Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 628
  • 795
  •   1
Отговори
# 450
Както ми го описваш, оптимално ще се справиш с 5 хил. лв. Но това освен, че ще ти е първоначално зареждане, ще си останат пари заключени в стока. Значи сложи още 1хил лв за оборотни пари, с които да оперираш. Повече детайли, ако те интересуват може да ми пишеш и на ЛС.

# 451
  • София
Момичета, ще бъде ли възможно да ми помогнете с информация за първоначалното зареждане на магазин за алкохол, цигари, безалкохолни напитки, сладки и солени изделия, кафе и т.н. Интересува ме най- вече колко средства приблизително да заделя за стоките, а също така нямам и доставчици! Ще бъда благодарна ако ме насочите, за да успея да си калкулирам разходите   bouquet!
За да си направиш най-добре сметката, взимаш един тефтер и тръгваш по магазините от тоя тип. Задачите ти са да видиш асортимента който предлагат, ако си по-приказлива да почерпиш информация от първа ръка /не го прави директно/ и локацията на магазина. Много е важно преди да почнеш да зареждаш да знаеш какво да бъде, съобразено с бъдещите ти клиенти. Там където са разни банки, министерства и др. със седящи професии се харчат повече диетични продукти. Около училища разните снаксове, чипсове и десертчета. Ти си от София и спокойно можеш да минеш да разгледаш на Стамболийски има 2 такива от към Ботев и от към Света Неделя. На Позитано срещу Съдебната са 3-4 почти едно до друго. На Графа точно на завоя към Алабин пак са 2. Ако се загледаш, ще видиш че в зависимост от клиентите всички се различават от към асортимент.

# 452

За да си направиш най-добре сметката, взимаш един тефтер и тръгваш по магазините от тоя тип. Задачите ти са да видиш асортимента който предлагат, ако си по-приказлива да почерпиш информация от първа ръка /не го прави директно/ и локацията на магазина. Много е важно преди да почнеш да зареждаш да знаеш какво да бъде, съобразено с бъдещите ти клиенти. Там където са разни банки, министерства и др. със седящи професии се харчат повече диетични продукти. Около училища разните снаксове, чипсове и десертчета. Ти си от София и спокойно можеш да минеш да разгледаш на Стамболийски има 2 такива от към Ботев и от към Света Неделя. На Позитано срещу Съдебната са 3-4 почти едно до друго. На Графа точно на завоя към Алабин пак са 2. Ако се загледаш, ще видиш че в зависимост от клиентите всички се различават от към асортимент.

Чесно казано точно това правя в последно време, оглеждам магазинчетата от този вид! Благодаря ти, че ми обърна внимание за асортимента според клиентите   bouquet!

# 453
  • Бургас
Не мога да кажа за другите магазини, мога да кажа за моя. Понеже стана въпрос за цени. Формирането на крайната цена не зависи само от наема и заплатата, има и други фактори, които влияят и зависят не само от търговеца, но и от условията на пазара. Общо-взето, ако си тръгнал да правиш бизнес, трябва да мислиш в перспектива, а не само в посока еднократни продажби.
Вероятно, цените на продуктите в моя магазин например са над средните, ако може да се изразя така. Но пък срещу тази цена клиентът получава и съответното по-високо качество на продукта и услугата.
Да, мога да занижа качеството или нивото на обслужване, в резултат ще постигна по-ниска цена, но ще намаля и броя на доволните клиенти.  Т.е., кой е по-добрия вариант за мен и за клиента?

Не разбирам за какво обслужване става въпрос в онлайн магазините. Питането ми беше породено от факта, че вече в няколко онлайн магазина намирам бебешки неща, по-специално пюрета, еднократни пелени и т.н., които са по-скъпи от кварталния магазин.

# 454
Мисля, че отговора на чуденето ти можеш да го видиш в тази тема. Плащаш на някого за изработването на магазина, после за оптимизация, администриране и т.н. Генериралият "идеята" иска да е само шеф, не умее нищо от минимума за тази дейност и осигурява заплатите чрез надценки. Това е емоционалното ми обяснение. Рационалното е, че оборотите им са толкова ниски, че просто не успяват да получат от доставчиците отстъпките на кварталния магазин.

# 455
Особено пюрета и памперси, там самите надценки са си доста ниски и се иска голям оборот, а и те тежат, дори да са маааааааалко по-евтини, то доставката ще ти дойде повече, и така пак кварталния ще ти е по-изгоден. Виж вече играчките предполагам там маржа е по-голям и може да се предложат по-ниски цени, но реално пак не е така.

Колкото до големите вериги, със сигурност има кой ги съветва, но не съм сигурна, че пазаруването на място води до по-голям пазар отколкото онлайн. Още повече, че може да отида там 1 път в седмицата, онлайн мога да пазарувам примерно 3 пъти седмично и със сигурност няма да е само нужното ми. Е, може би мислещите като мен все още сме малко Simple Smile

# 456
И аз като повечето съм на мнение,че клиента не винаги търси ефтиното. При мен примерно нещат са ефтини и качествени, но ако клиента не е решил да купи, ако ще и за 50 ст. да го продаваш няма да го купи. Аз живот и здраве другия месец се местя и тогава ще ви кажа дали и местоположението ще изгирае роля.

# 457
Със сигурност има значение местоположението, но има и друго. Забелязала съм, че има хора, които са решили примерно да купят подарък, не знаят какъв и търсят на всякъде, но понеже човека е специален решават, че трябва да е нещо скъпо, и макар да намерят страхотен подарък на ниска цена те не го искат защото е евтин, ако им го продадеш с 5 пъти увеличение на цената - ще го купят. Та в Бг е много сложно ценообразуването.
То същото като и с марковите дрехи, ако си купиш маратонки пума за 40лв веднага ще си кажеш, аааа те са менте, затова са толкова евтини и ще търсиш тези дето струват 100лв.

# 458
То същото като и с марковите дрехи, ако си купиш маратонки пума за 40лв веднага ще си кажеш, аааа те са менте, затова са толкова евтини и ще търсиш тези дето струват 100лв.

Много го подценявате българският потребител, не е чак такъв шаран. Изобщо не е нужно да си пристрастен (като мен  Mr. Green) към някоя спортна марка, за да разпознаваш качествените продукти на пазара. Особено пък с маратонките е толкова лесно да разбереш дали са качествено изработени или не. Марките не коментирам понеже производствата са изнесени в различни държави и "оригинални" ми е силно разтегливо понятие.

Последна редакция: вт, 22 яну 2013, 11:52 от Октопод с рокля

# 459
  • София
И аз като повечето съм на мнение,че клиента не винаги търси ефтиното. При мен примерно нещат са ефтини и качествени, но ако клиента не е решил да купи, ако ще и за 50 ст. да го продаваш няма да го купи. Аз живот и здраве другия месец се местя и тогава ще ви кажа дали и местоположението ще изгирае роля.
Интересно ми е какво продаваш, в кой град и каква е локацията на магазина ти в момента? Аз също продавам евтини стоки, но този момент го забелязвам само при определен тип клиенти. Клиента не винаги се влияе от цената, а от произхода на стоката. Прави ми впечатление, че ако кажеш произведено в Китай го приемат по един начин, по друг произведено за Европейски съюз, и по трети внос от Италия без да уточняваш, че пак е произведено в Китай.

# 460
Със сигурност има значение местоположението, но има и друго. Забелязала съм, че има хора, които са решили примерно да купят подарък, не знаят какъв и търсят на всякъде, но понеже човека е специален решават, че трябва да е нещо скъпо, и макар да намерят страхотен подарък на ниска цена те не го искат защото е евтин, ако им го продадеш с 5 пъти увеличение на цената - ще го купят. Та в Бг е много сложно ценообразуването.
Ами, Боже опази, ако се опре да разчитате  на някой, дето веднъж на три години е тръгнал да търси нещо скъпо за подарък, особено ако "искам нещо по-така, ама не точно това май...". Важно е мястото и възможностите на пазара. Магазин/услуга се прави/разработва за голяма група клиенти. Тези, единичните, наем не "изкарват"... За такива клиенти има други подходи, ама пак е под въпрос дали си струват усилията.

# 461
Писала съм магазин за дрехи ву, в малък град с 15хиляди души, в момента сам на пресечка на главната улица. Ще се местя в киното,което не работи, а има клетки, които се дават под наем.

# 462
  • София
Писала съм магазин за дрехи ву, в малък град с 15хиляди души, в момента сам на пресечка на главната улица. Ще се местя в киното,което не работи, а има клетки, които се дават под наем.
Странно, обикновено при ВУ е тръпката да се купи нещо готино на ниска цена. Ако си купувам скъпа ВУ бих си отишла в нормален магазин и си го купила на разпродажба. Даже ми прави впечатление, че в София са нароиха ВУ-Аутлет с цени по високи  от магазините, но там май не им вървят много много работите.

# 463
  • Бургас
Ами то си и зависи от дрехите все пак, има 1,2,3 качество.

# 464
  • София
Здравейте!

Дано не ми се разсърдите,но аз съм поредната искаща мнение и съвет за отварянето на магазин за дрехи ВУ  Confused
Накратко ще споделя ,че вече даже съм задействала всичко.Намерих помещение110кв. от които около 70кв е търговска площ.В петъка ще съм на ясно кога ще взема ключа.Идеята ми е магазина да е чист уютен и добре ухаещ.Дрехите изгладени и добре представени.Иска ми се да предлагам повече артикули ,като например чаршафи,пердета кърпи,чанти ,колани и т.н.Детски дрехи също.На ясно съм,че в това помещение не мога,а и най-вече не искам да го заривам със стока до тавана. Другото което мисля е всичко да бъде с етикет(поради малката квадратура). Разбира се цената ще е евтина,като ще разчитам повече да се върти оборота без да гоня голяма печалба.Намерила съм и доставчици от които да зареждам.Мисля да зареждам само с първо и екстра качество.Като мотото ще ми е нещо от рода на "Супер качество на супер цени". Знам,че  Пукакна е вносител и има склад,ако е удобно да помоля за координати  Embarassed

Много Ви моля да ми дадете мнението и съветите си,като предварително искам да добавя,че съм изчела почти всичко по тази тема тук....но друго си е когато е индивидуално за човека  Simple Smile

Сигурно забравям нещо,но ще допълвам като се сетя  Confused

Общи условия

Активация на акаунт