Мъфини, малки кексчета и още нещо...... - 8 тема

• 116 021
  • 750
  •   1
Отговори
# 705
  • София, България
Да се запиша и аз като отскорошен почитател на мъфините. В предната тема попаднах на пост, че са много вкусни мъфините със заквасена сметана на Ина.гг. Но не открих рецептата, може ли да я пуснете  Praynig

# 706
Да се запиша и аз като отскорошен почитател на мъфините. В предната тема попаднах на пост, че са много вкусни мъфините със заквасена сметана на Ина.гг. Но не открих рецептата, може ли да я пуснете  Praynig
ТУК НАМЕРИХ ПОДОБНИ http://inagg.blogspot.com/2012/09/blog-post_15.html -КАТО ГЛЕДАМ  ЛИНКА -ТЕ ЩЕ СА inagg.blogspot.
Смятам и аз да ги пробвам.
Търся рецепта на едновремешни кошнички но не със сухата основа -едни мекички с орехова ядка отгоре -без плънка.Като  бях дете една наша съседка ми правеше за рожденни дни.Питах за рецепта и тя каза ,че я е забравила.Явно просто не искаше да ми я даде.
Та тези кошнички -това са си чисти мъфини са ми се запечатали дълбоко-Моля някой ако знае рецепта да я сподели.Смятам ,че в състава ми има краве масло ,ванилия,без какао са.

# 707
  • София, България
Гледам я и аз тази рецепта, в интерес на истината, тя ме запали по идеята, но ме притесни това, че мъфините са "малки". Моята форма е за мъфини с нормални размери 12 бр. Дали ще стане?

И това с пълненето ми е ново, не съм пълнила досега  Tired

# 708
Гледам я и аз тази рецепта, в интерес на истината, тя ме запали по идеята, но ме притесни това, че мъфините са "малки". Моята форма е за мъфини с нормални размери 12 бр. Дали ще стане?

И това с пълненето ми е ново, не съм пълнила досега  Tired
Направи двойна доза.

# 709
# 710
Дано не се включвам късно) Намерили сте рецептата.
Дозата е за близо 12 големи мъфини, т.е. нормална доза, ако ви се пекат малки, просто ще станат между 40-50 малки).

# 711

И по рецептата на sladka hapka стават чудесни шокомъфинки. Heart Eyes

Благодаря ти, labrex   bouquet Като ги направя, ще споделя за резултат Simple Smile

# 712
poxy 80, страхотно изглеждат, украсата от къде е, моята малка дъщеря много би се зарадвала на такива  bowuu
donbonbon / благодаря !Украсата е мое дело,както и самите кошнички на кексчетата.Поръчвам си готов фондан ,оцветявам го със сладкарски бои и с помоща на формички за сладки изрязвам в желаната форма и украсявам  Peace

# 713
Отдавна не бях правила мъфини.

Бананови

и солени със спанак и сирене

# 714
  • В една слънчева къща...
Здравейте на всички! Отдавна не съм писала, но сега имам нужда от помощта ви.
В неделя моята бебка става на 3 месеца и искам да направя мъфини с декорация - например с фондан. За мъфините имам няколко сполучливи рецепти, но можете ли да ми препоръчате рецепта за домашен фондан, както и указания как да го полагам върху мъфините? Изрязват ли се капачетата? Маже ли се с нещо отдолу? Благодаря предварително!   bouquet

# 715
В неделя моята бебка става на 3 месеца и искам да направя мъфини с декорация - например с фондан. За мъфините имам няколко сполучливи рецепти, но можете ли да ми препоръчате рецепта за домашен фондан, както и указания как да го полагам върху мъфините? Изрязват ли се капачетата? Маже ли се с нещо отдолу? Благодаря предварително!   bouquet

http://inagg.blogspot.com/2012/06/blog-post_15.html
Честно казано, по-лесно става да си купиш) Поне от годините опит, които имам) Трябва си време, желание и здрави ръце) Указанията за полагане върху мъфините са: Разточваш фондана/марципна или покритието с точилка (използваш нишесте или пудра захар, ако тръгне да лепне). Изрязват се кръгчета, цветя или каквата фигурка искаш да сложиш фърху мъфина. Под фондана може да сложиш малко маслен крем/сладко, може и нищо да не слагаш.

# 716
  • Бургас/Пз

Препoръчвам ти тази рецепта за дoмашен фoндан, на мен винаги ми се пoлучава, стига пудрата захар да е хубава  Peace

# 717
  • В уютен дом! Елените
Здравейте, темата е страхотна и бих искала да ви напиша и моята рецепта за мъфини :
 2 бр. яйца
1 и половина чаши захар
1 ч.ч. олио (аз лично слагам по-малко)
1 пак. бакпулвер
1ч.ч. прясно мляко
3ч.ч. брашно
(шоколад или сладко от горски плод)
Всичко се обърква с миксер и си слага във формите за мъфини. Пече се в предварително загрята  на 180 градуса фурна с вентилатор.
Харесах си доста от вашите рецепти и ще започна да ги пробвам   bouquet

# 718
Домашният фондан е по-труден за работа,аз от своя опит препоръчвам готов.
Ето моите мъфини с готов фондан от Метро 5кг струва 30лв, в сладкарските магазини има и по-малки разфасовки.

# 719
  • В една слънчева къща...
Sunflowerss, разкошни са  Heart Eyes
За съжаление в провинцията готов фондан няма къде да открия Sad

Общи условия

Активация на акаунт