Пълната забрана за пушене в затворени помещения!!!

• 115 163
  • 4 108
  •   1
Отговори
# 735
Доколкото аз знам, електронните цигари са поо-опасни, но уж ги употребяваш за кратък период.

Няма такова нещо, поне изследванията досега не показват да са вредни. И защо да се употребяват за кратък период?

# 736
  • София
Единственото, което ме притеснява в тая забрана е сериозното присъствие на невръстни отрочета в ресторантите напоследък.
Теоретически те имат право да са там.
Теоретически и аз имам право на спокойна вечеря без някой да си тренира гласните струни на метър от мен.

Подкрепям  Peace Теоретически не им е мястото на невръстните отрочета в заведения, дори и вече само за непушачи  Peace

# 737
Ей, какви сте, на мен не ми беше хрумнало да го заведа на ресторант новороденото, смятах, че ще ядем пици по поръчка вкъщи поне докато стане на 5  hahaha

# 738
Единственото, което ме притеснява в тая забрана е сериозното присъствие на невръстни отрочета в ресторантите напоследък.
Теоретически те имат право да са там.
Теоретически и аз имам право на спокойна вечеря без някой да си тренира гласните струни на метър от мен.

Подкрепям  Peace Теоретически не им е мястото на невръстните отрочета в заведения, дори и вече само за непушачи  Peace

Айде...пак дискриминация!Родителите с невръстни отрочета също имат права.Да спретнем два паралелни протеста!

# 739
  • Ямбол
Сега може да ме наречете и злоба, но се замислих за нещо - тъкмо ще понамалеят малко кафенетата и кафененцата, че са в наистина голямо количество. Гледам от моята камбанария, много ясно. Но тук ми липсват книжарници, детски магазини, детски заведения, но пък кафенета доволно много заради които понякога не може да се минава по улиците и дори сега зимата са си оставили заради пушачите навън масите.
Ами пазарна икономика.Отвори ти детско заведение,магазин или книжарница и ще запълниш нишата.После сподели с нас как върви бизнеса.
Засега се занимавам с друго - и с деца, и с търговия(без да са свързани двете, да не си помисли някой, че търгувам с деца). Но на мен ми беше друга дълбоката мисъл Wink
Сега търговците като видят, че не им вървят кафенетата, които явно са били за седянки на по цигара, ще си помислят да отворят нещо друго. Що не книжарница - удобно за пушачите, които остават вкъщи да пушат, да вземат някоя книжка за компания, примерно.

# 740
Предлагам пред всяко заведение да се сложат следните забранителни табели:

# 741
  • София
Айде...пак дискриминация!Родителите с невръстни отрочета също имат права.Да спретнем два паралелни протеста!
Ми да спретнем!
Оня ден в Спагети Китчън след 30 минутен рев неволно се сетих за форумката, която мяташе на скара кърмачета  Mr. Green (от правописната тема).

Не че решение няма. Преди няколко дни с удивление наблюдавах баща и 5 годишната му дъщеря - унгарци, които тихо обсъждаха нещо докато вечеряха. Но като че българския родител масово не чувства неудобство и нужда да контролира.

Спирам, че стана много офф.

# 742
  • София
Не мога да обобщя за българския родител, но ми прави впечатление, че когато българи се съберат на маса, те искат възрастните да се забавляват помежду си, а децата да не им пречат, и ги пускат да се шматкат и да беснеят между масите. Рядко виждам деца и възрастни на една маса да си общуват и децата да бъдат включени в разговора или някой възрастен да им обръща внимание.

# 743
  • София
Предлагам пред всяко заведение да се сложат следните забранителни табели:

А, анджък. Точно това трябва да се нареди  Peace Без това за кучетата, че има хора с право на куче- придружител, а имайки предвид криворазбраната ни цивилизация, ще вземат да не пуснат човека, заради тоз знак  Peace

# 744
Табелата за кучетата беше, защото масово хората изпадат в ужас при вида на куче.Но както се оказва и при вида на деца Simple Smile Но пък от друга страна съм склонна да се съглася, че има деца, на които за нищо не им се прави забележка.А би могло да се координира истеричното крещене Laughing

# 745
  • София
Аня, щом приехме като европейско това да изгоним пушачите, нека бъдем европейци и в другите неща. В белите страни деца не могат да влизат в заведения дори придружени от възрастен. Там, където има алкохол и възрастните се събират да пият и хапнат деца не ходят. Каква им е работата в едно заведение? Децата си искат своето, те изразяват голяма част от желанията си със звуци, мрънкане, викане, тръшкане. Те тичат, играят, което е съвсем естествено, но не по заведенията.  Peace
Ама я виж колко много дами от темата са доволни, че могат да си заведат дечинята на кръчма  Wink

# 746
Къде пък е забранено да ходят децата по ресторанти ?

# 747
Аня, щом приехме като европейско това да изгоним пушачите, нека бъдем европейци и в другите неща. В белите страни деца не могат да влизат в заведения дори придружени от възрастен. Там, където има алкохол и възрастните се събират да пият и хапнат деца не ходят.

От къде го измисли това? Освен че ходят с деца, много от тях се държат като пълни диваци и абсолютно никой не им прави забележка. Неведнъж съм виждала и персонала да ги забавлява или (уж) да им се радва, само и само мама и тати да са доволни. И колички с бебета при охрана пред дискотеки съм виждала.
В чужбина баби няма и хората си ходят по заведенията с децата. Като се пушеше из Европата пак с тях си ходеха на опушеното. С мъжа ми редовно ходехме в Хард рок кафе с детето, като беше на възраст между 1 и 4, защото имаше детски аниматор, който си работи там. Щом са го наели значи има кого да занимава. Но и не само там, навсякъде по заведенията е пълно с родители с деца.

# 748
Аня, щом приехме като европейско това да изгоним пушачите, нека бъдем европейци и в другите неща. В белите страни деца не могат да влизат в заведения дори придружени от възрастен. Там, където има алкохол и възрастните се събират да пият и хапнат деца не ходят. Каква им е работата в едно заведение?
Това откъде го измисли? Мен само в България са ме спирали да вляза с деца в Пицария. Била за пушачи. И в Червената Къща не ме пуснаха (3 пъти съм пробвала) в салона за непушачи, защото бил пълен с пушачи Simple Smile.
Изобщо, докато се пушеше, едно кафе не можеше да влезеш някъде да изпиеш спокойно. Ами и родителите с малки деца сме хора и ние искаме да хапнем в ресторант, да изпием едно хубаво кафе и т.н.
В дискотека така или иначе и мен не ме пускат без да покажа лична карта Simple Smile). Нямала съм годините Simple Smile))

Доколкото аз знам, електронните цигари са поо-опасни, но уж ги употребяваш за кратък период.

Няма такова нещо, поне изследванията досега не показват да са вредни. И защо да се употребяват за кратък период?
Не съм ползвала такива цигари, аз спрях от раз, но моите познати ги ползват с цел постепенно спиране на пушенето.
Не съм и много наясно какво точно представляват, дококото знам обаче, съдържат пълнител с никотин, който може да е опасен, ако го погълнеш в по-голямо количество. Разсъждавам си, не твърдя, че случаят е такъв. Който знае да каже какво точно съдържат Simple Smile).

# 749

Не съм и много наясно какво точно представляват, дококото знам обаче, съдържат пълнител с никотин, който може да е опасен, ако го погълнеш в по-голямо количество. Разсъждавам си, не твърдя, че случаят е такъв. Който знае да каже какво точно съдържат Simple Smile).

Има пълнители с различно съдържание на никотин, от по-силни до много слаби, има и пълнители без никакъв никотин.
Аз заради електронна цигара пропуших. Т.е. бях ги отказала за около 8-9 месеца и един ден не издържах и си купих електронна цигара. Пуших я, пуших я и накрая си купих кутия с истински цигари.  Laughing
На мене са ми много смешни като ги пушат из офисите тези цигари. Имаме среща примерно 10 човека и току някой гъзар си я извади и почва да пуска пара. По някое време става, отива до терасата и пали от другите. Вчера видях двама в банка да пушат. Не че нарушават забрана или замърсяват, но е много тъпо. Не знам, поне на мене така ми изглежда.

Общи условия

Активация на акаунт