На пазар в Лозенград и Одрин - 5

• 205 901
  • 733
  •   1
Отговори
# 465
  • Бургас
Магазин за килими имаше по главната улица на Одрин от дясната страна, като слизаш от Селимие. Имаше килими по 99 лири /средна големина/. Не мисля, че ще ви направят проблем на митницата. Нашата кола дори не я спряха за проверка. А и винаги можеш да го сложиш на дъното и да натрупаш торби отгоре. На никой не му се занимава да бърка. Като вдигнат багажника и като го видят пълни до горе с торби от Кипата митничарите само викат "Въй, въй" и затварят  Laughing
На първа страница има подробна карта кое къде е. Марги Аутлет се намира на булеварт Ататюрк. Съвсем малко по-надолу от него е Кипа. 

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 22:50 от bubanka

# 466
Благодря,мила Simple Smile. Мисля че правилно се ориентирах и въпреку че не съм ходила в Кипа и Марги до колкото разбрах се намират някъде след големия магазин Килер? Някъде го прочетох,но и да не е така все ще ги намерим Simple Smile  а за килимчетата дано да успея да си харесам някое,защото съм чувала,че имат много хубаяи модели  Sunglasses

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 22:49 от bubanka

# 467
  • Бургас
Да, правилно си се ориентирала  Grinning За мен лично този Килер е супер смотан магазин, а и лъжат с цените /по-горе бях написала защо/. Не съм ходила на Големия пазар в петък, но си мисля, че там е много възможно да продават килими и то на добри цени /нали е пазар/, така че ако имате възможност може да отидете тогава, защото аз лично не видях много магазини за килими. На съботния пазар /който е зад Марги аутлет/ сякаш не съм виждала килими.

# 468
Еее супер,значи ще го намерим Simple Smile  И а до сега не съм ходила на големия син пазар, за това сега в пвтък ще идем да видим какво е положението и както казваш ти, там сигурно ще има килими,дори на по-ниски цени. Ако нещо не се провалу след пазара ще  пиша за новите си придобивки  Laughing  Sunglasses

# 469
  • Бургас

Задължително пиши как е пазара, защото в петък сме на работа и нямаме възможност да ходим тогава, обаче ако си заслужава, определено ще си взема почивен ден  Grinning Хубавото е, че на пазара може да се пазариш. Задължително го направи - правят големи отстъпки. Ние миналата година като ходихме на пазара в Бодрум си издействах отстъпки от над 50%. Малко ме гледаха лошо, ама в крайна сметка се съгласяваха. Особено ако има повече места, където да продават килими, сигурно ще се съгласят на отстъпки, за да те запазят като клиент и да не отидеш при конкуренцията  Wink

# 470
Шана, коя ти е любимата сладкарница в Лозенград?!

Трудно ми за обяснение, защото незнам как се казват улиците, но ще опитам - в центъра до Марги има кафене в едно паркче, като се пресече улицата срещу него, сладкарницата се намира в улицата зад нея. На витрината има подредени чудни торти и пасти украсени като животни (калинките са ми най-симпични).

# 471

Трудно ми за обяснение, защото незнам как се казват улиците, но ще опитам - в центъра до Марги има кафене в едно паркче, като се пресече улицата срещу него, сладкарницата се намира в улицата зад нея. На витрината има подредени чудни торти и пасти украсени като животни (калинките са ми най-симпични).

Сладкарница КОЗА , срещу нея е  Мигрос и паркчето с кафенето ?  Rolling Eyes

# 472

Ще пиша  Wink и съм решила да се пазаря, пак каквото стане  Laughing

Последна редакция: пн, 03 мар 2014, 22:48 от bubanka

# 473
  • у нас

Благодаря за информацията,Синара. Значи сте нямали проблем на митницата Simple Smile  и на ме ми трябва килимче приблизително с тези размери,а вие от къде го взехте? Някой знае ли къда са най-евтини? И също така ми се иска да си взема някакви заяивки за ъглови легла,къде мога да ги намеря? Относно Марги аутлета, мисля само да поразгледам,пък знае ли се Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Купихме го от петъчния пазар в Одрин. Отначало го даваха за 160 лири, но го взехме за половината.
Завивки за ъглови легла също сме вземали от там. И много хубави чаршафи. Всичко е въпрос на пазарлък, но все по-рядко се случва това.

# 474

Сладкарница КОЗА , срещу нея е  Мигрос и паркчето с кафенето ?  Rolling Eyes

Не, тази е в задните улички. Срещу паркчето има няколко съборени барачки, тръгва се покрай тях и първата пресечка в ляво (хич не ме бива по обясненията).

# 475
Отдавна мечтая за чанта от фирма Гьон- видях в Истанбул много хора с такива чанти, раници от естествена кожа и направо ми изтекоха очите от красота и качество  Peace

Някой виждал ли е в Одрин такава марка?

http://leathershoesbagsturkey.com/02/433751/gon_ladies_handbags_k7119.html

Петъчния пазар определено е евтин. Заслужава си, ако не ви мързи да обикаляте, зяпате, пазарите и прочие  Peace Но естествено много от стоките не са с качеството от магазин, но пък е голяма екзотика този пазар, все едно сте на някой сук по на изток  Mr. Green Такива плодове и зеленчуци видях лятото-нямаме подобни тук. Освен това аз обичам циганията и екзотиката, щом са за 1 ден. Както и да гледам как хората купуват яйца, държани на 40 градуса  Crazy Сигурно вътре направо са сварени  Wink

# 476
Момичета,може ли да ми препоръчате всякакви препарати от които сте останали най-доволни? Пазарувате ли си козметика от Одрин? Доволни ли сте? И от кои продукти?
Благодаря! Simple Smile Thinking

# 477
  • Бургас
Момичета,може ли да ми препоръчате всякакви препарати от които сте останали най-доволни? Пазарувате ли си козметика от Одрин? Доволни ли сте? И от кои продукти?

Последния път си взех прах Персил 7кг цветно - за 12 лири. Една голяма туба /5л/ препарат за съдове Pril - 9 лири, омекотител Yumos концентрат /1л-1,5л за 60 пранета/ - за 8 лири. Имаше 4л. Первол за 8 лири. Всичко това от складовете за препарати. Много съм доволна от всички неща.

# 478

Последния път си взех прах Персил 7кг цветно - за 12 лири. Една голяма туба /5л/ препарат за съдове Pril - 9 лири, омекотител Yumos концентрат /1л-1,5л за 60 пранета/ - за 8 лири. Имаше 4л. Первол за 8 лири. Всичко това от складовете за препарати. Много съм доволна от всички неща.

Страхотни покупки smile3501 Аз съм пазарувала само веднъж, като си бях взела прах за  цветно пране Ариел 8 кг. за 26л, който още не съм ползвала и не мога да кажа дали ще е хубав, но в един от складовете продавача ни каза, че прах за пране на Ариел 5кг е оригинален, а 8кг не е,но аз вече го бях купила от др. склад  Laughing; и от този омекотител си взех на Yumos за 7.50л; омекотител на Вернел за 6л, много съм доволна от него (черната туба). Препарат за съдове на Фейри 700мл за 2.50л, който мисля, че е страхотен, капсули на Ариел 16 броя за цветно пране за 10л от който съм много доволна. Шампоани също си взех, друга козметика не съм взимала, но ми се иска да я пробвам. От центъра си взех много хубави дънки,от магазина до Уайкики, не знам как се казва тъй като ходих за първи път и не успях да запомня всичко, но съм доволна от дънките за 44.99л,което прави 28лв за дънки които тук биха могли да бъдат на двойна цена. Взех си долнище на пижама от Уайкики за 19л, като същото в Мола в Пловдив е 19.90лв. От един магазин в центъра си взех още едно долнище на пижама, защото беше за 5л, а разцветката страхотна, както и материята, много свежо и подходящо за пролетта и лятото. Simple Smile Всъщност в Петък ще ходя за втори път в Одрин и ми се иска да съм по информирана, за да не се лутаме,като мухи без глави  Laughing
За това ще се радвам на всеки, който сподели мнението си Simple Smile

# 479
Вчера се върнахме от  Одрин, ето какво си купихме на съответните цени и какво и къде ни направи впечатление:
От "Бостан пазара"
Первол - 4 литра - 11лири ( да ме извиняват горе пишещите цена от 8 лири няма дори и за количество)
Персил, Ариел 7кг - 20лири (бяло цветно - няма значение)
Файри - 1500мл -   5лири
Колгейт - паста за  зъби  125мл -   2лири
Бинго -  Вернел - съответно   6 литра и   4 литра  за по   6 лири всяко
3 в 1 и  2 в 1 на  нескафе и якобс -  40 броя - 8 лири  ( перфектна  цена )
Толумби -  невероятни   са    8 лири за кило
Баклава - 10 лири за кило
Смокини   8 лири за кило  (сушени смокини)
Маслини  1кг -    3.5 лири в кофа със саламура
Маслини 2кг - 6 лири в кофа със саламура (различни от горните)

КИЛЕР-а
Анкара  - макарони  500гр  - 1.2 лири (тази марка марка макарони са повече от  добри)
H&S - шампоан  600мл -    10,50 лири
Харибо - детски  бомбони  100грама -  0.90лири
други  дреболии ....

В цените  определено за  тези от брошура - НЕ ЛЪЖАТ просто  намаленията са с  "мъни кард", която любезно ни беше предоставена  от местните клиенти на магазина, всички  бяха много любезни.

КИПА

Барила - макарони, спагети    500грама -   1.70 лири
Нескуик - детска закуска "топченца" им викат   децата ни  2*750грама  15 лири
Шалгам суй -  сок  от  ряпа -   тамошна напитка  чудесно мезе за  ракия  1литър    - 2.20 лири
Бреф - део за   WC- голяма опаковка  350мл -    6 лири
Бесел  - маргарин 500грама    -  3.45 лири

МИГРОС

Палмолив - душ  гел 500мл   4.90 лири
Финиш  -  таблетки за съдомиялна 56бр -  20 лири
Барила - макарони, спагети    500грама -   1.49 лири (по-евтини от КИПА -  купихме още )
Бельо -    бикини  3 чифта   -6 лири , боксерки 2 чифта 10 лири , детски потници  3 броя  5 лири , м фанелка  1 брой  5 лири  -  95% памук 5 %  еластан бельото е безшевно  турско производство тяхна марка качеството   е изумително !!!

Намаленията   бяха отново с използване на карта, която за пореден пътни беше предоставена от следващите на опашката !

МАРГИ

УАЙКИКИ -  детски    фанелки   9,90лири -14.90 лири къс  дълъг  ръкав, детски панталони     12.90лири - 14.90 лири. (имаше  и  др намаления но ние предимно за  децата от там пазарихме)
мъжка лятна блузка   12.90лири

КОТОН - детски  панталони    фанелки  10лири  (единични  бройки  бяха останали)

КОЛИНС -  мъжка  жилетка  29,90лири,  фанелка 9,90лири    тук имаше и намаления на  панталони   2 броя за   60лири  и  други ...

Това са някои от нещата които купихме. Имаше   чудесни намаления в  АДИДАС   33 лири за   фанелки , сандали  по 59лири и други (разбира се  единични  чифтове)
ДЕФОРТ - блузки по 10 лири, панталон по  20лири

Огромни намаления   на обувки, но малко закъсняхме с меренето, краката бяха уморени и отекли
CAT -  80лири +++
SCOOTER_  90лири +++
NEW BALANCE - 99лири +++
техни  марки  чудесни обувки  естествена кожа   TEX, мембрана 69лири +++
 Набързо минахме по центъра  купихме наливни парфюми от изпитана парфюмерия ( 5лири за 50мл -  трайни, много трайни и силни аромати), малко ядки и понеже имаше митинг, времето  бе   лошо - валеше  леко набързо се изнесохме към БГ.
Има и мн  други намаления, но е мн трудно за се "изкупи Одрин за  1 ден Simple Smile"
 Минахме през Лесово, колата беше пълна, митничарите бяха  повече от любезни  10 мин ни  костваше минаването на  границата.

Последна редакция: ср, 05 мар 2014, 18:03 от ivelina

Общи условия

Активация на акаунт