Месечни помощи за дете (детски надбавки) - инфо, документи, въпроси - 7

• 102 316
  • 726
  •   1
Отговори
# 315
  • Пловдив
Миналия месец. Мерси. Ще си чакам значи.

Детските за февруари не са пуснати още.Чакаш,да

# 316
Я да питам аз като идиот - трябва ли да съм подписала заповедта за отпускане на детски за да ги преведат? Не че нещо, ама социалното към което се водя е на другия край на града, а децата болни.

Дирекциите за Социално подпомагане са длъжни да връчат само заповед за отказ.За отпускане е пожелание.

# 317
В някои населени места днес има превод на детски.

# 318
  • Across the Multiverse
Извинявам се, че ще се потретя, но първите 2 пъти никой не ми отговори, а искам да съм сигурна, че съм разбрала правилно. Тъй като дохода се описва за месеца, в който е получен, а аз имах проблеми с документите миналата година и обезщетенията ми не са равномерно разпределени по месеци правилно ли е да ги опиша така (примерно):
март 2012: 0 лв.;
април 2012: 900 лв.;
май 2012: 150 лв.;
юни 2012: 0 лв.;
юли 2012: 840 лв.
август 2012: 350 лв. и т.н. и т.н....
Това е спрямо датите на които реално са ми преведени парите според графата "Дата на ведомост" Така ли е правилно?
Питам понеже в справката ми от НОИ има първо графа "Месец на плащане", но реално това е месеца за който се отнасят сумите, а не в който са преведени.

# 319
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Извинявам се, че ще се потретя, но първите 2 пъти никой не ми отговори, а искам да съм сигурна, че съм разбрала правилно. Тъй като дохода се описва за месеца, в който е получен, а аз имах проблеми с документите миналата година и обезщетенията ми не са равномерно разпределени по месеци правилно ли е да ги опиша така (примерно):
март 2012: 0 лв.;
април 2012: 900 лв.;
май 2012: 150 лв.;
юни 2012: 0 лв.;
юли 2012: 840 лв.
август 2012: 350 лв. и т.н. и т.н....
Това е спрямо датите на които реално са ми преведени парите според графата "Дата на ведомост" Така ли е правилно?
Питам понеже в справката ми от НОИ има първо графа "Месец на плащане", но реално това е месеца за който се отнасят сумите, а не в който са преведени.

Според датата, на която са реално преведени парите пишеш,а не за месеца, за който се отнасят

# 320
  • Across the Multiverse
Мерси! Simple Smile

# 321
  • София
Здравейте,
За пръв път ще подавам документи за детски и имам едно питане. Тъй като в момента съм по майчинство, как да декларирам обезщетението което получавам от НОИ за отглеждане на дете до 1 год.? В смисъл трябва ли ми някакъв документ за пред "Социално подпомагане"?

# 322
  • Пловдив
В смисъл трябва ли ми някакъв документ за пред "Социално подпомагане"?

Специално за майчинството,не.Но ще ти трябва служебна бележка за доход от фирмата за 12 те месеца назад

# 323
Здравейте,
Изгубила съм си заповедта за отпускане на детските надбавки, а сега се оказва, че ми е нужна. Можете ли да ми помогнете? Например с линк, ако има някъде подобна бланка. Или ако може някой от вас да сканира своята заповед, разбира се със скрити лични данни? Много благодаря предварително!!!

# 324
и в крайна сметка да се срамуваш или по скоро да се страхуваш да станеш майка в България...тези помощи са чиста подигравка...35 лв на месец... и какво ще купиш на това дете само памперсите са толкова...не ги е срам, правят ни за смях... аз съм крайно разочрована от стрната ни... аз съм опраделена з 15 юли а ствам на 21 на 9 юли... благодаря много за помоща !

# 325
Здравейте,
Изгубила съм си заповедта за отпускане на детските надбавки, а сега се оказва, че ми е нужна. Можете ли да ми помогнете? Например с линк, ако има някъде подобна бланка. Или ако може някой от вас да сканира своята заповед, разбира се със скрити лични данни? Много благодаря предварително!!!

http://www.mlsp.government.bg/bg/law/rules/index.htm  Това е Правилника за прилагане на Закона за семейни помощи за деца.В приложенията накрая има образец на заповед.

# 326
Понеже никои не ми отговори предния път си пускам пак въпроса. Главно ме интересува втората част.

Здравейте, искам да попитам нещо:
1. Имам ЕТ на мое име, допреди месец съм била по майчинство в друга фирма, в момента съм регистрирана в Бюрото по труда. Трябва ли да нося бележка от ЕТ-то в социалните, при положение, че фирмата не е действаща и не се водя на договор там.
2. След няколко месец ще сключвам брак и семейния доход ще се повиши. Трябва ли да уведомявам социалните след сключването на брака или чак следващата година при подаване на документите?

# 327
  • София
Elfita Благодаря за отговора   bouquet

# 328
Здравейте!
Ако в следствие една продажба леля ми ми прехвърли парична сума по банков път, губя ли правото си на детски надбавки?

# 329
Здравейте!
Ако в следствие една продажба леля ми ми прехвърли парична сума по банков път, губя ли правото си на детски надбавки?

Не, няма да ви окаже влияние.

Общи условия

Активация на акаунт