Пелени и гащички за многократна употреба 9

• 30 707
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
Принципно може, ама сигурно не е желателно, щото той сигурно има ензими и не знам какви други неща, които не е желателно да има.

# 451
  • София
Това вреди по някакъв начин на пелените или просто не те кефят такива прахове? Щото аз на сина ми от почти 3 години само с него пера и кожни проблеми не е имал досега, но не знам дали няма да повредя пелените по някакъв начин  newsm78

# 452
Няма да повредиш пелените, но може да навреди на кожата.

# 453
Течните перилни препарати се изплакат по-трудно, но ако си сигурна, че твоята пералня го изплаква идеално, може да го ползваш

# 454
  • София
Няма да повредиш пелените, но може да навреди на кожата.
При положение че всичко останало на бебето мисля да пера с Персил сензитив не виждам смисъл специално за пелените да купувам друг. Не мисля че вреди на кожата, сина ми го пера вече 3 години с такъв и нито веднъж не се е подсекъл или да е имал кожен обрив.

# 455
adelina_bg, задаваш въпрос и ти отговарям. Никъде не съм казвала, че трябва да купуваш специален прах. "МОЖЕ да навреди на кожата" означава точно това - възможно е, но не е задължително валидно в 100% от случаите.
Периодично се пита дали могат да се перат пелените с прахове с ензими, така че и евентуално на някой друг може да му е полезна тази информация.

# 456
  • София
Сори за глупавия въпрос но какво означава прах с ензими  newsm78

# 457
Ензимите се добавят в праховете за пране, за да разтварят мазнини и петна с органичен произход - кръв, трева и т.н., дори при по-ниски температури.

# 458
  • София
А другите прахове без ензими - от сорта на био праховете например, не се ли справят с такива петна?
Вие кой прах бихте препоръчали? Тези мами, които ползват праха на Ейнджъл Бейби - за колко време ви стига ако го ползвате не само за пелените ами и за дрешките и перете примерно всеки ден? И добре ли изпира петна от наакано например?

# 459
На опаковката на Ейнджъл бейби пише 34 пранета или нещо подобно.
Но ние засега само веднъж сме прали с него и то чистите му дрешки на бебето, така че не мога да кажа нищо за ефекта. Blush
Хареса ми поне това, че не остава миризма по дрехите, аз не понасям миризми от препарати, кашлям, кихам, кофти ми става.

# 460
Aз ползвам този на Tots bots и също няма мирис и ми стига за около 2-3 месеца и пера всичко с него и дрехи и пелени и съм доволна.Слагам по една супена лъжица на пране и пускам допълнително изплакване.

Наситените петна след третото пране се махат.
Само едни от смрадлика си стоят , но те и с ариел от чаршафа не можах да ги махна.

# 461
  • София
Благодаря на всички за отзивите   bouquet

# 462
Аз ползвам Angel baby само за пелените и от време на време дезинфектант на Бамбино мио, а дрешките си му ги пера с Тео бебе. Скоро се замислих дали да не почна да му пера пелените с обикновен прах ама още не съм го измислила. От както съм почнала да ползвам пелени не ми е свършвал праха  и като гледам има още доста.

# 463
  • бургас/софия
Аз ползвам Ейнджъл бейби и Бамбино мио прах, редувам ги, винаги слагам и дезинфектант Бамбино мио. Учудващо добре се изпират и пелените и бамбуковите подложки (аз винаги запирам нааканото преди да ги сложа в кофата за мръсни пелени, но само с вода).

Сметнах че Бамбино Мио-то излиза по-изгодно, защото е 800г опаковката, на нея пише че е за 10 стандартни пранета, но аз слагам минималното количество за незамърсени дрехи и при мека вода (което е 30г или 2 лъжици). Ейнджъл бейби пак слагам 2 лъжици, но опаковката е 500г, а цената му е дори по-висока.. а и винаги остава неизплакнат прах в отделението за прах..

Като сложа пелените в пералнята ги пускам на изплакване 30мин. след което често добавям и насъбраните детски дрешки и ги пускам на нормална програма заедно. Така че често използвам праха за пелените и за дрешките. Имам отделно и Тео бебе и Рекс бебе само за дрешки.

хм.. мислех си, че течните прахове се изплакват по-лесно..

# 464

Общи условия

Активация на акаунт