Брекети - колко ви излязоха и къде ги поставихте - част 3

• 171 520
  • 1 079
  •   1
Отговори
# 90
Aз с такова нетърпение и радост очаквах слагането, че предната вечер дори не спах от вълнение. Няма нищо болезнено в поставянето им. Единствения дискомфорт е, че по време на поставянето устата се изсушава от слюнката. Поставянето на моите отне около 40-50 мин само отгоре. Рани или силни болки след поставянето не съм имала. Единствено сама си наложих ограничението да избягвам някои твърди храни докато свикна напълно с тях. Сега си ям всичко и няма храни, които да избягвам.

# 91
Хееей веднага да се похваля  Laughing
Днес бях при д-р Алагьозова за натягане.. остават ми по план още 8 месеца с брекети, но тя ми каза, че съм на финала и много се радвам.. Вече са на 90% подредени Simple Smile

# 92
Здравейте,момичета.
На 22г съм ,от София.
Обмислям процедурата за изправяне на зъби с брекети. Когато бях малка родителите ми имаха желанието да съм с прави зъби и ми сложиха шини,които разбира се НЕ носих,за което съжалих още през 2009 г. Тогава се върнах при същата ОД от детството с идея за поставяне на брекети. Тя каза,че нямам нужда от тях,защото били за по-сложни случаи,като обратна захапка ,на пример. Съгласих се за шини,незнайно защо. Дори снимка не ми направи.
Направи само отливка и готово-шиниии...
Носих ги доста дълго време,непрекъснато.Не ме интересуваше какво си мислят хората и ги носех и през деня.
Резултатът беше почти незначителен,и то само на горните зъби. Случайно се срещнах с една зъболекарка,която каза,че е абсурдно на тези години да нося шини.Замислих се,но късно. Носих ги около една година и се отказах.
Сега отново искам да пробвам,но вече с брекети.

Впечатленията от темите са ми за др.Иванова и др.Алагьозова (ако не бъркам) .
Моля ,ако съм изпуснала добър ОД ,кажете. И ще се радвам да ми дадете телефона на др.Алагьозова за гр.София.

Много благодаря!
 newsm53

# 93
dd33, ако можеш да си го позволиш пробвай с алайнери Инвизалаин или др марка. Не са толкова видими колкото брекетите (ако нямаш атачментс дори са си невидими - мен до сега 1 год никой не ме е питал имам ли нещо на зъбите дори с атачментите на предните зъби) и по-важното - можеш лесно да си миеш зъбите нормално. Аз съм пробвала с 4 брекетчета, но ми беше адски некомфортно. Може би брекетите изправят зъбите една идея по-добре от снемаеми алайнери. Но ако зъбите предварително не са с перфектна форма и пропорции дори с брекети няма да се постигне перфектен резултат. Ако не са ти много криви може да минеш с Invisalign Express, където са до 10 алайнера (10 алайнера  са ти 20 седмици с алайнери - демек по-малко от 5 месеца и си готова)  и е наполовина по-евтино от стандартния Invisalign курс. Т.е. ще ти излезе колкото обикновени брекети. Процедурата е много по-проста - спестяваш си лепене на брекети, чести посещения при зъболекар и болки след всяко ходене при него. Минах по този път - предпоръчвам ти го. Само с 13 алайнера си изправих горните зъби, които според мен бяха доста кривички.
Аз лично съм доволна от Инвизалаин - изправи ми зъбите идеално. За перфектен резултат ще си сложа сега няколко фасетки. Почти винаги се налага фасетиране  след изправяне ако се изисква всичко да е перфект.
За съжаление тия детските шини явно наистина не работят много добре. Еле пък на дърти години. Моя позната 3 години носи такова като студентка и казва, че зъбите и все още са криви.

Последна редакция: нд, 13 яну 2013, 10:14 от Skrekkelig

# 94
dd33, ако можеш да си го позволиш пробвай с алайнери Инвизалаин или др марка. Не са толкова видими колкото брекетите (ако нямаш атачментс дори са си невидими - мен до сега 1 год никой не ме е питал имам ли нещо на зъбите дори с атачментите на предните зъби) и по-важното - можеш лесно да си миеш зъбите нормално. Аз съм пробвала с 4 брекетчета, но ми беше адски некомфортно. Може би брекетите изправят зъбите една идея по-добре от снемаеми алайнери. Но ако зъбите предварително не са с перфектна форма и пропорции дори с брекети няма да се постигне перфектен резултат. Ако не са ти много криви може да минеш с Invisalign Express, където са до 10 алайнера (10 алайнера  са ти 20 седмици с алайнери - демек по-малко от 5 месеца и си готова)  и е наполовина по-евтино от стандартния Invisalign курс. Т.е. ще ти излезе колкото обикновени брекети. Процедурата е много по-проста - спестяваш си лепене на брекети, чести посещения при зъболекар и болки след всяко ходене при него. Минах по този път - предпоръчвам ти го. Само с 13 алайнера си изправих горните зъби, които според мен бяха доста кривички.
Аз лично съм доволна от Инвизалаин - изправи ми зъбите идеално. За перфектен резултат ще си сложа сега няколко фасетки. Почти винаги се налага фасетиране  след изправяне ако се изисква всичко да е перфект.
За съжаление тия детските шини явно наистина не работят много добре. Еле пък на дърти години. Моя позната 3 години носи такова като студентка и казва, че зъбите и все още са криви.

Skrekkelig може ли да споделиш кой е твоят ОД?  Wink

# 95
Не е в България

# 96
Супер съм щастлива  Heart Eyes На 9-ти ми поставиха брекетчетата на горните зъби. Моята ОД е д-р Наталия Иванова. Спрях се на нея заради цената. Ходих при д-р Йорданова и д-р Гайдарова, любезни и внимателни са, но все пак цената си беше водеща за мен. В момента съм със сапфирени брекетки.
Искам да благодаря на всички, които ме насочиха. bowuu Споделям и телефон за връзка: 0889586453   bouquet

# 97
Скоро си махам алайнерите и ще се наложи да стоя без нищо на зъбите може би 2 дни докато си чакам ритейнъра. Има ли опасност през това време да се разместят фатално?
Освен това се чудя какъв ритейнър да си избера - постоянен залепен отзад на зъбите или снемаем.
Как ще се изкажат ритейнър носителите?

# 98
  • Варна
Здравейте, можете да носите последния алайнер докато ви стане готов ретайнера. Относно вида на ретайнерите, предимството на неснемаемия е, че доктора го залепва и вие нямате грижа след това да го слагате и пазите, но пък малко ще затруднява хигиената. Предимствата на снемаемия е, че можете да почиствате, но пък трябва всяка вечер да имате ангажимента да го слагате. Лек ден.

# 99
Проблемът е, че ще си слагам фасетки и последният алайнер няма да ми става с тях

# 100
Даже си мислех да я сменя, но незнам доколко ще е оправдано, парите, които давам за гориво и отсъствията от работа биха компенсирали услугите на друг лекар в града, в който живея, и все пак, не мога да редвидя колко ще ми вземе евентуален нов ОД за довършване на подредбата на горните зъби и сваляне на брекетите. Не искам да се карам с нея, ама май натам отиват нещата. Година и половина, вече взе да ми натежава...

# 101
  • TX
без малко да свърште темата преди да съм влязла
следя изкъсо че и трите ми деца ще са брекетоносци

# 102
Извинявам се за тъпия въпрос,но дали има някакъв проблем да посещавам солариум с брекети Shocked Simple Smile

# 103
Извинявам се за тъпия въпрос,но дали има някакъв проблем да посещавам солариум с брекети Shocked Simple Smile

Не, аз ходих цяла пролет. Какви притеснения имаш (изобщо не съм си помисляла, че може да е проблем между другото)? Пък даже и да е, няма да седиш озъбена от ухо до ухо в солариума. Mr. Green

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 13:02 от Lidsy

# 104
Препоръчвам доц. Андреева! Peace

Един въпрос: има ли проблем да ползвам електрическа четка докато съм с брекети?

Общи условия

Активация на акаунт