БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ-хранене и захранване-25

• 26 531
  • 751
  •   1
Отговори
# 690
  • Berlin
Не се въвеждат отделно - зехтин, олио. Оризът се въвежда.

# 691
  • Италия
Аз приготвям домашни пюрета и категорично отказвам да допусна рапичното олио в кухнята си  Peace

# 692
  • Luxemburg
Имам питане за алергията към кр.мляко. Бебето направи 1г. и преди месец беше на алерголог който установи лека алергия към кравето мляко. Още когато беше на 6м. направи алергия от Милупа млечна оризова каша и казах на педиатъра но той ми каза да сменя кашата. Смених с такава на Алете и въпреки че беше и тя млечна всичко беше ок. Докато не дадох АМ и пак не се изприщи. Тогава педиатъра ни в БГ каза да ползвам ХА мляко ако давам АМ. Ноеври настоях за тест и педито пусна кръвен тест който показа леки отклонения, което педито разчете като нищо тревожно. Настоях за преглед при кожен лекар и декември трябваше да направим теста при алерголог, но се отложи за февруари. Питането ми е какво трябва да правя. Давам от 2 месеца закуска попара с краве масло колкото лешник и краве сирене около 1с.л. но няма реакция. Реакция е имало единствено от АМ, млечна каша и йогуртите на Хумана. Давала съм няколко лъжички к.мляко но е нямало реакция. Алерголога е казал (съпругът ми беше с бебето че аз бях с ужасен грип) да спрем всички млечни продукти от краве мляко, но все още нищо не съм получила писменно, като предписания и до кога да ги спрем тези продукти, с какво да ги заменим . Казал е че до 2г. ще мине алергията, но как да действам до тогава. Сигурно има майки с такива дечица, спеделете какво да правя. Ползвам вече само безмлечни каши, но да спра ли с к.мляко и попарите? Въобще какво да давам и какво не?

# 693
Благодаря за съветите момичета,ще видим как ще процедирам.Както по време на бременноста,така и сега искам да съм много добре информирана и подготвена,а за това кога ще видим.Наистина има страшно много мнения по въпроса,но както се вижда всяка майка е избрала с какво да започне и какво да последва.Аз също искам да дам на детенцето си всичко от което има нужда,даже като чета другите има за авокадо и бог знае какви още неща и се радвам,че има различни предложения за менюта и така.Както се казва "От къде да те почна,аз просто незнам"/нещо такова беше/
Още един път благодаря и ще продължавам да следя темичката. smile3503

# 694
Имам питане за алергията към кр.мляко. Бебето направи 1г. и преди месец беше на алерголог който установи лека алергия към кравето мляко. Още когато беше на 6м. направи алергия от Милупа млечна оризова каша и казах на педиатъра но той ми каза да сменя кашата. Смених с такава на Алете и въпреки че беше и тя млечна всичко беше ок. Докато не дадох АМ и пак не се изприщи. Тогава педиатъра ни в БГ каза да ползвам ХА мляко ако давам АМ. Ноеври настоях за тест и педито пусна кръвен тест който показа леки отклонения, което педито разчете като нищо тревожно. Настоях за преглед при кожен лекар и декември трябваше да направим теста при алерголог, но се отложи за февруари. Питането ми е какво трябва да правя. Давам от 2 месеца закуска попара с краве масло колкото лешник и краве сирене около 1с.л. но няма реакция. Реакция е имало единствено от АМ, млечна каша и йогуртите на Хумана. Давала съм няколко лъжички к.мляко но е нямало реакция. Алерголога е казал (съпругът ми беше с бебето че аз бях с ужасен грип) да спрем всички млечни продукти от краве мляко, но все още нищо не съм получила писменно, като предписания и до кога да ги спрем тези продукти, с какво да ги заменим . Казал е че до 2г. ще мине алергията, но как да действам до тогава. Сигурно има майки с такива дечица, спеделете какво да правя. Ползвам вече само безмлечни каши, но да спра ли с к.мляко и попарите? Въобще какво да давам и какво не?
Какво значи "лека алергия"? или я имаш или я нямаш.  Peace Ами според мен направете повторни изследвания, при друг Алерголог, за да се установи към какво точно има алергия, съставка и т.н....  Thinking

# 695
  • Luxemburg
Алергията е към краве мляко. Няма какво повече да се установява като съставки. От всички неща към които са я тествали единственно към кравето мляко е реагирала но според алерголога не е много, но все пак се води алергия към кравето мляко. Затова са го казали лека алергия, не се е подула, но се е зачервило. Както има хора които без лекарства не могат през пролетта заради сенната си хрема и такива които една година реагират а друга не. Живея в Люксембург и за да отида при специалист трябва да ме прати педиатър или jp не мога да си отида където поискам и да кажа че аз ще си го платя. Много по-сложно е от БГ. Все още си чакам резултатите в писменна форма за да видя предписанията и там сигурно ще е по-подробно описано. Възможно е да го е пратила на педито и да не го е пратила на мен, а педито да не знае че го нямам и другата седмица като ходя при него ще го питам. Въпросът ми е как да действам, тъй като продължавам да давам попара и няма реакция, но от йогуртите на Хумана цялата се зачервява. Дали да давам това от което няма реакция или тотално да спра продуктите с краве мляко и до кога. То ако не давам как ще разбера кога е минала, израстнала я е. От тази събота почнах да давам попарата с овче сирене и маслото го стопих и обрах само горната му част за да се презастраховам.

# 696
Да попитам....
Как действа копривата?Разхлабващо или затягащо?Или при всяко дете различно newsm78

# 697
  • By the sea
deyzi, бютка, мерси за съветите, момичета  bouquet Hug С крушата и повечко банан се омете цялото Simple Smile

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 22:09 от PaperMonster

# 698
Да попитам....
Как действа копривата?Разхлабващо или затягащо?Или при всяко дете различно newsm78

По-скоро разхлабващо.

# 699
Ето ме мен пак с въпроси. На някои от пюретата, които решавам да взема за да въведа някой нов продукт има сметана.Щом детето ми е още на 7м. и малко, не е редно да ги вземам нали? И още кажете ми моля, моето дете е било само на кърма, като вземам даден продукт било то пюре или каша вътре млякото какво трябва да е: сухо, пълномаслено или някакво си друго-хич не ми я ясно и трябва ли да се въвежда като нещо ново? Добре ли е да ползвам купешка извара (не тази в готовите пюрета) за да разнообразя плодово или зеленчуково пюре. За безглутеновите каши всяка отделно ли я въвеждам? Имам в предвид отделно оризова, отделно елда, отделно просо?

# 700
За кашите - да, отделно въвеждаш всяка.
За млечните - бебето трябва да е навършило минимум 8 месеца, за да започнеш да въвеждаш. Остави купешката извара за този период. Пюрета с млечни пак тогава можеш да даваш.

# 701
Значи ако правилно съм разбрала нито млечни каши нито пюрета съдържащи мляко под каквато и да било форма не е добре.

# 702
Да, не и преди навършването на 8 месеца.
Преди това може млечна каша с АМ.

# 703
Здравейте:) Имам един въпрос - мога ли да дам попара на малкия с прясно мляко и малко захар или не трябва. За сега хапваме - със сирене и масло, макаронки със сирене и масло, юфка, грис и други за закуска, но се замислих мога ли попарата един ден да му я направя с прясно мляко:)

# 704
  • Berlin
След 1г. може прясно мляко, но 1во го въведи постепенно.

Общи условия

Активация на акаунт