Преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” (Fatmagul'un Suçu Ne?) – Тема 169

• 32 550
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
wavey
Дилеми,Мариана ,Марта ,Марица smile3501 за преговора .
Мислех си че съм поизлязла малко от филма ,но тц -заблуда.Докато ви четях и пак рев ,ама тихо и без глас ,че съм на работа/който ме знае/ Praynig
Тези думи на майка  му" Убих човекът когото обичам в момента в който се омъжих.Убих го ,когато те родих-"мноого жестоки и честно казано се опитвах  да не  я съдя ,но за тези думи не мога да  я оправдая.И наистина трябва да си мнооого добър човек и син за да проситиш както направи Керим.
Той се крепеше до този момент, беше опора на Фг ,издържа и затвора ,но тази истина го срути -той загуби отново майка си  и бих казала още по болезнено.А реакцията на Фг е типична за нея -тя не може добре да изразява чувствата си особенно с думи ,но пък отиде с него и остана с  него да сутринта .
Марта да се накиприш  и да се забавляваш мноого
Марицаbouquet за твоите малчовци .Моят син във вторник му предстои тържеество в градината и ще играе унгарският танц   Wink

Ихааа! Това бих искала да го видя! Simple Smile

# 436
Скрит текст:
В помеждутъците на избоялата тръстика, непрекъснато мисля за писмото на Енисе към Керим.Чак сега успявам да утихна от грижи и да споделя моите мисли. Старая се да погледна през очите на Керим и чувствата към майка му. Иска ми се да си обясня неговите думи на гроба й във финалната сцена. Керим каза:
Обичам те, мамо!
Научих много от твоята история!
Ще ставам баща.Всички ме карат да се чувствам, че съм достоен за това!
Защо да не ти простя?
Моля да бъда извинена, ако не цитирам точно, но карам по спомен.

Много силна сцена, в която намерих отговори за писмото на Енисе или по-точно разбрах какви отговори е получил Керим.

Обичта към майка му е синовна и кръвна, но  тази любов е била винаги насочвана от Мерием. Отговорите за това, че е поддържала любовта на детето Керим към майка му, Мерием даде още при срещата си с  Фахретин, обяснявайки му защо е отделяла Керим от баща му и защо не е дала това жестоко писмо на Керим. Тя е решила да скрие болезнената истината от Керим и така каза и на Фахретин при тяхната среща. Каза, че в такъв момент детето е имало нужда да вярва в някой от родителите си и е решила това да бъде майката. И аз бих постъпила така. Естествено е при изоставил го баща и самоубила се майка, някой трябва да остане в съзнанието на детето. Може би това винаги се отрежда на майката или на покойника. За мен Мерием е взела правилно решение. Ако Фахретин бе потърсил Керим, надали тя е щяла да се противи, въпреки, че е скрила писмото и според някои е постъпила егоистично.

Задавам си винаги въпроса какво научи Керим от историята на майка си? Може би, че  липсата на любов води до самоубийство? Надали. Да, липсата на любов води до непълноценност, до несигурност, до комплекси, да параноя и прочее себеотричащи чувства. Майка му е влязла в този цикъл на себеотричане. Волята й е прекършена от родителите й. Дадена е като стока на непознат човек, само и само да бъде съпруга и майка. Да бъде майка по природните закони, без зачитане на нищо друго, тоест да бъде една утроба за поколението на непознат и после мразен мъж. Много непреодолима ситуация за младата Енисе. Като прибавим и традициите, определени от Корана, обстоятелствата за тази млада жена са я поставили в безизходица.
Самият Фахретин показа, че е простил и разбрал нейното нещастие. Самата Енисе признава, че любовта на Фахретин я е изгаряла отвътре, понеже тя не е можела да му отговори със същата, дори не е можела да се смири и да приеме безлюбовие. Дали тя не е чувствала, че дете, което расте в среда, в която липсва любов ще бъде в живота си нещастно? Според мен - да. По тази причина тя предпочита да не наказва детето си за грешките на големите и да го остави в безлюбовие, а да го остави на любящият му баща. Тя е жертва на любовта и желае любов  за детето си. Такава любов може да му даде само обичащият баща, който е искал това дете и е обичал майка му. Тя самата, която се е чувствала само утроба е разбирала, че детето винаги ще усеща липсата на любов у родителите си и най-вече у нея самата. Голяма безизходица и катарзис за тази жена, за която единствен изход е смъртта.
За нея това е било най-правилното решение и тя е свършила със себе си. Не я оправдавам, но не я съдя. Разбирам положението, защото в живота има много майки, които не могат да приемат децата си, заченати и родени по нежелан начин. Такива майки развиват психични отклонения въз основа на  себеотрицание, което с годините се задълбочава и стига много често до фатален край. Ако няма фатален край, то децата на такива майки винаги имат отклонения, защото винаги чувстват липсата на истинска обич.  Те стават асоциални, комплексари, агресивни, започват с пороци и прочее. Децата имат най-точната преценка за искреност в любовта. При психопрофили на престъпници  почти винаги има доказателства за липса на майчина любов.
Всъщност Енисе с това е предпазила Керим. Да, всичко е много жестоко за Керим, но той я разбра и го каза на гроба й. Това стана в периода след оневиняването му в съда и най-вече след като разбра ,че ще става баща. Много преплетено като ситуации, но много верни чувства на един бъдещ баща.
Керим разбра, че любовта, на която той заложи и за която се пребори го пречисти, за да прости на  майка си и да я разбере. При него стана по жесток начин, но го научи да прости и да  продължи напред.
 Фатмагюл разбра дълбоката му нараненост, помогна му чрез любовта си и бъдещото бащинство да придобие сила,  да прости на майка си, с което дойде и признанието „обичам те, мамо„. След това лесно беше решението името на дъщеря им да бъде Енисе. Така Фатма му доказа любовта си и благодарността си, че я направи бъдеща майка на желано дете.

Извинявам се за разбърканите мисли, но клавиатурата ми не може да ги стигне в порядък.
Сигурна съм, че много неща не съм могла да опиша, но започнах пак да си плача, гледайки сцената от 80 епизод с плачещият Керим на майчиния гроб. Спирам, защото вече ще захълцам.

Здравейте момичета!!! wavey wavey wavey

Днес се обсъжда писмото на Енисе до Керим. Винаги ме е вълнувало това писмо. Много се изписа при преговора за него. За да не се повтарям, а и защото позицията  ми за майката на Керим е една и съща при всеки преговор , то си позволявам да публикувам мой пост от м. юли в спойлера.

Hug

И аз си мислех същото... Керим е изоставен и от двамата си родители точно във възрастта, когато детето се учи да обича и как да показва обичта си... (6-7 г.) Затова, че не се е превърнал в непълноценен, неспособен на обич мъж, заслугата е на Мерием...  Много вълнуващо за мен, като педагог... как тази жена е успяла да даде любовта, нужна на мъжа да се превърне в човек (връщам се към невероятните думи на Мерал).

# 437
Пак се умълчахте. Simple Smile)) Само аз, досадата, бъбря ли, бъбря... Simple Smile)) Лоша работа е да те тръшва логорея. Simple Smile))

# 438
Миле, виждам те на балкона... успя ли да разархивираш файла?

# 439
Момичета още малко красота в темичката ни!

# 440
  • Пловдив

Айдаааа. Нова снимка...Малеееее, красавец....Много брада, много коса.....божеееее.

# 441
Въх Марианка,ко туй?Не,на мен така не ми харесва!И какво е това червено балтонче до него?

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 16:06 от velijana

# 442
  • Пловдив

Въх Марианка,ко туй?Не,на мен така не ми харесва!

Ами кой знае, за нещо се е подготвил или прави. А ич....Поне го фотнаха да го видим. Е как не ти харесва.....

На снимката пише - Yuzunu sevdigim zaman Sakal - Предпочина брада на лицето във времето.

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 16:15 от mariana51

# 443
Ми не ми харесва така -ако това ще му е визията в Джевдет бей newsm78 ще има определено период за адаптация докато го приема такъв! newsm45

# 444
  • Пловдив
Ми не ми харесва така -ако това ще му е визията в Джевдет бей newsm78 ще има определено период за адаптация докато го приема такъв! newsm45

Въобще мисля не е за Джевдет бей. Ако ще снима в него, има толкова време. Нещо друго е. Ама казва ли ти някой. Ще следим....

# 445
  • Варна
 wavey

ефекта от туитването -поне е видяно и забелязано/сигурно и от него/
в GECCE
http://gecce.com/foto-galeri/unluler/hayranlari-engin-akyureki-c … ledi   

пп сакън ........много коса,брада .... Close

Последна редакция: пт, 14 дек 2012, 16:28 от Аnista

# 446
А за червеното балтонче до него нещо да пише?

# 447
  • Пловдив

Ето, фен...

# 448
здравейте,
благодаря на Мариана за новите снимки вижда ми се понапълнял нашия човек,явно почивката му действа добре.Тази брада му скрива хубавата усмивка Sunglassesе мое мнение.

# 449
  • Пловдив

Ето чиста снимката - изрязах фена, няма надписи. Само Енгин с новата визия...Ами те не го познават така...затова не го снимат....На мен ми е супер....Тези очи не могат да се сбъркат. Ама каква брада си е изтипосал....

k_remena, не е напълнял. Все така се подлъгваме. Доста се е навлякал. Якето му малко от надувните. Шал около врата....И там е кучешки студ, като при нас.
Мустака крие усмивката - ама не се е усмихнал. Я като Булут колко усмивки има. Крие му хубавата брадичка. Мое мнение...

Общи условия

Активация на акаунт