Епилепсия - ТЕМА 17

• 93 022
  • 736
  •   1
Отговори
# 30
здравейте момичета,отдавна не съм писала,но за съжаление ние с малкия от 10 дни сме в болнциа с бронхиолит и забелязах,че понякога много се стряска на сън и се притеснявам да няма синдром на уест,та искам да ви питам при този синдром винаги ли има хипсаритмия в ЕЕГ или то може да е чисто

Nadi надявам се, че малкия вече е добре.
Аз също си мислех, че имаме Уест, защото една педиатърка обясни, че забавянето му е типично за Уест. Всички невролози при които ходихме казаха, че Уеста има типично ЕЕГ и със сигурност нямаме. Ако те притесняват стрясканията попитай лекарите в болницата и не си мисли глупости.
Бързо оздравяване!

# 31
  • София, Люлин-8
здравейте момичета,отдавна не съм писала,но за съжаление ние с малкия от 10 дни сме в болнциа с бронхиолит и забелязах,че понякога много се стряска на сън и се притеснявам да няма синдром на уест,та искам да ви питам при този синдром винаги ли има хипсаритмия в ЕЕГ или то може да е чисто

Принципно съм чувала, че при Уест е възможно да има чисто ЕЕГ (на наши близки детенцето е с тази диагноза, при 4 чисти ЕЕГ-та), но при вас просто не виждам смисъл излишно да се хвърляш във филми. Уест доколкото знам се хваща най-сигрно на ЯМР, но при изявена клинична картина при вас не виждам такава.
Щом стряскането става само по време на сън мисля че няма страшно, виждам че детенцето ти е мъничко, най-вероятно това е просто моро ефект, ако беше Уест щеше да има пристъпи и през деня. Знам, че рефлекса на Моро отшумява към 5-6ти месец, когато детето започне да се чуства удобно в заобикалящия го по-широк свят. При нас отшумя към 7-ми месец.
Щом те притеснява моят съвет е да направиш едно видео на стрясканията и да ви види невролог, за да се успокоиш. Напълно те разбирам какво ти е  Hug

# 32
здравейте,
синът ми от 2 1/2 год е с диагноза grand mal - припадъци / с малки припадъци petit mal или без тях / неуточнени  newsm78. През цялото време е бил само на конвулекс. От 8 м. е без пристъпи, последното ЕЕГ преди месец беше чисто и Литвиненко каза, че ако и на контролата след 3м продължава да е така, ще започне да намалява лекарството. Междувременно, докато е на оптималната доза, можело да подновим ваксинациите с убити ваксини. В последствие обаче се оказа, че нивото на валпроевата киселина е близо до горната граница и доктора намали сутрешната и обедна доза.
Сега джипито ни вика за манту ... това не било истинска ваксина .. важното било само да няма температура. Кашлица, сополи - били без значение и т.н. .. .  Thinking
Доста се притеснявам, на всичкото отгоре от вчера има някаква суха кашлица...
По принцип да го правим ли това манту? Има и едно отложено ДТК+полиомиелит /ако не бъркам/ ...
Да поясня, че основната диагноза е умствена изостаналост в следствие на хидроцефалия и множество мозъчни кисти.
Като цяло съм склонна пак да отложа ДТК-то, но какво мислите за манту-то? Мога ли поне него да направя когато е здрав? Моля за съвет  Praynig

# 33
PUM, моята Петя си има ваксинациите за манту, само да е здраво твоето дете, не се притеснявай за мантуто.

# 34
  • Варна
PUM , аз съм против, не бих сложила на тоя етап каквато и ваксина да е, ако ще с витамин ц да е пълна спринцовката! По добре изчакай! По добре да е без, кашлица, хрема и каквото и да било! Литвиненко каза ли че точно сега е момента да слагате ваксини или да се изчака още!

# 35
И на моят син постепенно бяха сложени всички ваксини без тази за коклюш.Въпреки че е бил здрав -имам в предвид без хрема и кашлица винаги ме е било страх ,но да чукна на дърво не е имало проблем.

# 36
На нас днес ни взеха кръв, като лаборантката ми каза че това не било за определяне на натриевия валпорат в кръвта, а за чернодробни ензими  newsm78? Може ли някой да ми обясни какво направление трябва да си искаме на този етап- месец и половина пием Депакин, какво точно трябва да изследваме, за да го обясня на ЛЛ, че да ми пусне каквото е необходимо.

# 37
sveti8 , за чернодробните ензими, се полага по здравна каса, докато за нивото на валпроата, не.
И още едно уточнение, че не във всяка лаборатория, правят изследване за ниво на валпроата.
Засега изчакай чернодробните, да видиш, как са и ако и при детето няма притеснителни симтоми, изчакай за нивото на валпроата.

# 38
момичета, благодаря ви за отговорите! Ние вече сме си вкъщи, но в болницата ми казаха, че той има някои симптоми на ДЦП и утре сме на преглед в клиниката по ДЦП. Много съм изплашена, имам чувството, че той започва да проявява някои признаци на забавено развитие и затова ви попитах за синдрома на уест.
Steli Mum, вие колко сте големи и в какво се изразява забавянето при вас?

# 39
Steli Mum, питам те, защото каза, че педиатърка е казала, че забавянето на твоето детенце е типично за уест, та да знам какво значи типично забавяне за уест

# 40
Ние нямаме уест, но сме със забавено развитие. При нас това е главно в комуникацията, защото не може да говори и социалната сфера, защото не си играе с деца. Но по принцип много се различава от връстниците си, например не разбира всичко, което трябва да разбира за нейната възраст. Ето сега имаше имен ден, гостите й донесоха подаръци, тя въобще не ги отрази. Държи се странно понякога, даже сме се съмнявали за аутизъм.

# 41
Гала, а правили ли сте консултации с психолог?
Моето бебе се смее, гука, следи те с поглед, но например не подава ръчички за гуш, ако някой чужд човек го гушне, той му се радва, но не ме търси с поглед и с ръчички, а 11 дни бяхме двамата сами в болницата

# 42
Мога ли да попитам, знаете ли какво означава- ALAT 30, ASAT 56.ПРИТЕСНЯВА МЕ, че АСАТ  е над нормата, която е до 37.Също така другите показатели, които не са в норма са:
MCHC   379   (320-360)
MPV 7.3        (7.5-11.5)
WBC 10.1      (4.0-10.0).
ЛЛ каза, че това не показвало голяма токсичност и другата седмица, когато отиваме на преглед в София, да ги покажем, но нищо повече, което не ме успокоява, има ли за какво да се притеснявам и да правим ли това за валпората?

# 43
Да, sveti8 , пуснете и за валпроата, кръв се дава сутрин рано, без да е дадена сутрешната доза лекарство.
Дава се след пускане на изследването.
А за стойностите на АСАТа, звънкай на невролога.

# 44
Къде мога да направят това за валпората в София?

Общи условия

Активация на акаунт