Отговори
# 495
Блонди,лично за мен твоите постове и съветите за захранването на още 2-3 мами са ми много полезни,не спирай да пишеш само защото някой не е съгласен с теб.Постовете ти винаги са обосновани и никого не си обидила,така че продължавай да си казваш мнението,нали форума е затова,който не му харесват съветите ти,да не се съобразява с тях,на други са много полезни Hug
Миланова,и на мен ми се случи веднъж,резнах я бебка с нокторезачката и оттогава режа нокти само докато спи.Не се притеснявай,на всеки може да се случи.

# 496
  • Обетованата земя
bi_bi относно отвореното пюре - сигурна съм, че може да престоява в хладилника до 48 часа след отваряне, но ако не храниш директно от бурканчето. Аз за това за всяко хранене отсипвам в малкото мерително шишенце на Авент и така  ми е удобно за затопляне. 
Да, абсолютно си права.  Peace
И аз мисля, че 3 дни е напълно достатъчно, но е и минимума. Все пак е хубаво до годинката да опитат възможно повече вкусове, тъй като казват че след годинката по-трудно приемат нови и непонати вкусове и е хубаво да са опитали почти всичко. А другото което знам е че е добре да са опитали и повечето неща първо чрез кърмата, за който кърми. А когато се въвежда нов продукт не е никакъв проблем да се смесва с вече въведените храни.
Миланова, не се притеснявай, случва се!  Hug И аз веднъж й отрязах малко кожичка, въпреки че ползвам само ножичка, нещо мръдна рязко и ... но нямаше много кръв, само точица. И все пак така сърцераздирателно се разрева, много ми стана гадно. Това да е.
Принцеса Теа тази вечер реших да я приспя директно в кошарата, а не както друг път в шезлонга и я местя или пък на гърда. Сложих я (в космонавта  Blush, Дбс Laughing), за да не си смуче пръстчето, дадох бибата и я гледках като леко дрънках с една играчка и тя заспа, въпреки че  в другата стая батко й викаше  Mr. Green Аз реших да не си го слагам толкова това пръстче, но ще опитам с космонавта как ще е, сигурно ще се буди тази нощ повече...
Малката не проявява никакъв интерес към храната, чакам момента да й се прияде.  Grinning И тя от 2 дни започна да се поти по главичката след сън случи се 2-3 пъти, дано й е било горещо, а да не е признак на рахит.  Rolling Eyes А и очето ни сълзи от няколко дни, нещо май го е замърсила, май няма да се разминем без капки...
Биби, и ние сме на етап викане, преоткриват си гласа децата.  Heart Eyes
Днес сложихме елхата, малките много й се радват и вкъщи е празник!  newsm68
Хайде лека и спокойна нощ на всички бебковци, бебки и мами!  smile3524

# 497
Блонди  Hug ,belverde-костюма е много хубав,а аз поръчах обувките,защото ги нямаше,като номер в нито 1 магазин на chicco,но в понеделник ще ми ги доставят и съм много доволна  Grinning Момичета назад в темата бяхте писали на кой му е идвало и на кой не,аз сам от тези на които още не им е идвало от както ми е свършило,но не ми и липсва  Wink ЛЕКА НОЩ

# 498
Блонди и аз искам да те чета именно за захранването че всичко съм забравила Embarassed

Марги, браво че всичко е ОК и вече си по-спокойна Hug

Да споделя че вчера бяхме на консултация, наддала е 500гр и е пораснала е с 2 см, малко са см ама тои аз не съм исполин така че чудесна ми е бебошанка Heart EyesВаксините ги изтърпя геройски и не плака, само при боцкането, даже при първата не можа да разбере какво става Grinning

Днес обаче бяхме на гости у сестрата на мъжа ми, съдра се да реве толкова не е плакала за целия си живот Rolling Eyes Явно трябва по-често да им гостуваме за да свиква с дома им.Когато идват у нас всичко е ОК, обаче у тях направо се разцепи.Оставихме я и излязохме за 2 часа, ходихме до центъра, Бургас е много красив град, сега е и украсен, много беше разтоварващо и приятно Crazy

Ето една много лесна рецепта за Медовик, става мнооого вкусно Heart Eyes http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=376921.0

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 23:14 от Кашпичка

# 499
ех, това захранване ......аз не знам защо спорим, има си официални педиатрични и т.н. становища в световен мащаб  Hug Hug Hug аз май ще захранвам през 6ти месец.... по Коледа .....да си кажа  Wink

аз като майка за 1ви път, съм много благодарна на групи4ката ни  Hug Hug Hug иначе и педиатърката ми се струва супер адекватна, за разлика от 1вата, която бях избрала ..... добре 4е на 10тия ден се усетих, че иначе нз  #Crazy

между другото в спорт депо има намаление на шишета, чинийки , лъжички Момма- 50%, смятам да ги посетя.....

Шехина  Hug вдъхваш супер спокойствие

Блонди ти със самолет ли ще пътуваш до Бг, аз искам до Бургас със самолета, ама малко ме е страх....после сподели как се е чувствала малката принцеса  Hug

# 500
И ние имаме елха! Наш татко нямаше търпение да я извади и украси - като дете е!   madnoel

Говорите за приспиване ... По принцип кърмя Неско към 21,00 ч., след банята. Но кърмене е силно казано - само докато захапе и цокне 2-3 пъти, е заспал. Вдигам го, пощипвам го, тупам го по гръбчето, само дето не го въртя над главата си ... спи прав.  Shocked (Следващият път ще го снимам да ви покажа колко е смешен). Буди се за малко, цоква и пак заспива. Към 22,00 ч. вече, ял-неял, го слагам в кошарата и така спи до 3-4. Така сме всяка вечер! Ама явно си хапва, колкото има нужда, щом спи ...  Whistling

Тук в понеделник ще има среща на ЛЛЛ. Ще говорят за захранването и много ми се ходи, но ми се струва, че няма да успея, защото е в неудобно за мен време ...  #Cussing out  

# 501
Блонди извинявай, не съм искала да те засегна толкова, че да спреш да пишеш по темата за захранването. Просто на мен ми стана малко неприятно. Аз влизам толкова рядко да споделя и да се похваля, а често не срещам нито разбиране, нито някой ме отразява и за това може би е по-добре аз да спра да пиша. Абе мислех, че имам и аз какво да кажа по темата със съня например, бебешкия масаж, захранването. Все пак не съм в БГ и тук имат друг поглед над нещата. Но както и да е, няма да се натрапвам, че става много тъпо и досадно.

Последна редакция: сб, 01 дек 2012, 23:42 от Котка и Калинка

# 502
Котка и Калинка, никой не е искал да те обиди Peace
Много ми е чудно как ще спреш да пишеш само защото някой друг е изразил мнение различно от твоето Crazy
Не сме в детската градина, не се впрягай, а разказвай, споделяй и обменяй опит, форума е затова Hug

# 503
ДобрИ Ютро Mr. Green Mr. Green Mr. Green
Пия си кафенцето и минавам да видя как е била нощта Mr. Green
Приятна изненада-много сладки спящи бебенца е имало Heart Eyes
И аз да се похваля-тази нощ за първи път от много време си имахме тати в леглото Mr. Green Mr. Green Mr. Green
След като накърмих бебелинчето,го местих в кошарата.Така 2 пъти,но после го оставих при нас в леглото.И ми беше едно такова много хубавко тримката заедно Embarassed.....Сега мама зяпа пред компа,а тати и бебе спинкат още Joy Joy Joy Това значи,че днес през деня няма да спи,а ще дивее само Joy Joy Joy
Котка и Калинка,не спирай да пишеш.Нали всички сме тук,за да обменяме инфо и да се подкрепяме Hug
Ау,сега се сетих-Блонди,какво свеки имаш още бре newsm78 Беше споменала,че отивате да купувате гащи и те си тръгват newsm78 newsm78 newsm78 Както и да е-то не останало.9 дни само Hug
Днес смятам,ако е хубаво времето,да го разходим малък мамин златен Mr. Green
Оставям ви....Хубав ден  bouquet  bouquet  bouquet

# 504
  • Обетованата земя
Котка и калинка, разбира се, че си интересна и полезна, всички са такива, нали обменяме инфо, учим се, сверяваме. И тонът не се чува, когато е написано, затова понякога и аз приемам по-остро някой написани неща, но не е повод да спираш да пишеш. Блонди наистина е права за банана и е хубаво че го написа, за да се обърне внимание от тези които не знаят. Банан (суров) може да се дава след 8-мия месец, но не в големи количества тъй като съдържа хистамин, който се отделя от организма при алергична реакция, така че дори без да алергизира сам по себе си е възможно да усложни нещата. Само инфо е това, а вече всеки си преценя.  Hug Кажи за съня, захранването и масажа, което си си наумила.  Flutter

# 505
  • София
Фери, извинявай мила, снощи не съм готвила никакви вкусотии, ами шетах малко по къщи  Simple Smile Блонди ти е написала, че ще се сгъсти и карамелизира в процеса на варене, НО трябва кондензираното мляко да е подсладено, т.е. с захар, то на кутийката ще пише (ако не си го направила вече де Simple Smile и задължително, докато го вариш трябва да е покрито с вода, защото ще гръмне и ще ти направи мазало  Wink
Шех, и аз обичам да те чета, момичетата са ти написали как действаш  Hug
Марги, радвам се, че сте добре и не е нищо сериозно  Hug
Котка и калинка,  Hug
Блонди, и за мен е важно мнението ти (не само от опита ти, а и защото много се интересуваш и информираш), още повече че снощи четох за първи път една много хубава книжка (нова и съвременна, само според тенденциите на СЗО) за захранването, с менюта, схеми и т,н., бях си я купила още през бременността и я бях забравила, та вчера докато шетам я намерих и какво да видя - там пише същото, каквото винаги и ти пишеш и не преставаш да ни повтаряш, особено за последствията от ранното захранване, от приема на сокчета и т.н. Разкошна книжка е, нямам търпение да я чета по-подробно, само да мине тъпия изпит Mr. Green , има толкова много и схеми и таблички, толкова хубаво е обяснено Heart Eyes Та исках, да ти кажа, ти не спирай да пишеш и да си даваш мнението, явно на доста от нас е полезно  Peace Аз чета абсолютно всичко и уважавам всяко мнение, всеки споделя опит, знание,дори коментарите за марки (козметика, храни, пелени), за лекарства (на някой бебче като му изпишат нещо) са ми толкова полезни и от цялата информация си правя заключения, отсявам си, запаметявам си и т.н.
Жени, много е пораснала малката Мирая, и вие сте се скиприли с Некст  Heart Eyes Как сте иначе?
Диди24, не се притеснявай толкова за пръстчето, няма да привикне, а и да привикне - няма да е за дълго Hug

# 506
Блонди, и аз съм от тези, които четат всеки твой пост и съвет и го взимат предвид. Интересна ми е информацията, която споделяш и ще се радвам да продължаваш да го правиш. А колкото до това, че имало обидени.. ами да ме извиняват въпросните хора, но човек, който вярва на мнението и действията си не тръгва да се обижда, а защитава позицията си с аргументи и доказателства.. Аз лично винаги така правя  Peace

# 507
 Hug Heart Eyes

Марги, дано да го приеме това ХА, че май са все с кофти вкус  Confused Какво ще вземеш? Ох, яденето и дирника, ужас  Joy вечер мием зъби, лягаме си, народа заспива, а аз към полунощ се смъквам долу да ровя по шкафовете за гофрети и гевреци  Embarassed hahaha

Бореборе, със самолет, да, много леко го понасят бебоците и колкото по-малки, толкова по-добре. С Криско се прибрахме, като беше на 2 месеца, след това на 10, не е имало проблеми, спинкат обикновено  Simple Smile

Котка и Калинка, не си ме засегнала, радвам се, че всичко е наред. Разбира се, че ще продължиш да пишеш за всичко, което ти се иска. Аз просто коментирах за банана, защото не е редно толкова рано да се предлага суров, но не съм искала да прозвучи като забележка или критика   bouquet

Марги, ами така се случи, остана до 11-ти  Tired Още малко  Simple Smile

Белверде,  Heart Eyes Откъде купи тази книжка, искам и аз  Simple Smile

И ние от вчера сме на фаза крясъци, ауу, голяма веселба  hahaha

# 508
Привет и от мен Simple Smile

да се изкажа и аз за захранването Simple Smile мисля да е след навършен 6-ти месец, първо защото имаме фамилна обремененост с алергия - сенна хрема, и второ - той не е готов да се захранва и така като го гледам скоро няма да стане готов - храната ни не му е интересна, не може да сяда, той не може да се обръща все още камо ли да сяда, не мисля че и рефлекът му за плюене на всичко освен мляко го е израстнал, но основното ми притеснение е алергията, а не готовността му, така че ще уддържа фронта до началото на февруари Simple Smile

в този ред на мисли - Белверде ще споделиш ли каква е книжката? издание, автор... че февруари е наблизо Simple Smile

относно педиатрите - вярно е че човек трябва да е половин лекар вече за да не се притеснява, аз имам доверие на моята педиатърка, много е печена, но ако детето ми е болно (а той вече беше) ходя и при светилата в областта и въобще не си позволявам да се доверя само на един лекар. За себе си съм по същия начин - ако ми поставят сериозна диагноза, я проверявам при още поне един-двама специалисти. Когато преди около седмица и половина си секнах кръста невролога каза че има опасения за дискове херния - предполагам знаете колко сериозен проблем е това, а рехабилитатора при който отидох на масажи ми каза че е мускулен проблем. Лечението на двете е различно, като за първото ми изписаха един куп отрови, при които не мога да кърмя, а второто се лекува с масаж, упражнения и конкретно в моя случай и диета Simple Smile Та днес съм си добре, боли ме леко, но не си тровя организма с болкоуспокояващи Simple Smile

ох отплеснах се Simple Smile но това е защото малкият още спи, аз вече сготвих обяд и вечеря и пуснах сушилнята и сега ще гледам сериалче - не помня кой препоръча Raising Hope, но верно е много забавен, като изкчлючим първите 2-3 епизода Simple Smile

Приятен уикенд Simple Smile

# 509
  • София
Блонди, за съжаление се продаваше само със списание "Моето дете", много е полезна, защото има и много за кърменето, 200 стр. е, ето я
Скрит текст:
, не се продава по магазините, но предполагам я имат налична в издателството и ако искаш може да се свържеш с тях и да ги помолиш да ти пратят една. Мога и аз да се обадя и да поискам, че така ще е по-лесно, ако искаш и ще ти я дам като дойдеш или ако не можем да се видим, ще ти я изпратя на адрес тук в София  Flutter Тъкмо ще имам възможност да ти върна жеста за сутиена Hug

Общи условия

Активация на акаунт