Любители на Котки Тема 68

• 43 155
  • 749
  •   1
Отговори
# 390
Фея, колко тоалетни общо имат вашите мацани? Да не би да не й харесва да дели с другите котки, или пък ако има отделна за нея, може да не й харесва ако някой друг се е изходил преди нея там? Има ли начин да качите една тоалетна на горния етаж но да я сложите някъде където кучо няма достъп до нея? Иначе как се разбират Рижик и Лили с Искра? Може да е приела мазето като тяхна територия, особено ако няма как да се отдели една тоалетна само за нея и другите двама й я "оскверняват"  Laughing и затова да търси да ходи другаде...

И богданкините очи много често излизат така на снимки когато снимам със светкавица - присвити и "високомерни" защото е замижала - затова не обичам да я снимам със светкавица. Подканя такива интерпретации, които не са особено верни  Laughing а и не ми харесват. При нея е особено зле защото формата на очите й е такава че като ги присвие, изглежда направо сърдита. Човек може да си изгради съвсем различна представа за нея от такива снимки. А всъщност е такова сладурско добричко бонбонче  Heart Eyes Затова гледам да я снимам без светкавица, дори и снимките да станат малко кофти.

# 391
Дидитка, две тоалетни имам, ама са огромни (32 gal. Rubbermaid storage boxes). Пясъкът е multicat, double duty, а Искра я взех от рескю, в което имаше поне още 10 котки, така че е свикнала да дели.

Ако сложа тоалетна на втория етаж, няма как да спирам Лили и Рижик от това и те да акат и пишкат там.

Лили все още съска (никога не е нападала), но само когато Искра е много наблизо. Рижик я приема нормално - миришат си носовете, сядат един до друг. Кучето не проявява никаква агресия и Искра даже любвеобвилно се отърква в носа му.

Последна редакция: нд, 02 дек 2012, 18:44 от Фея Кръстница

# 392
Фея, имам ето тази книжка - .
 Ако мислиш, че може да ти свърши някаква работа ще ти я пратя.

# 393
 HugЗдравейте, пухчовци! Сигурно е обсъждано стотици пъти, но ще помоля и за още един 101-ви:) Томи става на 2 месеца след седмица и сме пред дилема относно ваксината. 2-ма ветеринари ни казват да сложим тази ,която се слага на 2 месеца и следващата, която е на 3-4 против бяс да я пропуснем, други ни казват направо на 4 да сложим втората... Трети пък ми казват каквото и да реша , една седмица преди ваксината да го обезпаразитя вътрешно с паста, с която пък е обезпаразитено на 28 дни като беше. Котето е изцяло у дома, не му позволяваме да излиза дори на терасата!  Няма контакт с други животни, макар че ми е ясно, че вирусите се пренасят и от нашите дрехи. Та вие, сладури какво ще ме посъветвате?Ето го и него, вече удвои теглото си от 470 грама е 930:))https://www.facebook.com/media/set/?set=a.526871804007522.133344.100000541202313&type=3#!/photo.php?fbid=535193703175332&set=a.526871804007522.133344.100000541202313&type=3&theater

# 394
Фея, имам ето тази книжка - .
 Ако мислиш, че може да ти свърши някаква работа ще ти я пратя.
О, безкрайно си мила!

Не мога така да преценя колко работа ще ми свърши... Може би ще най-добре да ида до книжарницата и да видя дали имат книжката, да я прегледам.

Аз писах и на жената от рескюто. Надявам се тя да може да ми даде някоя приложима идея или обяснение...

# 395
  • Варна
Феичка, докато успееш да влезеш в акъла на Искрето и да разбереш проблема, може да опиташ да я спреш от ходенето по нужда на забранени места с хитрост. Първото което се сетих ( от някой от темата съм го запомнила) е тиксото. На някаква плоскост( за да е мобилно съоръжението) може да налепиш тиксо и да го сложиш на леглото.

Аз имам питане към теб( и всички, които хранят любимците със сурово месо). Проблем ли е, ако едновременно с това се дават и гранули? По колко месце трябва да предлагам на 3-4 месечни котки и колко пъти на ден?
С Грей не ми се получи суровоядството( само за няколко дни образува цистинови кристали). Притеснявам се, че Женя само от специални гранули няма разстройство, но пък със сурово месо може да се стабилизира, знам ли. Мила, тъкмо я похвалих, че оздравя, пак повърна двукратно пауч и гранули. И пак играе и уж всичко е наред- май храната прави проблеми.

# 396
Ето това е съдържанието -
121 страници е1 PDF формат.

# 397
Стейси Грей, аз дебелият господинчо го храня от 10 години със сурово месо, до сега проблеми нямам. Последните години давам и суха храна, не много, но при него не е проблем, яде. Ама той си е прасенце, може да го видиш на предната страница какво е добиче. Иначе когато почнах да го храня със сурово месо, беше на близо годинка и вета каза максимално 100 грама дневно само месо, но той е мъж и е доста едър, за Каролина каза около 60 грама, тя е на 4 години и е около 4 кила. Но тя пък изобщо не ще и да помирише месо, с нея си карам на гранули  и консерва, поне за сега.

# 398
  • на морето
Здравейте, писета и мацки ! Hug Благодаря за палцестискането !
Аз ,малко в страни от темата , ама да "докладвам ", че "обезтопчаването " на моите момчета мина с леки инциденти от не-медицинско естество  Laughing.След като ги взех вече събудени от кабинета ги занесох първо при родителите ми / имахме работа там /.  И в един момент се оказа , че единия от Братя Макс не е в чантата .  Shocked Тя е платнена  с ципове / не си знае ЕГН-то Mr. Green /  и  от едната страна беше лееекинко отворена . Естествено всичко ми се обърна -да не би да съм го " посяла " някъде по пътя .Ама , пък все си мисля , че ще се забележи излизане от чантата на черно коте с увита в лейкопластова лепинка лапа ...Изрових всички скришни места в помещенията , докато го намерих скрит под гардероба .А как се е наврял в това не повече от 5 см. процепче си е жива загадка . newsm78 . Варианта беше да извадя чекмедже за да бръкна и стигна до него .Само че ....той се изплъзна , мушна се под камината и се дематериализира ...Буквално !  И така остана до днес сутринта на гости " у баба " Mr. Green Е , не беше особенно желан , но пък и той не си е показал муцунката навън в светлата част на деня .Осигурих му всички удобства - манджа, вода  и тоалетна и след над 24 часово криене  на втората вечер ги е уважил . След като не подейства и " терапевтичното " оставяне на Лора там ,   сестрата стигна до извода , че " повече не могат да го чакат и им пречи  " и да остана поне да спя там ,пък белким като ми познае гласа  да излезе . Така и стана . Всъщност, горкото дете изскочи почти веднага след като останахме сами и няма да описвам какво мъркане и таркаляне беше . Гушкахме се , галихме се  и т.н. Сутринта никък не беше доволен от мушкането в чантата , и съпроводи целия път с трагични арии .По -важното е , че операцията по прибирането му в къщи приключи успешно .
Като оставим този инцидент , самата процедура е ОК!
Феичка , самото име Искра ми е особен пресантимант - имах колежка  -адашка  на твоята рижава прелест. Сега , за твоя проблем .
Скрит текст:
Мисля , че Исето все още си "търси мястото " в групата . Ще ѝтрябва още време докато се изгладят отношенията . Чишкането на дивана е по -скоро вариант на маркиране на територия . На заявяване на присъствие .Често казано не си спомням какви са правилата у вас , но ако тя си има свое легло и ако ти им разрешаваш да лягат / ходят / спят върху диваните , то мисля , че като решение на първо време ще е да й сложиш леглото / или това на което спи / на мястото ,което е чишкала . Не мисля , че ще чишка в него .
Друг вариант е евентуално несъгласие с нещо , протест един вид ...ама поради защо ...не мога да кажа .
Последен вариант ....някакъв медицински проблем....Може да е и още зараждащ се ....
Като пример : Единият от котараците , след появяването на мъниците през пролетта , започна да чишка в един ъгъл каквото и да правех. Изолира се от останалите и ги приех като протест срещу стесненото жилищно пространство . След няколко месеца /края на юли / му установихме  запушени пикочни проводи. След лечението вече нямам проблеми .Единствено ако субстратът в тоалетната е престоял повече , но това се случва по изключение .  

ahasver - от все сърце желая щастие , хармония и любов !

# 399
Ahasver, много любов и семейно щастие ви пожелавам!  Hug

asha, голям Худини е този младеж  Laughing Важното е че всичко е минало и вече си е отдъхнал и той, и ти.

У нас котешкото кьоше вече е украсено  Laughing

И елхата украсихме, и както винаги сложих легълцето на Богданка отдолу. Цяла година го подминава и само когато го сложа под елхата, му обръща внимание и ляга в него. Снощи не дойде да спи при нас и на сутринта главата й миришеше на елха  hahaha

# 400
  • Варна
Lumikki, благодаря за инфото! Hug
 Вчера хапнаха по малко сурово месце, днес обаче не искат. Ще им предлагам, да видим какво ще стане.

Фея, предполагам си се сетила, но за всеки случай да кажа-пясъкът в тоалетната у вас дали не различен от предния на Иса. Миличка ми я дадоха с друг пясък и отначало слагах от него в тоалетната.

# 401
  • София
У нас котешкото кьоше вече е украсено  Laughing

Много красиво и празнично.  Grinning

# 402
  • In a surreal moment!
Адашке - Хем се смях с цяло гърло, хем ми беше свито сърцето до края, да не би нещо лошо да се  е случило.
Всичко е добре когато свършва добре! Поздрави на котекомпанията и специално почес по гушката на Лори. Heart Eyes Hug

Феичка - да изкажа  и аз едно предположение. Мисля ,че може би Исето все още се страхува от батю, кака, Голямото Бау и всички странни неща около нея. Идва горе водена от мерака за обследване и когато я насвие нуждата се страхува или не знае как да се върне долу и пишка дето я свари сварата, в случая май където се е почувствала най-удобно и където мирише на теб(вас хората) и е най-безопасно. Мисля ,че е ок да я социализираш горе, но все още трябва да поседи повече време долу близо до панички и WC, за да затвърди местонахождението им и да свикне напълно с къщата ,шумовете и всички обитатели. Мисля си, че малко подрани с очакванията към нея. Надявам се ,да не съм те обидила с предположението си. То може и да е напълно невярно.  Peace

# 403
Съжелявам , нещо съм много разсеяна  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

Последна редакция: пн, 03 дек 2012, 20:37 от elichka_vangelowa

# 404
  • София
Еличка, на котките им е вродено да си вършат работите на определено място. Научават се не за 5-6 месеца, не за 2 седмици, а с едно посочване на тоалетната, стига да не са съвсем бебенца, които по принцип не могат да вършат такива работи и се масажират. Поне аз не съм гледала коте, което да се възпитава с дни. Случвало се е да не знае този чист пясък за какво е, но в момента, в който се изцапа с неговото "произведение", взето от неправилното място, веднага му става ясно. Разбира се, говоря за традиционната тоалетна с пясък. За всякакви други непривични места като канал, човешка тоалетна и т.н., си е нужно възпитание. Всяко ходене не на място е някакъв проблем - здравословен или поведенчески. В случая Томи не е могъл да устиска, заради разстройството. Ако обаче прави и други неща не на място, явно има някаква причина и е добре да си я изясниш.

Фея, в малкото случаи когато Мацо влизаше в територията на Мъро, първата му задача беше да му се изпишка в тоалетната. Явно искаше да се наложи. После Мъро си душеше тоалетната неспокоен и не смееше да ходи в нея. Може би ако възрастните котки са ѝ взели страха, тя не смее да пишка в тяхната тоалетна. В приюта е свикнала с други котки, но в случая тук господарите са ясни кои са, а тя е натрапницата.

Честито коледно кътче и романтично легълце на Богданка! Чак да ѝ завиди човек!  Hug

Честит първи сняг! Теди, за съжаление желанието ти се сбъдна.  Wink

Общи условия

Активация на акаунт