Халит Ергенч и новата продукция "Великолепният Век"( Muhteşem Yüzyıl) тема 48

• 48 995
  • 757
  •   1
Отговори
# 210

И аз благодаря на Izabele, но да не забравяме и fenkata1968, двете споделят тази нелека задача по превода на резюметата от известно време!!!

newsm51 smile3525  bouquet и за двете !

Не знаех  Blush  bouquet  bouquet

newsm51 newsm51 newsm51

# 211
  • Мюнхен
Привет Hug

И аз очаквах  повече  от този епизод.
В отговора ,който даде  обаче султанът на Хюрем по повод това което тя каза за Ибрахим,
виждам причините за увлечението му  във Фирузе
и причините за промяна на държанието му към  Хюрем.
Преди да тръгне на поход той каза,че са му
омръзнали разправиите в харема./Където винаги в центъра е Хюрем/.
Трудно му е да преглътне това ,че тя пренебрегна вековни правила
и се настани в покоите на валиде.Видя синините на врата на Фирузе.
А колко предишни прегрешения има?
Винаги иска нещо от него,винаги говори срещу някой.
Кой мъж обича зли и мрънкащи жени?

В същото време Фирузе не иска нищо,не се оплаква,а хитро само с поглед
дава да се разбере кой и го е причинил,хитро обработва децата и демонстрира
любов и привързаност към тях,чуролика му нежно и единственото което иска е неговата любов.
Това,че е до нея и е достатъчно. Той има нужда от такава нежна, ,смирена, всеотдайна любов,
/все още   не знам дали е искрена/ която не  натоварва,а е балсам за душата ти след уморителен ден.
Мразя сценаристите затова,че в такъв нереалистичен образ ни представят Хюрем.
Образ,който е абсурдно да съществува при тези норми и закони,който са действали тогава.

Та какво повече .... Искам да допълня, че Хюрем няма вече кого и какво да спасява, от позицията на която е, нищо и никой не я застрашава вече, нито децата й. .....
 Peace

Копирам само това изказване, въпреки че има доста неща в поста ти, с които не съм съгласна. Първо бих те попитала някой въобще призна ли позицията на която е Хюрем? Аз това не го видях. Дори и след раждането на децата, след брака и със СС пак се опитаха да я горят, убиват, а виновниците останаха ненаказани. Видяхме ли Фирузе или Махито да и целуваха полите? Продължиха ли дори нормалните наложници да и се подиграват и да и се присмиват? Да продължиха. Кой въобще я зачита? Броят се на пръстите на едната ръка.
Сега да отговоря на написаното от теб. Тя и децата и са застрашени. СС дори не се интересува от нея. Остана само и Фирузе да роди и съвсем ще я забрави. Ако Мустафа се качи на трона какво ще стане с нея и децата и? Не видяхме ли намеренията на Махито когато СС беше на смъртно легло? Тогава дори Валиде я защити и пазеше от Махито. Не скриха ли децата от нея при Хатидже? Зашо ако тя не е застрашена? Ако нещо се случи на СС кой ще ги защити? А нея? Нали Ибрахим през цялото време това се опитва да направи, да види Мустафа на трона. А какво се е случвало с другите синове тогава? Докато Хюрем има поне малко влияние и е до СС, тя може поне да се опитва да защити децата и себе си. Но ако СС съвсем я пренебрегне или ако Фирузе роди, тя губи всичко!

# 212
Izabele smile3525 Flowers Bouquet
Благодаря!

# 213

newsm51 newsm51

newsm51 newsm51

newsm51 newsm51

smile3525 smile3525 smile3525

smile3525 smile3525

smile3525

# 214
  • София
Спомних си изчезването на Изабела.Тогава СС "уведоми" Ибрахим,че знае всичко по случая и Ибо беше гузен,че не знае подробности...Та....мисля си,дали този път Ибо няма да се застрахова и натопи ХЮ пред СС за ФЗ и предложената сделка за детето на Нигяр newsm78 newsm78
Видяхме как се държа с Хатидже,без никакави задръжки,той толкова е "обсебен" да намери детето си,което е по-силно от него,даже подсъзнателно може да се надява,че СС би го разбрал като баща... newsm78 newsm78

# 215
Изабеле & Фенче благодарности за превода !  bouquet  bouquet  bouquet

# 216
Спомних си изчезването на Изабела.Тогава СС "уведоми" Ибрахим,че знае всичко по случая и Ибо беше гузен,че не знае подробности...Та....мисля си,дали този път Ибо няма да се застрахова и натопи ХЮ пред СС за ФЗ и предложената сделка за детето на Нигяр newsm78 newsm78
Видяхме как се държа с Хатидже,без никакави задръжки,той толкова е "обсебен" да намери детето си,което е по-силно от него,даже подсъзнателно може да се надява,че СС би го разбрал като баща... newsm78 newsm78

Да натопи, едва ли - той се чувства гузен пред СС , че е натъжил любимата му сестра и едва ли би си позволил да му говори за това. Да, може да се надява подсъзнателно на разбиране (нормално е, нали бяха братя), но иначе едва ли...Това дете е само негова (и на Нигяр) грижа..

bggirl22 , аз не очаквах да си съгласна с мен и очаквах напълно твоя отговор.  Wink  Но нека и аз да попитам тогава, още с идването си тя на кого демонстрира уважение и признание..?! Крушката винаги си има опашка... Naughty  Но Хюрем вече е управител на Харема и е защитена от СС като такава, той я назначи , както и децата й. Що се касае до това кой какво казал в пристъп на ярост и гняв като част от некви интриги..е несериозно за мен като аргумент. Иначе говорим за битка за власт, не за защита на живот - различно е.  Peace Така или иначе само едно от децата й би поело трона, както и става..

# 217
Цитат
още с идването си тя на кого демонстрира уважение и признание..?!
А защо трябваше да демонстрира уважение и признание към  някого? Може би признание за това,че има "честта" да е робиня !? Или уважение към тези,които се отнасяха с нея като животно? (Само като се сетя за "медицинските им проверки" ми настръхва косата)
Уважение и признание се постигат, а не се изискват и дължат!

# 218
Цитат
А защо трябваше да демонстрира уважение и признание към  някого? Може би признание за това,че има "честта" да е робиня !? Или уважение към тези,които се отнасяха с нея като животно? (Само като се сетя за "медицинските им проверки" ми настръхва косата)

Да, така е  Naughty и все пак с добро и дипломация се постига повече! Wink
Вярно е, че тя не попадна  по своя воля там, но и нямаше да си спечели врагове...И друг път съм казвала, тя ги припозна като такива и те наистина станаха такива - и те трябваше да се защитават - инстинкт за самосъхранение....

# 219
Цитат
А защо трябваше да демонстрира уважение и признание към  някого? Може би признание за това,че има "честта" да е робиня !? Или уважение към тези,които се отнасяха с нея като животно? (Само като се сетя за "медицинските им проверки" ми настръхва косата)

Да, така е  Naughty и все пак с добро и дипломация се постига повече! Wink
Вярно е, че тя не попадна  по своя воля там, но и нямаше да си спечели врагове...И друг път съм казвала, тя ги припозна като такива и те наистина станаха такива - и те трябваше да се защитават - инстинкт за самосъхранение....
Laughing мда не само ги припозна! От момента,в който усетиха силния и характер и по-късно любовта на султана, те й станаха врагове! Няма какво да се сърдим тогава и  на нейния инстинкт за самосъхранение ! Laughing
Днес си припомних думите на Нигяр: "Тя е една много влюбена жена и е способна на всичко"
 Аз само бих допълнила :и всеотдайна майка!
За дипломацията и "доброто" съм съгласна, само че има места и моменти където не действат и който сляпо се осланя на тях става храна на рибите (тогава), а и сега не се котира особено!
ПП Защо пък Мария да е добра?Тя остана при нея ,защото нямаше друг избор,дори и затова тръгна с нея на заточение,страхуваше се да остане сама в харема,че Хюрем зло,ама без нея по-зло! А тънките сметки,за султанските постели дето си ги правеше? За какво стана мюсюлманка?
 И Хюрем НЕ сложи отрова на султанската трапеза! А "обработи" Mr. Green само гроздето на Фи и се погрижи за спокойния й сън! Laughing
Колкото до парите и подаръците към слугите, аз не видях тя да е въвела този прийом в харема, а нея я научиха на това! Това правеха и Валидето, и Махи и т.н!

Последна редакция: чт, 15 ное 2012, 22:00 от vvi

# 220

Какви задръжки? та Хатидже най-нагло го излъга в очите ... а той винаги я е почитал и обичал. За него тя е нещо невинно и чисто, а в един момент се оказа , че нее по-различна от всички други жени!
И изобщо Ибрахим не се е чуствал гузен през Сюлейман за принцесата... те тогава просто се надлъгваха  един друг ... Просто Сюлейман както винаги обича да прави - каза че е отгоре ... и че не просто е отишла в манастир - твръдле лесно проследимо е ,  а как по труден и сложен път ... та който иска  да ходи да я търси горката принцеса,  която благодарение не на кой да е , а на Хюррем се оказа на дъното на Босфора!!!

Привет Hug

И аз очаквах  повече  от този епизод.
В отговора ,който даде  обаче султанът на Хюрем по повод това което тя каза за Ибрахим,
виждам причините за увлечението му  във Фирузе
и причините за промяна на държанието му към  Хюрем.
Преди да тръгне на поход той каза,че са му
омръзнали разправиите в харема./Където винаги в центъра е Хюрем/.
Трудно му е да преглътне това ,че тя пренебрегна вековни правила
и се настани в покоите на валиде.Видя синините на врата на Фирузе.
А колко предишни прегрешения има?
Винаги иска нещо от него,винаги говори срещу някой.
Кой мъж обича зли и мрънкащи жени?

В същото време Фирузе не иска нищо,не се оплаква,а хитро само с поглед
дава да се разбере кой и го е причинил,хитро обработва децата и демонстрира
любов и привързаност към тях,чуролика му нежно и единственото което иска е неговата любов.
Това,че е до нея и е достатъчно. Той има нужда от такава нежна, ,смирена, всеотдайна любов,
/все още   не знам дали е искрена/ която не  натоварва,а е балсам за душата ти след уморителен ден.
Мразя сценаристите затова,че в такъв нереалистичен образ ни представят Хюрем.
Образ,който е абсурдно да съществува при тези норми и закони,който са действали тогава.

Та какво повече .... Искам да допълня, че Хюрем няма вече кого и какво да спасява, от позицията на която е, нищо и никой не я застрашава вече, нито децата й. .....
 Peace

Копирам само това изказване, въпреки че има доста неща в поста ти, с които не съм съгласна. Първо бих те попитала някой въобще призна ли позицията на която е Хюрем? Аз това не го видях. Дори и след раждането на децата, след брака и със СС пак се опитаха да я горят, убиват, а виновниците останаха ненаказани. Видяхме ли Фирузе или Махито да и целуваха полите? Продължиха ли дори нормалните наложници да и се подиграват и да и се присмиват? Да продължиха. Кой въобще я зачита? Броят се на пръстите на едната ръка.
Сега да отговоря на написаното от теб. Тя и децата и са застрашени. СС дори не се интересува от нея. Остана само и Фирузе да роди и съвсем ще я забрави. Ако Мустафа се качи на трона какво ще стане с нея и децата и? Не видяхме ли намеренията на Махито когато СС беше на смъртно легло? Тогава дори Валиде я защити и пазеше от Махито. Не скриха ли децата от нея при Хатидже? Зашо ако тя не е застрашена? Ако нещо се случи на СС кой ще ги защити? А нея? Нали Ибрахим през цялото време това се опитва да направи, да види Мустафа на трона. А какво се е случвало с другите синове тогава? Докато Хюрем има поне малко влияние и е до СС, тя може поне да се опитва да защити децата и себе си. Но ако СС съвсем я пренебрегне или ако Фирузе роди, тя губи всичко!

Как точно решихте, че образа на Хюррем е нереалистичен????
Явно съм пропуснала разказа ти за личните ти срещи на кафе с Хюррем!  прости ми!

Хюррем няма какво да пази децата си -- те са династията!  И какво толкова лошо има Мустафа да бъде следващият султан?  По-добре ли е станало като един пияница се е възкачил на престола!  Вземете да почетете история -- Селим е пияница благодарение на майка си!!! Защто майка му е смятала че той трябва да бъде контролируем!  А не като Мехмет да й се опълчва!
Това ли е вашата прекрасна Хюррем?
Която е продала дъщеря си, само и само да има верен везир!
Нима вие самите искате да бъдете с мъжа, който мама каже , щото така й е изгодно?  Няма ли да страдате за Михримах ?????

вие не харесвате Махидевран  за нещата които направи!  Ала Хюррем направи АБСОЛЮТНО същото!!! Сложи отрова на масата на султана, трепа неговите любимки, крещя пищя ....  Тя с нищо нее по-добра!

Казвате кой я почете -- уважението не се купува!!!!! Както си мисли самата Хюррем ... с пари купуваш слуги , които се боят от теб.  За да те уважават  трябват качества , които тя непритежава! Дори факта че смее да използва едно невинно дете само за да извие ръцете на пашата - показват колко е зла!

Казвате да я покажат в друга светлина - как строи ,как дава пари ... Човек не е добър защото дава пари , за да си изплаща греховете!  Добър е защото независимо от всичко е протегнал ръка на падналият!  Примерно Мария е добра ... въпреки всичкото зло, тя пак помагаше и подкрепяше Хюррем.  А Хюррем какво направи --  хвърли на вълците Нигяр - онази, която и отвори пътя и я направи султанка!  Дори и сега единственото нещо , заради което й помага е за да съсипе Ибрахим ... Изобщо на Хюррем не й пука дали Нигяр ще умре. Както не й пукаше дали щ умре Бали бей, Айбиге, .... Както и желаеше смърта на Искендер Челеби

Ужасена съм в какъв свят живеем, щом можете да харесвате една интригантка и убийца!  ooooh!

# 221
Izabele  Hug fenkata1968 Hug
благодаря за огромния труд по превода и отделеното време за нас Peace

# 222
Цитат

Съвсем права си - уважение и признание се постига!!!!
Но първо тя трябваше да покаже такова ... тя дойде обаче с рогата напред!  Кого почете?  Кого уважи?  Тя крещеше из парема още първият ден!! Тя се озъби и на Валиде и на всички други ... Пробвай днес този номер  и да видим дали няма да те изхвърлят.

Казваш "А защо трябва да демонстрира уважение и признание към някого?" -- а защо някой нея да я уважава?????   Логиката е абсолютно същата  !!!   Защо си мисля че ако някой те удари и ти ще му отвърнеш !!!  Тогава не е ли редно щом тя иска уважение и да уважава?!?!?!

А за това какъв е бил реда .. ами такъв е бил реда ...  хюррем да не се беше натискала да става султанка ... щеше следя някоя година по живо по здравода напусне двореца

# 223
  • Пловдив
Момичета помооощ:) Някъде из предишните теми някои беше качил клип на Халит Ергенч някаква рецитация с един убииствен глас.Не мога да го намеря от сутринта ровя.......Ако някои знае къде е и ако може да го качи пак Ще съм много много благодарна.....

# 224
Няма какво да се сърдим тогава и  на нейния инстинкт за самосъхранение ! Laughing

За дипломацията и "доброто" съм съгласна, само че има места и моменти където не действат и който сляпо се осланя на тях става храна на рибите (тогава), а и сега не се котира особено!

Не, ние не се сърдим на нейния, разбираме го - също както и този на враговете й. Wink Wink
На дипломацията едва ли някой тогава, а и днес се осланя сляпо..Нали знаеш, че тя е продължение на войната с други средства..Wink) И май че дори самата тя започна да го осъзнава..особено сега..
И да, харемът е бил тъжно, грозно място и това, че тя е усвоила добре правилата му..ми не може да ме трогне....

Общи условия

Активация на акаунт