СЕДМИ клас - първи срок - 7 тема

• 32 296
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
debora R, има желаещи за теста  Praynig

Shoni, и аз се надявам на чудо. Сега съм го натиснала с тестове. Да закрепим първи модул някак си.
Да и аз се надявам силно на 1-ви модул и затова му набивам в главата , че там трябва да е бетон Close

# 661
И при нас ситуацията е таква. Досега резултатите сочат,че се справя по-добре по математика,отколкото по БЕЛ. А и тя самата казва,че е така.  Peace

# 662
  • София
При нас вчера са взели за триъгълници-първия урок от геометрията. Прочетох, че някъде са вече на правоъгален триъгълник. С това препускане децата ще изпуснат основни неща.
Хубав ден на всички.

# 663
  • София
моите и двамата, предпочитат математиката. По техни думи, тя е подредена и логична. Всичко, което учат по български им е чуждо, защото е теория, а в преразказите съвсем не виждат смисъл. Учат ги заради изпита. Дори щерката, дето толкова й се удава да работи с езика и винаги е била добра и в теорията, и тя недолюбваше каквото учиха миналата година.

# 664
  • Варна
Аз както казах изхождам от моя 7мокласник,който няма влечение ни към БЕЛ,ни към математиката.Учи ги от немай къде,защото изпитите по тези предмети са решаващи. Simple Smile
На БЕЛ ходи веднъж седмично на урок,по мат. 3пъти и накрая резултатите му на пробните едно към едно.В школата тук също я имаше закономерността по БЕЛ по-високи резултати от мат.,значи на към 200 други деца също им е по-трудна математиката.

Тези дни ако ви е любопитно ще кача тестове по математика от английски у-ща,в които се влиза също от 14 годишни.На моята дружка синчето и е прието в две такива и задачите по нейни думи са с практическа насоченост,близо до Пизата. Peace

# 665
Здравейте мами,

пожелавам успех на децата през втория срок и спокойствие на всички нас! Още малко остана, ей къде е май - почти наближава.... Laughing

При нас МАТ и БЕЛ в последно време са почти изравнени, което ме учудва. Винаги на госпожицата по-лесно й е било по МАТ. Отдавам го на отличната подготовка в школата по БЕЛ и една страхотна учителка (г-жа Христемова), която си знае работата. По МАТ е една идея по-слаба подготовката - препускане през материала и някак недообяснено, налага се в къщи да помагам.

Чак днес записах мойта хубавица за пробния изпит на 10.02. в СМГ , че беше голяма драма да се ходи на олимпиадата по биология. Снощи съм говорила 1 час, че сега е по-важен пробния по БЕЛ, ще има и други олимпиади занапред.

# 666
  • София и там където не се пуши

Снощи съм говорила 1 час, че сега е по-важен пробния по БЕЛ, ще има и други олимпиади занапред.

Не си права - пробни много Олимпиада една, а тя може да иска например да кандидатства в НПМГ, а точно Олимпиадата би и помогнала много за да види накъде вървят нещата и дали е за там.

# 667
Ганис, задачката я "глътнахме", давай още, да не изпускаме ритъма.

# 668
  • София
Съгласна съм с Дороти- ако детето иска да кандидатства в НПМГ точно с тези предмети, е по-добре да се яви на олимпиадата. Миналата година ги правих сметките с баловете и ги има някъде из старите седмикласни теми - едни добри точки от областния кръг могат да се приравнят към оценка. Дори детето да реши да се яви на изпититие отделно, ще му се сметне по-високата оценка. Една висока оценка на изпита в НПМГ се умножава по 3 и има по-голяма тежест от оценките от НВО, т.е. дете, което има ниски оценки на НВО, но висока на изпита в НПМГ има по-голям бал от дете, което има високи оценки от НВО и ниска на изпита в НПМГ. Затова ми се вижда по-добре да е на олимпиадата. Пробни изпити в СМГ ще има и напролет.

# 669
Не ни е такъв случая. Няма никакви амбиции за НПМГ, просто й харесва и отдава биологията, харесва си учителката, а за капак и майка ми т.е. баба й е учителка по биология. Ей затова я спрях да ходи на олимпиадата, освен това снощи ми се върна от школата с върнат от госпожата преразказ с 27 точки. Срам и позор, след толкова упражнения и писане на преразкази - не помислила за глаголното време на една част. Ами защо да мисли? Успокои се, че на пробните изкарва високи точки на преразказа и си лежим на стари лаври.     

# 670
  • София и там където не се пуши

Тогава нека направи нещо, което харесва. Ще и се отрази добре.

# 671
някой има ли верните отговори от последният пробен по БЕЛ на Веди newsm78 newsm78

# 672
  • София
mst, ето една забавна задачка. Изглежда трудна, а де факто е елементарна.
Даден е остроъгълен   триъгълник АВС с основа АВ , с BC=15 см и с равни външни ъгли при върховете А и В .  Точката М е върху правата АВ така , че А е между точките М и В .Разликата между разстоянията от точка М до правите ВС и АС е равна на 8 см . Да се намери лицето на триъгълник АВС . Отговор - довечера. Сега отлитам, но преди това ви пожелавам хубав ден!

# 673
Благодаря ти за задачката, че моят "скучае" на компа и ако не го ръчкам, цял ден там ще си остане.

# 674
някой има ли верните отговори от последният пробен по БЕЛ на Веди newsm78 newsm78
Ние трябва да ги имаме. Ще питам дъщеря ми. Peace

Общи условия

Активация на акаунт