Не съм казала, че не приемам чужди мнения (имаше и такива предположения).
За мен тази тема придоби съвсем различна посока. За тези , които се интересуват искам да кажа, че нямам ясен отговор относно всичко случващо се.
Да разочаровам очакващите развитие на събитията от рода на " има друга жена", ами не , няма. Също така празнуването на НГ - ами не смятам, че на НГ трябва да бъдем вкопчени един в друг. За мен по-важно е, че на Коледа сме били заедно, прекарали сме добре, с всички традиции, дори и подаръци сме си разменили ( колко е учудващо за ситуацията Другото уточнение, което искам да направя, защото имаше много учудени от ситуацията"или идваш у нас,или се разделяме". Та така, до тогава сме живели на квартира, като гаджета, и един ден той ми каза: Помисли си, не те насилвам, но ти предлагам да живеем в къщата, на отделен етаж" ( само искам да добавя, че разходите за път са по-малки от квартирата). Аз тогава попитах какво би станало ако не приема. Е, получих следния отговор: Ами след като ти предлагам това, значи че нещата няма да са само със статус гаджета, но ако откажеш , няма как да продължим нататък! Аз погледнах от следната гледна точка - защо да се дават парите да квартира, където не се знае до кога ще си, след като може да се влагат другаде, не на толкова чуждо място. Е, грешката ми сигурно е била, че не съм разгледала и други ситуации, които биха могли да изникнат.
Да уточня също, че не кисна по спирки, не се съобразявам с автобуси, имам си ЛИЧЕН автомобил, с които пътувам, и ми трябва повече време да изляза от града, отколкото после извънградския път. Така нареченото от Вас село, не е забутано. Прави ми удоволствие да пътувам, не съм се оплаквала, и пак казвам че разходите за гориво са по-малко от разходите за квартира. Другите разходи не ги намесвам, защото те присъстват където и да сме.
За мен е ясно, че разговора м/у двамата не е протекъл като разговор м/у двама мъже. Понеже и двамата са странни птици, всеки се е опитал да надприказва другия, и не са се изслушвали взаимно ! Аз не обвинявам баща му за нищо, не съм присъствала на разговора, и най-вероятно част от него, аз не зная. Снощи разбрах, че той е казала на баща си, че той( баща му) е виновен за всичко. А тази сутрин , след един съвсем случаен разговор преди работа, ми стана ясно че е имало думи, които са се изрекли, и явно сега някой съжалява за тях. Да уточня, че в момента аз разговарям с родителите му, а той не. Нито те със него. Жалка картинка.
Не си мислете, че не сме разговаряли двамата - моето решение е, че аз така или иначе ще се изнеса, имам достойнство все пак. Но и той каза, че ще се махне от къщата !
В крайна сметка, за себе си съм си направила доста изводи, не повлияни от Вашите постове, а от реално случващото се и от цялата обстановка "вкъщи". Не смятам, че е редно тук да напиша всичко с големи подробности.
Но едно мога да кажа - да, баща му е с МЕГА патриархални разбирания, и явно наистина не му допада факта, че ние не ги споделяме! Не стига, че не ги споделяме, ами и че градим по някакъв начин " кариери", работим...
Всеки има право на мнение, не съм обидена от отговорите тук, наясно съм, че съществуващия проблем нямам как форума да ми го разреши, а само и единствено ние двамата!
Пожелавам Ви приятен ден.
Също да допълня: да, когато ние се преместихме там, родителите бяха наясно с това, и съм била представена като вече човека до него. А преди 6 години бях представена като гаджето!
Всичко хубаво на всички през Новата Година.