Баща му се намеси...

• 33 317
  • 631
  •   1
Отговори
# 390
Е, моя позната го представя: " Моят спътник"

# 391

Тоест, върти се около нея.

# 392
хи хи хи....... аз избягвам формата "мъжът ми" ... Преди години още не бях се развела с бившия една приятелка ми вика по повод на това постоянно говорене ... мъжът ми това, мъжът ми онова ... Смеейки се ми каза ... той не е твоя Wink мъжът никога не е твой... само така си мислиш че е ... и се оказа права след 3 години  Joy Joy Joy , Той е БДН - на 2 те ми големи деца, но не и мъжът ми  Laughing Laughing Laughing Предпочитам "съпругът ми" заради това...

А що се отнася до сегашния. Имаме брак,  заради името на детето ... разведох се с предишния години след като се бяхме разделили окончателно... на  развода бях бременна в 5 тия месец с третото ми дете  Joy Joy Joy ...
Не искахме да се женим, но се наложи, за да не се ходи по съдилища за припознаване...
И сега като се замисля нищо не се е променило от тогава... с подпис или не, ние сме си същите и поддържаме отношенията си, както преди брака ... Вече 3-ри и половина  години  почти Laughing Laughing Laughing

# 393
     Това беше шегичка. В семейните кодекси, които познавам не е имало такива, хм, задължения.  Laughing
Срещала съм стари дела в този смисъл, може би е било наложено от съдебната практика. Но е хубаво да се знае, че според най-новия СК е отпаднало задължението за вярност на съпрузите.  Mr. Green

# 394
Абе вие се смеете, ама аз имам колега, който на жената, с която имат дете на 7 години и връзка от 10, казва и я представя като "приятелката ми". На мен ми е странно и отчуждено, някак.
То и аз на моя му викам приятел, макар че даже вече е годеник (осмели се даже да иска ръката ми от родителите ми през 2012 Grinning), ама то при нас бързо се случиха нещата и още не съм се осъзнала, сега ще станат 10 месеца, не 10 години.  Laughing Трябва да го прекръстя като се роди бебето, че тогава ще попадна в начина на мислене на колегата  Laughing

# 395
Трещи, наричам го "мъжът ми" за ужас на Краси.  Mr. Green
Щоо?    Mr. Green
Мъж можеш да го наричаш по сто пъти на ден.
Съпруг не можеш, това е законова категория.

На мен пък ми харесва, когато съпругът ми ме представя на свои познати "Това е съпругата ми, Красимира!" ....показва принадлежност, съобщност....
А "мъжът ми", "жена ми" какво е ?
Всички сме жени и мъже.Но не и съпруг/съпруга.

# 396

Тоест, върти се около нея.

Аз също питах- не било това, ами че заедно вървят по един и същи път.

# 397
  • София
като при руснаците - попутчик.

# 398
Надали някой си спомня за какво беше темата  Laughing Laughing Laughing

# 399
попутчик...
А в Русия да живееш на семейни начала се нарича "гражданский брак", а иначе на неподписалите мъж и жена обикновено казват "сожитель" , "сожительница", "сожители", т.е. живеят като семейство <да не се бърка със съквартирант- товарищь по комнате или по квартире>.
Май темата се измести леко....

# 400
Темата винаги е една - каква гордост е да си съпруга  Laughing

# 401
И да можеш пълноправно да заявиш: "Това е моят попутчик".  Laughing

# 402
Бе, да знаеш как бегАх аз от съпругът навремето... и не давах дума да се издума, че съм била съпруга на...

# 403
  • София
що, бе, темата се развива чудесно! Все пак се оказа, че на хората им прави впечатление кой как ги нарича и представя, както и те как представят хората до себе си. Не им е все  едно, колкото и да твърдят, че нямало значение.

попутчик е точно човек, който върви с теб по един и същ път. Но това може и да е случаен човек, с когото просто сте в една посока, и на следващия кръстопът всеки да кривне по своя път. Не се уточнява нито за колко време, нито за лоялност, нито нищо.  Peace

# 404
Ние се представяме по имена  Simple Smile (той понякога казва моята и името ми). Разбирането ни е, че не дължим обяснения на никой. Още повече, никога не проявяваме селско любопитство да разпитваме останалите хора за техния живот. Обикновено след 5 минути и два-три жеста се разбира какви сме.

Общи условия

Активация на акаунт