карат и няма база за сравнение...

# 1 131
  • София
  • Мнения: 1 010
Киноата е нещо вълшебно - открих я едва преди година. (не е много смъртоносна и за месоядци  Laughing)

Цитат
Въпреки че определят киноа като зърнена култура, тя е близък родственик на спанака, цвеклото и лободата, а благодарение на превъзходните си хранителни качества, придобива все по-голяма популярност. Киноата е истински дар от природата, тъй като позволява да се консумират не само нейните семена, наподобяващи кус-кус, но и листата.

Неслучайно наричат киноа "царицата на зърнените култури".
Нейното консумиране определено е добра предпоставка за здравословно и балансирано хранене, а липсата на глутен пък позволява зърнената култура да бъде включена в менюто на подрастващите. Най-големите производители на киноа в световен мащаб са Перу, Боливия и Еквадор.

Източник: Киноа http://www.bb-team.org/articles/3911_kinoa#ixzz2E5sAV0d8



Как ми се прияде...!

П.П. Адски много неща могат да се приготвят от киноа и стават невероятно вкусни.  Grinning

# 1 132
  • Мнения: 8 242
На мен киноата ми докарва вкус на трева. Нещо хич не ме накефи  Rolling Eyes
Менюто - месо с нещо е всеки ден - ако без месо не се яде. А, евентуално ако е омлет - ама пак трябва да има салам или от сорта  Crazy Мъжете ми и двамата са хищна порода ... аз редовно ям само гарнитурата, че ми идва не знам до къде от месо  Crossing Arms

# 1 133
  • Мнения: X
Краси, личи си, че имаш цялото време на света за готвене.  Laughing
Сега аз да ви кажа нашето седмично меню, което след красиното, е доста неизискано...........
Какво време?    Laughing   Освен червения боб, който трябва да се свари предварително, всичко останало става бързо.А и кое му е изисканото-ориз, спанак, патладжани.....все обикновени неща.
Виж, ако бях споменала Мисо, Темпе, Сейтан, талятели с Уакаме, спагети от папратов корен или картофена юфка, да кажеш , че са необикновени....    Laughing  


Краси,страхотно меню,но някои неща са ми непознати. Проблемът е,че ММ и бонбон да яде трябва да го яде с мръвка-постно не признава.
Аз затова и написах, че месо не подхожда само на крем супата.На всичко останало може да се добави и месо.

Макар , че аз не ям месо, от всичко, което прочетох като информация, месото не вреди кой знае колко, ако се яде 2-3 пъти седмично.
Но месо всеки ден, по 2-3 пъти на ден, например:
закуска-принцеса с кайма
обяд-пилешка супа
вечеря-месо с някаква гарнитура
+ разни мезета, филенца и прочие,
е прекалено много.
Дори, когато ядях месо, пак не съм готвила месо повече от 3-4 пъти седмично максимум.

# 1 134
  • Мнения: 9 899
Тъй като го обърнахте на готварския, казвайте бързо за сьомгата. Търся риба, която е лека и може да се пече на скара. Задължително да не става мазна.

# 1 135
  • София
  • Мнения: 4 434
А аз чакам цяла година Коледа заради постните сърми и пълнените чушки с боб. Почти само аз си ги ям, другите да боднат по сърма-две, и ги правя само тогава. Не мога да утрепя 3 часа време в кухнята само за мен! Не, че и за другите се прежалвам... Wink По заведения и магазини не са същите, да не кажа-направо са си гадни, пробвам ги упорито навсякъде, където ги предлагат. И така-чакам си Бъдни вечер и това е!

# 1 136
  • Мнения: 2 696
Те пък са най-вкусни точно на Бъдни вечер .
Аз също за себе си няма да отделя няколко часа за готвене.
А за Никулден каква риба ще приготвите ?В "Лидл" шаран,пресен - 5 лв.
Дали ще е месо или риба ,като цена е почти еднакво,търси се разнообразие -
това към темата за бюджета.

# 1 137
  • София
  • Мнения: 12 577
Те пък са най-вкусни точно на Бъдни вечер .
Аз също за себе си няма да отделя няколко часа за готвене.
А за Никулден каква риба ще приготвите ?В "Лидл" шаран,пресен - 5 лв.
Дали ще е месо или риба ,като цена е почти еднакво,търси се разнообразие -
това към темата за бюджета.

Вероятно нито едното, нито другото. Отдавна не робувам на подобни празници и "задължителното им меню". Само се пълнят джобовете на търговците.

# 1 138
  • Мнения: 4 300
Тъй като го обърнахте на готварския, казвайте бързо за сьомгата. Търся риба, която е лека и може да се пече на скара. Задължително да не става мазна.
Е  ти баш за обратното питаш значи:) Сьомгата е мазна риба. Колкото по на студено вирее рибата ( и всичко друго де) толкова повече мазнини.

Аз не бих се отказала да се изхранвам известно време с гуакамоле или само авокадо, но ми идва малко скъпичко за цялото семейство. Киноата също.
Добре де, не се заяждам, но какво значи да се изхранваш с гуакамоле?
То първо съдържа 3 неща накръст, т.е. не става за изхранване в истинския смисъл на думата. Второ, се яде в комбинация с други храни като начос или подобни, и трето едва ли едно адокадо е по скъпо от една краставица примерно.
Понякога имам чувството, че ей така, за норматив ги пишете чуждите думички, без дори да знаете за какво иде реч.

# 1 139
  • Мнения: 439
А аз чакам цяла година Коледа заради постните сърми и пълнените чушки с боб. Почти само аз си ги ям, другите да боднат по сърма-две, и ги правя само тогава. Не мога да утрепя 3 часа време в кухнята само за мен! Не, че и за другите се прежалвам... Wink По заведения и магазини не са същите, да не кажа-направо са си гадни, пробвам ги упорито навсякъде, където ги предлагат. И така-чакам си Бъдни вечер и това е!
newsm74И аз така. Станала съм майсторка на постните сърми. Дали да не направя една"репетиция" по-рано? Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт