БХК съди държавата, защото няма регламент за домашно раждане

• 89 396
  • 3 420
  •   1
Отговори
# 3 255
Да, stelt77, освен всичко друго, зачеването е изключително сложен имунологичен процес. Нормално тялото на майката наистина няма да допусне имплантация на генетично чуждия организъм. Налага се имунната система да реагира по особен начин и да потисне естествения локален отговор на маточната лигавица. И това е само част от сложността на зачеването в имунологичен план.

Нормално е жената да забременее без значение от механизма, ненормалното е да не може да забременее... Дали аз съм нормална или ти, зависи от гледната точка... За мен съм си напълно нормална, макар че ми се ще вече да не забременявам (ех, мечти, мечти)... За мен забременяването и безпроблемното износване до 9-ия месец (и малко отгоре) е нормален процес... Ако нормалното беше да не можем да забременеем и износим децата си, то значи съм бая ненормална... Laughing  Аз съм се доказала - закъснява ли ми с три дни - бременна съм - със секс и без секс - пак съм бременна...  Mr. Green
Не може така Стелт.
Преди да спориш с "биолозите" в темата,трябва да прочетеш някой учебник или статУя в нета. Joy Joy
Иначе и преди го писах.
Тук някои сами казват,че без лекарска "помощ" не биха били способни да станат майки,да дадат поколение.Тези жени може би наистина се включват в описанието на Монк и вьпреки,че природата не ги е искала,лекарите са се намесили и са успели да изльжат "сложния имунологичен план",от който някои персони тук имат голямо понятие ooooh!

Цитат
Колко милиарда станахме, все вият по медиите, че сме много и ще опасем планетата, пък то да забременееш и родиш било шестица от тотото...     Хайде де... 
Шестица си е!!!
Остани без лекарска помощ, остани без всякакви лекарства ... трева само да пасеш ... ще те видя колко нормално ще раждаш ... може ти да оцелееш... но знаеш ли колко други ще са на "по доброто място"?!?

Земята така ще ни очисти, че ще останат само шепа народ... т.е. тези които са износили бременността си и родили без един шев ... вероятността техните бебета да не оживеят граничи на 50-50%...само здравите и приспособените за този начин на живот ще останат...

Дано не достигаме до този етап...никога ... защото ни чака мрачно бъдеще за човечеството ако се случи..

Радвай се на благата които имаш и се бой... защото хората сме много по крехки отколкото си мислим...
Имаш ли изобщо понятие колко милиона деца се раждат на година без да са виждали бяла престилка,инструменти и изобщо цивилизация?
Какви свободни сьчинения ви раждат главите...смешно става вече....

# 3 256
Как ли знае да зачева тялото за пьрви пьт...

Тялото не зачева, а в него се зачева. Тялото (материята) не "знае" нищо.
Откьде я знаеш тази тайна?

А ти откъде знаеш, че тялото "знае"?  Laughing
Така се изразих само.Докато твоето е вече сериозно твьрдение,което предполагах,че ще се аргументира само с вьпрос.Така и стана. Peace

Аргументът е, че инстинктите нямат нищо общо със знанието.
Викаш знанието е по силно от инстинктите ли?

Да спориш с Кристиян и неговата "наука",дето само той си я разбира,няма смисъл .
Ти направи своя избор ОМ. Peace

А ти не контролираш ли инстинктите си?

Аз моят избор го направих,въпреки че ти много настояваше да направя твоя.

# 3 257
Не ме разбра ОМ.
Нямам какво да ти кажа повече. Peace

# 3 258
Чудесно,и аз нямам.Не ми харесва да общувам с хора дето са все неразбрани.

# 3 259
Да, stelt77, освен всичко друго, зачеването е изключително сложен имунологичен процес. Нормално тялото на майката наистина няма да допусне имплантация на генетично чуждия организъм. Налага се имунната система да реагира по особен начин и да потисне естествения локален отговор на маточната лигавица. И това е само част от сложността на зачеването в имунологичен план.

Нормално е жената да забременее без значение от механизма, ненормалното е да не може да забременее... Дали аз съм нормална или ти, зависи от гледната точка... За мен съм си напълно нормална, макар че ми се ще вече да не забременявам (ех, мечти, мечти)... За мен забременяването и безпроблемното износване до 9-ия месец (и малко отгоре) е нормален процес... Ако нормалното беше да не можем да забременеем и износим децата си, то значи съм бая ненормална... Laughing  Аз съм се доказала - закъснява ли ми с три дни - бременна съм - със секс и без секс - пак съм бременна...  Mr. Green

Нещо много се фиксираш в думичката "нормално", не знам що така. Не знам и пред кого се доказваш точно? Не очаквах точно такъв комплекс от теб, ако трябва да съм откровена. Simple Smile

Та това ли схвана от моето обяснение ти - че някои са нормални, а други - не?  Mr. Green Няма смисъл да се хабя с теб явно...

# 3 260
Тялото след като знае да храносмила се чудя що бебетата ги хранят с мляко и четат препоръките за кърмене на СЗО,вместо да им се предложи боб и наденица-и тях тялото ги храносмила.
Не чета препоръките на СЗО, а на моето му предлагах много неща, но не ще... Все на кърмата ми се натискаше... Чак като наближи годинката взе да се натиска на други манджи... Сега е на годинка и 4 месеца и яде боб с наденица самичък... Искаш ли клипче?

А ти откъде знаеш,че бебетата искат мляко? Не го ли знаеш от майка ти,от баба ти и т.н.

И откъде тялото да знае как се зачеват деца,ако някой не му  е казал(външен източник) как става? Щото ако я няма тази информация,тялото може да си има всякакави нужди и да ги удовлетворява по всякакви начини-от мъжа и ръката интимно,мъж с мъж,до кекс с животни.... все задоволяване на инстинкти.

P.S.Нормално е жената да роди естествено,дори и като са и изтекли водите,ненормално е да роди секцио,след като вярва в естествените процеси.Кои нормалният и кой ненормалният?

Нещо пак си се объркала, може би трябва да си ги изясниш тези неща, преди да питаш другите и да се опитваш да ги компрометираш...  Laughing   Тялото ни знае да храносмила, но ако аз бутам на новородено бебе боб с наденица, то не вярвам да се наяде много с него...  Laughing  Т.е. моето незнание в случая няма да обърка тялото на бебето и то да прояде боб с наденица... Най-вероятно е бебето да потърси кърма и да подмине боба, ако двете неща му се предложат едновременно... А гърдите ми отделяха коластра два месеца преди раждането... Вероятно и моето тяло е знаело, че на бебето ще му трябва кърма... В противен случай щях да се озоря да отделям боб с наденица, а предполагам щеше и да е болезнено...  Laughing

А тялото ми знае как да зачене (поне моето, за другите вече взех да се съмнявам) и без да е чело учебници по биология... Интересно кой външен източник е казал на моето тяло как да зачене... Този външен източник вероятно знае и кога правя секс, и кога е станал гаф и мъжът ми е свършил в мен...   Живеем в Бай Брадър, братче... Laughing

П.С. По другият въпрос вече ти отговорих... Ако движиш по пътя и те удари кола, ще твърдиш ли, че краката ти не знаят как да вървят и че понеже вярваш в природата и вярваш, че знаят как да вървят, то колата и сблъсъка са мираж и ти си ок...

Та това ли схвана от моето обяснение ти - че някои са нормални, а други - не?  Mr. Green Няма смисъл да се хабя с теб явно...

Не бе, просто се похвалих колко лесно забременявам, та чак ме е яд... Гледам някои пък лесно се палят като дори им се намекне това... Но пък нали темата е затова - да се мразим и обиждаме...  Laughing

# 3 261
  • София
Кристияне, а да взема и аз да те попитам на свой ред, знаеш ли колко бебета и жени умират по света, защото не са видяли бяла престилка? Разни софистики под формата на въпроси, хич не ги подхвърляй, защото лошото на такива похвати е, че могат да се използват и от опонента! Смъртността сред родилките и новородените започва да намалява след като повече жени имат достъп до лекарска и акушерска помощ, дори в най-затънтените краища на света.

# 3 262
Стелче,блестящ трактат,но безполезен.Слабост на ума му викат някои.
Откъде знаеш какво е коластра?Тялото може много неща да прави само,ама да не знаеш за какво.
Каква кола те гони-ами ако ти смачка гръбначният стълб,те краката ти може много да мислят,ама оттам нататък да не тръгнат никога.

# 3 263
Та това ли схвана от моето обяснение ти - че някои са нормални, а други - не?  Mr. Green Няма смисъл да се хабя с теб явно...

Не бе, просто се похвалих колко лесно забременявам, та чак ме е яд... Гледам някои пък лесно се палят като дори им се намекне това... Но пък нали темата е затова - да се мразим и обиждаме...  Laughing

Ти се опита да обидиш някой ли - че не разбрах? И това с мразенето - цъ, цъ, цъ  Naughty - сигурна съм, че нищо добро не те чака сега според ГНМ...

Аз пък готвя страшна супа топчета и умножавам наум двуцифрени числа - подходящо ли е да се похваля тук? Simple Smile

# 3 264
  • В заешката дупка
А ти откъде знаеш,че бебетата искат мляко? Не го ли знаеш от майка ти,от баба ти и т.н.

Е айде сега. Не искам да омаловажавам ролята на лекари, майки и баби, ама пък някои съвсем подценяват ролята на природата за продължението на човешкия род. Първо, тялото на жената произвежда коластра още преди да роди, после когато бебето реве инстинктивното й желание е да го гушне,  а то самО прави сукателни движения с уста и да търси гърдата - също  инстинкт.  Т.е. природата сама си се е погрижила за неговото оцеляване. Сега, че някои познания правят оцеляването по-лесно и за повече хора е едно, но пък съвсем да се изключват вродените ни инстинкти за самосъхранение и продължение на рода - вече е друга крайност.

# 3 265
  • София

А тялото ми знае как да зачене (поне моето, за другите вече взех да се съмнявам)

Тялото ти няма и най-малка заслуга за лесните ти зачатия. Та чак и да се самопохвалваш по тоя повод. Можеш само да благодариш.

# 3 266
Стелче,блестящ трактат,но безполезен.Слабост на ума му викат някои.
Откъде знаеш какво е коластра?Тялото може много неща да прави само,ама да не знаеш за какво.
Каква кола те гони-ами ако ти смачка гръбначният стълб,те краката ти може много да мислят,ама оттам нататък да не тръгнат никога.

Айде отново...  Laughing  Ми не зная какво е коластра, но явно тялото ми знае, щото я отделяше... А за удобство може да й викаме бяла вода... Ако знаем кво е бяла и кво вода Laughing  Квото и да му викаш, бебето обича и търси това, което тялото ми продължава да отделя от гърдите ми... И подозирам, че това не е боб с наденица, макар че не е сигурно...  Laughing
Кола не ме гони, дадох ти пример, който трудно схващаш, дори почти ти е невъзможно...   Laughing  А с краката си не мисля, поне така предполагам, щото в тази тема нищо не е ясно... Кой мисли с краката, кой с главата, кой си седи на мислещата част...   Laughing

Ти се опита да обидиш някой ли - че не разбрах? И това с мразенето - цъ, цъ, цъ  Naughty - сигурна съм, че нищо добро не те чака сега според ГНМ...

Аз пък готвя страшна супа топчета и умножавам наум двуцифрени числа - подходящо ли е да се похваля тук? Simple Smile

Пробвах нещо да видя дали съм права... Ми права съм...  Laughing
Не, никого не мразя, мислех че темата е за да се намразим....  Laughing

На мен пък ми сготвиха страшна супа топчета...  Laughing

А тялото ми знае как да зачене (поне моето, за другите вече взех да се съмнявам)

Тялото ти няма и най-малка заслуга за лесните ти зачатия. Та чак и да се самопохвалваш по тоя повод. Можеш само да благодариш.

Вероятно заслугата е твоя или!?  Thinking  Ще благодаря, ако ми кажеш чия е заслугата да зачевам лесно... Даже подарък за Коледа ще му купя...  Laughing

# 3 267

Е айде сега. Не искам да омаловажавам ролята на лекари, майки и баби, ама пък някои съвсем подценяват ролята на природата за продължението на човешкия род. Първо, тялото на жената произвежда коластра още преди да роди, после когато бебето реве инстинктивното й желание е да го гушне,  а то самО прави сукателни движения с уста и да търси гърдата - също  инстинкт.  Т.е. природата сама си се е погрижила за неговото оцеляване. Сега, че някои познания правят оцеляването по-лесно и за повече хора е едно, но пък съвсем да се изключват вродените ни инстинкти за самосъхранение и продължение на рода - вече е друга крайност.

И една новоизлюпена майка при всички случаи знае какво да прави с бебето си? Или просто го наблюдава и така се ориентира?

# 3 268

Цитат
Колко милиарда станахме, все вият по медиите, че сме много и ще опасем планетата, пък то да забременееш и родиш било шестица от тотото...     Хайде де... 
Шестица си е!!!
Остани без лекарска помощ, остани без всякакви лекарства ... трева само да пасеш ... ще те видя колко нормално ще раждаш ... може ти да оцелееш... но знаеш ли колко други ще са на "по доброто място"?!?

Земята така ще ни очисти, че ще останат само шепа народ... т.е. тези които са износили бременността си и родили без един шев ... вероятността техните бебета да не оживеят граничи на 50-50%...само здравите и приспособените за този начин на живот ще останат...

Дано не достигаме до този етап...никога ... защото ни чака мрачно бъдеще за човечеството ако се случи..

Радвай се на благата които имаш и се бой... защото хората сме много по крехки отколкото си мислим...
Имаш ли изобщо понятие колко милиона деца се раждат на година без да са виждали бяла престилка,инструменти и изобщо цивилизация?
Какви свободни сьчинения ви раждат главите...смешно става вече....

Имам си понятие... и си имам понятие и в Африка, каква е смъртността на децата и майките например, а продължителността на  живота знаете ли? http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%B3%D1%8 … D0%B8%D0%BA%D0%B0.. Така че Глупости се раждат и в умни глави и на доктори и професори даже...
По скоро очаквам да докажат правотата си а не да отричат като цяло естествения подбор, както и че цивилизацията и благинките, които ни предлага сегашния ни живот ни правят много добра услуга?... А вие като, че ли залагате на Естественото,мисля  newsm78 ... но със сигурност въобще не го прилагате на практика, а само си чешете езика тука с майките и показвате излишен ентусиазъм, голям коректив моля ви се и голям капацитет, ... Не ми се иска да имам лекар като вас ... сигурно ще ме уморите, докато се чудите, колко естествено да ми е лечението Peace Thinking Simple Smile

# 3 269
Не, никого не мразя, мислех че темата е за да се намразим....  Laughing

Ми.. това не го разбрах, но щом те влече да намразваш, не може ли поне да го правиш без да дразниш околните.

Иначе за зачеването - да, знам, че ти е гордост. Малко е тъжно да няма с какво друго да се гордееш де, но нали това е форум за взаимопомощ, ще те разберем. Simple Smile

Аз, между другото, също забременявам лесно - дали пък да не почна да го повтарям във всяка тема отсега нататък... Simple Smile Ей така, в случаите, когато нямам какво друго да кажа. Май ще се въздържа все пак - отстрани изглежда доста тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт