Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 423
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 180
Ми, не знам, тук само ти се държиш като откачена.

# 181
Е как ще го научиш, след като ти не можеш да прецениш кое е правилно и пушенето ти е "право", а не порочна зависимост? Освен на лицемерие да го научиш. Tired

"That hypocrite smokes two packs a day..."

Това са глупости  Peace
 Киара* много правилно ти го е казала.
Не мога да разбера тази злоба и завист......
Много злоба и завист в тоя форум, викаш. Laughing

На теб ти е важно да си запалиш цигарката.
Имаш си право на избор - да пушиш или да не пушиш, без да пречиш обаче на останалите.

Не, миличка на теб ти е важно да ми кажеш дали, как и къде да си запаля цигарката......
Не, миличка, важно ми е да не дишам смрадта, иначе пуши където искаш, все ми е тая.
Бих ви подкрепила, както казах и по-горе, но пушачите масово не се съобразявате с останалите хора. Затова, смятам, че след като нямате себеконтрол, такъв трябва да има от държавата.

Гледай ти, да не повярваш какви простотии обсъждаме. А това, че бюджетът се оказва на червено никакво отражение.  Само около мене ли хората масово губят работата си и се чудят как ще изкарат зимата?

# 182
.И друг факт е,че който е кафеджия,обикновено е и пушач.

Това са глупости, обожавам кафе, сядам да си хапвам с торта или кафе със сладолед  или с пица. И даже ако тортата е прекомерно захаросана, си поръчвам и второ кафе. Цигарите са гнусни. Преди влизах - надушвах л-ната и излизах да си търся другаде. След забраната можеше да се седи навсякъде, но разбира се, откакто се застуди никъде не съм ходила.

# 183
 Само около мене ли хората масово губят работата си и се чудят как ще изкарат зимата?

Ами да, около 30 000 човека остават без работа заради тоталната забрана Tired Да не говорим, че някои и без бизнес останаха.

# 184
Само около мене ли хората масово губят работата си и се чудят как ще изкарат зимата?

Ами да, около 30 000 човека остават без работа заради тоталната забрана Tired Да не говорим, че някои и без бизнес останаха.
Да, бе да. Не заради икономическата ситуация, а заради забраната Simple Smile. Колко лесно е да манипулираш вярващите Simple Smile).

# 185
  • София
Ми, не знам, тук само ти се държиш като откачена.
Дали защото ме водиш с една обиколка, дали заради никотиновото чудовище, което говори чрез теб, обаче нищо съществено не казваш отдавна по темата и можем преспокойно да минем без телеграмите ти. Sunglasses

# 186
 Aludra *, не е манипулация. До преди 1 месец се сядаше навън ( поне при нас беше топло ) и си имаше навалица. Ела да видиш сега какво е - я седнат 2-ма човека, я не. Хората се чудят как ще изкарат зимата - наеми, отопление, персонал, а клиенти никакви.
Съдя и по себе си - спрях да ходя по заведения не от финансова гледна точка, а от забраната да се пуши. Нямам против забраната в сладкарници, пицарии, ресторанти, ама поне по някое кафе и бар да ни бяха оставили.

# 187
Интересно защо строят тези аквариуми, като няма никакво значение пушенето.

# 188

Да не говорим, че наистина е безумие общественото мнение да диктува правилата в страната. за какво е тази държава в такъв случай? Да оставим десетина социологически агенции да се допитват до хората по всички въпроси и да се разпусне управлението на страната? Това е много близо до дъното, може и още, но сме близо.

Интересно, че в Швейцария точно така правят. Повечето въпроси решават с референдум и правилата ги диктува общественото мнение. Правили са между другото и референдум за забраната на тютюнопушенето и са отхвърлили пълната забрана. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19690450.
Май са по-близо до дъното от нас. Wink

П.П - Вече не пуша, от половин година си изпарявам електронно и нямам проблем със заведенията, но пълната забрана принципно ме дразни.

# 189
Чудесно, нека направят референдум, тогава ще се съглася с общественото мнение!
Но група кръчмари, които седят пред парламента, не съм съгласна да се налагат.

# 190
В Холандия може да се пуши, ако собственикът работи. Иначе не е допустимо да се трови здравето на персонала.

# 191
  • София

Да не говорим, че наистина е безумие общественото мнение да диктува правилата в страната. за какво е тази държава в такъв случай? Да оставим десетина социологически агенции да се допитват до хората по всички въпроси и да се разпусне управлението на страната? Това е много близо до дъното, може и още, но сме близо.

Интересно, че в Швейцария точно така правят. Повечето въпроси решават с референдум и правилата ги диктува общественото мнение. Правили са между другото и референдум за забраната на тютюнопушенето и са отхвърлили пълната забрана. http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-19690450.
Май са по-близо до дъното от нас. Wink

Недочела си по темата, нищо подобно не правят в Швейцария. Прочети повече за формата на управление там, за структурата на държавата и тн. Тази заблуда адски често трасира в нета напоследък, но вместо да си представяте нещата както не са се информирайте как точно са там и защо. Да не говорим, че да се прави паралел между една от най- цивилизованите държави с нашето полуразпаднало се ганьовско общество е нелепо.

# 192
Недочела си по темата, нищо подобно не правят в Швейцария. Прочети повече за формата на управление там, за структурата на държавата и тн. Тази заблуда адски често трасира в нета напоследък, но вместо да си представяте нещата както не са се информирайте как точно са там и защо. Да не говорим, че да се прави паралел между една от най- цивилизованите държави с нашето полуразпаднало се ганьовско общество е нелепо.

Да, формата на управление там е друга, това не променя същността на въпроса, че общественото мнение може да има водеща роля и това да не води до унищожаване на държавността. Последното изречение просто няма да го коментирам. Сигурно е тежко да живееш в страна, за която имаш толкова лошо мнение.

# 193
  • София

Да, формата на управление там е друга, това не променя същността на въпроса, че общественото мнение може да има водеща роля и това да не води до унищожаване на държавността. Последното изречение просто няма да го коментирам. Сигурно е тежко да живееш в страна, за която имаш толкова лошо мнение.
Идея нямаш къде живея. А за другото наистина прочети повече преди да пишеш. Общественото мнение не управлява нито една цивилизована страна. Управляват институциите. Има различни периоди, в които хората могат да упражнят правото си на глас при избор на представители или по особено важни въпроси и това е. Останалото е анархия.

# 194
Идея нямаш къде живея. А за другото наистина прочети повече преди да пишеш. Общественото мнение не управлява нито една цивилизована страна. Управляват институциите. Има различни периоди, в които хората могат да упражнят правото си на глас при избор на представители или по особено важни въпроси и това е. Останалото е анархия.

Извинявай, наистина нямам представа къде живееш - подведе ме изразът "нашето полуразпаднало се ганьовско общество". Не споря кой колко е чел, но според мен е хубаво хората възможно най-често да упражняват правото си на глас по особено важни въпроси. Включително за пълната забрана на тютюнопушенето. Противник съм на недомислените решения, които все по-често идват от страна на държавата.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 17:29 от Vapor

Общи условия

Активация на акаунт