Отговори
# 510
Аз обичам много да е цветно и ярко (луд на шарено се радва). И сега стаята, в която спим с детето е в 4 цвята и то ярки- жълто, зелено, оранжево и лилаво. Много си я харесвам и сега мисля само да повторим цветовете отгоре, че си трябва освежаване, има ожулено тук таме.

# 511
Neya Фунди е просто страхотно , аз много се чудя за име, но сега мисля, че няма да ми се обидиш. ако го заема Joy Само не знам мъжко или женско е на мен по мъжко ми звучи, но и за момиченце според мен пасва. Хехе. Много ме развесели това.

Иначе за момче съм си харесала няколко имена, но проблема е, че май са станали адски попюлярни и не знам... Мартин, Александър, Николай. А и имам две много близки приятелки, които родиха момченца преди 3 години единия е Мартин, другия е Николай... Та не знам.

Вие какво мислите по въпроса с имената и децата на приятелски семейства? А и ако имяте пък приятели, които се казват така това притеснява ли ви?

# 512
  • СОФИЯ
брат ми се казва Марио,и винаги съм се смяла как ще са имената на неговите деца "Мариова "и се шегувам с майка ми как не се е замислила и за това  Wink

# 513
lacuna coil, може да предпочете да не слага -ов/-ова на бащиното на децата си, сега поне е възможно.
На мен името идеално би ми се вързало, защото ще кръщавам на Мария, но изобщо не го харесвам, затова ще търся по-далечни варианти, ако бебето е момче.
Моята дъщеря пък иска бебето да се казва като нея и да е бяло като нея Mr. Green

Neya, бързо оздравяване и на двете ви Hug

# 514
    Днес бях на преглед по ЖК при доктора при който ще раждам . Бебчо скачаше ли скачаше и махаше с ръчички - толкова миличко ми стана  Two Hearts Въпреки , че ехографа му не е толкова добър , колкото на Калчева и се виждаше малко неясно . Понеделник съм на БХС , там ще го видя по-ясно. Но пък много е пораснал бебчо - за 8 дена от 3 см. на 4,5 см. вече.... Ама как няма - добре го гледам , гладно не стои , е и кантара показва така за съжаление  Joy Карай , вважното е бебчо да е здрав и да расте .
     А я да питам мамите на които не им се гади много - гледате ли да спазвате хранителен режим , полезен за бебето - плодове , зеленчуци , белтъчини и т.н.
Четох , че е много важно за бебето да има достатъчно белтъчини ( и то от животински произход - усвоявали се по-пълноценно от растителните ) . Минимум по 65 гр. белтъчини на ден били необходими на бременната жена първата половина , втората - 70 гр. Та аз се опитвам да редувам ден на сирена , млека , яйца , после ден на месо и така , един път седмично риба . Малко ми е трудно , защото месо по принцип много не ям , но гледам по постни меса - заек , телешко ...

Аз съм от тези щастливки, на които не им става лошо. Имаше моменти, в които не ми беше никак комфортно, но бързо минаваха, а и бях с много ниско кръвно по едно време.
Относно яденето - старая се да ям разнообразно, но за разлика от това, че не ми се гади, вкусовите ми качества никакви ги няма. Каквото и да хапна, не ми е вкусно Simple Smile Иначе огладнявам, но ми е голям проблем да реша какво да ям.... Единствено съм увеличила приема на прясно и кисело мляко, яйца и сирене.
Ето тази вечер правих любмата ми риба /лаврак/, но хапнах много малко и я оставих.
Общо взето е странно  Grinning Ще минем всичко и ще си имаме едни прекрасни и здрави бебета....

# 515
Относно спорта- аз и преди да забременя ходех на водна аеробика. Лекарката ми каза да поспра докато не минат трите месеца / а те вече минаха Simple Smile/, така че скоро ще подновя пак.
На мен много добре ми действа - прохладно ти е във водата, но се натоварваш достатъчно, а и водата прави нещо като масаж на тялото.
Другото, което ще практикувам е може би йога и разходки когато мога Simple Smile

# 516
за плуването звучи страхотно,но много ме притесняват басейните,имам познати които след една Нова година с басейн  лекуваха цяла година гъбички  Sad

silviti ,когато родих имах нужда от помощ,защото трябваше бързо да се върна на работа.Помага ха ми свеки и мама,но още от началото заявих (конкретно на свеки),че за съжаление няма да може да ме научи на нещо в отглеждането защото преди 30години и сега разликата е огромна,не само в начина на възпитание ами основно в онези разлики-памперси,хранене (особенно разликите в продуктите) и т.н. така че ако иска да и оставям детето да го гледа ще трябва да наблюдава какво правя  и как го правя аз,защото бебето приема за правилно майчините действия и така ще бъде по-спокойно,съответно и аз,иначе няма да и имам доверие и ще намеря начин да ми помага някой който има желание да ме послуша,за всеобщото спокойствие.Тя се съгласи ( не много очаквано).Другото ми изискване беше че няма да разнасям детето из цяла София,а ще се гледа само в нашия дом,естествено за спокойствието на бебето  Mr. Green

пак прекалих Simple Smile

# 517
 А я да питам мамите на които не им се гади много - гледате ли да спазвате хранителен режим , полезен за бебето - плодове , зеленчуци , белтъчини и т.н.
Четох , че е много важно за бебето да има достатъчно белтъчини ( и то от животински произход - усвоявали се по-пълноценно от растителните ) . Минимум по 65 гр. белтъчини на ден били необходими на бременната жена първата половина , втората - 70 гр. Та аз се опитвам да редувам ден на сирена , млека , яйца , после ден на месо и така , един път седмично риба . Малко ми е трудно , защото месо по принцип много не ям , но гледам по постни меса - заек , телешко ...
Не се притеснявай похапвай си е не трябва да прекаляваш, но си мисля че щом се чувстваш добре и имаш апетит е по-добре да ядеш. Гледай да си угаждаш дето се казва , но наблягай на плодове и зеленчуци (стига да не изглеждат като пластмасови разбира се  newsm51 ). Аз мога да се похваля че от няколко дни бебите са спокойни и не ми се  Sick постоянно.
Копвам го от първата ни темичка едно примерно менюнце, което не е необходимо да е толкова строго а просто адаптирано с това което ти се яде в момента ...
Закуска
1 чаша прясно мляко, с 4-5 лъжици овесени ядки (не мюсли, а чисти овесени ядки), за подслаждане може да се използва 1 банан или половин чаена лъжичка мед.

Късна закуска
1 плод

Обяд
150 грама печено филе (месо или риба) с огромна свежа салата и 1 филия хляб.

След обедна закуска
1 плод или 1 кисело мляко

Вечеря
150 грама филе (месо или риба) с огромна салата
или
1 купа вариво (леща, боб, грах) с огромна свежа салата

или ето една седмична а ти можеш да си я донагласиш

понеделник:1 закуска-08:30ч.-1ч.ч.пр.мляко с 4-5с.л.овесени ядки+0.5с.л. мед;2 закуска-11:00ч.-1 плод;обяд-1ч.ч. варен ориз със зеленчуци,зелена салата,1 фил.пълноз.хляб,200мл.плодов сок;следобедна закуска-1 твърдосварено яйце+0,5 краставица;вечеря-150гр. печено филе,свежа салата,1 фил.пълноз.хляб,150мл.плодов сок;
вторник:1 закуска-1ч.ч.кис.мляко с 1 шепа плодове
(ягоди или малини);2 закуска-1 плод(резен диня);обяд-150гр.пил.филе,свежа салата,1 фил.пъл.хл.,200мл.сок;сл.закуска-1 морков;вечеря-1 порция варен боб,1 фил.пл.хл.,салата.айрян;
сряда:1 закуска-1 фил.пл.хл. с парченце топено сирене;2 закуска-1 плод;обяд-1 твърдосварено яйце,задушени зеленч.,свежа салата,1 ф.плз.хляб,150мл.сок;сл.закуска-1 кроасан;вечеря-варено месо със зеленчуци,св.салата,1ф.пл.хл. 150мл.сок;
четвъртък:1 закуска-2-3 обик.бисквитки,1ч.ч.пр.мляко;2 закуска-1 сварен картоф;обяд-1 пил.пържола+задушени заленчуци,1ф.пл.хл.,200мл.пл.сок;сл.зак.-1 плод;вечеря-печено филе от риба,зелена салата,1ф.пл.хл.150мл.сок;
петък:1 закуска-1 плод;2 закуска-1ч.ч.кис.мл.,обяд-тост със шунка и кашкавал,редена салата,200мл.айрян,сл.закуска-1плод,вечеря-100мл.картофена каша,1 малка порция спагети(тоно или болонезе),свежа салата.150мл.сок;
събота:1 закуска-1 средна палачинка с мед+200мл.айрян;2 закуска-1 плод;обяд-печено месо със салата,1ф.лп.хл.,150мл.пл.сок;сл.закуска-1 малко кексче;вечеря-1ч.ч.варен ориз,задушени зел.,1ф.пл.хл.,1ч.сок;
неделя:1 закуска-1ч.ч.кис.мляко с 4-5с.л. овесени ядки;2 закуска-1 плод;обяд-1 прция варена леща,свежа салата,1ф.пл.хл.200мл.сок;сл.закуска-1 плод или зеленчук;вечеря-печено месо със зеленчуци+салата,1ф.пл.хл.,100мл.сок:"това е моят нов режим на хранене,дано да съм била полезна.
  smile3509
Е извинявам се малко дългичко стана, но ще ми простите Simple Smile

# 518
Аз съм от тези щастливки, на които не им става лошо. Имаше моменти, в които не ми беше никак комфортно, но бързо минаваха, а и бях с много ниско кръвно по едно време.
Относно яденето - старая се да ям разнообразно, но за разлика от това, че не ми се гади, вкусовите ми качества никакви ги няма. Каквото и да хапна, не ми е вкусно Simple Smile Иначе огладнявам, но ми е голям проблем да реша какво да ям.... Единствено съм увеличила приема на прясно и кисело мляко, яйца и сирене.
Ето тази вечер правих любмата ми риба /лаврак/, но хапнах много малко и я оставих.
Общо взето е странно  Grinning Ще минем всичко и ще си имаме едни прекрасни и здрави бебета....

Клейне, това, което си описала за теб се отнася на 100% за моето състояние.

Иначе за храненето и за се притеснявах, че почти нямам апетит, нищо не ми изглежда вкусно и само тестено и млечни продукти + фрешове.... Моят док ми каза, че бебето живее на "паразитен" принцип спрямо майката и това, което ям като количество и качество касае основно майчиния организъм. Защото бебчо черпи всичко необходимо от нашите резерви. Така че храненето има основно значение за майчиния организъм. Спомена ми нещо за вътреутробен диабет на плода... хващал се по темповете, с които расте обиколката на коремчето на бебето. Спомена ми, че е грешно да се радваме на големи бебета над 4 кг, както не се радваме и на прекалено мънички...Дори май каза, че още в утробата закодирваме риска от диабет от 2 тип на бебето като възрастен, ако се храним прекалено и с много бяло брашно и бяла захар.

Не знам колко точно предадох думите му, но това е горе-долу значението, което хванах.

# 519

silviti ,когато родих имах нужда от помощ,защото трябваше бързо да се върна на работа.Помага ха ми свеки и мама,но още от началото заявих (конкретно на свеки),че за съжаление няма да може да ме научи на нещо в отглеждането защото преди 30години и сега разликата е огромна,не само в начина на възпитание ами основно в онези разлики-памперси,хранене (особенно разликите в продуктите) и т.н. така че ако иска да и оставям детето да го гледа ще трябва да наблюдава какво правя  и как го правя аз,защото бебето приема за правилно майчините действия и така ще бъде по-спокойно,съответно и аз,иначе няма да и имам доверие и ще намеря начин да ми помага някой който има желание да ме послуша,за всеобщото спокойствие.Тя се съгласи ( не много очаквано).Другото ми изискване беше че няма да разнасям детето из цяла София,а ще се гледа само в нашия дом,естествено за спокойствието на бебето  Mr. Green

пак прекалих Simple Smile

Браво, vessi122, много дипломатичен и очевидно резулатен подход. Хем смислено си го обяснила, хем не е лъжа, хем не си я обидила и си постигнала желания ефект. Благодаря ти, и аз ще се базирам на тази стратегия  Hug

# 520
Точно по темата с храненето. Опитвайки се да обясня какво ми е казал моят док, намерих негова статия по темата в новия брой на Грация.

http://www.graziaonline.bg/v12326/qj-mama-za-dvama.html

# 521
Silviti,много полезна статия.Благодаря!

# 522
ох забравих да кажа за днешния преглед   ooooh!.Врабчо си е много добре,днес и тати беше с мен,та си махаха,поздравяваха...док. видя една дълга бедрена кост,но пола не видяхме,срамежливо е детето  Embarassed
   Взех си резултата от БХС и там на док.не и харесва единия показател:
Биохимичен риск за Даун (Т21) 1 от 290
  иска да пусна пак след 2 седмици.Четох че този резултат идва от хормоните,а забравих да и кажа че преди да забременея имах проблеми с хормоните и пиех Дуфастон,дали се повлиява  newsm78 и дали трябва да се притеснявам,че нещо не ми е притеснено (явно съм някакъв идиот)? newsm78

# 523
Ехооо!Ето ме и мен!
Два дни ми е много зле,а в същото време имам толкова много работа,че съвсем ми става лошо!
Чета ви редовно,но от телефона,а не ми е удобно да пиша на него.

За имената: Отстрани много имена ми харесват,но когато стане въпрос за моето дете- никое не ми се вижда достатъчно хубаво.Емил и Емилия и аз ги харесвам.Даже Емил имаше моя глас,но мъжа ми каза- не.Савина е хубаво,но не ми допада като галено име.Николай и Никола са ми много любими,но както Александър,Александра,Мартин и Никол станаха прекалено често срещани.В наша компания например,от горе долу 10 момченца,трима са Мартин.Поне с едно викане "Марти" трима се обдъщат hahaha Силвити твойта свекърва страшни предложения е дала! Joy Хора всякакви и вкусове всякакви!
Ами мойта майка са искали да я кръстят на дядо й Трифон- Трофанка!Уникално!Добре,че е била леля ми да ги разубеди!
За кръщаванетоАз бях склонна да кръсним първото си дете на свекър ми(който е починал,но това не ме притесняваше).Но не с точното му име-не го харесвам(Стоян).За това мислехме за Тони ,така са му казвали.Споделихме със свекърва ми и тя каза ако не е точно с името му,да го кръстим както си искаме.Най-добронамерено.Така и направихме.Мислех,че баба му на мъжа ми  ще е най-засегната,защото това е традиция от много време в семейството,но тя пък много хареса името което сме избрали.Сега второто пак няма да е на никой.
За храненето- опитвам се да спазвам някакъв режим.Най-вече да огранича хляба,че иначе доста си хапвам от него.А и не ми се иска пак да ставам 100 кила.Верно,че нямах проблем със свалянето,ама не се чуствах особено комфортно.Скоро не съм се мерила,ама 2кг поне съм качила.
Витамини миналия път не съм пила.Доктора каза "и ти и бебето се развивате добре,ако искаш не ги пий",иначе каза,че от модерните витамини не се дебелее.
Спорта при мен за сега е танцуването.Не,че много се напрягам,ама все пак се раздвижвам.Мисля като се затопли пак да ходя на плуване.И евентуално на йога за бременни когато мога.

Още исках да пиша по темите,обаче вече изкуках!
Само да кажа,че днес бяхме на ФМ.Бебчо е перфектен по думите на докторката!Всичко му е ок.Прегледа не беше много дълъг,защото както каза тя "бебчо е много послушен" и без проблем видя всичко.Всичко освен пола!Беше си кръстосал краката,пъпната връв и тя там,и други наслагвания имало и не можела да види.Подметна "по-скоро момче",но тя самата каза,че не вижда,така че не го броя аз това  Laughing

Спивам се,че цял роман изписах!Кой ли ще ме изчете въобще  hahaha

# 524
Здравейте на всички. Чета ви редовно , но рядко да с включа. Искам да ви питам , някой знае ли дали д-р Барбова от МЦ Полимед, работи със ЗК? Чета добри отзиви за нея и ако работи по здравната каса, да се записвам и аз при нея, че до сега само платено си ходех на прегледи. Може и да ми препоръчате някой друг гинеколког. Много ви благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт