Любители на Котки Тема 68

• 43 159
  • 749
  •   1
Отговори
# 405
Защо на 5-6 месеца чак  Shocked Пикълс беше на седмици като се научи (под един месец), още не можеше да ходи стабилно, дори аз й помагах с памуче (по съвет оттук я слагах на тоалетната й), след като се научи сама и отне само 2 дена да схване къде и за какво й е тоалетната. Не мисля, че бих чакала до 5/6 месеца...

Заки преди не щеше да ходи по голяма нужда, но и той свикна. А сега както и всичките ни други котки отказа тоалетната и иска да излиза навън, какво да го правиш... Дара пък сама схвана от първия път, в който влезе в къщи  Peace

# 406
И аз се оцъклих на 5-6те месеца. То на такава възраст тръгват по любов вече, как ще се чака за елементарни хигиенни навици толкова. До тогава ще си е изградил други навици вече - я на дивана, я на леглото - които ще са трудни за изкореняване.

# 407
  • на морето
Е , може да се е объркало момичето .Да е искало да каже 5-6 седмици . Thinking Thinking
Еличка , мила , достатъчно са ти писали момичетата .При котетата този момент с "приучаването " както при кучетата го няма .
Те ти нагледен пример :
Момичетата им знаят историята на мъниците - тук нямат месец , но в момента в който започнаха самички да си търсят място за облекчаване ги слагах в "детската тоалетна " .Още на втория -третия път бяха почти на ясно какво , как и защо .Не ,че нямаше и по -нататък инциденти  докато им улегнат "знанията ", но ....едно е редовно ,друго е случайно .  На този принцип съм приучавала на "тоалетна " години наред дузина котила . Като правило , винаги има един аутсайдер , който си харесва някое друго място и първите месеци упорито си държи на него , ако не го гледаш къде се облекчама .Инък и той си знае правилата и ако му сшътнеш търчи към Правилното място .
С други думи - Изключвайки момента с разстройството / въпреки , че не е извинение в случая , ако си е знаел от преди тоалетната / с редовно следене и настояване , зе вяколко дни , до седмица Томи ще се научи .Независимо колко е малък . Прости ми , че забравих , ама мисля  вече е към 2 месеца , нали ?

# 408
Обърках се  Embarassed на нова клавиатура съм и не съм  свикнала още  Laughing  Имах предвид 5-6 седмици е идеална възраст за приучаване на хигиенни навици и на Томи му е късничко на 3 месеца е Embarassed и се притеснявам дали ще мога да го науча  Confused Фуфи беше на 1 месец и се научи за 2 седмици - 6 седмици  Tired  Имам въпросче тъй като на Томушка му е  време за тоалетна (определено) и се чудя между кристал , бентонит и силикон  Фуфи беше на бентонит ама й полепваше по лапите  Sick От приятелки съм чувала ,че силикона е най-добре . Вие какво мислите ? Иначе Томи си знае  във един голям леген със тревичка  и там си върши произведенията  Crazy Ама  все пак да не го правим селяче  Mr. Green

# 409
Между другото чистех тоалетната (с бентонит ) всеки ден и пак полепваше по лапите - Не съм доволна нещо ! Naughty

# 410
Полепването не е от бентонита, а от марката. Ние сме с бентонит от началото и никога не е полепвал. Изключително доволна съм, но мисля че тази марка не се продава в  България (Fresh Step). Тя има и вариация за дългокосмести котки.  Не помня твоята Фуфи с каква козина беше, но на дългокосместите понякога им полепва, затова някои марки правят и пригодена тоалетна за дългокосмести котки. Опитай да намериш такава.

# 411
  • София
Между другото чистех тоалетната (с бентонит ) всеки ден и пак полепваше по лапите - Не съм доволна нещо ! Naughty

Имайки предвид, че имаш проблем с възпитанието на Томи, ти препоръчвам единствено бентонит, който е най-близък до "естествената тоалетна". Нека се научи, пък тогава си прави експерименти със силикон и др. А тоалетните с бентонит са различни. Някои са по-ситни, други по-едри, някои много се прашат и цапат, други не се слепват добре. От по-евтините варианти съм най-доволна от Бенто класик, но все пак ми е най-изгодно да купувам пясъка на Лидл. Пробвай различни варианти и виж коя тоалетна ще ти допадне най-много и ще ти е най-изгодна финансово. И най-вече в легенчето трябва да има много пясък, за да могат да стават хубави топки, а не да се залепят по дъното.

# 412
  • Варна
По принцип съм доволна от Бенто класик, като най-евтин съм го намирала в един зоомагазин( в строителен маркет към "Владиславово'- 4,80лв). В момента няколко пъти купувам бенто на Данте от Кауфланд за 2,99лв. Пак за 5 кг. Засега това, което не ми харесва е, че цветът е кафяв и Женя ми прави кафяви стъпки по мократа мивка. Laughing

# 413
Тaня67 Може ли снимка на този пясък от Лидл?Искам да го видя какво представлява опаковката,та да мога да купя от него да го пробвам. Rolling Eyes

# 414
По принцип съм доволна от Бенто класик, като най-евтин съм го намирала в един зоомагазин( в строителен маркет към "Владиславово'- 4,80лв). В момента няколко пъти купувам бенто на Данте от Кауфланд за 2,99лв. Пак за 5 кг. Засега това, което не ми харесва е, че цветът е кафяв и Женя ми прави кафяви стъпки по мократа мивка. Laughing
Можеш да й сложиш изтривалка за крака пред тоалетната  hahaha

# 415
  • София
Стейси, пробвай лидлската тоалетна - 6 лева, 10 кг и е по-добра от Данте. Все пак Бенто е по-добра.  Wink Наскоро се загледах, че и Карфур имат собствена марка на прилична цена, сива на цвят, но не съм я пробвала.

pisenxeto, само един вид е, няма как да я сбъркаш. Не мога да открия снимка, но ако намеря ще добавя.

# 416
Тaня67 Може ли снимка на този пясък от Лидл?Искам да го видя какво представлява опаковката,та да мога да купя от него да го пробвам. Rolling Eyes

Синя е, само тя е при храните за кучета и котки. И Пикълс е с нея, най-изгодна ми е. Не е върхът, обаче и не е лоша определено, особено за парите си. Но от паучовете на Лидъл съм супер доволна  Peace Пикълс само тях уважава, произведени са в Германия и определено са много хубави. И има едни месни пръчици за котки и тях ги уважава като глезотия. За сега ѝ стига 1 пауч на ден иначе са 4 (400 гр.) за около 2,50...нещо такова беше, а тоалетната е около 6 лв. за 10 л.  Peace

# 417
  • Варна
ДидиткаJoy
Таня, хм, цената е добра, пък и имам Лидл до нас, ама отдавна не съм ходила.
Хич не е зле да си споделяме за такива работи и да купуваме изгодно.

Бу, пробва ли меглиора против космите в стомаха? Ако да- какво ти е мнението? Май в Кауфланд го мярнах, но не се реших да взема. Rolling Eyes

# 418
  • на морето
Аз пък съм за Бенто Икономик .Най - изгодно я намерих в Зоомаркет - 4.30 лв при досегашна най -евтина възможност в м-н Валенгер и Зоомагазина до кино Септември / в Бургас /  4.50 лв. По други места сумите варират м/у 4,80 и 5.00лв. Че и нагоре в някои квартални магазини тип супермаркети .
Съгласна съм и с това , че се разпрашава много и полепва по лапите .Всеки ден събирам поне една -две шепи с метлата  из цялата къща. Но ...и също така след многобройни опити за подмяна с по -малко струващи заместители пак се връщам на него . Никой не ми прави тези , характерни за Бентото топки .В повечето случаи чишото се утаява на дъното и след няколко ползвания се образува отдолу един -два пръста мокър пласт , който дори не може да се изгребе , без да се махне и малкото останал читав материал отгоре . Инъче казано Бентото ми е най -издържлив.
Така ,че съм за Бенто. Само !
Еличка , сигурна бях , че си се объркала .Ти си много просветено за годините си момиче .Радвам ти се ! Томито ще се научи -не се притеснявай .Както казаха и другите момичета , а и ти знаеш - котките се чисти животинки . Да не мислиш , че аз съм почнала с Бентонит още от начало .
Скрит текст:
Не знам дали помнят момичетата , но първите Бентонитни камъчета аз ги видях , да ги продават в Цветарските магазини в опаковки от / поне според мен / около килограм  из далечната втора половина на 90 те години .Тогава си купих дре торбички за да ги ползвам като дренаж за кактусите ми . Mr. Green Mr. Green Mr. Green  Котките ми по онова време се облекчаваха или из дворовете / преди да ги направят на ресторанти , таверни или да ги застроят с кооперации ; в банята ...или по разни ъгли на коридора . Embarassed Нямам спомен как дойде идеята да ползвам котешка тоалетна ...Не помня кога ....Наистина ! И всички котета започнаха да я ползват . Каналите на банята , ваната и мивките бяха алтернативи , ако другите не са изчистени навреме .
 Първо бях с два големи легена от магазините за 1 лв .После , поредното върнато ми коте си дойде в комплект с тоалетна / бентонит + пластмасовото коритце /, и паничките за храна . Та така , до днешните 4 бройки -две п/у закрити (защото вратичките се счупиха  Mr. Green Mr. Green Mr. Green) , онази -първата , донесената , и една купена след това от мене . За момента стигат при редовно почистване , но си замислям поне за още една .

# 419
В началото купувах подобни котешки тоалетни. Материалът се разнасяше наоколо, замирисваше, трудно се чистеше. И накрая се убедих, че няма по-добро решение от добрите стари вестници, накъсани на ситно в легена. Изхвърлям след всяко ползване, изплаквам легена с гореща вода и готово.

Общи условия

Активация на акаунт