БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 657
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 120
Титина, правя си труда да ти отговоря, а ти пак скачаш. ooooh!
За какво изживяване като лекар говориш и какво всъщност питаш?
Обясни ми като на малоумен, че явно не схващам. Ако идеята е само да се заяждаме и
обиждаме - направо ми подмини мненията, поне няма да си играя да ти отговарям цивилизовано.

# 3 121
  • София
Titina, защо реши да изпускаш парата тук? Ако те интересува нещо наистина, задавай си въпросите с по-малко нападателен тон, иначе просто се заяждаш  Peace

# 3 122
Нямам за какво да изпускам пара, ако имам да задавам въпроси то ги отправям към компетентните в това отношение.  Туцка, в ролята на каква/какъв мислиш, че можеш да дадеш компетентно мнение- като лекар или като радетел за домашно раждане

# 3 123
  • София
Не, аз нямам компетентност да отговарям на така задаваните от теб /риторични/ въпроси. Имам компетентност да подкрепя ПРАВОТО на жените да родят вкъщи асистирано.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 12:43 от Туцка

# 3 124
Не съм имала проблемна бременност обаче известно време след като родих се видя ,че малкия има обущарско гърди и единствения проблем произтичащ от тях е можел да стане точно след раждането  и е трябвало да се действа светкавично .
Тъй че мерси от поемането на предизвикателство ,смелост и познаване на собственото тяло в такъв момент.

# 3 125

Сега, като се връщам назад, мисля, че именно училището и безпристрастното обяснение на етапите, бяха основното "обезболяващо" при моето раждане. Това е и големият грях на медицинските лица по болниците - просто не им се обяснява. Разбирам ги - различни хора, различно възприятие на думите им, безплодни спорове... Но не ги оправдавам. По тази точка домашното раждане печели - акушерката няма как да форсира и иска-не иска ще трябва да обяснява. За да задържи родилката в кондиция и да я принуди да й съдейства.

И аз виждам истина в думите ти. Четейки тази тема постоянно се сещам за една друга: "Давате ли на лекаря" или нещо от сорта беше.  Там мнозинството ей така от вътре му идваше да плаща допълнително на лекаря си и смяташе това за съвсем нормално. Дали сами не сме си отгледали тези "богове".
Намесвам лекарите, макар темата да е за избора, защото според мен не случайно на домашно раждане и то в България, тоест неасистирано се решават най-вече жени, минали поне веднъж през болнично раждане.

ОМ права си, важно е да намерим начин да се чувстваме щастливи и свободни в рамките на възможностите си и при наличните ограничения  Simple Smile
Но пък и следва да се стараем, доколкото можем да променяме нещата, така че за тези, които идват след нас да бъде по-добре Simple Smile

Амин.  Simple Smile

# 3 126
Аз съм с ниско кръвно, а се къпя с гореща вода... Не ми се е случвало да припадам и да ми прилошава, докато се къпя...  Laughing

Хич не си представях какво е да бях в болница през това време и да трябва да лежа и да спя там и да търпя всичко без да мога да се разсейвам...
В болницата едва ли щяха да те оставят 2 дена с контракции, щяха да ти сложат система окситоцин и щеше по-рано да родиш. Да те попитам - какво щеше да правиш, ако през тези 2 дена у вас беше тръгнало раждането? Щеше ли да родиш вкъщи?

Не могат да ми сложат окситоцин, защото съм с предишно секцио и ми е противопоказно... А така като чета някои колко лесно достигат разкритие и бързо раждат, май повечето са имали по-голяма вероятност да им тръгне раждането вкъщи, отколкото на мен...   Laughing  Както написах след две денонощия контракции бях само с 3 см разкритие, но пък контракциите не паднаха под 5 мин...
А ако на теб ти беше тръгнало раждането у вас, къде щеше да родиш?

Нямам за какво да изпускам пара, ако имам да задавам въпроси то ги отправям към компетентните в това отношение

Посочи един компетентен в темата и го питай персонално... Но след като го смяташ за компетентен не му противоречи... Ако никой в темата не е компетентен според теб и не изпускаш пара не виждам какъв ти е проблемът да скачаш на пишещите и споделящите в нея....

# 3 127
А ключът към щастието и свободата не зависят от външната среда и предивикателствата,ами се крият в самия човек.Така че някой намира ключа,друг все чака на несправедливия свят да му осигури свобода-я чрез цигарка,я доказване в къщи.

Именно. Малко като в оня филм, Sucker Punch.

Иначе домашното раждане е голям парадокс- хем не боли, хем се обезболява с алтернативни методи и се "вокализира", хем е безопасно, хем трябва да чака линейка в случай на опасност...

А Кристиян не разбра, че лекарите са в частта с вселената.

Ама той май е човекът, дето отказва да се качи на двете лодки и хеликоптера, щото чака помощ от Господ.

# 3 128
  • София

Съвсем нормално- от топлата вода да ти падне
кръвното и да паднеш.

Хмм, мислех, че от всичко разбираш, но от физика май не.

Съдовете се стесняват при повишаване на температурата, съответно налягането се повишава.

Хайде пак помисли дали е така ! Peace

Оп, моя грешка, сори. Просто се сетих, че горещите вани са противопоказни са хора с високо кръвно. Поизложих се, ама не ме е срам да си го призная  Peace

# 3 129
  • София

кръвното и да паднеш.

Съдовете се стесняват при повишаване на температурата, съответно налягането се повишава.

Тази физика само ти си я разбираш май. Топлата вода често се използва за лечение на хипертония, точно защото разширава съдовете и понижава налягането.

# 3 130
  • София

кръвното и да паднеш.

Тази физика само ти си я разбираш май. Топлата вода често се използва за лечение на хипертония, точно защото разширава съдовете и понижава налягането.

Току що се извиних за грешката си.

# 3 131
Ей, размечтах се за сауна. Финландките едно време раждали в сауната.

Имам си сауна, само после не знам как ще изчистим дъските...

Освен това не знам нагрята ли трябва да е...

Когато съдовете ми са разширени, кожата ми е зачервена. Това става с топла вода.

Иначе посинявам.

Като на кранчетата на чешмата, лесно е да се запомни.

# 3 132
  • София
Е, как се стесняват? Тогава лятото няма да се потим, а ще треперим.

# 3 133
Ти недей, че толкова ще се объркат, че ще се радват,
когато бебето се роди посиняло...

# 3 134
  • София
Зачетох се в темите за домашно раждане в Алтернативния снощи и се изненадах колко добре са подкрепени с точната информация. Толкова много линкове, толкова обяснения, такива чисти, бели разкази за вълшебни раждания, че чак да му се прииска на човек да роди вкъщи.  Thinking
Браво на момичетата, систематизирали толкова информация по темата, вкл. и някаква статистика са изровили как секциото причинявало астма на детето  Shocked, обаче ако наистина искат да прокламират домашното раждане като по-доброто, разказите трябва да са истински. Много захарен сироп, чак нагарча....

Общи условия

Активация на акаунт