Crock Pot -мнения, рецепти

  • 397 967
  • 2 747
  •   1
Отговори
# 2 670
  • гр. София
  • Мнения: 4 990
А какво е бебруджа?  newsm78

# 2 671
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
А какво е бебруджа?  newsm78

Казват му понякога боб черно около или боб биволско око. Ето това

# 2 672
  • гр. София
  • Мнения: 4 990
А какво е бебруджа?  newsm78

Казват му понякога боб черно около или боб биволско око. Ето това

Ясно, благодаря!  bouquet

# 2 673
  • Мнения: 4 369
Момичета, моите свекъри имат този crock pot
http://slowcooker.bg/product/54/rezerven-sad-crock-pot-5-7-l-sote.html
Вчера свекър ми е изпуснал капака и го е счупил. Днес търся по сайтовете, звънях и на Crock pot представителите в България, но никъде няма такъв капак резервен. Нямало и да имат ми казаха.
Някой да си продава неговия или да знае от къде мога да намеря?
Благодаря ви

# 2 674
  • Мнения: 2 576
Днес и аз се сдобих с Crock Pot  Simple Smile
 
Сготвих пълнени чушки. Станаха супер вкусни!
Приятно съм изненадана  Party
Имах едно мъничко съмнение, че няма да ми харесат....но се оказаха перфектни, както на вкус, така и на външен вид!

# 2 675
  • WonderLand
  • Мнения: 3 896
Аз пък направих прясно зеле със свинско. Бланширах го обаче предварително и добавих водата, което беше грешка. Другия път няма да слагам вода. Но беше много вкусно и одеално сготвено.

# 2 676
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
    Аз пък сега готвя пилешки бутчета с мазни  Laughing свински мръвчици и кисело зеле, че чакам кума ни и жена му - филипинка, бременна в 8-я месец, да дойдат за вечеря. Миналия път много го харесаха и пак поискаха от него.
   Тези дни пекох патладжан и чушки за кьопоолу и пекох тиква.

# 2 677
  • Мнения: 1 711
Как печете тиква и патладжан в  Crock Pot ?

# 2 678
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
  Тиква - обелвам, нарязвам на големи парчета, слагам и наливам около 100 мл. вода. На виспка степен за 4, 5 или 6 часа, зависи от количеството тиква. Проверявам с вилица.
   Патладжан - измивам, режа краищата и надупчвам с вилица на 12-15 места. Увивам в два пласта алуминиево фолио (за да се задуши), малко вода и пак на висока степен за 4-5 часа.
   Пробвах ги и двете на ниска степен за по-дълго време и не ми харесаха,  вкуса бе различен.

# 2 679
  • София
  • Мнения: 1 686
Онзи ден ми се наложи спешно да изляза, а трябваше да направя картофена слата, реших да сложа картофите в крока да се варат за 5-6 часа и като се върна да са готови. Ми след 3 часа на high нямаше никакви наченки нещо да се случва с тях Simple Smile --> върнах се по-рано вкъщи, не знам дали след още 3 часа щяха да са се сварили... Сложих ги цели, небелени, големички бяха.. Някой варил ли е така картофи?

# 2 680
  • Бургас
  • Мнения: 10 663
    Аз пък сега готвя пилешки бутчета с мазни  Laughing свински мръвчици и кисело зеле, че чакам кума ни и жена му - филипинка, бременна в 8-я месец, да дойдат за вечеря. Миналия път много го харесаха и пак поискаха от него.
   Тези дни пекох патладжан и чушки за кьопоолу и пекох тиква.

Чудесно звучи. Дай по-подробно какво сложи.  Grinning

И аз вчера правих пилешки бутчета с кисело зеле и ориз. Смесих половин зелка с 1 чаша ориз, 1 чаша зелев сок и малко червен пипер. Отгоре плътно да покрият наредих бутчетата.
Превъзходно се получи. Вече се убедих, че киселото зеле става много вкусно в крока. А месото се разпадаше от кокала. Готвих 6 часа на слабата степен.
Само накрая запекох за десетина минути във фурната, за коричка на бутчетата.

# 2 681
  • Мнения: 1 711
  Тиква - обелвам, нарязвам на големи парчета, слагам и наливам около 100 мл. вода. На виспка степен за 4, 5 или 6 часа, зависи от количеството тиква. Проверявам с вилица.
   Патладжан - измивам, режа краищата и надупчвам с вилица на 12-15 места. Увивам в два пласта алуминиево фолио (за да се задуши), малко вода и пак на висока степен за 4-5 часа.
   Пробвах ги и двете на ниска степен за по-дълго време и не ми харесаха,  вкуса бе различен.

Благодаря за отговора. bouquet

# 2 682
  • Калифорния, САЩ
  • Мнения: 5 756
   КИСЕЛО ЗЕЛЕ С МЕСО


   Слагам малко олио (около 2 супени лъжици) на дъното на слоукукъра. Половината от нарязаното кисело зеле (предварително съм го измила, за да не е много солено) разстилам и натискам. Слагам 4-5 нарязани скилидки чесън в зелето. Отгоре нареждам месото (сурово - пилешки бутчета и по-мазни свински гърди), поръсвам обилно с пушен червен пипер, смлян кимион и черен пипер. Отгоре разстилам и останалото кисело зеле. Поливам пак с малко олио, слагам още нарязан чесън и подправки. Заливам с около 100 мл. вода (може и без нея, но ние обичаме да има сос, за да си топим после) и включвам на 6 часа на висока/силна степен. Става мозък, месото се разпада от кокала, а зелето се топи в устата.
          Да ви е сладко!  Hug

# 2 683
  • в резерват
  • Мнения: 3 722
Ми след 3 часа на high нямаше никакви наченки нещо да се случва с тях Simple Smile --> върнах се по-рано вкъщи, не знам дали след още 3 часа щяха да са се сварили... Сложих ги цели, небелени, големички бяха.. Някой варил ли е така картофи?

вчера си правех зеленчуков бульон, и всичко беше нарязано доста на едро, картофите на 2, след 3 часа си сипах от бульона, но картофите ми бяха твърди,  станаха за 5 часа на степен 2. Но наистина бяха много едри

# 2 684
  • Мнения: 226
Как печете тиква и патладжан в  Crock Pot ?
Миналата седмица пекох за първи път тиква в крока и така ми хареса, че през няколко дена правих 3 пъти.
Тиквата я нарязах на не много големи парчета, поръсих ги със захар, на око, не мисля да е било повече от половин чаена чаша и пуснах за 5 часа на слабо. Като свърши времето запекох малко във фурната за около 15 минути. Тиквата беше плътна и сладка.

Общи условия

Активация на акаунт