Майчинството счетоводно-52

• 35 542
  • 777
  •   1
Отговори
# 420
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Някой да е написал че е задължителен изпитателния срок?
А това до компетентността си отново до въпрос на гледна точка... особено щом лицето ще бъде преназначено на напълно нова длъжност.

# 421
  • Пловдив

agnesana го написа

# 422

agnesana го написа

не ме линчувайте, не съм използвала думата задължително  Embarassed Когато аз разпитвах за смяна на длъжноста (преназначаване на друга длъжност) ми беше оговорено така както аз съм написала. Съжалявам ако съм подвела някого.

# 423
  • София
Още нещо да допълня - промяната в длъжността още не означава промяна в длъжностната характеристика. В този смисъл - ако бъде променена форлмално длъжността като наименование, без значителни промени в длъжностната характеристика, и това бъде ползвано като аргумент за прекратяване на правоотношението поради съкращаване на щата, 0съдебнат0а практика е еднозначна - отмяна на уволнението и възстановяване на работника/служителя.

Извинявам се, че станах причина за размяна на по-резки постинги - намерението ми беше да помогна, според силите си.

# 424
Здравейте отново, по новините преди малко споменаха за двумесечно закъсняване на болничните, но аз го изтървах в началото, ако не е проблем може ли с две думи да обясните какво имаха предвид този път тези клоуни в парламента  #2gunfire

# 425
  • Бургас
Казаха, че  понякога имало такова забавяне. Сега са го направили да е по-бързо изплащането.

# 426
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Новото е, че болничните ще се предават в НОИ до 15 число на месеца следващ този в който са предадени на работодателя. Не чух дали остава срока за плащане до 15 работни дни от датата на предаване. Това значи, че болничен от 02 януари трябва да се предаде в НОИ до 15 февруари и да се изплати евентуално в началото на март

# 427
Ок благодаря няма съществена промяна значи.. А сега до кога е срока да се подават, аз мислех, че е до 10 число  newsm78

# 428
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Ок благодаря няма съществена промяна значи.. А сега до кога е срока да се подават, аз мислех, че е до 10 число  newsm78

Досега беше до два дни след плащане на осигуровките... най-късно до края на месеца.

# 429
Благодаря   bouquet много ми е приятно да общувам с вас lovekiss

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 14:20 от ТиаРа

# 430
Здравейте  Hug
В болнични съм в периода 12..11-11.12.Днес в сайта на нои видях ,че е започнало плащане на болничния ,като се ма изплатени парички за месец ноември-т.е 12 раб дни за ноември.Въпросът ми е дните за декември кога ще ми бъдат изплатени ,да ги очаквам ли изобщо тези дни  Confused

# 431
  • София-Младост
Здравейте  Hug
В болнични съм в периода 12..11-11.12.Днес в сайта на нои видях ,че е започнало плащане на болничния ,като се ма изплатени парички за месец ноември-т.е 12 раб дни за ноември.Въпросът ми е дните за декември кога ще ми бъдат изплатени ,да ги очаквам ли изобщо тези дни  Confused
През януари.

Новото е, че болничните ще се предават в НОИ до 15 число на месеца следващ този в който са предадени на работодателя. Не чух дали остава срока за плащане до 15 работни дни от датата на предаване. Това значи, че болничен от 02 януари трябва да се предаде в НОИ до 15 февруари и да се изплати евентуално в началото на март
Принципно промените им планират изплащането да стане към края на месеца. Т.е. ние подаваме до 15-то число, без значение дали са платени заплати, осигуровки  и т.н., а те изплащат до 29-30 число.

Последна редакция: чт, 13 дек 2012, 14:58 от AnMary

# 432
  • София
Още едно питане от мен (на предишното все още никой не е откликнал  Blush) - дните редовен платен годишен отпуск, полагащи се за годините, в които жената е в майчинство, могат ли да се ползват непосредствено след изтичането на двете години майчинство, или трябва жената да се върне на работа и тогава да излезе в отпуск?

# 433
здравейте,
след дълго ровене в интернет и отказ на служителките в нои да ми обяснят, нямам отговор на въпроса си, дано някой от вас знае: как мога да разбера какъв е минималният осигурителен доход за моята професия?? попаднах в интернет на някакви таблици с кодове, намерих уж и моят код, но кодовете в таблицата са двуцифрени, а този на професията е по-дълъг, и изобщо не мога да се ориентирам. доходът на който ме осигурява работодателят е двойно по-висок от реалната ми заплата и съответно много голям процент от малката ми заплата отива за осигуровки. сега съм болничен, предстои ми майчинство и ме зарадваха, че въпреки, че последните 2 години съм плащала всички тези високи осигуровки, ще получа малък болничен и съответно майчинство. Надявам се поне да не трябва да плащам занапред такива осигуровки, щом така или иначе не ги ползвам, това е пълен абсурд??  #Crazy
благодаря предварително

# 434
Здравейте Simple Smile
Имам няколко въпроса към вас, но първо да ви кажа ситуацията: В момента ползвам отпуск за отглеждане на дете до 2год. Налага ми се да започна работа(заради финансови причини). Ще започна 2/2, защото и таткото е с такива смени и няма да пускаме детето на ясла. Чела съм, че ако започнеш работа при друг работодател - ще си взимам пак 240лв, а ако се върна при същия - 120лв. Въпросът ми е как става номера: хем да остана да се водя майчинство при стария работодател (уведомява ли се по някакъв начин, как? ) и трябва ли да бъде договора при другия работодател някакъв "по-специален"??? Бях чела и за някакви документи за смяна на обстоятелствата (в смисъл че започвам работа) - къде и кой трябва да ги подаде? аз или счетоводителя(и тук ? - кой от счетоводителите - на старата или на новата фирма)?
Мерси предварително!

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 11:31 от Mimkataaaaa

Общи условия

Активация на акаунт