Отговори
# 285
Ето ме и мен. Самуил спи след ваксини ... ма**а им и ваксини, слава богу за последно му дупчиха и двете крачета.  Angry Дано както и преди всичко мине без проблеми, олепила съм му крачетата с Куул Пач и се надявам след съня да е кукуряк. Поне досега не е правил проблеми. Не мога да се нарадвам, че минаха тия месеци с по двете ваксини. Иначе не е наддал много и е дръпнал само 3 см, което според педиатърката е много, ама той и 5 ми е пораствал на месец Grinning 8.240 кг/ 68 см е Simple Smile

Мерси на всички за пожеланията към моя "Малчо"   bouquet

Поли ти пак само първи клас го прати Grinning Имаме позната за войник го стяга  Mr. Green Да те питам при педиатър в квартала ли сте и кой?
Че нашата уж не се меси, уж и казах, че съм за късно захранване, а нещо ме натиска яко да сме почвали пюрета  ooooh! Уж майката преценява, ама после изследванията му 6-ия месец като били лоши .... ейй не се научиха, че ниския хемоглобин на бебе не е болка за умиране  Naughty Аз не съм конфликтна и не искам да се боря с педиатъра си за захранването, представям си като и кажа, че и пюрета няма да яде, а ще е на захранване водено от бебето  Whistling  Досега съм доволна иначе от жената.

Milenita уж на слънце седяхме, а гледай как са те хванали бъбреци. Да се оправяш бързо  Hug Аз нали имам поне 3 слоя повече подкожна мазнина от теб - нищо ми няма  Mr. Green

Ivality стискаме палци да се оправите и повече болница да не помиришете  Peace

Деси Честити ви 4-ри месеца   Party Time Много учено това Зарче, я как съсредоточено чете Simple Smile

Св. Валентин и Трифон ще си празнуваме у дома. И аз гледам много много да не го водим по обществени места сега с тоя грип, но сме ходили и на заведение и на детски РД със Самуил. Не е съвсем под похлупак да го гледаме. Ето сега пак имаме уговорка за вечеря с приятели скоро и детско парти.

За готвенето и сладкишите - моя мъж почти не яде сладко и аз съвсем не мога да правя де  Mr. Green Любимия ни десерт е парченце шоколад Линдт Wink А за съпричастността в храненето не мога да се оплача също - малко мъже биха яли сварен булгур с моркови или черна паста само с песто Simple Smile А моят дори му и харесва и повече се съобразява от мен какво ядем Simple Smile Уви това обаче не ми помага все още да се отърва от всичките си излишни кг  no 

Уф и последно да ви се оплача снощи изведнъж като му се зачерви дупето на моя син ... не мога си обясня как стана ... уж си бяхме вкъщи, на всяко пръц едва ли не сменям памперс и мием дупето ... и накрая как стана така Sad Че и бая голяма област е, хем не ми прилича на подсечено, а педиатърката вика това е - мажете със судокрем. Ми мажем да видим Tired От родилното не ми се беше подсичал Sad

Хайде хубав снежен ден и послушни бебчета  Peace

# 286
Привет, няма да мога да насмогна да чета над 20 стр. така че няма да се впускам в обсъжданите до сега теми на този етап. При нас загубата на глас се оказа бронхеолит и вчера излязохме от болница  #Cussing out И това няма да обсъждам, ще напиша, че само бях чувала за адска влага със стичащи се капки по стените, но в болницата я видях с очите си.Такъв теч, такъв мухъл  ooooh!
Сега се чудя по кой път да поема, т.е към какъв лекар да се обърна.Не съм си представяла, че ще се радвам и хваля, че детето ми се изкашля два пъти с храчка и има секрети в изпражненията.Хриповете щели да ни съпътстват поне месец.Лекарствата, които вчера купих са:сироп за деца над 2 години и инфузионен разтвор за деца над 4 години  Shocked Ще ги давам точно 5 дни и ги спирам на своя глава.Накараха ме да си купя инхалатор и предпочитам да му правя по 100 пъти на ден инхалации само с физиологичен разтвор, отколкото да го тъпча с химия.
Дано не сгреша пак, че заради този мой инат да не му давам лекарства стигнахме до болница, но за мен това си е впоследствие тъпата ваксина и никой не може да ме убеди в противното.Вдигна през нощта Т, аз не дадох панадол, а изчаках да спадне сама и на следващия ден след първото подухване на вятъра той вече с паднал имунитет и...
Иначе от болницата излязохме с доста номера, просто аз бях денонощно с него и си нямах друга работа та така хубавичко си го свикнах на ръчички, да му пея, да му дрънкам над главата с играчки, да го приспивам с шъткане, люшкане и най вече на ръце...Там направихме и първото успешно обръщане по корем, откри че в леглото може да не се стои само в една поза, а да се върти и заема всевъзможни стойки приплитайки крака и ръце през решетките.
Та това е за сега, ние до края на месеца сме лишени от възможността да се разхождаме, така че ще съм по активна в писането и четенето.

# 287
skrita FUstA, дано всичко се размине,но бъди много внимателна с тези неща и не че искам да се меся, но инхалациите си ги прави на детенце, защото са много гадни тези болести. Hug Бързо дооздравяване.

# 288
зДРАВЕЙТЕ!
Драсвам един ред докато малката спи да пожелая бързо оздравяване на болните и вкл и на нас защото и ние сме с течащо носле и кихане а аз и баткото направо болни..Слава Богу с инфлуцид нещата вървят добре и започна да ни минава!Слушайте лекарите си и осбенно педитата -това е моят съвет!Иначе и ние вече  сме на 4 месеца! Heart Eyes
За подсеченото дупе thorn birds ,аз пак да напомня-щом е изведнъж ,погледни в устата за млечница!
Това е от нас засега че си почивам и аз докато дребното спи  bouquet

# 289
skrita FUstA  с ози бронхеолит ме върна две години назад горе -долу по същото време, когато лежах с баткото със същата диагноза. Първото ни влизане в болницата беше на 59 дни. След едно седмичен престой ни изписаха уж здрави, но малко по-късно отново ни приеха, защото явно не бяхме доизлекувани. Та ни държаха и повечко, че явно се бяха притеснили. Не го пиша с цел да плаша, но може би все пак е по-добре да спазиш препоръките относно лекарствата. Искрено пожелавам да е останало в миналото. А това, че там си го свикнала на повече внимание не е гаранция, че няма да отвикне от него. Като се възстанови и не е кисел от болеста, може и да стане по самостоятелен.
   Ivality пожелавам бързо да се оправяте и като мине следващата да забравяте за тях. Hug

# 290
Мерси за съвета ciao-ciao. Не се вижда нищо в устата, а и детето суче всичко ( гърда, пръсти, юмрук) доста и без да показва дискомфорт.
И честити ви 4-ри месеца  Party Time

Иначе за педитата специално не съм много съгласна да се слушат на всяка цена. Малко са тези, които се поддържат в час. Повечето я карат едно си баба знае, едно си бае. За лекар специалист обаче съм съгласна- там поне можем повече да избираме и ако съм отишла при някой, нормално е да го слушам.

И да споделя понеже съвсем скоро ще ни вълнува, ето едно събитие (лекция) за захранването, ако някой се интересува:
https://www.facebook.com/events/335893473188743/

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 16:06 от thorn birds

# 291
Привет, момичета!  Hug
Деси, много е сладко Зарчето, а и ученолюбиво като гледам!  Hug И ми се струва, че има твоите очи.  Peace
Миленита, не знам точно какъв е проблема с бъбреците, но се лекувай. Ако кърмиш, не е добре да пиеш чай от мечо грозде.  Peace
Болничките бързо да оздравяват!  Hug
За сладкиша с майонеза: правих го по тази рецепта: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=588509.0
Just a Dreamer, ние сме ходили с Катрин в МОЛ-а във Варна. Нямаше друг начин, че трябваше да си купя някоя и друга дреха. Носех я в слинг, веднъж бяхме с количката. Но предварително бях набелязала в кои магазини ще влезем (общо 2-3), много не сме обикаляли. Гости са ни идвали в къщи 2-3пъти, ние не сме ходили никъде, с изключение на село при свекърите веднъж и при майка ми веднъж.
Сребрина, благодаря за отговора.  Hug

Аз както си мислех да започна работа на пролет, май ще отложа. Не ми се иска да бързам със захранването, а и ми е толкова хубаво с Катрин, да си я гушкам, да си играем, като съм работила 20 години, какво? , медал ще ми закичат. Пари винаги и на всички трябват, но ще се справим. ММ да е жив и здрав да работи. Е, много няма да отлагам връщането на работа, но и докрай няма да го ползвам, може би само първата година. Другата зима ще ни е най-трудно, че не искам да я давам преди зимата на детска ясла, а към април  - май месец.
Още нещо щях да пиша, но Катрин ме зове.  Simple Smile

Сребрина, виж на каква статия попаднах http://kenguru.bg/%D0%9A%D0%B0%D1%88%D0%B8%D1%82%D0%B5+%D0%B2+%D … 9SbIpWzYhePgBejI5  Май няма голямо значение каква каша ще предпочетеш, дали в бурканче или инстантна.

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 16:37 от Fortuna

# 292
Здравейте,
Набързо драсвам няколко реда, че имам купища багаж да събирам. Мина е по-добре, макар че не е съвсем излекувана. Сменихме Осцилококцинума с Пулсатила. Спи много спокойно, но през деня накашля. Доки каза, че Проспан можел да се дава при толкова малко бебе, та ще го включим в малка доза и него. За всеки случай се запасих с АБ, дано не се налага да стигаме до него.
thorn birds, нашата педиатърка е д-р Евгения Попова, частен кабинет в бл. 234 на ул. Родопски извор. Доволна съм от нея, съобразява се с конкретния случай. Например синът ми рано го захранихме по ред причини, но сега за Мина въобще не споменава за захранване. Даже каза - когато, тогава. Изписва АБ в краен случай, гледа все по-леко да мине, с хомеопатия, витаминчета.
Момичета, оставям ви. Взе да мръква, а аз още не съм събрала багажа.

# 293
Още болни дечица? Стига бе   Confused Аман от вируси и гадно време! Надявам се по-скоро да отшумят болестите при всички мъничета  Hug

Сребрина много съжалявам за проблемите ви  Hug Дано все пак мъжът ти успее да намери нещо, че безпаричие и дете не е хич добра комбинация.

Едни ги мъчат болести, други парични проблеми, а при нас почина роднина и всички сме тъжни. Утре е прощаването, но аз няма да успея да ида, а и не искам, че от притеснения ми беше намаляла кърмата, но мъчих с помпа, повече течности, бебка на гърда и засега нещата са под контрол. Но и да ми спре напълно няма да се притеснявам. Има АМ, пюрета, каши...

Деси , Зарко много начетен бре Wink Симпатяга е, като всички бебоци тук.

Аз вече буквално по цял ден съм около бебка. Даже допреди малко беше с мен в кухнята (в столчето за кола), докато аз правех тутманик. Тъкмо, като ме зяпа не мрънка и не я мисля, че вече се обръща и ме е страх да не стане някоя беля. Сега даже изнася "концерт"  Laughing
Имаме си и нов номер- днес сутринта с мъжо се будим и гледам, че малката е забила глава в мрежата на кошарката и ни наблюдава Simple Smile Започнах да и говоря, да и се смея и тя ми се смее... Много ми сгрява душичката това дете  newsm76

# 294
thorn birds, нашата педиатърка е д-р Евгения Попова, частен кабинет в бл. 234 на ул. Родопски извор. Доволна съм от нея, съобразява се с конкретния случай. Например синът ми рано го захранихме по ред причини, но сега за Мина въобще не споменава за захранване. Даже каза - когато, тогава. Изписва АБ в краен случай, гледа все по-леко да мине, с хомеопатия, витаминчета.

Ха при една и съща сме значи Simple Smile Ами на мен защо тогава ме притиска с това захранване, иначе другото е така и затова я избрахме нея ... ще видим ще се спогодим ли нататък  Thinking

Хайде леко събиране на багаж, още по-леко пътуване и да оздравявате  Hug

# 295
Just a Dreamer, късметче, благодаря за подкрепата!Не ми се щеше да звуча хленчесто, ама ми олекна като споделих.Много съжалявам за болничките дечица!Пожелавам скорошно оздравяване. На този фон моите проблеми изглеждат нелепи, направо.
Just a Dreamer, моите съболезнования!
Деси, браво на Зарчето.Разглежда, а Калоян все гледа да си я напъха в устата.
ciao-ciao, бяхте ли на консултация?Даваш ли още по 4 капки Вигантол?
Fortuna, благодаря за информацията!

# 296
Здравейте:) Аз днес си извиках втора педиатърка вкъщи, омръзна ми да давам Фризовом за акането и да си хвърлям кърмата, та ще почна да давам моно пюренце и ще си кърмя..и открих ключа за палатката. Това, което наричаме "кърмаческа стачка" при нас се получава, защото много лакомо засуква, набързо му се напълва стомахчето, издува се и започва да го боли, започва се едно носене изправен и едни оригваници..ще мине като премине на твърда храна, тоест няма да е скоро..С тези ваксини правят някакви далавери тези доктори, нашата ги раздели, никаква информация не ми дава, като я попитам почва да съска..на мъжа ми трябва да му правят артроскопия, по цял ден или се ровя за доктори или се занимавам със Здравчо, или чистя или всичко заедно..та взе да ме боли глава вече Crazy

# 297
Сребре на 12-ти сме..и да давам още -тя каза цял месец!Вече на самата консултация ще се реши да продължаваме ли или не!Малко ми е притеснено.. Tired
Just a Dreamer, моите съболезнования!
Повивалник отдавна вече не ползвам..,стана и къс и сега се преобличаме на леглото пък и ми е удобно някак си..
За захранване ще видя какво ще правя след консултацията!Иска ми се вече да и давам някакво сокче че тези вируси са много ,много гадни!!!
Ох моята душичка по цял ден си търка нослето и недоволства..,добре поне че през два-три часа спи а вчера даже в чест на навършването на 4 месеца спа цялата нощ ,чак ходих да я проверявам какво прави..спи ли.. Whistling
Момичета да ви питам-сега след като ни платят и последните дни от болничния до януари-този който се издава от педиатъра ,след това кога ще получим пари за останалите дни от януари?Някой има ли идея какво се случва?Ето на мен ми изплатиха болничния до 14-ти януари за 8 дни -112лв..и сега за остатъка от януари кога?По логика трябва да е на 14-ти февруари...да му се не види..нищо не схващам..
Хайде лека ви вечер и спокойни бебенца  bouquet

Последна редакция: пт, 08 фев 2013, 18:19 от ciao-ciao

# 298
Днес съм чукча-писател май  Mr. Green

Сребре съчуствам ти, щото и аз съм донякъде така. Добре, че мъжа ми работи. Нашето счетоводство е изнесено, не е във фирмата ни. И от декември не съм получавала нищо. Питам аз защо и ми казват, ааа ами не си попълнила една декларацийка. Е как бе джанъм с последния болничен ви пратих и декларацийката. А не викат друго нещо ще да е било. Пращат ми декларацията - ами същата е  Rolling Eyes Явно са я зигубили и нали нито ме знаят коя съм що съм, не са се и обадили  Tired

Just a Dreamer съжалявам ...  Hug

roxy_ не се сещам каква далавера може да правят (което не значи, че аз се сещам за всичко Grinning), но май правилно си се ориентирала към втори педиатър. Peace

ciao-ciao, ако твоя информиран избор е да започнеш със сокчетата няма защо чакаш позволение на лекар. Ако обаче имаш съмнения и въпроси виж линковете по-долу  Peace

http://www.biberonbg.com/info/juicewhynot.htm
http://missby.wordpress.com/2010/01/27/solids-doctor/

# 299
ciao-ciao, за остатъка от януари зависи кога ще ти занесат документите за отпуска в НОИ. Във вторник ходих при нашата счетоводителка и подписах заповедта за отпуск (тъй като съм и работодател) и тя вече ще ги носи в НОИ. Та парите ги очаквам другата седмица най-рано на 14.02.
Поли, лек път!  Hug
Just a Dreamer, моите съболезнования.
thorn birds, ако ходиш на тази лекция, ще споделиш ли какво са казали?  Hug

Общи условия

Активация на акаунт