Здравословно хранене за децата - 8

  • 42 926
  • 460
  •   1
Отговори
# 90
  • Мнения: 22 417
Така е , всичко е относително !
Благодаря Ви отново  Hug

# 91
# 92
  • Бургас
  • Мнения: 712
Записвам се,да ви следя  bouquet

# 93
  • Мнения: 4 370
Това не е истина просто!  Shocked

# 94
  • София (Възраждане)
  • Мнения: 2 299
В потрес съм и аз, и ужасно много ме е страх, че и нас това ни чака.

# 95
  • Мнения: 3 743
Дами, за съжаление няма как да знаем какво ни чака. Все пак аз си мисля и се надявам да изляза права, че поне за децата, тинейджърите са друга категория Wink, по-важна е семейната среда. Ако тези деца ядяха вкъщи истинска храна, а все пак у дома ядат по-често отколкото на училище, поне щяха да знаят какво е домат и какво е картоф, нали така...

От друга страна, ще цитирам една тукашна диетоложка, която казва, че с цел да не се чувства изолирано детето й, цяла година му е приготвяла за обяд един и същ сандвич, който по нейните разбирания не е бил напълно пълноценен от хранителна гледна точка. За нея е било важно детето да не се чувства отцепено от колектива, колкото и грубо да звучи. Тя казва така, все пак имам закуска, вечеря и уикенди да балансирам режима му Peace Не знам, може и това да е правилно. Все пак за нас като възрастни е много по-лесно да бъдем различни и все пак част от групата и обществото като цяло Peace Вие как мислите?

А на Джейми Оливър и подобен тип "будители" шапка им свалям  bouquet

# 96
  • Мнения: 2 285
Галче, тази диетоложка явно е и добра психоложка. Моят личен опит показва, че е изключително права.  Wink
Докато са малки децата, те все пак се хранят с това, което им приготвят от вкъщи. Но към 1-ви-2-ри клас вече става страааашно. Тогава, мисля, за тях е най-трудно да не са като другите. Моите, големите, сега като ми разказват колко много боклуци са яли ежедневно на тази възраст, сами се чувстват зле.  Sick В пубертета - точно обратното - вече изграждат собствената си индивидуалност и не се страхуват да отстояват принципите си и различността си. Моите на моменти сега даже ме дразнят - твърде са вманиачени на тема "здравословно хранене"  Mr. Green ,  а сред съучениците им това определено не е модерно .....

Но, така е ..... не може без трудни периоди. И си трябва бая стискане на зъби, докато отминат. За мен също е било по-важно да щадя детската психика и на мястото на тази диетоложка, бих правила същия компромис по отношение на сандвича.  Peace И на практика наистина съм си затваряла очите пред много неща, де ...

# 97
  • Мнения: 5 714
Не знам кой е крив и кой е прав.... Laughing
Всеки знае себе си, детето и съответните настроения.
С дъщеря ми не ми се е налагало досега да правя подобни компромиси. Със сина ми ще видим - предстои. Simple Smile
Психо здравето ми е толкова важно колкото и физическото. Отделно, че нещата са навързани.

# 98
  • Мнения: 5 940
Споделям мнението на Галче, че ако детето познава тези зеленчуци от менюто у дома няма как да ги обърка и да не ги разпознае. Дори и едногодишният ми син вече ги назовава.... и
и накрая се оказа, че на децата всъщност им харесва по-здравословната храна, просто не я бяха яли. Най-вероятно обаче изборът в детска възраст трябва да не е много голям.
аз тази сутрин направих пица с пълнозърнесто брашно, а в доматения сос се опитах да вкарам недолюбваната от големия ми син чушка плюс моркови, лук, чесън, но пак я разпозна и не я яде ooooh!
не че е особено здравословно пица за закуска, но всичките й съставки бяха ок, пък и ние си правим такива уикенди, със закуски понякога палачинки или нещо, което не е така пълноценно като овесени, ръжени и пр. ядки.

Последна редакция: нд, 03 фев 2013, 09:46 от valerie

# 99
  • Мнения: 644
Бях ви позагубила. Отивам да направя едни сурови бонбони с фурми и каквото още има в къщи, после ще чета назад.
Чудя се кокосовите стърготини по каква технология се произвеждат - доколко химия има в тях и как ва е хигиената? И за брашната, които се ползват сурови се питам дали е спазвана хигиена при производството и пакетирането? Напр. шипковото брашно.

# 100
  • Мнения: 3 743

Чудя се кокосовите стърготини по каква технология се произвеждат - доколко химия има в тях и как ва е хигиената? И за брашната, които се ползват сурови се питам дали е спазвана хигиена при производството и пакетирането? Напр. шипковото брашно.

Доколкото знам в масово продаваните кокосови стърготини слагат сулфити за запазване на белия цвят и да не се овлажняват. По принцип ако няма чувствителност към сулфити, не е голям проблем, но все пак си е химикал. Аз си намерих тук смлян кокос без никакви добавки, т. нар. кокосова манна (тахан) и ползвам него и за кокосово мляко и за кокосово брашно и дори за кокосово олио, защото отгоре в пакетчето винаги има и малко втърдено олио, което отделям. Засега ме устройва напълно Flutter На опаковката пише creamed coconut.
За брашната, можем само да се надяваме. Ако не си го произведеш сам, 100% сигурност няма според мен Peace

# 101
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
откога започнахте да предлагате сурови зеленчуци на бебетата?
сега яде на парчета сурова ябълка или круша. ако предложа зеленчук и не иска. има вече кътни зъби  Thinking листни не иска да яде.
настърган морков също не иска Whistling
какво да предложа още?

# 102
  • Мнения: 2 285
Краставица, авокадо и чушки - червени, а и всякакви други цветове обожаваше. Но като цяло, не много неща.
Инцидентно ми отмъкваше и по някоя обелена глава лук от кухнята, докато готвя.  Mr. Green И досега много обича суров лук.
А морковите как му ги даваш - овкусяваш ли ги ? Проблемът ако е в консистенцията, а не във вкуса, просто изчакай малко. Аз пасирах всичко до към годинка и 3 месеца, иначе плюеше.

# 103
  • Мнения: 3 743
Краставица, авокадо и чушки - червени, а и всякакви други цветове обожаваше. Но като цяло, не много неща.
Инцидентно ми отмъкваше и по някоя обелена глава лук от кухнята, докато готвя.  Mr. Green И досега много обича суров лук.
А морковите как му ги даваш - овкусяваш ли ги ? Проблемът ако е в консистенцията, а не във вкуса, просто изчакай малко. Аз пасирах всичко до към годинка и 3 месеца, иначе плюеше.

чери доматчета да добавя. Моят син като ги види в хладилника и докато не му дам не мирясва. В този ред на мисли и всякакви други домати на парчета и евентуално обелени. Краставицата не знам защо я плюе, а ябълки и круши си яде. Моркови силно накълцани яде, зеле също. Други зеленолистни, пробвала съм спанак на листенца, но го плюе, май още им е рано за зеленолистни.

# 104
  • Мнения: 289
И аз за кокоса имам въпрос: да речем пусна един кокос в сокоизтисквачката и накрая се получават стърготини и масло. Въпросът ми е защо това масло, съхранявано в хладилник, мухлясва за около седмица, а другото от магазина (био), съхранявано на стайна температура - не мухлясва и за месеци? Може би има вода и тя да е причината, сега ми хрумна?

Общи условия

Активация на акаунт