Венеция-4-та тема

• 87 363
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Порта във Венеция е съвсем друго нещо. Там всичко е на ниво, както казвате безплатно,
паркинга също е най-евтин, 9 евро на ден за пасажери.
Но това е в услуга на тях и не трябва да се сравнява с останалата част.

# 301
  • София
Момичета и момчета, моля Ви помагайте Hug.
Харесах 2 апартамента и се чудя кой от двата да платя.
Първият се намира до театър Ла Фениче. Точно срещу него. На третия етаж е с прекрасна тераса с маса, на която може цяла вечер да стоиш на възсух и ако пушиш да димиш необезпокояван. Най-близката станция на вапоретото е Сант Анджело- на 450метра.
Вторият е на 20 метра от пл. Сан Марко и на 100метра от спирката на вапоретото- Сан Марко. Единствения му минус е липсата на тераса.
Цената и на двата е еднаква. Кое да предпочита-удобството на втория, или романтиката на първия с терасата. newsm78 #Crazy newsm78 #Crazy Thinking
До обед трябва да платя един от двата Peace

# 302
  • Варна
Проблема с тоалетните се решава просто.Сядаш в кафене пиеш кафе и ползваш тоалетна . Кафето струва колкото ползването на обществена тоалетна.

# 303
  • София
roje
Удобството във Венеция е важен фактор, но не най-важния. Престоя тук е повече романтично преживяване, отколкото близостта на каквото и да било.
Точно от тази гледна точка, често избираме хотел, който да ни достави удоволствие, а не локация.
Едно от най-добрите ни попадения, дори не е във Венеция, а отсреща на остров Лидо/да не се бърка с Lido di Jesolo/.
Отиването всеки ден до Сан Марко и другаде, по вода е повече от това да си на самия площад.
Зад театъра, мисля беше се намира един прекрасен ресторант, тоест до хотела, La Fenice, което ако се съчетае с романтиката на терасата е незабравимо.
Театъра не е просто театър, а опера, концертна зала, за вътре да не говорим, има ла съм честа да го посетя.
И не на последно място, независимо от еднаквата цена, хотелите предлагат различно качество за това.
Имам предвид, че хотел на Сан Марко, може да предложи за същата стойност много по-малко, от друг по-далеч. Този на площада, калкулира цена най-вече заради това, че е там. Но това все пак е относително, невероятни хотели има навсякъде.
Това е мое мнение приятелю, но ти всъщност съм сигурна, че много добре знаеш какво правиш.

# 304
  • София
Bled, приятелко  Hug лошото е в случая, че и аз не зная какво да направя. Всичко, което си го написала го мисля и аз.
Затова се и чудя кой от двата да избера. Има две неща в минус на апартамента до театъра. първото, макар и не толкова важно е, че има една спалня. А ние сме 4 човека. но не е фатално, че 2 ще спат в хола. Вторият минус е отдалечеността от спирки на вапоретото и мъкненето на куфари/макар и малки/ на пристигане и отпътуване. Както и ходенето всеки път на над 500м. от спирките. Ето го този апартамент.
https://www.airbnb.com/rooms/2458244?checkin=08%2F19%2F2014& … 014&locale=en
Ето и втория, който поне за мен няма нещо, което да му е в минус
https://www.airbnb.com/rooms/420559?checkin=08%2F19%2F2014&c … s=4&locale=en

# 305
  • София
Приятелю, това с куфарите и прочие, задължително дава предимство на Сан Марко.
Тоест трябва да избереш удобството, за сметка на романтиката, а тя просто няма къде да отиде.
Когато спим във вътрешността на Венеция, взимаме най-необходимото, без много багаж, другата част остава в колата.

# 306
  • София
Bled,послушах те Simple Smile. Платих апартамента на Сан Марко Peace

# 307
  Исках да ви разкажа за това, което ме впечатли във Венеция, ама хич не съм по приказките. И съвети не мога да дам - честно казано бяхме като мухи без глави Simple Smile))) И спахме не във Венеция, а в околностите на Местре. Но малко снимки бих споделила. Извинявам се, че тук-там ни има и нас - знаете как е  Mr. Green
https://plus.google.com/photos/109874237606269538578/albums/6036 … 74296086257?hl=bg

# 308
Елинор 777, много хубави снимки!
Благодаря, че ги сподели с нас?

Така ми е домъчняло за Венеция...

# 309
Елинор 777, благодаря ти за снимките! Пренесе ме на това така обичано място!

# 310
http://www.dnevnik.bg/photos/2014/08/10/2358981_fotogaleriia_sve … st/?pic=9#picture

Явно наистина сериозно се обсъжда на тези големи чудовища да им бъдат забранено за влизането в лагуната. И слава богу!

# 311
 Радвам се, че съм ви донесла хубава емоция Simple Smile А докато бяхме там - влязоха/доплуваха 2 такива чудовища. Иначе ако трябва да напиша с няколко думи впечатления от Венеция без да наблягам на туристическите забележителности - Венеция е стара кокетка. Дори не слага червило - знае , че е достолепна и така. Случи ми се много приятна случка, тъкмо се измъкнахме от пасажа туристи в някаква мъничка уличка с канал. Отворен прозорец, доловихме мириса на печени чушки и хляб, невидимата домакиня пееше. Нещо направо ме бодна в сърцето. Толкова топло и домашно. Ужасно ми хареса всичко, ще се върна, обещахме си. Съжалявам, че никакви препоръки не мога да дам - наистина я карахме съвсем разхвърляно. Въпреки всичко си оставихме частички от сърцата там.

# 312
Здравейте,

Бих искала и аз да се включа в темата.
Била съм във Венеция преди 5 години, но поради сгъстената програма само за половин ден в който основно с мъжът ми се шляехме по уличките за да попием от атмосферата на града.
Тази година правя подарък на майка ми с една екскурзия, която обаче е организирана и за съжаление ще трябва да се съобразяваме с група. Няма да спим във Венеция и след организираната обиколка  ще ни оставят няколко часа за самостоятелна разходка.
Въпроса ми е колко  време отнема например една пътуване с вапоретката от пл.Сан Марко до другия край на Канал Гранде - както се казва да позяпаме на воля без да подбиваме крака из уличките. Нещо ми се върти в главата че има една, която спира на всяка спирка и друга, която е по-експресна  Simple Smile

Благодаря предварително за информацията

# 313
  • София
Правилно ти се върти из главата за двете вапоретки Grinning Peace
Едната е №1 и се движи от Пиацале Рома до Сан Марко Валарессо. Спира от двете страни на канала на всяка спирка и разстоянието го взима за около час. Другата е №2, но внимавай с нея, защото тя се движи в две посоки. Едната е по околовръстното на Венеция и стига до Сан Марко Закария, след което продължава към Лидо. да не се качиш на нея, че ще виждаш само покрайнините на Венеция. Другата №2 е с посока моста Риалто и за 20 минути ще стигнеш Сан Марко Peace

# 314
http://www.dnevnik.bg/photos/2014/08/10/2358981_fotogaleriia_sve … st/?pic=9#picture

Явно наистина сериозно се обсъжда на тези големи чудовища да им бъдат забранено за влизането в лагуната. И слава богу!

хм, не беше ли най-незабравимото изживяване да видиш венеция от кораба?имаше такива изказвания тука(за мое недоумение)

това е най-грозната гледка която за съжаление е навсякъде - огромни блокове(приличат на жилищни сгради,не на нещо ваканционно,)насред хубави градове и курорти,но там всичко е бизнес и вместо да е нещо ексклузивно и незабравимо,в по-малък мащаб,е масов туризъм на ниски цени и съответното качество,вкл персонала както видяхме неотдавна....

Общи условия

Активация на акаунт