"Каним ви на гости, но не у дома!"

• 48 652
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 720
Смени пчела с Папая – разлика в цената има, ама...

# 721
Аз пък съм си купувала пица и дюнер.

Абе дюнер и аз се случва да се изкуша, защото ми е вкусен, но докато ми го правят, гледам да не поглеждам към месото, че като знам как е облещено на слънце нон стоп и ми се свива стомаха  Laughing
Пици - те сами ме отказаха, след една поръчка за вкъщи, при това от известна пицария, когато ни донесоха на пицата баба ѝ, вече само домашни правим, и са по-хубави от техните  Mr. Green

# 722
Аз съм егати късметлийката – не съм попадала на кофти поръчка, не съм била погнусена и отвратена от заведение. Как все на другите се случва ... Mr. Green

Не знам как успявате да правите всичко вкъщи, да не купувате нищо вън...Честно казано за мен събота и неделя си е време за почивки и задължително тогава се разхождаме, хапваме и пийваме вън. Не в скъпи ресторанти, но не бих казала и че нямам никакви предпочитания или вкусови качества...

Пазарувам от масовите магазини, има няколко малки с добра стока, има и няколко големи, знам си асортимента и съм наясно какво да очаквам. Обядвам вън всеки ден, защото работя.

Вие вкъщи правите торти, сладкиши, баници, ястия, какво ли не и то ежедневно - и кога време ви остава за нещо друго?

За сведение - в детскат аградина здравословното меню включва мекици поляти със захар...
Та не виждам как се опазвате така здравословно...

# 723
Нали за меню за гости говорехме досега, не за ежедневното.
Десерт не правим (имаме гости, т.е. 1 път седмично максимум).
През седмицата само супа за обяд и основно и салата за вечеря.

Баница - евентуално в някой от почивните дни за закуска, но се прави 1-2 пъти месечно, не всеки път.

Менюто в градините и училище няма нищо общо със здравословното.

# 724

За сведение - в детскат аградина здравословното меню включва мекици поляти със захар...
Та не виждам как се опазвате така здравословно...

Недей ми влива в сърце отрова. Водя тоя безумен диалог в темата за детските градини. Значи в търговската мрежа всичко е гадно и ненадежно и на едно сирене не можеш да имаш доверие, обаче храната в  детската е окей за децата, защото има меню на стената. Човечето знае за какво говоря.

Парадоксите на форума.

# 725
Моля? Ти дюнера в менюто за гости ли го слагаш? Щото ти за дюнер сподели и аз...

Менюто има много общо. Вкъщи ти не даваш мекици - но там дават. Така детето тръгва на училище и започва да си купува. Пример само...Някак забравяте, че хората ходят на работа, а децата на училище...

# 726
  • София
За мен и най-смотано приготвената храна вкъщи е с много по-добро качество от всяка храна в заведение за обществено хранене, градински, студетски, училищен и др. стол.
Като аз си го купя месото, мога да го видя и помириша, а в кръчмата/стола нямам никакъв контрол, нищо че и в магазинаа могат да ме излъжат. Едно е да изпържа вкъщи едно кило тесто на мекици в едно олио, което в началото съм сипала от бутилката, а после ще изхвърля, друго е в ДГ да изпържат пет или повече кила тесто в олио, за което дори не знаем дали е подновено и дали ще го изхвърлятт после. Но ако трябва да бъда честна, май се очертава така, че менюто в нашенските градини е добро като се има предвид, че в нашенските градини децата наистина ядат на място приготвена прясна храна.

# 727
Моля? Ти дюнера в менюто за гости ли го слагаш? Щото ти за дюнер сподели и аз...

Менюто има много общо. Вкъщи ти не даваш мекици - но там дават. Така детето тръгва на училище и започва да си купува. Пример само...Някак забравяте, че хората ходят на работа, а децата на училище...

Eee, стига де, отговорих на вметването на Трещерица.

Детето ми няма как да си купува в училище, по простата причина, че не ходи с пари на учлище, а там не дават нищо за сините ѝ очи.
Когато оставаше на занималня се хранеше в стола, в който храната в супа, основно и плод в 99% от дните. Само 1-2 пъти месечно даваха парче кекс или нещо подобно за десерт, т.е.в никакъв случай често.
Когато не работи стола, всички деца си носят домашна храна в кутия.
Единствената гадост е онова, което е в 10 ч. - безплатната закуска, но за щастие по-често е плод.
В градината обедите бяха като в стола, т.е. приемливи, закуската я пропускаше - водехме я след нея, умишлено. Само на следобедната присъстваше, но тя не беше с мекици и др. като сутрешните.

На работа мъжът ми си носи домашна храна. Преди, когато не работех от вкъщи и аз си носех. В Америка и най-големите шефове си носят кутиите за обяд, ама ние тука нали сме по-така, срамно било  Simple Smile

Всичко е въпрос на избор. Който каквото намира за правилно, това прави, на мен не ми пречат ядящите навън, само казвам ние защо не го правим  Peace

# 728
Еее, какво стига??? Пиша и аз за храната – mrjdt - не говорехме ли за гости, при положение, че само в предния си пост ти самата не описваш храна за гости  Crazy

И понеже храната в стола е здравословна? И в детската? Тоест знаеш как се приготвя и с какво качество на продуктите? Пиша за трети път едно и също, дано ме разбереш и отговориш.

Това сравнение с шефовете в Америка е...меко казано смешно. Вероятно не знаеш разликите в темпа на работа на първо място, тоест правят го, защото нямат време обикновено, второ - работи ти в небостъргач и отиди на обяд, нахрани се и се върни за час - в милионен град...Някак разликите са огромни, но вероятно ще ме обориш. Имам братовчедка там. Мъжът и работи в голяма компания. И да вметна ли сега - за каква храна говорим въобще в Америка - да си чувала за ГМО и качеството й? И затлъстяването там не е факт, нали...

И пак да попитам - кога пък остава време и за работа храна да приготвите, освен останалото вкъщи?  Rolling Eyes

# 729
  • София
Да, бе, носели си кутии за храна, и то баш шефовете и по небостъргачите! Много фирми имат нещо като абонамент в близките заведения за хранене и ходят като на стол, а други имат организирано нещо като столово хранене. Който иска да яде нещо специално може даси го носи  от къщи, имат и нещо като кухненски боксове, ако фирмата е решила да оборудва.

# 730
viliko, имам предвид, че това, че се вметна един бъзик за дюнерите, не виждам каква връзка има с всекидневното приготвяне на десерти, баници и мекици  Simple Smile

Нямам за цел да те оборвам, но не само ти имаш познати в небостъргачите  Simple Smile в тях има от пиле мляко, не е нужно да ходиш никъде, с асансьора си оставяш детето на градина, пазаруваш от хранителния магазин, минаваш през ресторанта, ако искаш, после в офиса и т.н.

И понеже храната в стола е здравословна? И в детската? Тоест знаеш как се приготвя и с какво качество на продуктите? Пиша за трети път едно и също, дано ме разбереш и отговориш

Не казвам, че е здравословна, а приемлива. Контролът е по-засилен, отколкото в ресторантите. От всяка храна се взема проба, която стои и ако има проблем се изследва, затова никой не смее да си прави експерименти, наясно е, че каквото направи - всичко се отразява в тази проба и ще го хванат.
Не че няма изключения, но за щастие са точно изключения.
А и винаги избягвам, когато може столовете. В детската е неизбежно, но в училище, не е нужно да яде там.

...
И пак да попитам - кога пък остава време и за работа храна да приготвите, освен останалото вкъщи?  Rolling Eyes

Вечер приготвяме успоредно двете Simple Smile

Andariel, различно е, има всякакви, но никой не се срамува да си занесе, за разлика от тук.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 17:24 от Не се сърди, човече

# 731
  • София
тук има нещо друго - обядът е време за социализация и сприятеляване с колегите, а не просто време за хранене. Все повече хора започват да си носят домашна храна, стига да имат къде да я ядат в офиса.

# 732
И аз не знам за такава връзка. Ти от къде я измисли?  Rolling Eyes

Това за небостъргача - също каква връзка има? Ти спомена как се хранели шефовете в Америка и аз /и Анди/ ти казваме, че не е вярно и ти даваме примери.

Кой контрол е по-засилен и кое е приемливото питам аз? Мекици - пържени кой знае3 в каква мазнина? Или обилното количество захар? Както е при нас...При вас вероятно не е имало - но от къде знаеш с каква кайма/месо готвят, с какви зеленчуци - какво качество? В трето качество проблем няма - освен позеленял картоф примерно, позагнил морков...Някоя и друга плюнка или сопол - ти така каза де, не аз...Това проба как ще го хване?

Значи вечер правите вечеря плюс още по едно я дене -което да си делите на другия ден за обяд в работата?  newsm78
Сега, Анди на първо място е зачекнала въпроса със служебния обяд...плюс, че за мен това задължително е време за разтоварване вън от офиса и разхождане, така и така целодневно съм вътре. НО вие не работите с колеги, така че това ще ти е обяснението вероятно.

# 733
До кога с тия градски легенди.  Такава компания съм виждала в САЩ - имаше 6 различни ресторанта - китайски, мексикански, нам къв си, да не ги дискриминират.  А и защото беше евтино, си носеха храна за вкъщи. 

# 734
До кога с тия градски легенди.  Такава компания съм виждала в САЩ - имаше 6 различни ресторанта - китайски, мексикански, нам къв си, да не ги дискриминират.  А и защото беше евтино, си носеха храна за вкъщи. 

ЗА vs ОТ  Joy

Общи условия

Активация на акаунт