Тихичко падат вече листата, бебчо си спинка сладко в кревата!Септемврийки 2012!

• 24 929
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • При моите мъже...
Те бебенцата, които в началото плачат и не слушат после стават много кротички, баткото ми така беше, та се надявам и сега да е така  Mr. Green Heart Eyes
Joy е, не е задължително. Аз така се надявах да е, ама ревливато ми бебе стана голямо диване! Heart Eyes Па да не говорим, че още се буди нощем 1-2-3 пъти  Crazy Не съм спала повече от 3 часа накуп от както се е родил Tired

# 661
Хаха Фейт Пламен бокс ли играе?
Мишони има го да.. говорех за колажа на Ева.

# 662
Въпрос към ЛЛЛ:

1) На последната консултация на 16.12.2012 се оказа, че Лора е наддала с килограм и е пораснала с 2 см. След коментара, че се развива прекрасно и въпрос как се храни, аз казах, че е изцяло на кърма, но се храни доста на често и нощем не спи много. Буди се 2-3 пъти с желание да се храни, но не яде дълго и заспива. Педиатърката ми отговори, че кърмата ми не била достатъчно калорична. Предвид познанията ми по материята, реших, че това е най-голямата глупост, която съм чувала, но все пак бих искала потвърждение.
2) Също така ме посъветва да започна да давам вода вече, за да се олесни стомашно-чревният тракт на детето, тъй като предстоящото захранване (аз планирам късно захранване - след 6тия месец) щяло да го затормози допълнително и да свиква от сега. Тя до сега повръщаше при опитите ми да й давам от храносмилателния чай на Хип и не съм я насилвала.

# 663
Па да не говорим, че още се буди нощем 1-2-3 пъти  Crazy Не съм спала повече от 3 часа накуп от както се е родил Tired

Да сигурно е така, ама аз си се успокоявам така  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Heart Eyes

# 664
Ехо и от нас.
Да ви се оплача, получих и аз запушване на едната гърда. До преди няколко часа всичко си беше ОК, а сега стана бучка и ме боли, а умното ми диване не ще да яде от нея  Confused сърди се и се кара и аха ще реве. Като я сложа на другата си цока. На следващото хранене пак ще пробутвам. Пробвам и да изцедя след затопляне, а нищо не излиза... Пф, дано се оправят нещата бързо..

# 665
гледам пак темите с гърдите подхванахме..аз се чудех защо цедя по 50-60 мл и малката неще да яде и реве на гърда.нощем ставам с обиколка 100 см и пак по 70 мл с помпа цедя.днес се къпах и половин час седях и правих масажи и се цедих под душа и усетих че ме и наболява на места като цедя(с ръка) обаче сигурно поне 200 мл изцедих,явно помпата нищо не изцежда и гърдата се запушва

# 666
  • Пазарджик
Мимсат, говорих с консултанти от ЛЛЛ два пъти, и двата пъти ми казаха да изцеждам до облекчаване, а не напълно, още повече, че аз опитвах вчера през деня да изцедя застоялата кърма и не успях, от там ми казаха, че е вероятно запушването да е дълбоко и затова да не става. Нямам температура, това ме кара да мисля, че поне не са се влошили нещата до днес, а иначе гърдата я облекчавам като се получат възли, гледам да я изпразвам? Казаха да не я изцеждам напълно, въпреки че пък ти точно това казваш, вече съвсем се обърках с това кърмене  ooooh!

psmama, когато целта е да се намали лактацията, когато има просто препълване - тогава се препоръчва малко изцеждане до облекчение, за да не се стимулира. Все пак, както писах и преди, когато има запушване или мастит, е важно гърдата да се изпразва често и добре, за да се премахне пробемът. При това почти никога не се налага спиране на кърменето или на кърмата, дори се препоръчва да продължи.

# 667
  • Пазарджик
Въпрос към ЛЛЛ:

1) На последната консултация на 16.12.2012 се оказа, че Лора е наддала с килограм и е пораснала с 2 см. След коментара, че се развива прекрасно и въпрос как се храни, аз казах, че е изцяло на кърма, но се храни доста на често и нощем не спи много. Буди се 2-3 пъти с желание да се храни, но не яде дълго и заспива. Педиатърката ми отговори, че кърмата ми не била достатъчно калорична. Предвид познанията ми по материята, реших, че това е най-голямата глупост, която съм чувала, но все пак бих искала потвърждение.
2) Също така ме посъветва да започна да давам вода вече, за да се олесни стомашно-чревният тракт на детето, тъй като предстоящото захранване (аз планирам късно захранване - след 6тия месец) щяло да го затормози допълнително и да свиква от сега. Тя до сега повръщаше при опитите ми да й давам от храносмилателния чай на Хип и не съм я насилвала.

Agira,

поздравления за прекрасното наддаване. При нарастване с 1 кг за месец е трудно да се твърди, че кърмата ти не е достатъчно калорична. Поведението на Лора през нощта е съвсем нормално за бебе на нейната възраст - много често с напредване на възрастта, те започват да сучат тогава не само за да хапнат, но и все по-често за да се успокоят, да усетят мама, да се почувстат сигурни и спокойни.

При изключително кърмени бебета, които се хранят на поискване, най-често няма нужда да се дава вода, тъй като кърмата е над 85% вода. Много често те сами показват, че не им е нужна, като я отказват категорично.

Твоята кърма е в идеалния състав за Лора и й доставя всичко, от което се нуждае тя като храна и течности, а чрез кърменето задоволяваш всички нейни емоционални потребности. В момента ти правиш най-доброто, което можеш за нея. А това заслужава уважение, адмирации и подкрепа  Hug

# 668
Агира, супер се справяш. Не разваляй хубавата работа с вода и режими.

# 669
Здравейте, мацки, тотално ви изпуснах дирите - 2 теми не съм чела, няма да мога и да се върна назад да ги изчета  Confused Така че ми е трудно да се включа по обсъжданите теми, ще наваксвам  newsm47
За Явор какво да кажа - миналата седмица му биха първата ваксина (след тези в болницата), след около месец продължаваме с останалите - покрай началните му сополи имаме малко забавяне (за моя най-голяма радост  Mr. Green). В неделя беше 5100гр и май към 55-56см (сама ги мерих понеже...), така че човекът добре си наддава, расте и хубавее. Доста ме притеснява това с неакането му - от 2 седмици не е акал сам, само като му сложим свещичка (3 пъти сме слагали)  Confused Уж не бива да се притеснявам, но като не съм се сблъсквала досега...
Та в тази връзка и още нещо - въпрос към ЛЛЛ и всеки в темата, който може да помогне  Hug :
Явор е на изключително кърмене на поискване, но се оказа дете, което никак не си иска често - дори и когато е дълго време буден и в един момент става неспокоен, често не иска да суче, ако не му е дошло времето, което ще рече поне 2.5 часа интервал, но по-често 3 или 3.5 часа. Нощем обикновено се буди 1 път за хранене, като преди това прави м/у 6 и 8 часа сън - по-често са 7-8. Тоест му се събират кърмения от порядъка на 5-6 за денонощие. Може и да е нормално, но големият ми син на тази възраст (а и много по-голям) сучеше непрестанно - по 2-3 пъти нощем, през час и половина - два -> денем. Така че с него бях сигурна, че е добре хидратиран. И въпреки, че съм против даването на вода, а и се опасявам да не започне още по-малко мляко да поема Явор, ако му давам вода, започвам да се чудя дали пък не е редно да му предлагам все пак, особено имайки предвид, че не ака (бях споделила за този проблем и той си продължава, накрая се налага да му слагаме глицеринова свещичка) - възможно ли е по-правилното в случая да бъде да се предлага вода? Дали това би могло да разреши евентуално проблема с изхождането? Малко ли са кърменията, за да е добре хидратиран? (тук е моментът да уточня, че за момента наддава прекрасно и че всеки памперс е доста обилно напишкан, като урината си му е прозрачна на цвят). Като цяло е усмихнато и блаженстващо бебе, доста си играе сам, доста будува вече, само мрази да лежи в количка и да се вози в кола - тогава реве истерично. Но вкъщи си е чудесен и спокоен в повечето дни. Откъм енергия няма равен - рита, обръща се понякога, лежи мноооого по корем и се опитва да докопва играчки и се повдига много нависоко с ръчички, гука, смее се... И аз не знам защо пиша всичко това, може би за да имате по-обща картинка за състоянието му...

# 670
Фейт, Пламен е много готин с тази жилетка Heart Eyes и аз искам да купя на моя нещо такова
Ще ходите ли до Джъмбо, ако има такава мишка като твоята да ми вземеш Blush Heart Eyes

Нали ... а и на самата снимка му викам, че прави язди конче като gangnam style  smile3540  hahaha

Иначе аз тази вечер ходих до Джъмбо за влагомер и други дреболиии ... проверих да такава пееща джИджавка като моята, но или не видях или нямаха  Crazy
Иначе влажността вкъщи показва 62 %, но в момента суша едно яке  Mr. Green

Ева ... много хубав колаж  Hug

Напомням, че утре вечер ще изтрия албума, така че който не е качвал снимка да сложи ... ще оставя само снимките с клажа за да мога да ги използвам понеделник или вторник като пусна нова тема  Heart Eyes

Оффф ... отиваме да къпем дребен вреден .. после ще дочитам  Heart Eyes

# 671
Mimsat и   Sky ,  благадаря за подкрепата. Действам интуитивно и по спомени от лекциите на ЛЛЛ. За 2 месеца Лора е качила 2 кг и е пораснала с общо 6см, при      все че се роди едро бебе. (3700г и 54см) Просто понякога имам нужда да знам, че съм на прав път. Моите уважения към лекарите, но понякога като ннямат отговори,  говорят нелепости.

# 672
Здравейте:)
Днес беше ползотворен ден:)).Най-сетне се видях с глупавата ми шефка,дето вече не ми е никаква същност и и предадох болничните.С новия управител на фирмата ще ги носят в Нои.А дано за Коледа има радост вкъщи хахах/така се бъзикахме някога с наще като взимаха заплата:))/.
Малкия пък пак е със запушен нос ooooh!.Баща му за пореден път болен,дано не го е заразил,чее  #2gunfire.Купих му спрей Диснемар.Някоя мама да го е ползвала и да има впечатления за него?
Ние с малкия лежим на дивана и гледаме Вип брадър финала хехе Party

# 673
Ето ги и другите бебоци  Heart Eyes ако вече има пропуснати свиркайте ще се коригирам   Hug
Лека вечер  Hug

# 674
edna ot nas , моето мнение, което е не много богато, е че бебто ти е добре нахранено и добре хидратирано, всичко си му е наред. Това, което мога да кажа във връзка с даването на вода е че когато сме давали вода на малката, тя, особено лятото в жегата, я приемаше с охота, а и последо време, когато сме давали, предизвикваше акане, макар че обикновено беше съвсем малко, малкото изобщо не искаше да пие, но и малко да смукнеше, обикновено освобождаваше стомахчето. Водата, която давах, не беше подсладена, аз съм против да карам бебето да пие вода като му я подслаждам. Та, това е, ти ще прецениш какво да правиш, не мисля че при нас водата е пълнила стомахчето допълнително, обикновено ставаше така, че я давахме между кърменията веднъж на ден.
Колажите самного готини, защото бебетата са най-готините  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт