ВТОРИ клас - първи срок - 1

• 49 354
  • 759
  •   1
Отговори
# 390
  • Варна
SZA, мисля, че можеше да се плаща разсрочено, поне може да попиташ. За децата е голямо удоволствие Simple Smile

# 391
  • Варна
Manzhelka, много благодаря за идеята за Лего настолните игри, показах тази на Междузвездни войни на баткото и той реши да си я поръча на Дядо Коледа. Малкият също хареса Лего и може би ще поръчам от Амазон и аз.  Hug

Сега се чудя да го записвам ли на Роботиката... Точно преди празниците не ми е добре дошъл този разход, но пък той много се радва...

SZA, таксата не беше голяма - около 120 лв мисля, по-големият проблем според мен е времето - занятията са веднъж седмично, през уикенда, по два и половина астрономически часа, често стават и три. Докато чакаш, висиш в колата и убиваш времето. Причината е, че последния половин час винаги е демонстрация пред родителите и децата толкова се въодушевяват, че често просрочват времето. Но иначе е супер - всяко дете има отделен конструктор и отделен лаптоп със софтуер за програмиране. В края на курса (модула)имат нещо като импровизиран изпит и получават сертификат. Навлизат в дебрите на математиката и физиката без да се усетят, инструкторите са млади и ентусиазирани, на достъпен език им се обясняват понятия като градуси в пространството, сензори за допир и звук и т.н. Нещо като работилница за млади калфи- инженери -- децата супер се забавляват. Препоръчвам с две ръце, ако се вместите
времево, че през декември има две състезания по математика.

# 392
  • София
Искам да се оплача Sad
Вчера госпожата дала на децата миналогодишните задачи от софийското математическо състезание, да се поупражняват за тазгодишното. Моето реши едва половината без грешка, още няколко с грешка, а на две въобще не може да отлепи. Викам - дай да видя. Леле майкооооо ooooh! Ми то ужасно трудно бе! Ако сте ги чели - тази с Мимето и Сисито - ми то аз не успях да я реша Shocked Срам и резил - не можах да се сетя какво точно да направя. Беше ми ясно, че ще е нещо с две уравнения с две неизвестни, заместване и пр., но не успях да го направя от раз, както очаквах. Накрая мъж ми я докара до някакъв отговор, но мнението и на двама ни е , че това е нереално трудна задача за второкласници, нямат знанията да решат подобно нещо според мен. Или ние и двамата сме мега тъпи Laughing

# 393
  • София
Белинда, не че ще те успокоя, но моето мнение е абсолютно същото като твоето! Peace Не бих казала, че това ни прави мега тъпи Wink. Това са си задачи за доста напреднали с математиката ученици според мен, може би деца, които ходят на някакви курсове или подобни биха се справили  изцяло . Затова на този етап дъщеря ми просто решава задачи от училище, също и от няколко сброника. С тях няма затруднения никакви, но със задачите от състезания- да. И поне аз го смятам това за нормално- просто нито в училище, нито  в сборниците, които ползваме за помагала, има голяма част от заачите от състезанията. Особенно като тези от скорошния Черноризец Храбър- много трудни ми се струват на мен. Но то и затова е състезание, олимпиада един вид.

# 394
  • София
мога да ти препоръчам един хубав сборник - http://www.book.store.bg/p62262/kurs-po-matematika-za-2-klas-bor … a-dacho-beev.html, има много теория и много решени примерни задачи. Може да ви е от полза.
Странно!
Само аз ли не го харесвам изобщо този сборник?! Thinking
'Ми то една задача не мога да покажа на детето от него!
Уникално зле подреден ми се вижда и направо неразбираем.
Има по една две решени задачи, тук-там, но чак от средата на сборника.
Това, което ми трябва, точно сега, да показвам за задачите с преминаване на десетицата, с едно наум и съдружителното свойстово- не вижам никаква полза от него ooooh!.
Реалното му приложение виждам, едва, след като децата вземат таблицата за умножение. Wink

# 395
kopche, от тази поредица сме ползвали изданието за предучилищна група, но и на мен не ми допадна, затова не сме купували следващите, само ги разлистих, но не ми допадат.

Този и този.
Вторият е с малко по-трудни задачи, но и двата са идеални (според мен) за 2 клас.

belinda, вчера точно това говорихме с нашата учителка. Тя обясни, че задачите на тези състезания са логически и децата, които се явяват в повечето случаи работят именно в тази насока допълнително. В нашето училище математик им провежда няколко занятия, в които обяснява именно такива задачи. Вкъщи или с курсове, просто детето трябва да се упражнява не само в/у стандартния материал, но и в тази насока.

От миналия понеделник София не ходи на занималня. Много се притеснявах от това как ще се развият нещата, но вчера се успокоих  Praynig класната ѝ каза, че за тази 1 седмица толкова е дръпнала, че все едно е изстреляна с трамплин, вече и в бележника се вижда промяната  Wink а дано продължим така, че сериозно се бях притеснила  Simple Smile

# 396
При нас работят по втория сборник със задачи, показан от НСЧ - хубав е  Peace
Тези "с часовника" - изрешава за 1 клас, сега не съм взела и аз;)

По БЕЛ - http://www.book.store.bg/p83921/gramatika-uchebno-pomagalo-po-by … ina-mincheva.html

Има ясно написани правила (ако нещо се чудиш, лесно може да се провери в помагалото), и добри упражнения. Темите са ориентирани като темите в учебника. Само че е на вестникарска и има една тема със звуков анализ и едни уж затъмнени квадратчета вътре с бяло кръгче Wink Е, нищо не се вижда.

НСЧ, супер новина. Само така!

# 397
  • Варна

Този и този.
Вторият е с малко по-трудни задачи, но и двата са идеални (според мен) за 2 клас.

Първият го ползват на занималнята нямам големи наблюдения там, но вторият и аз много го харесвам. Миналата година на същите автори ползвахме за първолаците учебника и от там имам впечатления, та сега потърсих за втори клас и не ме разочароваха.

# 398
  • София
и при нас - първото помагало им е по СИП или ЗИП /така и не разбрах кога кое е/, а от второто решават задачи по СИП или ЗИП. Peace

# 399
  • София
kopche, от тази поредица сме ползвали изданието за предучилищна група, но и на мен не ми допадна, затова не сме купували следващите, само ги разлистих, но не ми допадат.

Този и този.
Да този първият, който си показала съм го ползвала за лятната ваканция, навремето, със сина ми и го беше предал за проверка на госпожата, та ...така и не се върна и до ден днешен у нас. ooooh!
Адски добър!  Hug
Идеален за ваканцията, защото се попълва с  моливче и са много приятни задачките!
Ако го намеря, пак ще го купя на всяка цена!
Иначе, в къщи, помагала по математика от сина ми, колко щеш за 2ри клас. Стига да има, кой да ги чете! ooooh!

# 400
  • София
Човече, браво на София! Явно сте взели правилното решение.
 И ние вкъщи ползваме този втория сборник, на Евелина Динева. Мими с удоволствие решава задачите от него, забавлява се бих казала, докато ги решава. Използваме и сборниците на издателство Слово:
http://www.book.store.bg/p14842/zadachi-po-matematika-za-2-klas- … ka-dimitrova.html

# 401
  • Пловдив
Аз на моята съм купила втория показан от НСЧ. Решава по него у нас. Този с часовника съм го купила, но ми се стори, че е за по-натам, та зотав купих и другия. По Зип имат друг с едни палячовци, но не мога в момента да кажа на кое издателство е, защото седи в училище.

# 402
При нас по Български език е Този
И той е хубав.

# 403
Нещо не мога да влезна в час.В бележника донесе всички видове оценки без двойка,тройките и четворките са по домашен бит,петиците са по физическо,рисуване и инф.технологии,по БЕЛ,математика и музика са шестиците.Класната каза,че имал затруднения с ударенията и с задачите с едно неизвестно.Задачите мога да му обясня,но не мога за ударенията,забравила съм.
За турнира по таекуондо,не мога да кажа,че има големи шансове за успех,но ще има подаръци,ако е вечерна свадба,най вероятно ще успеем да съчетаем и двете,обаче ако е на обяд,едва ли.
Сборниците в къщи си стоят,няма кой да ги отвори.

# 404
  • Пловдив
Имам въпрос - часовете по информационни технологии са СИП или ЗИП, или са редовни часове, добавени към програмата ви. И какво точно се учи, всяко дете ли има достъп до компютър по време на час? Питам, защото в нашата програма ги няма заложени.

Общи условия

Активация на акаунт