"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 871
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 570
Не съм отговорила троснато, ти го прие така. Даже ти се усмихнах накрая  Simple Smile

П.П. Ако искаш наистина крехко месо - чукай, мариновай и готви под фолио поне час и половина.  Peace

Точно така правехме преди и ставаха  Sick докато бабата на моя мъж (професионален готвач) ни каза кое как. Оказа се, че най-простото и лесно, става най-бързо и вкусно.

...и ще ти останат за една цигара. 

Пушачки такива  Mr. Green

# 571
 Laughing Да, няма смисъл да спорим. Вероятно бъркам в усещанията си...понякога.

Това за месото - само мога да се изсмея, и на вас - и на баба ви. Нищо де.

# 572
   Най-крехките пържоли стават като само ги намажеш с кисело мляко.

# 573
  • До морето :)
Хм, аз преди не ядях агнешко и ярешко, ама от както се взехме с ММ проядох. Иначе и аз предпочитам традиционната кухня. В заведение винаги си поръчвам нещо познато. Не обичам да експериментирам.

# 574
  • Канада
Човече, сподели какво е казала бабата на мъжа ти? Интересно ми е това за пържолите.

# 575
   Най-крехките пържоли стават като само ги намажеш с кисело мляко.

Че и това си е вид марината  Wink
Аз с пресно мляко или вино ги обичам. Но задължително бавно печене на слаба фурна.

# 576
  • София
ох, вече започвам да се изкушавам да купя едно кило пържоли и това да дам на домочадието довечера вместо зелен боб! Направо лигите ми потекоха пред пет поста да ги споменавате!  Crossing Arms

# 577
Хаха, и аз така, а не съм яла месо и готвено от векове!

# 578
Deep Blue Sea, на 180 градуса се пекат в намазнена тавичка, те също омазани с олио и сол. С малко вода, много малко, колкото да не цвърчи мазнината.
25 мин. и после още 5 стоят във фурната.
Това за свинските.

За пилещкото - по същия начин, но се пече 45-50 мин. Пробвали сме всички части, без бялото месо.

Може да се сложи и червен пипер, но малко, за да не загори.

Това за месото - само мога да се изсмея, и на вас - и на баба ви

Доста странен начин на общуване имаш...

# 579
Laughing Да, няма смисъл да спорим. Вероятно бъркам в усещанията си...понякога.

Това за месото - само мога да се изсмея, и на вас - и на баба ви. Нищо де.

Мешана скара.

# 580
Хаха, и аз така, а не съм яла месо и готвено от векове!
Милата !

# 581
И какво странно намери в това, че се измях как професионален готвач може да препоръча бърза обработка на месото, за да бъде крехко и без фолио?  newsm78

# 582
  Е не стават ли така твърди и сухи тия пържоли... Аз така пека картофки на горещ въздух, стават ммммм....

# 583
  Е не стават ли така твърди и сухи тия пържоли...

Не. Супер крехки и сочни стават. Но не трябва да се минава времето (защото ще изсъхнат). И да не се слага много вода (защото стават жилави).

# 584
Aко някой ден пак ям пържоли, непременно ще пробвам това на човечето. А защо пилешките трябва по-дълго, само това ме озадачи?

Общи условия

Активация на акаунт