Астмата, информация, странични ефекти от лекарствата - тема 21

• 58 250
  • 747
  •   1
Отговори
# 570
Кръвните са в норма.Кашлицата е суха и мъчителна  почти през цялото време,много рядко се чува даа отхрачва по нещо.Спира да кашли докато спи дълбоко.Детето периодично се оплаква от затруднено дишане,което се облекчава след вентолина,макар и кашлицата да не стихва от това.

# 571
  • На земята
author=tzifff link=topic=700829.msg24618746#msg24618746 date=1363249430]
Да кажа, че питах лекарката за пулмикорт и тя ни посъветва да му дадем. От снощи му давам през 8 часа, но сега прочетох, че се ползва с компресорни инхалатори, а нашият е ултразвуков. Вие как го ползвате?
А като правиш инхалация с ултразвуковия всичко ли се разпрашава, аз си мисля че няма проблеми дали е ултразвуков или компресорен - важното е просто да се вдишва, да се разпрашава с небулизатор, то просто няма как по друг начин да се използва!  Peace
[/quote]
Ами пише 71% вдишани частици, което за ултразвуков е доста повече. Ако преди да го купим някой ми беше казал, че компресорните са по-подходящи, щях такъв да взема. Но важното е, че кризата ни премина.

# 572
Ето го и Михаил в редиците на болните. От вчера с влажна кашлица. Слуша го доктора - няма спазъм. И аз бях убедена че няма. Но през нощта нещата рязко се промениха и в 5 се събуди с температура и спазъм. Свиркането се чува от разстояние. Заведохме го във Вела  - двустранно се чуват и спазъма и хрипове. Изписаха Вентолин на сироп, увеличиха ни дозата на Пулмикорта, Мукосолва. Аз се чух с д-р Лисички и минахме все пак на инхалаторен Вентолин на 6ч.. Все още свири много, кашля дълбоко, повръща от секретите с които е задръстен. Болят го пак очите, и на всеки 4ч е с температура Sad

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 17:09 от marychery

# 573
и ние пак се включваме.Изпихме си антибиотика, чуха го пулмолог и лекар на следващия ден , като констатираха , че гърдите са чисти бяхме 3-4 дни без кашлица.От вчера започна да кашля, като нямаме сополи , температура и нищо друго обезпокоително.Кашлицата не е суха ,а бих е определила като отхрачваща.На какво може да се дължи това?Възможно ли е да е от флексотида , който включихме?Не кашля постоянно , а на 1- 2 часа се изкашля по веднъж.Чудя се дали утре да го пусна на градина?

# 574
Мери чери - съжелявам да чуя че сте болнички - да се оправяте бързо  Hug
 nnnn82 , със сигурност не кашля от Флексотита. Ние в началото на приемът му също си кашляхме около две седмици , докато лекарствената субстанция се натрупа в организма . Тогава спря да кашля , но продължи да си прави пристъпи след разходки , когато е влажно и си помогнахме и със хомеопатия . Спряхме пристъпите и кашлицата , само сутрин около час след ставане се изкашля влажно два - три пъти и това е. Въпреки видимото добро състояние , не го пускам на градина . Искам да му спестя доколкото мога болничен престой ..., че по едно време не искаше да излиза навън защото си мислеше , че отива на доктор.
Аз пък се чудя друго нещо - кога да заведа детето на пулмолог за консултация , че не сме ходили от октомври миналата година. Все пак си мисля че трябва да се направи план за намаляване или спиране на лекарствата за почивка.... newsm78 Нали не се дават постояннно. newsm78

# 575
klem4e благодаря за пожеланията. Принципно е добре да се ходи на 3м, така се следи състоянието на детето.
Михаил пък като го засърби някъде и вика - трябва да ме заведеш при моят пиятел доктоля ми, че съм болен Mr. Green

# 576
Аз тъкмо се похвалих и ето ни на със температура и свирене. Кашлица няма .

Такова чудо не сме имали . На четири часа вдига температура и като я вдигне 38,6 става като парцал - изпада в едно състояние ни буден , ни заспал . Като свали температурата става и започва да играе , яде си нормално ......няма хрема.. newsm78
Довечера сме на пулмолог - да видим какво ни има. 

Последна редакция: вт, 19 мар 2013, 13:52 от klem4e

# 577
Михаил вече се подобрява. Все още дишането е грубо, удължава при издишане. Доктора каза - аха да направи хрип, но все пак е без хрипове вече. Намаляваме Вентолина на 8ч за още 4 дена.

# 578
  • Varna
Klem4e,това е сегашния вирус.Ние бяхме по същия начин.АБ не ни се размина,но беше точно така-температура,която не спада.Иначе е игрив-пие ,яде ...и бронхит

# 579
 Здравейте майчета , за първи път пиша в тази тема , детето ми е на 6 години почти . От няколко дни започнахме лечение със Сталорал. Вече сме с десет капки от началната концентрация . Обаче направихме пристъп , верно съвсем лек . Дадох салбутамол и го овладях .Някой има ли опит с тази ваксина , чак утре ще мога да разговарям с лекаря .

# 580
Ние преди време се опитахме да се лекуваме с ъс Сталорал ,но не ни се получи.Трябва да се спира  прилагането му при пристъп,а като не се дава редовно няма ефект.И го спряхме.Ще пробваме пак като ни овладеят пристъпите.

# 581
  Sad Дано и при нас да не се получи същото , според мен много бързо се покачват тези дози .

# 582
Оказа се свински грип . От утре сме на антибиотик  Клацид Sick .Няма как предпочит в болница и дано да ни повлияе...Интересното е че не кашля още , но сякаш е задръстен вече.

# 583
  • Varna
Хубаво де,ама как разбраха,че е точно свински грип?

# 584
Хубаво де,ама как разбраха,че е точно свински грип?

Първо имат децата болки в корема , на другата сутрин гърлото ги боли много  и е огън червено , във нослето се появява прозрачна хрема със жилки кръв. Температурата е висока - на четири часа едвам издържаме ....Става парцал .

Общи условия

Активация на акаунт