"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 47 548
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 75
Да,но в случая няма "елате у нас" , а "ние ще дойдем" !
Хората са решили да прекарват времето си в близки и роднини,
защото там се скапват от работа , а тук не искат да се натоварват с гости.
Ами и ние не искаме !
И това е вярно - от гости до гости има разлика.

# 76
...
Последния пример, пристигнали хората от Лондон за Коледа,направили си списък
всеки ден на кого да гостуват,но не се съобразили,че имаме дете,което през седмицата
е на училище,а и има допълнителни ангажименти и пр.Обикновено се пита "кога е
удобно да се видим?", а не "в сряда ще дойдем". Е ,видяхме се на заведение.

Ужасно. Ние в делничните дни отклоняваме всичко. И на заведение не бих приела.
Не съм много сигурна, че е по пример от чужбина...

# 77
  • Канада
Аз пък, който и да се обади, по което и да е време, няма проблем да дойде у дома, ако иска да ни види или да поговорим. Но между нашите познати и приятели няма досадници.
Сряда се обажда близък приятел, и казва:" искам да дойда да ви видя за малко, удобно ли е" Ествествено, че не отказахме. Беше много приятно.

Така че си е до човек.

# 78
Иначе е добър вариант. Моя мечта винаги е било да направя градинско парти с шатри и тн - ама пусто - рождения ми ден е зимата  Crazy

И моят РД е зимата, но съм решила догодина да го преместя лятото, че зимата много не ми се празнува.

# 79
"Който и да се обади,по което и време да е "  ...... звучи несериозно.
Не може винаги да си на  разположение,особено ЗА КОЙТО И ДА Е !

# 80
  • Канада
Който и да се обади от нашите приятели.
Не сме на разположение, но се случва  приятел да ни потърси и да иска да дойде.
Никога не сме отказвали

Красива Бела, едва ли някой случаен човек ще позвъни и ще поиска да ни види.
Това се случва само с хора, на  които наистина си присърце по някаква причина.

Последна редакция: чт, 07 фев 2013, 19:20 от Deep Blue Sea

# 81
Отчуждени сме, затова вече хората не канят гости. Нямаме близки, с които да споделим спокойно трапезата си. Страх ни е да допускаме хора до най-интимните си кътчета /и в пряк, и в преносен смисъл/
Затова се срещаме на неутрална територия.
Според мен основните причини, които се изтъкват /не ми се готви, не ми се чисти/ не са истинските причини масово да се срещаме по ресторанти

# 82
Да не казвам всяка вечер (имало е такива случаи) но през вечер имаме гости. Аз лично не се притеснявам от хората, които идват в къщи, всички са наясно и с финансовата криза и със моите лични претенции. Всеки носи по нещо или приготвяме нещо заедно, естествено след това остава чистенето и слугуването, но при сегашните уреди нещата са много улеснени - редиш миялната и меткаш един парцал. На мен лично ми е по - удобно в къщи освен заради децата (които си играят в отделна стая) а и заради пушенето (ние пушим в къщи в хола). Ходим и по заведения, но вече доста по - рядко. Пък и много обичам хора))))

П.П. От всички случаи в къщи е по - евтино Peace

# 83
На мен лично ми е по - удобно в къщи освен заради децата (които си играят в отделна стая) а и заради пушенето (ние пушим в къщи в хола).
За мен пък това е една от причините, поради която не обичам да ме канят приятели пушачи, нито пък на тях им е приятно аз да ги каня в нас, защото трябва да ходят да пушат навън.

# 84
На мен лично ми е по - удобно в къщи освен заради децата (които си играят в отделна стая) а и заради пушенето (ние пушим в къщи в хола).
За мен пък това е една от причините, поради която не обичам да ме канят приятели пушачи, нито пък на тях им е приятно аз да ги каня в нас, защото трябва да ходят да пушат навън.

Хора всякакви  Peace определено, но по - други причини отклонявам покани от някои приятели (те често идват в къщи) никак не обичам да се съобразявам с хората  Peace

# 85
Не го разбирам нещо това на гости, пък в заведение Thinking В заведение просто не е на гости.
Каня само най-близките си приятели и то не всекидневно. Не е за вечери или обяди, по-скоро за следобедни кафета. По-евтино излиза на всички страни. Обикновено и те донасят по нещо.
Но някой, който не влиза в кръга ми с близки хора, ами ми е просто познат, да ми звънне и да ми каже 'аз идвам', просто няма как да стане. И в такава ситуация не бих имала проблем да кажа, че просто не е удобно да дойде у нас.

# 86
по-скоро за следобедни кафета. .
Това не го наричам гости аз. Самата дума на гости я свързвам с по така вечеря.В смисъл не бих казала на приятелка, че я каня на гости, ако просто става дума за следобедно кафе, а просто ще и кажа, ела да пием по кафе в нас.  Simple Smile

# 87
Гостa си е гост и като такъв, той трябва да уважава домакините и правилата в дома им. Това значи и да попита преди да помисли да ги посети по какъвто и да е повод, и да е готов да получи категоричен отказ, на което просто да прояви разбиране. Това ако е възпитан и уважава личното пространство на другите, разбира се.
Иначе е поредния...ами натрапник, естествено - защото в моя дом аз определям кое е редно и кое е нередно.

# 88

99% от приятелите ми пушачи не пушат вътре в домовете си, нито като идат на гости. Като бях пушач са ме убеждавали да пуша вътре именно непушачи, необяснимо е за мен и не съм приемала.

...
Според мен основните причини, които се изтъкват /не ми се готви, не ми се чисти/ не са истинските причини масово да се срещаме по ресторанти

Абсолютна съм съгласна...

# 89
А не, моите основни причини са точно такива- писна ми да слугувам на гостите си, да чистя преди и след тях, та дори и с помощта на мъжа ми. Отделен е въпросът с пушенето и хигиената в дома, за които имам особено мнение.

Общи условия

Активация на акаунт