Идеи за стартиране и развитие на бизнес 19

• 88 469
  • 795
  •   1
Отговори
# 570
Има няколко такива теми и те доволно отлежават в Архива. Потърсете ги там, тази е за друго!

10 Women to Watch in Tech in 2013
newsm10

# 571
Small Firms Say LinkedIn Works, Twitter Doesn't и разни други интересни в същият сайт.

# 572
Момичета   bouquet
Моят въпрос е: мога ли да извършвам леки дърводелски услуги в помещение със статут на магазин?
Леки услуги- зашкурване, отрязване на крак- на маса примерно, боядисване с четка и т.н.
Помещението в жилищен блок, отгоре са офиси.
Предварително благодаря на отговорилите!   bouquet
Прочети си внимателно договора за наем, и какво точно влиза в "статут на магазин", и от къде започва "ателие", "работилница" и "дребни ремонти". Иначе, ако твърдо си решила да предложиш услугата, въпреки (напреки Wink) официалното становище на документите, те съветвам да ползваш "тихи" ел.инструменти, които не тракат и не вият пронизително, както и боя и лак на водна основа (защото не миришат). Срещу шума помагат: завеси в стаята и постелки от пореста гума на пода, както и никакъв досег на работещ инструмент със стените на помещението (защото звука ще се предаде два етажа нагоре). Така няма да притесняваш съседите и хазаите, и никой няма да ти "праща" проверки. Peace Ако начинанието потръгне, може да оправиш документите (ако си струва усилията де), или да изнесеш ремонтите в друго, по-подходящо помещение.  Peace

# 573
Благодаря гост22   Малко ми трябваше, а ти ми го даде от сърце  Heart Eyes

# 574
От сутринта до сега съм прочела всички 17 теми и ведно с препоръки, критики, предупреждения и оптимизъм ми подействахте страшно окуражаващо  Hug От 2008г. до сега виждам много промени и успехи за много от вас. Поздравявам ви  Hug
От известно време обмислям да стартирам и аз свой бизнес /всъщност от дете  Laughing/. Обмислям всичко много внимателно и със съпруга ми се подготвяме постепенно, защото и двамата сме на държавна служба и за да направим тази важна крачка в живота си, един от нас, всъщност аз, ще трябва да се раздели с "кариерата" си. Но така пък ще започна мечтата си  Wink
От малък земеделски крайдунавски град съм и искам да започна търговия с плодове и зеленчуци.
За сега толкова, ще ви следя с интерес и ще ви притеснявам с въпросите си, когато ми се наложи  Hug

# 575
Имаше нещо като организация,която насърчава младите хора да стартират бизнес.Всяка година органицират сбирки,като канят хора с успешен бизнес да разкажат как са успели и да мотивират младите.Една от идеите също мисля,че беше обмен на услуги-идеята е,че някой стартиращ ще ти вземе по-евтино примерно да ти изработи сайта.Някой дали се сеща как се казваше тази организация?

# 576
От сутринта до сега съм прочела всички 17 теми и ведно с препоръки, критики, предупреждения и оптимизъм ми подействахте страшно окуражаващо  Hug От 2008г. до сега виждам много промени и успехи за много от вас. Поздравявам ви  Hug
От известно време обмислям да стартирам и аз свой бизнес /всъщност от дете  Laughing/. Обмислям всичко много внимателно и със съпруга ми се подготвяме постепенно, защото и двамата сме на държавна служба и за да направим тази важна крачка в живота си, един от нас, всъщност аз, ще трябва да се раздели с "кариерата" си. Но така пък ще започна мечтата си  Wink
От малък земеделски крайдунавски град съм и искам да започна търговия с плодове и зеленчуци.
За сега толкова, ще ви следя с интерес и ще ви притеснявам с въпросите си, когато ми се наложи  Hug
Когато копаеш нов кладенец, не хвърляй пръстта от него в стария. Може новия да е сух...
Толкова време сте го мислили, сега обмислете вариант, вие да си работите, и да развиете мечтата успоредно. Наемете човек  (с необходимите качества), и го надзиравайте на смени, по телефона, вечер ревизии, "таен клиент"... средства за контрол — много и всякакви. Вярно, че ще е по-скъпо от начало, ама докато новия кладенец не пусне вода, си стойте на държавната работа. Ако Ви се получи, напускайте държавното, ама ако не се получи и вече сте напуснали... трудна работа.

# 577
mamakaty, тази тема може да ти е полезна - Био зеленчуци и плодове за децата ни

# 578
Гост22, обмисляли сме и варианта паралелно да съчетаваме работата, но едва ли ще има човек, на когото толкова да се доверим, та да му поверим старта на бизнеса. А и мисля, че освен мен или съпруга ми никой не би положил такива усилия да излезем напред, колкото и точен да е човека. Благодаря са съвета, също ще го вземем предвид, защото си е страшно всяко начало  Peace

Октопод с рокля, благодаря! Точно с това искам да работя.

# 579
Предполагам, че съветът му беше кой ще се занимава с грижите по продукцията. При всички положения контакта с клиентите и продажбите остава за теб. Но можеш да си спестиш чисто физическият труд, а да се концентрираш там където наиситна усилията ти са незаменими.

# 580
Имаше нещо като организация,която насърчава младите хора да стартират бизнес.Всяка година органицират сбирки,като канят хора с успешен бизнес да разкажат как са успели и да мотивират младите.Една от идеите също мисля,че беше обмен на услуги-идеята е,че някой стартиращ ще ти вземе по-евтино примерно да ти изработи сайта.Някой дали се сеща как се казваше тази организация?

http://bban.eu/ или http://www.ceed.bg/web/default.aspx

# 581
В такъв случай е абсурд да съчетавам "легално" двете "кариери" като държавен служител  Wink
А и вече съм решила. Спокойна и относително сигурна ми е работата, но не ме удоволетворява. Имам нужда от динамика и в момента мозъка ми е пълен с идеи. Трябва да направя нещо, защото ще съжелявам.
Относно спецификата на продукцията бих искала да получа съвет какъв е обичайния стокооборот, как се постига минимален процент брак и би ли могло да се намери някакво приложение на позахабената стока.

# 582
как се постига минимален процент брак и би ли могло да се намери някакво приложение на позахабената стока.

В туршии и сладка. Mr. Green А ти опит в градинарството имаш ли?

# 583
И ракия, и ракия  Simple Smile

# 584
Не съм закоравял спец, но си поназнайвам. И с пчеларство се занимава семейството ми, та и на пчелната продукция да намеря приложение на пазара. Прекупвачеството е много наредена работа, а и в крайна сметка чист мед в магазин трудно се намира  Wink

И това е вариант  Laughing Но имах предвид дали биха се приемали в хранителни банки такива стоки.

Общи условия

Активация на акаунт