Семеен бюджет

• 134 168
  • 2 321
  •   1
Отговори
# 2 190
  • София
Ха, ние заради тоя грил на МВ я изгорихме още на първата седмица! Embarassed
Сложих нещо в метална тавичка, мислех че само грилът работи, а то не било така.
Оправиха ни я гаранционно без проблем, обаче грила не го пипам!

Въобще ММ обича да купува големи уреди, с всички екстри, половината от които после не ползваме.
Ето, и фризера на хладилника седи празен наполовина.

Последна редакция: чт, 31 яну 2013, 10:10 от L'Agent

# 2 191
  • Mediterraneo

Моята е с три функции- грил, МВ и комби. Не, че аз не съм правила простотии, дори и при наличието на трите функции  Mr. Green Обгазих кухнята, но поне влязох навреме, преди да се подпалят и шкафовете  Stop

# 2 192
  • София

Моята е с три функции- грил, МВ и комби. Не, че аз не съм правила простотии, дори и при наличието на трите функции  Mr. Green Обгазих кухнята, но поне влязох навреме, преди да се подпалят и шкафовете  Stop

Ужас! Моята явно е подобна-с 3 функции. На упътването пишеше, че може да се слага метал вътре, даже препоръчваха метална лъжичка ако топлиш течности, за да не избухнат и да те изгорят. Пробвала съм го, но не топля чак толкова много. Слагала съм и метални съдове вътре, да пробвам  Crazy - нищо не става, не се топли, защото лъчите не преминават. Но няма пукане и искри, както съм виждала при други.

Пак казвам-явно е до късмет, а не до марка.

# 2 193
Сега ще напиша най-голямата глупост и моля не ми се смейте, но не съм сигурна каква марка ми е пералнята  Embarassed На работа съм и не мога да погледна  Rolling Eyes Сигурно няма друга като мен тук  ooooh! Мисля, че беше Аристон, за обороти пък да не говорим ....
Но друга ми е мисълта, в подкрепа на изказването с късмета при техниката. Харесахме модела, защото живеехме известно време на квартира. После като се преместихме решихме да си вземем същата. Ами докараха ни я и веднага я пробвахме, само пълнеше и празнеше. Влачихме я обратно до Технополис и ни дадоха нова от същия модел. Ами вече 6 години при здраво ползване нямаме проблеми. Та късмет си е и техниката  Wink

# 2 194
  • Mediterraneo

Ужас! Моята явно е подобна-с 3 функции. На упътването пишеше, че може да се слага метал вътре, даже препоръчваха метална лъжичка ако топлиш течности, за да не избухнат и да те изгорят. Пробвала съм го, но не топля чак толкова много. Слагала съм и метални съдове вътре, да пробвам  Crazy - нищо не става, не се топли, защото лъчите не преминават. Но няма пукане и искри, както съм виждала при други.

Пак казвам-явно е до късмет, а не до марка.

Това пък наистина за първи път го чувам- метал, че и препоръчано, да се слага в МВ  newsm78  Shocked Колкото МВ да съм ползвала, дори кант някакъв да има съдът, пращи, хвърчат искри, опасно е... Аз пекох сандвичи, ама не съм врътнала на грила, оставила съм на МВ и в другата стая... Като ми засмъдя на очите, се усетих че става нещо в кухнята  Blush

# 2 195
  • София
Тук ме изненадахте! Изрично си спомням, че в упътването пише да не се слага нищо метално в МВ. Оказа се, че една порцеланова чиния е с кант точно от метал, и такова пращене настана, не ти е работа! Поне така разбрах, че навремето чиниите действително са ги кантвали с метали, а не с боичка.

# 2 196
  • София
Потвърждавам за металния кант по чиниите. А за метални съдове ни би ми минало през ума да слагам в микровълновата.

# 2 197
  • София
Когато е само на режим грил, може да се слагат метални съдове.
Аз обаче не съм много сигурна как се наглася тоя режим... Mr. Green и вече слагам само "microwave safe" съдове.
Наскоро разбрах, че и на пластмасата трябва да гледаш за такъв знак, ако решиш да я слагаш в МВ.

# 2 198
  • Mediterraneo
Когато е само на режим грил, може да се слагат метални съдове.

Разбира се  Peace Моята има и два вида скарички за слагане вътре, когато е на грил.

# 2 199
  • София
Да, да, всички знаем за метала в МВ и всички сме пробвали чинии с кант. Simple Smile На майка ми МВ щеше да избухне от такива.
Моята е с 3 копчета, които сменят режима- МВ, грил и комбо. Независимо в кой режим съм я пуснала-искри няма. Просто вълните не преминават през метала и не загрява. А лъжичката е за да отвежда топлината. Знаете принципа на действие на микровълните-трептене на водните молекули и т.н. Виждали сте как водата в чашата може да "избухне"- аз поне съм го правила. Интересно е, но после трябва да се бърше...Та металната лъжичка отвежда топлината и водата може да заври, както на обикновен котлон.
Не знам какво и е специфичното на моята, никой от приятелите ми няма с такава особеност.

# 2 200
Я, колко хора още ползват МВ!

# 2 201
  • Пловдив
Я, колко хора още ползват МВ!
Удобно си е. Не ползвам всеки ден, но си е удобно да притоплиш нещо.

# 2 202
Категорично не желая да имам такъв уред . Naughty

# 2 203
  • Другата България
Категорично не желая да имам такъв уред . Naughty
И защо? Аз май не познавам някой, който не ползва, сега се замислих за това......

# 2 204
За мен е нездравословен този начин на затопляне .

Общи условия

Активация на акаунт