АгУуу очакваме да чуем всички от нашите малки Септемрийски душички!

• 24 102
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
sky, аз пък имам друго радикално решение на проблема - да си разменим бебетата. Ти с твойта 'ранителна кърма и аз с мойта некалорична:) таман ша са оправят децата:) Според мен не трябва да се притесняваш. Ти, ако не му даваш да яде колкото често той иска, дали после няма да си навакса на следващото кърмене. Аз си мисля, че не можеш да накараш бебе да яде повече или по-малко, но може и да греша.

# 316
При нас коликите тази нощ се върнаха с пълна сила Shocked Shocked Shocked

И при нас така...

Скай, вит. Д преминава с кърмата. Всъщност го предписват, защото не е сигурно майката получава ли достатъчно,  та и да предаде.  В този смисъл, стой и ти на слънце Simple Smile
Не си дръж детето гладно, има ли къде да отидеш да го премерят, примерно НАПК или ЛЛЛ и след примерно седмица да отидеш пак. Пиша ти това, защото тук и по книгите ми единствения проблем с наддаването на кърмено бебе е некачването. Идеята е, че щом може да изсуче толкова, че да качи много, значи има нужда от това количество. Ти нали не ядеш храна, която "помпа", значи не е това.
Тези неща ги изчетох когато миленита беше с такова притеснение, но докато намеря, прочета и тръгна да пиша вече ЛЛЛ и бяха отговорили Simple Smile

Аз не разбрах, какво е предаването с ваксините? Пак ли Гала?

# 317
Миленка може ли да споделиш, а както и други мами които хранят с АМ през колко часа храните бебоците и по колко мл им правите newsm17 newsm17
Не че много разбирам, ама според мен дори и кърмата да не е от най-хранителните при хранене на 2 часа няма как бебока да не качи толкова. Струва ми се много на често това хранене.
Скай, възможно ли е Владко да повръща от преяждане newsm78 newsm78
На моя лакомник като му направя по-голяма доза я изяжда и после прави фонтани, просто няма мярка за храната

# 318
# 319
Скай майка ми каза, че е прочела в "Книга за бебето", че витамин Д се складира в мастните клетки и запасите стигат за 1 месец  Sunglasses

# 320
Здравейте, зачезнах за малко. Четях ви, но докато стигна да пиша и вече свободното ми време изтичаше  Simple Smile

Има ли някой, който ще слага ваксина Ротарикс? Аз мисля по въпроса.

Августа, благодаря ти, че си се постарала да провериш подробности по моето притеснение.  Hug А къде четеш? В нета или в някоя книга?

Скай, как добре те разбирам. Да залъгваш гладно бебе е ужасно.
Да споделя как се развиват нещата при нас. Ние сме вече почти на 3 месеца. В началото нищо не ставаше с режима. На два часа ревеше истерично. Сега обаче успява да издържи до 2.5 часа когато е будна и 3 часа, когато спи. Има обаче моменти, когато иска да яде на два часа и нищо не може да я успокои - обикновено вечер. Тогава давам. В общи линии когато само примрънква - залъгвам, реве ли - давам мляко. Забелязвам обаче, че в последно време намали количеството-сама. Имаме още около седмица до консултацията, но според моя кантар до сега е качила около 500 грама.
Извода ми е, че с малко моя помощ тя сама успява да си нагоди режима и да регулира качването.

# 321
Здравейте момичета!

Това мрачно време направо ме убива, но поне днес излязохме с малкия на разходка ,че и кафе пих,че и за работа си говорих Simple Smile. Даже ми се доходи на работа , но си мисля ,че е моментно състояние това. Laughing
Да се похваля и аз с нещо - Лазар вече се обръща от корем на гръб Simple Smile)) Малък ми се вижда още да прави тези маймунджалъци, но каквото такова. Simple Smile

# 322
Мии, весело да си изкарате тогава...и после да споделиш  love001

Белче
сега още повече ми затвърди желанието да ходя...голям апетит ме гони....добре, че си влизам в дънките, че бих се притеснила...за днес са унищожени 200гр локумки, купени за татито newsm03

Мози аз се чудих тия дни на колко месеца баткото започна да се търкаля от корем на гръб и обратно, но като гледам дребосъка няма тенденция да е скоро....той още поза костенурка с вирната глава не е увладял newsm62

# 323
Здравейте и от нас  wavey
Честит празник на Християнското семейство - ние за първа година ще празнуваме като семейство с ММ, а и още повече празника ни ще е пълен - с най-малкия член, който става на 2 месеца днес  Party
Ние направихме една двучасова разходка, сега използвам да пиша докато малката още не се е събудила.
Фейт, и мойта спа нощес от 22.30 до 5.30  #Crazy чак ставах няколко пъти да видя какво става  Mr. Green Според мен си навакса, че през деня спа само 1,5 общо.
Толинка   bouquet

# 324
Момичета,имам спешно питане

Някои от вас споменаха,че пият семена от сминдух.Моята съседка,която роди преди няколко дена секцио,търси такива семена за слизане на кърмата.Бихте ли ме ориентирали откъде се купуват?

# 325
Сори, че съм се повторила с питането за Хиполенд  Crazy но тъкмо се бяхме събудили и не бях чела до края, че дребен ревна за манджа  Whistling пък после излязохме на разходка с Нубче и Рошли та чак сега сядам да чета  ooooh! Значи може да го посетим Хипото  Mr. Green

Страх ме е да ви се похваля,затова ще ви го кажа кодирано Mr. Green
пиГаби писпи писедем пиосем пичаса пипоследните пидве пивечери....Дано сега като е кодирано не се обърка нещо hahaha

якУууууууу  rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao rotfImao

Аз не разбрах, какво е предаването с ваксините? Пак ли Гала?

Даваха го по сутрешния блок на Нова ТВ  Flutter

Зори ... според мен трябва да ядете по 120 мл. на хранене за тези месеци  Heart Eyes

Да се похваля и аз с нещо - Лазар вече се обръща от корем на гръб Simple Smile)) Малък ми се вижда още да прави тези маймунджалъци, но каквото такова. Simple Smile

ехеее браво  smile3501 и ние на там отиваме ... още малко не ни достига, но скоро и ние ще сме по корем  newsm32

# 326

Някои от вас споменаха,че пият семена от сминдух.Моята съседка,която роди преди няколко дена секцио,търси такива семена за слизане на кърмата.Бихте ли ме ориентирали откъде се купуват?

От щанда с подправките или магазин за кафе и подправки. В Сф се сещам около женски пазар.  Но не знам за сминдух и кърма, знам за чистене на черния дроб от токсини...

За кърма - семе от копър. И лактогонните чайове от аптеката.

# 327
Зори-зависи дали бебето е само на АМ или на кърма и АМ.Ние сме само на адаптирано и изяжда по 130 мл вода +4 мерителни лъжички и малко мляко.Фейт е права ,че милилитрите трябва да са 120-на водата и като се сложи млякото става малко повечко,но моя хубостник реве на всяко ядене и се принудих да увелича.Преди просто свършеше ли млякото в шишето се започваше едно жално писукане,увеличих малко дозата и сега е ок.Одеве го премерих=за 2 седмици е качил 400 грама.Пак ще стигне килцето за месеца май май....Ма глад какво да го правиш.Иначе яде по 5-6 пъти на денонощие.Броя зависи от часовете пауза,които прави.Вечер или ляга към 9 или се кокори до 12-тогава го храня пак ако е буден Peace

# 328
пиша накратко докато не ревна малката Simple Smile тя яде много лакомо,по цел ден на гърда през около 2 часа най-много 2 и половина,вечер нищо не остава и давам АМ,на 27 сме на доктор,сигурно ще ни се карат за кг-те,но като плаче ми се къса сърцето.иначе  е много подвижна,жизнена и се смее,гука и се обърна даже от гръп по корем (искаше да стигне лаптопа хихи)

# 329

Лактогонен чай от аптеката, таблетки сминдух, но има друго наименование не го помня и хомеопатично лекарство Рицинус комнус 5. Обаче не съм сигурна дали е правилно да пие каквото и да е за слизане, тя би следвало сама да си слезе да ползва просто помпа и да цеди все едно бебето суче. При мен имаше едно момиче в стаята така вместо да цеди започна да пие чай в огромни количества и познайте какво стана после - компреси, болки, цедене....

millenitta aз ще слагам даже съм я поръчала и платила.

Последна редакция: ср, 21 ное 2012, 17:29 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт