Crock Pot -мнения, рецепти

• 399 684
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 1 290
  • София, Младост 2
Бульоните с кости са наистина супер полезни - най-добре е точно когато са докарани до там да може да желират. Препоръчват даже костите, преди да се сложат в крока, да се полеят с малко apple сider vinegar, за да може да започне извличането на минералите от тях.

А на онзи бульон не му е нужна седмица, за да е готов - той се казва "непрекъснат бульон", защото може около седмица да махаш чаша-две от него и да слагаш същото количество вода и така да имаш непрекъснато горещ бульон, готов за пиене или за готвене. Иначе си е готов за консумация още след 6-8 часа, както обикновено. Но след седмица по този начин трябва месото и костите вече да се употребят и евентуално да си заредиш нови. Аз го правих веднъж само - след 3-4 дни вече вкусът не е толкова наситен, естествено.

# 1 291
Запомнила съм аз, че ставаше дума за седмица при рецептата за бульона, ама какво се прави през нея не съвсем  Laughing

Джоланите също са добър вариант, а в крока стават супер.
В този ред на мисли, костния мозък също е много полезен, ако човек има достъп до кокали, от където може да го "стигне". 

# 1 292
Запомнила съм аз, че ставаше дума за седмица при рецептата за бульона, ама какво се прави през нея не съвсем  Laughing

Джоланите също са добър вариант, а в крока стават супер.
В този ред на мисли, костния мозък също е много полезен, ако човек има достъп до кокали, от където може да го "стигне". 
От джолан с кокал, поне свинското е по малко вредно от пилешкото!

# 1 293
Костните бульони като цяло са изключително полезни както за костите, така и за зъбите, защото имат високо съдържание на колаген, както е казала и Мими, но и на калций, магнезий, фосфор, съдържат и минерали, както и важни аминокиселини за съединителната тъкан.

doh вярно е така, като се замисля.  Но тия кокали, крачета, уши и джолани у нас са любими на всички, без младежа и никога не съм се замисляла за ползите. Костен бульон редовно си правя. Независимо какво месо - като прибираме пилците, прасета, или сега като пада дивеч - кокал несварен не остава, месцето - на супи (замразявам пакети) а бульона в бутилки и за готвене. Най-хубавия бульон става с като се запече първо кокала, с разни треволяци  и зеленчуци и после се вари, това мама от техния шеф го знаеше и сподели, но тогава хич не ми е било на ума да питам защо така.  На едно мероприятие на Крок пот в Метро академия видях, че шеф Валери Нешов го прави същото - като се  намачкват зеленчуците накрая и изцеждат хубаво. После пак се кипваше бульона, през което време се поставяше в него кубчета лед, за да може по-бавно да завира и така белтъка се отделяше по-добре. В крайна сметка остава бистър бульон. Опитвам се така да го правя, но само когато са много кокали, за малко - не ми се играе.
А иначе младежа като теб, Мими, не би се впечатлил колко е полезно и не би хапнал крака и уши на пача. Но пък уши на с кара яде  Laughing

# 1 294
Пепчо, я метни една рецепта за уши на скара. Praynig

# 1 295
сварени не до готовност (тогава вече стават лепкави), нарязани на ивици. Посолени, на скарата, като ги извадя в тенджера, заедно с лук и лимон, черен пипер и кимион, задушавам за 10-на мин. На мъжете - и с магданоз.

# 1 296
Аз пък през цялото време го четя "свински кожички" и се чудя що за деликатес е това. Simple Smile

"свинските кожички" ! пък да знаеш какъв деликатес са - приготвени в крок пота или във фурната на ниска темепература и сетне запечени да блеснат -
[/color]

Мими, ти желирана ли не я харесваш, топла, т.е. течна, опитвала ли си дали можеш да я преглътнеш? 

Харесвам и свински джолан на крока, той също има колаген макар и по малко!

Като харесваш джолан, що не опитам да прекараш с него и едно две крачета - изобщо не се усещат

# 1 297
Здравейте отново  Hug Ами да се похваля, моето братче ме изненада с този модел - http://slowcooker.bg/product/3/programiruem-ured-za-gotvene-krok … t-5-7-l-sote.html Тъй като с него обсъждах, колко ми харесва и как го искам и в петък на намаленията ми го е взел за 90 лв  Crazy Обаче нали знаете, че пълно щастие няма... Отварям го и гледам капакът е пукнат  Rolling Eyes Свързахме се и питахме каква е процедурата, казаха че ще се обадят и преди малко го направиха. Казаха, че всичко е изчерпано, нямало май и да получават резервни капаци, пак щели да проверят, но не обещават.. Предлагат ако искаме да го върнем и да ни върнат парите обратно. Но аз не искам, защото офертата е изгодна.. Въпроса ми проблем ли е ако е пукнат капакът? , ,

# 1 298
Е как не се усещат бе Бате свинските крачета, едни пихтиести такива ми изглеждат Sick Чак толкова полезни ли са, че да се измъчвам! newsm78
Аз поначало не ям такива неща-шкембета, черва, воденички, мозъци! Агнешко също не обичам, но го правя чудесно на крока, моите двамата го омитат за отрицателно време! Не ям и сланина и никакви колбаси! Особено мразя ако вътре има цели сланинки из колбасите!
Пепчо блазе ти че имаш домашни меса, така ми се яде супа от домашно пиле, или кисело зеле с петел! Simple Smile

# 1 299
Мими, ако наистина искаш да пиеш бульон от свинските крачета Simple Smile прецеждай го и го пий чист без месото Simple Smile Ама в крайна сметка ако пиеш/ядеш от други кости, можеш да ги пропуснеш крачетата Simple Smile

# 1 300
  • София
За пукнатия капак се чудя дали от там няма да се губи топлина и това да влияе на приготвянето на храната..ако по някакъв начин успееш да запечатиш пукнатото.. или някой грънчар да ти направи такъв капак, от снимките не мога да преценя дали наистина е проблем това пукване.

# 1 301

Здравейте отново  Hug Ами да се похваля, моето братче ме изненада с този модел - http://slowcooker.bg/product/3/programiruem-ured-za-gotvene-krok … t-5-7-l-sote.html Тъй като с него обсъждах, колко ми харесва и как го искам и в петък на намаленията ми го е взел за 90 лв  Crazy Обаче нали знаете, че пълно щастие няма... Отварям го и гледам капакът е пукнат  Rolling Eyes Свързахме се и питахме каква е процедурата, казаха че ще се обадят и преди малко го направиха. Казаха, че всичко е изчерпано, нямало май и да получават резервни капаци, пак щели да проверят, но не обещават.. Предлагат ако искаме да го върнем и да ни върнат парите обратно. Но аз не искам, защото офертата е изгодна.. Въпроса ми проблем ли е ако е пукнат капакът? , ,
Аз бих го върнала и ще си взема парите! Може да са 90 лв, но ще се дразня да го гледам така! Освен това може и наистина да се отрази на готвенето! Много съжалявам, че ти се е получило така Hug, предполагам с какъв мерак си го чакала! И пак ще кажа типично по нашенски, от амазона от майната си дойде без дефект, тук един транспорт вътрешен не могат да направят! Според мен най добре го върни, все някога пак ще има намаление и ще си вземеш здрав уред! Hug Hug Жалко за брат ти,  купил ти го е с такъв мерак, страхотен жест!

# 1 302
  • София, Младост 2
Аз пък много силно се съмнявам, че такава пукнатина ще има някакъв ефект върху готвенето - а дори да има, човек винаги може да сложи просто едно парче фолио под капака. Ако не те дразни да го гледаш, просто го пробвай да видиш как готви.

# 1 303
Мисля, че не транспорта е виновен, по скоро е бил пукнат и така са го изпратили. Защото вътре в кашона всяка част си беше отделно и обезопасена със стериопор..  Sad Ще изчакам още няколко дена, защото казаха че ще се свържат с централният склад и ако имам късмет ще ми пратят от там.. И незнам..или ще го върна или ще го пробвам.. В действителност пукнатината изглежда доста по-голяма от колкото е в действителност.

# 1 304
Тя пукнатината може да не се отрази на готвенето, но според мен по-големият проблем е, че ще направи чупенето далеч по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт