Какво имат да делят Нешка и Бианка след 30 години?

• 96 411
  • 1 812
  •   1
Отговори
# 1 350
  • София
Тук
http://read.twifun-bg.com/?p=6424
е публикувано и предисловие към книгата на Бианка от "д-р Мел Гил, автор на “Метатайната”.

по информация от нет-а
"Д-р Мел Гил е първо поколение американец от Индия. Психотерапевт по професия и лектор по въпросите на мотивацията. През последните двадесет и пет години той изучава философията на херметизма и използва древното познание, за да помага на хората да осмислят своето житейско поприще и да намерят решение на проблемите, с които се сблъскват."

Бианка му била ученичка...   Wink
Та и индийски маг си имаме в историята.  Rolling Eyes

# 1 351
  • На земята, която е всъщност звезда.
И аз не знаех за Юлия, много тъжно.

Ако на някой му се четат жълтини за "златните момичета":

http://www.blitz.bg/article/15664

И още една изповед на Лили /за живота изобщо/:

http://www.eva.bg/categories/%D0%B7%D0%B2%D0%B5%D0%B7%D0%B4%D0%B … %D1%82%D0%BE.html

Последна редакция: вт, 05 фев 2013, 14:58 от Вселена

# 1 352
  • UK
http://www.youtube.com/watch?v=pyfYFUJYTNU

Юлия Байчева беше невероятна

# 1 353
Hug
точно това съчетание, заедно в топката на Анелия от Виена по Гершуин и на Диляна от Страсбург по Бах, за мен са най-силните съчетания на топка изобщо.
/а тогава май тя дори не взе медал/

# 1 354
Аз просто вече се съмнявам във всяко нейно твърдение.
     Според мен друго имаше предвид Ирис. Не да научим фактите от книгата, а да си изясним състоянието на авторката.
     За мен е жена, застинала емоционално в периода между 87 и 92 година. Психолозите да обяснят на какво се дължи тази фиксация само върху негативните моменти на звездните й мигове. Сякаш иска да си повярва, че шампионските титли са единствено нейна заслуга, а всички останали са били пречка по пътя към покоряването на още по-високи върхове.
     Склонна съм да вярвам, че е жертва на съпруга си.

# 1 355
  • UK
ами и аз не помня дали взе медал, обаче това съчетание си го спомням, много красиво

# 1 356
благодаря за линка.
Много е силно това интервю
Наистина житейско, мъдро!

Потръпнах докато я четох. За българина, за България, за оцеляването......

съгласна съм с Лили , огромен респект !

# 1 357
  • На земята, която е всъщност звезда.
благодаря за линка.
Много е силно това интервю
Наистина житейско, мъдро!

Потръпнах докато я четох. За българина, за България, за оцеляването......

съгласна съм с Лили , огромен респект !

Особено последното изречение: Ще ви кажа още нещо, сега, когато съм на по-ниско стъпало в социалната йерархия, срещнах много повече истински хора.

# 1 358
  • Русе
  Та Лили, каквото и да каже не може никъде да е на ниско стъпало. Има необикновено присъствие това момиче.   bouquet

# 1 359
Лидия Бочева: 20 години се каня да пиша на Нешка Робева Съжалявам, ако е поствано  Peace Статията отговаря на написаното от Бианка, даже на мен ми звучи и по-зле Sad

# 1 360

Ирис бих прочела книгата, но не бих дала пари нито на БП, нито на издателя и
Скрит текст:
но съм готова да направя безплатен файл и да го кача тук за всички, така че, ако имаш книгата и си съгласна ...  ЛС Peace

Нямам я и аз, бях я взела назаем.
  Книгата никак не е лоша, нито е толкова лошо написана. Бих я определила прилична като за автобиография на спортист. Аз съм горе долу от това поколение и си спомням много добре цялата атмосфера, училището, партийността, някои абсурди, които много от тук пишещите въобще и не отчитат. Освен това на практика Бианка в самата книга непрекъснато се опитва да намери някакво обяснение за поведението и отношението на Нешка, към себе си и образа, които и изгражда е на една пресирана, крайно отдадена и фанатично целеустремена жена, който много се връзва с впечатлението, което Нешка оставяше върху всички още тогава. Случаите на лошо отношение към Бианка, описани в книгата не са изобщо неправдоподобни и не са драстични - всичките до един се обясняват с избухване на нерви, подозрителност, краен педантизъм и нетърпимост, или пък на намеса от други хора.  Напримар,  когато Бианка не спи, защото я боли, не спи и Нешка да я дебне дали изпълнява указанията и - това е пример за човек, който е просто суров по характер и изискващ спартанство и саамоотверженост от другите, но и от себе си. Цялата атмосфера в отбора им и всичко отнасящо се за лагери, подготовки, състезания, по никакъв начин не могат да се нарекат оплюване, просто става ясно че не е имало приятелство и ведра атмосфера, а тежки и недружелюбни отношения, които са многа натоварващи за деца, но ей богу, не приличат и на лъжи - страшно бих се изненадала между девойки ,който са съпернички както за титли, така и за благосклонността на треньорката си да има милозливост и доброта.

Въобще цялото повествование има за лайтмотив - защо тия хора не се държаха с мене мило, аз можех да постигна същото, или повече, ако само се бяха държали човешки. Което няма как да знаем дали е така, и очевидно и самата Бианка в други моменти от живота си е била на друго мнение, обаче явно и копае отвътре и до днес.
 От медиите са отбрали някакви моменти дето са им се видяли пикантни,  и са ги ескалирали по разни статии като сензационни,  освен това и диалога между двете вече придоби безумен характер, при което и двете говорят глупости и  имам чувството, че и самата Нешка в крайна сметка не я е чела тая книга.

И моля ви се, нека най накрая някой ми обясни, защо не им дават да пият вода? Разбрах, че качват тегло, но толкова ли тегло ще качат от чаша вода, защо им броят глътките, и личната треньорка ги придружава в банята, защото там може да се пие вода? Това не го казва само тази, и Лили и Анелия в интервюта разказват как са пили вода от вазите. Тая вода няма ли да се преработи и не е ли необходимо да се пие вода, хайде за глада разбирам, но жаждата с какво спомага, може ли някой спортувал да ми обясни, защото от години се чудя? Нали сега водата я препоръчват в големи количества, за спортисти и при големи натоварвания не трябва ли да пият даже още повече?

# 1 361
Аз лично от тук научавам и се изненадвам от инфото, че много спортисти са суеверни.  Но сигурно им помага да успокоят стреса.

И аз.  Mr. Green А не като да не познавам доста активни спортисти, че и в къщи си имам един бивш и един настоящ. Чак пък и ритуали правили всичките. Най-много футболистите да се напият ритуално.  Crazy

# 1 362
  • Tам през Атлантическия океан
   БП е пример как духовната литература , за възвисение тантри-мантри , себепознание , позитивизъм ,  астрали-магистрали  Laughing , карми , окултизъм   и все от този род могат да изкривят човека  Crazy

п.п. ......  и аз чета такава литература де  Laughing ама .....
 Подобен вид лиетература се отразяв аразлично на всеки   Laughing някои изглупяват мн. възвисено и просветлено  Whistling

# 1 363
Аз прочетох книгата за ден и половина. Не можех да се откъсна от нея. От малка обожавам художествената гимнастика. Не съм живяла в онова време, през 1988-89 съм била много малка. Баща ми дълги години работи в БСФС, после в АФД. В къщи винаги спорта е бил много на почит. Не се изпускаше първенство или олимпиада, и още е така Simple Smile Странно защо, но от малка съм запомнила името Бианка. Купих си книгата още когато разбрах, че е излязла. Докато я четях се развихри този скандал. Книгата е много емоционална. Според мен Бианка е искрена. Аз също не мога да разбера как може да не се пие вода по време на тренировки. Въобще как са издържали без вода. Сега от всякъде се тръби, че трябва да се пият минимум по 2л вода на ден. А тези момичета са били наказвани, ако пият. Наказвани са за 200 или 300гр отгоре. А понякога заради такива гимнастички, които са нарушавали правилата са страдали всички. Знам, че преди състезание не се пие вода, но по време на тренировки през цялото време ...

Да, факт е, че Нешка е много добър треньор. Но аз се чудя с такива тренировки, лишения, глад, жажда, психическо натоварване, което е много голямо и самата Нешка го твърди, как няма да станеш шампион?! Наистина цената е голяма. Надявам се само наистина момичетата да са имали избор, ако искат да се откажат! Аз прочетах книгата и давам коментар. Прочетах и статията за Лидия Бочева. Тя описва нещата още по-кофти.

Подчертавам, че Бианка на много места в книгата си ласкае Нешка и признава, че е постигнала всичко благодарение първо на това, че Нешка я е забелязала и е дала шанс и второ на треньорските и умения, но и заявява, че все пак "вина" има и тя (Бианка) за успехите си. Мисля, че основната идея на Бианка е, че не със страх, а с любов трябва да тренира един треньор.

# 1 364
Аз съм горе долу от това поколение и си спомням много добре цялата атмосфера, училището, партийността, някои абсурди, които много от тук пишещите въобще и не отчитат.
Aми в темата основно се говори за това колко е строг режима на момичетата. Разликата иде от това, че някои го обяснявате с партийност, личен садизъм на Нешка и т.н., а други твърдим, че това е необходимо за който и да е спортист от такъв ранг, че е реалност и днес в демократични страни.
С партийност мога да си обясня това, че са пътували под определен режим, че съчетанията им са минавали партиен контрол или че са получавали възнаграждения/статут под непазарна форма.

Вода не се пие преди и по време на  определени натоварвания.

Общи условия

Активация на акаунт