На море в Турция - тема 21

• 93 483
  • 746
  •   1
Отговори
# 285
  • София
donsita, medlab, Diana_Don, Galactic Voyager, много ви благодаря, че ми помогнахте! Щом всички са добри, ще решава мнозинството, кой хотел да изберем.  Simple Smile Все още нямам вече 5-ти ден никаква вест от третата фирма, но ще разискваме другите.

# 286
petia_tag, била съм в Алва Донна (мой е коментара на 1ва стр) и в Гурал Белек (мин. септември). Страхотни са и двата хотела. Но в Гурал няма вътрешен басейн, което за мен е минус при положение,че ще ходите през май. Водата във външните басейни според мен през май не става за децата (то и аз не бих влязла), предполагам че ще е студена, а по принцип децата постоянно седят във водата - поне моите много трудно ги изкарвам  Tired  Аз ако съм на твое място ще гледам хотелът освен да е с хубави стаи и храна, да е с голяма територия (защото може да не става за плаж през цялото време) и с хубав вътрешен басейн със секция за деца (Алва Донна има такъв басейн с много топла вода).
За другите хотели нищо не мога да кажа, но между горните 2а бих избрала Алва Донна ако ходя точно м. май  Peace

# 287
  • Етрополе, България
Здравейте момичета,
Тази година съм се насочила към Еphesia 4* в Кушадасъ. Ако някой е бил там може ли да ми каже, посещава ли се от руски туристи, шумно ли е и за какъв тип хора бихте го препоръчали.  Може да ви се струват супер необичайни въпроси, но определено пияни заляни компании биха ме притеснили. Ако някой може да сподели каквито и да са впечатления от хотела ще съм благодарна.

# 288
  • София
kristalka, много благодаря за коментара!  Simple Smile

# 289
Мои познати са ми разказвали за Ефезия, не съм била лично там, но имаше за него добри отзиви. Поне не чух нищо лошо  Mr. Green

# 290
Здравейте ,
Искам да попитам дали сте купували почивка в Турция през http://www.derpart24.bg  и ако "да" дали имате някакви забележки ?

# 291
  • sofia
Какво представляват промо стаите,че навих приятелско семейство за нашия хотел и гледам,че цените са с малко по-евтини. newsm78

# 292
  • София
Какво представляват промо стаите,че навих приятелско семейство за нашия хотел и гледам,че цените са с малко по-евтини. newsm78
обикновено са по-малки, до асансьор, стълбище, по-шумни, без тераса, с кофти гледка, на кофти етаж, нереновирани, но реално погледнато част от изброените неща могат да ти се случат и в НЕпромо стая Simple Smile . някъде ги водят икономични.

# 293
Харесали сме си LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB 4*  във Фетие . Ако някой е бил моля да сподели инфо за самия хотел . И има ли някакви интересни забележителности , които могат да се посетят , че половинката обича да обикаля .
От преди две години съм го харесала и  след цялото четене по форумите и всичко, което излезе с търсачката, май ще се откажа от Кушадасъ и ще се престраша да резервирам там. Дъщеря ми трудно пътуваше, но вече поизрасна и се надявам да избутаме някак пътя. Интересни мнения видях тук http://www.otpusk.com/ref/tr/fethie/hotels/; http://www.otpusk.com/hotels/17669-Lykia_Botanika_Beach.php.
Забеляза ли някой, че Ориент 99 смениха цените - или вчера, или днес и то с цели 20% /поне за LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB 4* го забелязах/. Отгоре на всичко искат 70% депозит. Това нормална практика ли е за фирмите - да сменят цени по-рано от края на периода за ранните записвания?

# 294
А може ли да ми кажете дали за Турция важи правилото паспорта да е валиден 6 месеца след влизане в страната. Има ли вероятност да не ни пуснат ако валидността ни е 5 месеца?

# 295
Дано да не важи това правило ,че нашите изтичат в края на септември ,а мислим да ходи началото на юни Crossing Arms

# 296
  • София (Възраждане)
Това правило не се налага от страната, а от туристическата агенция, т.е. ако пътувате самоорганизирано на границата няма да ви спрат, но агенцията ще откаже резервация. Питайте още сега за да не се наложи експресно издаване.

# 297
  • sofia
обикновено са по-малки, до асансьор, стълбище, по-шумни, без тераса, с кофти гледка, на кофти етаж, нереновирани, но реално погледнато част от изброените неща могат да ти се случат и в НЕпромо стая Simple Smile . някъде ги водят икономични.

Благодаря за отговора!

# 298
  • Beyond the Frontiers
Харесали сме си LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB 4*  във Фетие . Ако някой е бил моля да сподели инфо за самия хотел . И има ли някакви интересни забележителности , които могат да се посетят , че половинката обича да обикаля .
От преди две години съм го харесала и  след цялото четене по форумите и всичко, което излезе с търсачката, май ще се откажа от Кушадасъ и ще се престраша да резервирам там. Дъщеря ми трудно пътуваше, но вече поизрасна и се надявам да избутаме някак пътя. Интересни мнения видях тук http://www.otpusk.com/ref/tr/fethie/hotels/; http://www.otpusk.com/hotels/17669-Lykia_Botanika_Beach.php.
Забеляза ли някой, че Ориент 99 смениха цените - или вчера, или днес и то с цели 20% /поне за LYKIA BOTANIKA BEACH & FUN CLUB 4* го забелязах/. Отгоре на всичко искат 70% депозит. Това нормална практика ли е за фирмите - да сменят цени по-рано от края на периода за ранните записвания?

Ако записванията за даден хотел вървят добре, напълно е възможно ХОТЕЛЪТ да промени условията и сроковете на ранните записвания за определени фирми, пазари или за всички. Агенциите просто ще го отразят.

Това правило не се налага от страната, а от туристическата агенция, т.е. ако пътувате самоорганизирано на границата няма да ви спрат, но агенцията ще откаже резервация. Питайте още сега за да не се наложи експресно издаване.

Това са пълни глупости. Пука и на агенцията за вашите паспорти  #Crazy Изискването за 6 месеца е на нашите гранични служби, често такова изискване има и за страни, за които се издават визи. Така или иначе иска се 6 месеца до изтичане на паспорт от датата на влизане в другата държава. Може да минете без проблем, но може и да имате проблем /аз лично пътувах с чартър и нямах проблем с изтичането след 2 месеца на паспорта ми/. Въпросът е, че ако ви спрат на границата поради този проблем, туристическата агенция не носи отговорност и не възстановява пари за резервации или неизползвани нощувки.  Peace

# 299

Да, още в понеделник ще звънна да питам. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт