Баща му се намеси...

• 33 405
  • 631
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Здравейте, да мога да кажа, че изчетох темата, всички мнения.
Не съм казала, че не приемам чужди мнения (имаше и такива предположения).
За мен тази тема придоби съвсем различна посока. За тези , които се интересуват искам да кажа, че нямам ясен отговор относно всичко случващо се.  Crazy Да разочаровам очакващите развитие на събитията от рода на " има друга жена", ами не , няма. Също така празнуването на НГ - ами не смятам, че на НГ трябва да бъдем вкопчени един в друг. За мен по-важно е, че на Коледа сме били заедно, прекарали сме добре, с всички традиции, дори и подаръци сме си разменили ( колко е учудващо за ситуацията  Shocked ) . Така , че искам да внеса необходимото разяснение в случая - аз не съм имала конфликт с никой от това семейство, разбирала съм се с всички, комуникирала съм, НЕ съм кръшкала, той също (  О,колко странно!!!! ), не съм хайманосвала, НЯМАЛА съм нужда от други мъже.
Другото уточнение, което искам да направя, защото имаше много учудени от ситуацията"или идваш у нас,или се разделяме". Та така, до тогава сме живели на квартира, като гаджета, и един ден той ми каза: Помисли си, не те насилвам, но ти предлагам да живеем в къщата, на отделен етаж" ( само искам да добавя, че разходите за път са по-малки от квартирата). Аз тогава попитах какво би станало ако не приема. Е, получих следния отговор: Ами след като ти предлагам това, значи че нещата няма да са само със статус гаджета, но ако откажеш , няма как да продължим нататък! Аз погледнах от следната гледна точка - защо да се дават парите да квартира, където не се знае до кога ще си, след като може да се влагат другаде, не на толкова чуждо място. Е, грешката ми сигурно е била, че не съм разгледала и други ситуации, които биха могли да изникнат.
Да уточня също, че не кисна по спирки, не се съобразявам с автобуси, имам си ЛИЧЕН автомобил, с които пътувам, и ми трябва повече време да изляза от града, отколкото после извънградския път. Така нареченото от Вас село, не е забутано. Прави ми удоволствие да пътувам, не съм се оплаквала, и пак казвам че разходите за гориво са по-малко от разходите за квартира. Другите разходи не ги намесвам, защото те присъстват където и да сме.
За мен е ясно, че разговора м/у двамата не е протекъл като разговор м/у двама мъже. Понеже и двамата са странни птици, всеки се е опитал да надприказва другия, и не са се изслушвали взаимно ! Аз не обвинявам баща му за нищо, не съм присъствала на разговора, и най-вероятно част от него, аз не зная. Снощи разбрах, че той е казала на баща си, че той( баща му) е виновен за всичко. А тази сутрин , след един съвсем случаен разговор преди работа, ми стана ясно че е имало думи, които са се изрекли, и явно сега някой съжалява за тях. Да уточня, че в момента аз разговарям с родителите му, а той не. Нито те със него. Жалка картинка.
Не си мислете, че не сме разговаряли двамата - моето решение е, че аз така или иначе ще се изнеса, имам достойнство все пак. Но и той каза, че ще се махне от къщата !  Stop
В крайна сметка, за себе си съм си направила доста изводи, не повлияни от Вашите постове, а от реално случващото се и от цялата обстановка "вкъщи". Не смятам, че е редно тук да напиша всичко с големи подробности.
Но едно мога да кажа - да, баща му е с МЕГА патриархални разбирания, и явно наистина не му допада факта, че ние не ги споделяме! Не стига, че не ги споделяме, ами и че градим по някакъв начин " кариери", работим...
Всеки има право на мнение, не съм обидена от отговорите тук, наясно съм, че съществуващия проблем нямам как форума да ми го разреши, а само и единствено ние двамата!
Пожелавам Ви приятен ден.
Също да допълня: да, когато ние се преместихме там, родителите бяха наясно с това, и съм била представена като вече човека до него. А преди 6 години бях представена като гаджето!
Всичко хубаво на всички през Новата Година.

# 301
Ами, в такъв случай, ШоШ, изнасяте се, устройвате си вашия си дом другаде и не се вълнувате ни от етажи, ни от едно-дву-трифамилни къщи.
Всяко семейство живее само и добре.Събирате се по празници, уважавате се, и т.н.
От опит.    Laughing

# 302
  • София
ами, Шош, ти го написа в прав текст "местим се или късаме", не вини хората, че са разбрали точно каквото си написала!
Проблемите ти няма да приключат дори с изнасянето. Негативното вече е посято, конфликтът тлее, казана думане се забравя, и баща му винаги ще хвърля сянка в отношенията ви. Едва ли чак толкова му пука на бащата за кариерите ви, по-скоро иска нещата да са традиционни. Мен лично ме постави нащрек това, че в момента ти си говориш с родителите, а не синът им. Нали знаеш какво го чака този, дето е между чука и наковалнята (да не бъда цинична толкова рано сутрин)! Накрая те ще се сдобрят, а ти ще си лошата. Винаги трябва да има някой лош. Твоя си работа, но нещата тепърва няма да станат пак розови.  Peace

# 303

Усмихни ми се, да, нещата са като картончета на масата - или наместваш нещата/хората по картончетата, или ги изхвърляш от ума си! Като игра на шах е - трябва да знаеш коя фигура е пешката, коя е офицерът, коя е бяла и коя е черна, и кога една фигура може да се трансформира в друга, и коя фигура какви ходове може да прави. Иначе не се  получава играта. Елементарно е. А дали някой го разбира или не, това вече не е мой проблем.

Андариел, прекалено стерилно и освен това - невярно. Няма как според статута да определиш поведението някому. Или рискуваш да си постоянно изненадана, или да участваш в лицемерни отношения.
Животът, включително семейният, е за предпочитане да се възприема като калейдоскоп - всеки момент може да се изменя и ние заедно с него. Динамично, цветно, емоционално...
Не харесвам черно-белия свят на шаха.

# 304
  • София
Умишлено го обясних простичко, за да е разбираемо. Шахът, и да не го харесваш, е точната аналогия. Да, динамични са нещата, в основата си са много прости - всичко трябва да си има място в някоя категория. В семейните отношения също. Още преди да започнем да градим семейство, сме продукт на собственото си семейство и имаме изградена система на категоризация кое как трябва да бъде. Като не ни се срещнат представите (картончетата на масата), изпадаме в неприятна ситуация, включително реагираме емоционално. Дори да изменим "играчите" и техните функции, пак изгреждаме система на категории и връзки между тях. Съвсем динамично. Това, че ти на своето ниво не приемаш обяснението, е твоя субективна реакция. И аз не мога да разбера и ми изглежда стерилно обяснението, че имало антиматерия, ама и да го отричам, това няма да промени нещата.  Peace

Последна редакция: чт, 03 яну 2013, 11:12 от Andariel

# 305
Цитат
Не си мислете, че не сме разговаряли двамата - моето решение е, че аз така или иначе ще се изнеса, имам достойнство все пак. Но и той каза, че ще се махне от къщата !   

Ако наистина си прозряла ситуацията, добре е да изясниш, най-вече на себе си, кое налага двамата поотделно да вземате решение дали да напуснете този дом. Съвместното ви съжителство не зависи от един етаж, нито от приумиците на един странен човек. Зависи от вас двамата. И от отсъствието на един много важен за други двойки проблем - финансите.

# 306
Шош, изнасяйте се, пък каквото сабя покаже.
Успех!

# 307
И още нещо -  не допускаш ли, че промяната у мъжът ти може да се дължи и на притеснение? Първо са му предоставили жилище, после го карат да се чувства като неспособен в очите на жена си и да започва отначало.  
Успех и от мен.

# 308
Ами след като ти предлагам това, значи че нещата няма да са само със статус гаджета, но ако откажеш , няма как да продължим нататък!

Това не го разбирам.

# 309
Ами след като ти предлагам това, значи че нещата няма да са само със статус гаджета, но ако откажеш , няма как да продължим нататък!

Това не го разбирам.
"Oбещал" ѝ че някога ще я вземе за жена. И тя, глупачката чака.  Tired

# 310
А сигурността по отношение липсата на други жени в живота му откъде идва?Всеизвестен факт е, че  официалната научава последна.Не че нещо, ама по-нормално би звучало-"мисля, че няма друга жена" пред 100%-на сигурност.Никой никога не може да е сигурен в друг човек на 100%.

# 311
"Oбещал" ѝ че някога ще я вземе за жена. И тя, глупачката чака.  Tired
Вероятно е обратното - той да е традиционалист с очаквания за булка, люлка и т.н., а ШоШ не е разбрала посланието. Това е само предположение, тя да си каже.

# 312
 Не, предложил и е съжителство в къщата на техните. Вече жените не чакат да ги "вземат" Laughing Явно това са млади хора, съвременни, работят и държат на професиите си, мобилни са.

Само грешката им е била, че са решили да се възползват от финансова гледна точка от опцията на съществуващо жилище, за да не плащат квартира, и така са се доближили ежедневно до родителите, които са със съвсем други разбирания за живота въобще.
 Не виждам причина за мрачни картини - изнасят се и поддържат дистанция с родата и толкоз.
 На мъжът и не му е кеф от ситуацията, защото е разчитал да я ползва тая къща, но като не се получава, какво да се прави.

# 313
  • Варна
Глупачката нищо не чака !
Не смятам че са подходящи грубите изказвания и няма да влизам в този тон.
Глупачката беше щастлива и живеехме живота, който за нас е било редно да живеем.
Грешката на глупачката е била, че не е нахвърляла всички възможни случаи, които могат да произходят от това местене !  bowuu

# 314
По-скоро е грешка на мъжа й, той, предполага се, си познава роднините.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт