Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 229
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 210
Аз спирам повече да споря с нетолерантни хора, защото познавам и доста непушачи, които са ок да се пуше нощем.

В крайна сметка искам да ви видя вас, защитниците на човешките права, колко от вас ще се вдигнат на протест, след като върнат пушачите по кръчмите. Ако бъдете и на половина на протестиращите в момента, ще застана до вас и ще ви подкрепя. И не че за някого има значение моята лична позиция, но все пак нека си говорим с чест, достойнство и най - вече справедливост, каквато ми убягва да има в позициите ви.
Ако ние сме нетолерантни както твърдиш, би ли ли ми казала кога вие пушачите сте били толерантни. Когато си била на заведение преди да влезе в сила пълната забрана със смесена компания в коя зала влизахте? Може всеки във форума да отговори, но честно.

# 211
Само около мене ли хората масово губят работата си и се чудят как ще изкарат зимата?

Ами да, около 30 000 човека остават без работа заради тоталната забрана Tired Да не говорим, че някои и без бизнес останаха.
Да, бе да. Не заради икономическата ситуация, а заради забраната Simple Smile. Колко лесно е да манипулираш вярващите Simple Smile).

Виж сега, пушачите си искат заведенията, ресторантьорите си искат пушачите. Щом се обичат- да се вземат бе!  Grinning Третия е излишен.  Wink
Шегувам се, да не вземе да ме набие някой  Laughing
Аз спирам повече да споря с нетолерантни хора, защото познавам и доста непушачи, които са ок да се пуше нощем.

В крайна сметка искам да ви видя вас, защитниците на човешките права, колко от вас ще се вдигнат на протест, след като върнат пушачите по кръчмите. Ако бъдете и на половина на протестиращите в момента, ще застана до вас и ще ви подкрепя. И не че за някого има значение моята лична позиция, но все пак нека си говорим с чест, достойнство и най - вече справедливост, каквато ми убягва да има в позициите ви.
Ако ние сме нетолерантни както твърдиш, би ли ли ми казала кога вие пушачите сте били толерантни. Когато си била на заведение преди да влезе в сила пълната забрана със смесена компания в коя зала влизахте? Може всеки във форума да отговори, но честно.

# 212
Би ми била интересна позицията на някой собственик на заведение, който е непушач.

Ами на 1-вия протест точно ресторантьор - непушач говореше. Човека каза, че загиват, това е.

То с просто око се вижда, че загиват, освен заведения тип семейна закусвалня. Което идва да каже, че ако собствениците могат да избират дали заведенията им да са за пушачи или за непушачи, масово ще изберат първото. Дори с голяма вероятност може да се предположи, че всички това ще изберат. Затова недоволстват непушачите. На практика няма да има къде да ходят. Вариантът с пушене след 22 часа явно, че също не ги устройва.

Щом заведенията загиват без пушачите, може ли някой да ми обясни, защо кафенетата от веригата Старбъкс винаги са пълни /и това вече няколко години/?

Какво заведение е Старбъкс? Вече казах, че всичко що е тип закусвалня (в т.ч. и Старбъкс) винаги ще е пълно.

# 213
  • На земята, която е всъщност звезда.
Би ми била интересна позицията на някой собственик на заведение, който е непушач.

Ами на 1-вия протест точно ресторантьор - непушач говореше. Човека каза, че загиват, това е.

То с просто око се вижда, че загиват, освен заведения тип семейна закусвалня. Което идва да каже, че ако собствениците могат да избират дали заведенията им да са за пушачи или за непушачи, масово ще изберат първото. Дори с голяма вероятност може да се предположи, че всички това ще изберат. Затова недоволстват непушачите. На практика няма да има къде да ходят. Вариантът с пушене след 22 часа явно, че също не ги устройва.

Щом заведенията загиват без пушачите, може ли някой да ми обясни, защо кафенетата от веригата Старбъкс винаги са пълни /и това вече няколко години/?

Какво заведение е Старбъкс? Вече казах, че всичко що е тип закусвалня (в т.ч. и Старбъкс) винаги ще е пълно.

Много е далече от тип семейна закусвалня. Но добре, кое заведение не е тип закусвалня, за да ти намеря пример като за теб?

# 214
  • София
Аз веднага давам пример- в Мърфис е фраш, а е пъб, пие се, гледат се мачове и през деня, и вечер много често няма места.

# 215
  • София
Подкрепям напълно забраназа, бивш пушач съм, отказах цигарите преди почти година/01.01/ не съм имала проблем през първите 6 месеца, освен разбира се факта, че като се приберем от заведение, обикновенно съм шофьора и не пия, къде сме били с приятели да се видим, се налага още на врата да се съблека и да вляза в банята. Факт е, че разделението със залите беше глупост, или по-скоро временно решение да се отложи влизането на забраната. Не вярвам някой нормален човек да се съгласи, че компанията би се разделила на две заради пушачите, нали в крайна сметка всички са заедно. Колкото до дискриминацията - пушачите казват ние сме дисктиминирани, че не може да си пушим където си искаме. А аз питам, не са ли дискриминирани непушачите, че искат да живеят, а са принудени да бъдат тровени? И твърдението, че щом си навън след 22 часа значи искаш да мреш е пулна тъпотия. Познавам много млади хора, който са навън за дасе видят и позабавляват с приятели, не пушат и почти не пият, но се забавляват. Та ДА и ДА против отмяна на забраната съм.

# 216
Добре де, не съм забелязала да има по-малко хора в заведенията. В крайна сметка, когато искам да се видя с някого, не става само по къщите да си ходим, излиза се я на кафе, я на пицария, в зависимост гладни ли сме или не. Не съм умряла, като пуша навън, даже ми е по-добре така, когато се прибера, не мириша цялата на цигари.
Абсолютно подкрепям забраната.

# 217
В БГ хората пият кафе по 2часа, та тогава е разбираемо за пушачите защо примират за цигара.
Ако седнеш за 30-40мин, нищо няма да ти стане, че не си запалил.
Хайде със заведение нещата стоят по друг начин, там и 6-7ч. може да откараш, но пък можеш да излезеш на вън.
Въпреки че съм пушач, винаги ми е било отвратително, а след въвеждането на отделните помещения за пушачи и непушачи още по-ужасно. Само докато влезеш те лъхва една смрад и те обгръща пелена от дим.

# 218
  • out of space
Айдееее, почна се!  Laughing ooooh!

"ДО ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ- НЕПУШАЧИ! От днес, 12.12.2012г., ЗАПОЧВАМ СВОЯТА ЛИЧНА ВОЙНА С ВАС! ЗНАЙТЕ, ЧЕ СРЕД 5 400ТЕ АДВОКАТА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ГР. СОФИЯ ОТ САК, ИМА ПОНЕ ЕДИН, КОЙТО Е ПУШАЧ И КОЙТО ДНЕС ЗАПОЧНА СВОЯТА ВОЙНА СРЕЩУ ВАС! ОЧАКВАЙТЕ ВОЙНА НА ВСИЧКИ ФРОНТОВЕ- ДЪРЖАВНИ ИНСТИТУЦИИ, МВР, НОИ, ТРУДОВИ ПРАВООТНОШЕНИЯ, ЧСИ, ДСИ И Т.Н.! ВИЕ НЕ ЗНАЕТЕ КЪДЕ Е МЕСТОНАХОЖДЕНИЕТО НА КАНТОРАТА МИ И НИКОГА НЯМА ДА РАЗБЕРЕТЕ, НО ЩЕ ЖИВЕЕТЕ В СТРАХ ДА НЕ ПОПАДНЕТЕ НА НЕЯ!"

# 219
Аз веднага давам пример- в Мърфис е фраш, а е пъб, пие се, гледат се мачове и през деня, и вечер много често няма места.

Бояна, повтаряш го на всяка страница, но хората, които не искат да излязат, за да не димят на останалите ще си повтарят постоянно, че са прави. Друг коз нямат.
Работя като счетоводител и водя 4 нощни бара (спортни) в Чикаго. Забраната за пушене (тук никой не е и протестирал) не се отрази, а масовите съкращения преди 2 години, намалиха драстично оборотите. Само и единствено български заведения затваряха врати за "лични празненства" без добра вентилация и слагаха пепелниците (освен, че сервираха и алкохол на лица под 21 години). Бързо им скършиха хатъра.

Последна редакция: ср, 12 дек 2012, 22:32 от Niki1

# 220
Аз не спирам да се учудвам на нещо друго....защо за подобни, доста маловажни неща, които не засягат по никакъв особен начин един индивид се радват на подобен усилен отпор?
Но пък от друга страна, далеч по-важни си минават и заминават просто ей така. Без на никого да му хрумне да протестира, въпреки че се нарушава конституцията на РБ, Харта за правата на човека и т.н.

# 221
  • out of space
Аз не спирам да се учудвам на нещо друго....защо за подобни, доста маловажни неща, които не засягат по никакъв особен начин един индивид се радват на подобен усилен отпор?
Но пък от друга страна, далеч по-важни си минават и заминават просто ей така. Без на никого да му хрумне да протестира, въпреки че се нарушава конституцията на РБ, Харта за правата на човека и т.н.

Права си. Същото се чудех в темата за пияната учителка.

# 222
Благодарим много за информацията за Чикаго. Изключителна полезна беше.  bowuu

# 223
  • София

Права си. Същото се чудех в темата за пияната учителка.
По същата причина, по която го правят и журналистите- защото е по- лесно и няма риск да се поеме отговорност, а в същото време се отчита дейност. Съпруги, майки, общественички, както казва една моя приятелка.

# 224
В БГ хората пият кафе по 2часа, та тогава е разбираемо за пушачите защо примират за цигара.
Ако седнеш за 30-40мин, нищо няма да ти стане, че не си запалил.
Хайде със заведение нещата стоят по друг начин, там и 6-7ч. може да откараш, но пък можеш да излезеш на вън.
Въпреки че съм пушач, винаги ми е било отвратително, а след въвеждането на отделните помещения за пушачи и непушачи още по-ужасно. Само докато влезеш те лъхва една смрад и те обгръща пелена от дим.

На кафе стоя поне час и половина - два. Когато ми се пуши, просто излизам отвън. Не разбирам защо на другите толкова им пречи да го правят.

Общи условия

Активация на акаунт