Отговори
# 630
грануфорин има при нашите едно шишенце, ако стане мазало и аз бих го ползвала, мен са ме мазали с такова въпреки че има много критики към него сега, не знам защо.

изварения компрес се стича наистина, слагам допълнително хавлиена кърпа да не се стича по дрешките и го държа нощем 3-4 часа. през деня ми е по-лесно да наблюдавам дали е студен, ок ли е.

# 631
 И аз се чудя как да избегнем антибиотиците.Изпили сме 6 антибиотика   от май месец насам, т.е за 6 месеца 6 антибиотика и ми се  виждат много. Но как да се избегнат я, как се лекува бронхити и гнойни  ангини без АБ ?
 Аз мисля, че след толкова боледуване, което не е нормално даже и за дете  ходещо на ясли, да го оставя в нас максимално дълго, понеже сега не съм на работа.Не ми се вижда  нормално в продължение на 6-7 месеца да се разболяваме всеки път на 3-4 дни ходене на ясли.Айде случва се 2-3 пъти, ама това при нас е постоянно.
Сега давам пробиотик и коластра да го вдигна малко. Добре е като се изключи хъркащия нос и него вече  4та седмица не можем да го оправим.
Инъче, аз открих  пробиотици Лактофлор био плюс, които са към 11 лв и са 90 капсули вътре и са доста по изгодни и пише, че стават и за деца над 1 годинка  Simple Smile

Надявам се да изкараме един по - дълъг период здрави, за да  се закрепи и пак да мога да го пусна на ясли Simple Smile

# 632
  • София
 newsm78 Не съм много спец по бронхитите, но тая година и двамата ми направиха ...от нелечение...т.е. лекувахме алергична кашлица...и се стигна до бронхит. Май съм го писала, ама пак да повторя...най-често бронхтните истории били вирусни, така ми каза пулмоложката...и лечението е с вентолин и сироп за отхрачване. Всъщност така ги излекувах и двамата след като бяха пили аб и кашлицата продължи.  6 Аб наистина са си много..Лактофлор био плюс доста добре звучи ...

# 633
Девичка, да Ехиначи давам.
Миналата зима давах 3 месеца без прекъсване - от ноември до януари включително.
После се прави почивка.
Февруари и март минах на Енгистол - 3х1 таблета.

За киселото мляко - купувам Елби. Много ни е вкусно, шупва бързо, наистина има буби в него.
Трудно го намирам прясното, и то е хубаво - пълномаслено за кафето през деня.

# 634
Ползваме за детето аспиратор за нос Маример. Дали може да му дърпам секретите от носа при положение, че и аз съм болна или така ще му лепна и моите бацили?  Rolling Eyes
Странно ми е за тези аспиратори за нос, включващи се към прахосмукачката - така не попадат ли прахоляците от прахосмукачката в носа?  Embarassed

# 635
Няма как да влезе прах в тръбата, тъй като струята дърпа навън секретите и е възможно част от тях да отидат в торбата на машината.
Аз ползвах Бейби вак - страхотно спасение беше.

# 636
Бейби вак е гениално изобретение, а какви съкровища вади  ooooh!

# 637
  • Once there was a Hushpuppy...
Няма как да влезе прах в тръбата, тъй като струята дърпа навън секретите и е възможно част от тях да отидат в торбата на машината.
Аз ползвах Бейби вак - страхотно спасение беше.

Да, да и аз да потвърдя, вади ги едни.....знаете smile3503

# 638
Навих се да ползваме Бейбивак  Simple Smile

# 639
  • в огледалото на живота
Девичка, да Ехиначи давам.
Миналата зима давах 3 месеца без прекъсване - от ноември до януари включително.
После се прави почивка.
Февруари и март минах на Енгистол - 3х1 таблета.

За киселото мляко - купувам Елби. Много ни е вкусно, шупва бързо, наистина има буби в него.
Трудно го намирам прясното, и то е хубаво - пълномаслено за кафето през деня.

Благодаря,мисля да ги давам на детенце през зимния период.По-принцип не давам имуностимуланти при здрав организъм,но тези ми допаднаха като съставка.
Елби-млякото е с добър вкус,но не винаги го откривам.Сега мисля да пробвам да подквася с него,че имам доста прясно пък ще споделя резултат  Wink

# 640
В коя аптека мога намеря Лакто м кидс/ Търсих  при нас в района ,но няма/

# 641
Едва гледам - цяла нощ сме с температура. Вчера ЛЛ каза, че ще я борим до утре и пак сме на преглед да видим как продължаваме. детето кашля ужасно, но гърдите били чисти. Гърло-без налепи, дори и червено не е. Уши - ок. Дано да е вирус и да мине без АБ. Обаче мен ме притеснява тази кашлица и температура. Досега детето е нямало бронхит или пневмония и не знам за ккави признаци да следя. Изписаха ни Флавамед. Вчера нямаше хрема, но вече започва. Стандартно при нас хремата започва първи ден с прозрачен секрет навън и веднага минава навътре и се оцветява секрета. До прегледа утре започнах в носа с Еуфорбиум. Профилактично си давам ехинацея и рибено масло. Ще започна и вит. С и коризалия. А коризазлия 1-ви ден през 1 или през 2 часа се дава на дете?

# 642

Хаха, абсолютно. И от мен глас за Бейби вак.

Аз давам кисело мляко Домлян. Не знам колко и какви живи бактерии има, но е много вкусно. А прясно Верея само.

# 643
  • в огледалото на живота
Коризалия давам първия ден на всеки час,следващия вече разреждам през два.

# 644
  • на последния етаж
Аз също ползвам Бейби вак - незаменим!
И ние вкъщи предпочитаме и купуваме Домлян и Ел Би кисело, както и Ел Би прясно мляко.
И аз вчера търсих Лакто м кидс в нашата аптека - нямаше, но обещаха да проверят и доставят. Ако ли не - ще взема таблетки Био гая.

Общи условия

Активация на акаунт