Отговори
# 420
Писах и се затри  Rolling Eyes
Досега скитахме с моя син.Педито ме ядоса.Гандалф ми е далече и няма как да стигна до него сега.
Накратко спомена се една диагноза,но на 6 месеца пускали изследвания сега нямало смисъл да го разревават  ooooh! Както и да е.Добре че не разчитам на тях.И покрай другото ме нахокаха че бил дебел,да съм го ограничавала  smile3516

Бях ви обещала снимки на подаръчето  https://picasaweb.google.com/113053587030952437949/WnOmWB#
А от тук
https://picasaweb.google.com/113053587030952437949/AasBnH#5816603839342372146 надясно има нови Яворски.Пикасата ги разбърка нещо и последните са стари,но все пак  Embarassed

# 421
На веледа чай съм купувала от неща с поръчка. И аз темида съм от майките които дават кърма от шише и мисля първо да давам шише после по лъжичка пюре размесено в началото с кърма също. За сега малкият се държи много добре - Държи стабилно глава,обича да седи с нас на маса и да посяга към нея.Затова мисля края на декември да захранвал около 5 месец.

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 12:19 от mariaemanouilova

# 422
Аз си мисля че е по-удачно да се даде първо новата храна.Знам ли го аз кога се е насукал.Ако му дам новото накрая може и да повърне  newsm78
Отивам да чета Косе босе.  Grinning

# 423
# 424
  • Враца

Поне нещо ме усмихна днес- един джуджак  Joy от помощните служби на Дядо Коледа днес донесе подаръче на Явор от щабквартирата на белобрадия старец във Враца със специални и много мили пожелания от бебе Криско и мама Фери /така ли се чете,бе жена  Embarassed/  Heart Eyes Снимах го за протокола и веднага му го връчих.... няма кой да чака Коледа  Embarassed После ще кача във фейса
Така се чете, да Wink Май наистина рано го пратих  Confused Ще се радвам ако ви е харесал подаръка Simple Smile А пожеланието аз го измислих - горда съм със себе си.  Mr. Green

Моя мушмул спи на спалнята и яко е засмукал виртуалната биба, само мляска с празна уста. Иначе, Бютка, и Криско не спи добре нощем, но поне сме без Шушуар, може би защото до преди време спеше в креватчето си, а от известно време явно му е "тясно" там  Mr. Green та върши работа и просто да съм го гушнала. И честит ти именник, Бюти.  Hug Heart Eyes

И аз с малко закъснение (но чак сега смогнах да ви изчета  Tired) Принцеска, честит рожден ден!   bouquet

Би-би, честита годишнина.  Hug

И Криско има косъмчета по ушичките, но ми казаха още в болницата, че ще паднат, ама кога?  newsm78

Елс, много забавен стил на писане, или може би начин на мислене, но винаги много се забавлявам като ти чета постовете.  Кефиш мЪ! Hug

Блонди, Ками е много хубава на снимката в подписа ти.  Hug Heart Eyes

И друго се сещам да попитам. Понеже нали още имаме колики, едва ли скоро ще се оттървем от тях, това дали означава, че трябва да захранвам много внимателно и постепенно? За това, ще ще е след 6 навършени месеца е ясно.  Peace

Кучешките зъби не растат ли по-късно?

Много е сладък Явор  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Тринити, много готин линк.  Hug

# 425
И аз знам, че се започва с новата храна, да опита, да се запознае с вкуса. Затова не се започва, когато му е време за ядене, да не е гладно бебето и да се изнерви. Но и не се дава след сукане, защото то ще се е нахранило и едва ли му е точно до нови вкусове, най-много да повърне  hahaha

Мария, и аз давам от шише през деня, но ще процедирам както с кърменето. Просто не виждам как наяло се бебе ще склони да хапне няколко лъжички нова храна  Rolling Eyes

Тефита, да, когато бебето е захранено и си хапва доволно количество, след това не се дава мляко, а просто в немлечното хранене се добавя АМ. Дали на прах или разредено с вода, това зависи от гъстотата на пюрето вече  Simple Smile Но малко майкаи спазват това правило до годинката, с Криско и аз не съм, сега не знам, не гледам толкова напред Simple Smile

Скрибуцам с помпата  Joy аз упорито си се цедя на ръка, просто става много бързо и лесно. Ще пробвам пак и с помпата, ама нещо не предем с нея добре  Laughing

Фери, не съвсем (за коликите). Понякога даже се регулират и изчезват от новите храни. Важното е да се внимава с газообазуващите, плодовете и най-вече - без сокове.  Hug

# 426
Бърз отчет, че имам да гладя до небесата. Вторите ваксини са ни сложени. Остава последен прием на Пентаксим и Синфлорикс. Simple Smile Не е нервен, но и миналият път не беше. За сега няма и Т, и миналият път се разминахме. Дано и сега е така. Simple Smile Пу- пу. 

6700 (+ 910 грама от миналият път), 67 сантиметра (+ 7 сантиметра от миналият път)

След това праснахме по една мелба с Ани и Ели и вече съм по- спокойна. Simple Smile

Точка.  Mr. Green

# 427
Така се чете, да Wink Май наистина рано го пратих  Confused Ще се радвам ако ви е харесал подаръка Simple Smile А пожеланието аз го измислих - горда съм със себе си.  Mr. Green
Много е сладък Явор  Heart Eyes Heart Eyes :love

Усетих аз лично творчество и те признавам за поетеса  Heart Eyes Hug Да не говорим че се почувствах наистина прекрасно защото си положила усилия и си измислила нещо толкова хубаво специално за нас  Heart Eyes Ябълката му хареса много.Отваря я ,а като му допра вибриращото червейче до ръката се хили   Mr. Green

# 428
Само да вмъкна статия за детските градини и яслите

http://dnes.dir.bg/news/detski-gradini-jasli-promeni-milena-damj … 5HoQahHJ2UM59#_=_

п.п. Муки - много сладко Яворче:) И честит първи коледен подарък:)

# 429
Може и да сте прави за захранването. Вероятно идеята да се дава нова храна на вече нахранено бебе не е добра идея. С баткото процедирах първо пюре после кърма, но той започна рано да отказва кърмата и да увеличава пюрето и от страх да не пропусне млечно хранене започнах да смесвам пюре с кърма. Май Блонди твоята идея да е между храненията пюрето на първо време е най-добра. Както дойде, не мисля да се втилясвам, малко по малко.
Нашият батко си кара вече втори ден с температура, оказа се от червено гърло. Дано всичко се размине само с Тантум верде и имуностимуланти.

# 430
  • До морето
Здравейте,

От сутринта го пиша този пост и чак сега публикувам  ooooh! Да честитя Именния ден на всички малки именничета, нищо, че не се празнувало! Да са ви живи и здрави малките съкровища и да носят с гордост имената, които сте им избрали!!!!

Биби, честита годишнина на теб и мъжа ти ( с него сме си близки, знаеш  hahaha )

Тринити, сеиозно си се засегнала, че не сме те отразили и сега се скъсА да пускаш линкове  Laughing Продължавай да пускаш, много са полезни, аз всичко чета  Hug Hug Hug

Аз пак се обърках- едните казват първо кърма/АМ после захранване, другите обратно  newsm78 Аз май обаче първо май ще давам твърдата храна и после да си дояжда, защото е абсурд да махна Самуил от цицата си преди да се е наял. Така започва да пищи, че не е истина  ooooh!

А Блонди, това, че не се предлагало като е гладен сега го чувам О-леле- Божеее  Mr. Green Значи как- сутрин ставам кърмя след час предлагам лъжичка пюре/ каша и след още час и нещо давам да си дояде с кърма, така ли  newsm78

# 431
Появявам се и аз след две теми пропуснати, но почти прочетени.
Малко сме болни, Борис е със запушен нос, пък аз съм парцал, хрема, гърло, кашлица. Пия чай и парацетамол, личната каза че не може да ми помогне. Дребния се хили като ряпа като си духам носа. Вече крещи с пълен глас, предпочита да стои седнал и по цял ден играем.
Муки и ние имаме такава ябълка, но Борис въобще не й обръща внимание, играе с едни кръгли пластмасови играчки, хваща ги с две ръце и после в устата.
Аз се чудих дали да не започна да захранвам скоро, вече е на 20 седмици. Преди две седмици му давах да ближе една круша, като котарак беше. После след седмица му дадох да ближе ябълка, много настървен, чак ръката ми държеше. Вчера гриза банан и вероятно ще купя каша и ще пробвам и нея. Имам книга с рецепти и ми се ще да опитам да му готвя, но пък в магазините има тлкова много готови храни, вероятно като започне да яде в по голямо количество от 1-2 лъжици ще взимам от готовите.
Вече си имаме режим ка кърмене и сън. Заспива сам в кошарата, вечер спи по 4-5 часа и аз се чувствам много доволна от дресировката.
Много е студено при нас, стегна му се душата на детето, а и количката пак спука гума. И да се похваля, запознах се с една съседка с бебе на 9 месеца, ходим си на гости почти всеки ден и е много забавно като има с кого да си говоря на тема бебета.
Връщам се да дочитам.
Лека вечер и весел празник на празнуващите.

# 432
  • Обетованата земя
Аз давах на Иво пюретата някъде между две кърмения, ама казвам само как съветват от ЛЛЛ.
Тази вечер по случай месечинката си . Теа падна от дивана докато й правех водата за баня. Изкарах си акъла и още не мога да си обясня как се обърна толкова бързо, 2 -3 секунди по-рано я погледнах и си беше в безопасна позиция.  ooooh! Най-много се стресна татито, а най-много се смя бати.   Mr. Green

# 433
  • София
Привет момичета  Hug
Честит празник на всички именници и Честита годишнина на Биби и мъжа й Hug
Едва сега успях да ви изчета  Mr. Green Днес беше тоооолкова хубаво времето,че цял ден бяхме навън.Детето което трябваше да гледам днес го гледа баща му.Аз само го нахраних с пюре  Mr. Green Голям кеф било  Joy Смешното е,че момченцето е на 8 месеца и тежи 7.400 а Емма е на няма 4 месеца и тежи също толкова  Mr. Green Емма ме гледаше как го храня малкия и ми броеше всяка една лъжичка и премляскваше и накрая се размрънка,че за нея няма  Joy
Днес бяхме с Djidji-bidji и малкият Дамян.Те бяха оня ден вчера на консултация и малкият вече тежи 5.100кг и е 60.5см.Започва да наддава и той най-накрая  Hug Те вече не са вписани на първа страница,но аз все пак си споделям и за тях,нали и той е Августянче.

# 434
Явор спи !!!  Shocked Зачерквам за да не урочасам положението  Whistling

И да ви кажа как се психясах преди малко - вървя по коридора и дочувам отвън се носи ужасен шум..... злокобен такъв...тръпки ме побиха,как не си пикнах незнам.Викам на генерала - тая вечер ще дежуриш,няма да спиш,тва е баси ужаса  Shocked А то....алкохолика от третия етаж спи във входа и хърка  ooooh!

P.S. Сега чета съветите на Косе Босе и пише,че се започва с кърмене и след 30-40 мин. се дава твърдата храна  newsm78
Скрит текст:
не се започва с храни, за които се знае, че са алергени
- обичайно нова храна се въвежда сутрин, за да може да се проследи за евентуална алергична реакция в остатъка на деня
- обикновено кърмене (или млечно хранене, ако е на АМ) не се замества изцяло, преди детето да е навършило годинка - все още нуждите му от млечни храни в дневния рацион са от порядъка на 70-85%, т.е. такова количество мляко трябва да му бъде осигурено всеки ден. Твърдата храна служи за приучаване към нови вкусове и текстури, а не за наяждане. Нормално е да ядат дълго време съвсем малки количества твърда храна - да я опитват, а не да се наяждат с нея.
- преди годинка обикновено се предлага първо кърмене, изчаква се 30-40 минути да се слегне в стомахчето
 и се предлага твърдата храна. Ако се предложи много скоро след кърмене, бебето може да не прояви никакъв интерес. След година-годинка и малко обикновено плавно се обръща режимът - първо твърда храна, после кърмене. Всичко е ориентировъчно - не е беда, ако някой ден не се спази режимът или ако повече суче, от колкото е било замислено (примерно ако са били предвидени 3 приема на твърда храна, а е имало само един или нито един)
- количеството храна се увеличава плавно - от 1 ч.л. първия ден, 2 ч.л. втория и така нататък, докато приеманото количество стигне 30-40 мл на ядене. Малко бебета приемат повече от 50-60 мл на хранене, макар че може да се опита - някои бебета приемат охотно повече твърда храна, без това да се отрази на количеството приемана кърма. Следи бебето и се вслушвай в сигналите, които ти дава и няма да сбъркаш 

- нова храна се въвежда на интервали. 3-5 дена, ако няма фамилна обремененост с алергии и 5-10 дена, ако има такава обремененост. Въвежда се само по една нова храна наведнъж.

Последна редакция: пт, 30 ное 2012, 23:39 от Муки

Общи условия

Активация на акаунт