Красотата на земята сме събрали във цветята! Пролетни тръпки.

• 42 924
  • 730
  •   1
Отговори
# 510
  • Бургас
Що не ми ги прати Laughing
Хипеаструм е,от миналата пролет,тогава цъфтя и сега пак,имам и един който сега се събужда.
А този не се отворил още хубаво,вчера беше още на пъпка,ще го снимам пак.
Намерих една снимка от миналата година,тогава цъфтя по късно,но луковицата я засадих към края на март мисля.
http://media.snimka.bg/s1/0528/027299673.jpg?r=0

# 511
  • на североизток от Рая
  denima , невероятни цветове имат Хипеаструмите ти!

Скрит текст:
Напоследък чета доста неясни постове, освен това пълни с грешки и объркани изречения. Затова и не отговарям на питанията.

Месечинко, и при нас е много студено, температурите са зимни, духа...Нали е края на март, що за време е това.  ooooh! Аз не мисля да изнасям скоро сандъчетата. Цяла зима ги опазих, ще потраят още малко вътре.

# 512
Аз съм си изнесла бенджамина-но е на закътано. Не знам дали не му е студено, но засега няма промяна в състоянието му-меко казано плачевно е Confused

# 513
Мерси, denima  Peace
Много са красиви твоите!
Аз така и не разбрах защо при мен нямаше цвят newsm78
Явно не е моето цвете.

# 514
Здравейте.
При вас студено, а аз какво да кажа.  Вчера валя сняг ( беше около 1-2 градуса), днес сутринта беше под нулата. Просто е ужасно навън. В петък успяхме да излезем за малко с Вики и да направя няколко снимки на минзухарите. Те милите на нищо не приличат.
Лалетата ми са като замръзнали. Има на места покарали 2-3 см. и толкова. Имам и изгнили.
Искам да ви пусна малко снимки, но съм с Вики от утре в нас (2 седмици) и не знам дали ще успея.
Вчера си купих два ниски карамфила. Единия е кърваво червен, а другия смесен. Вземах си и един рододендрон. Къде ще го слагам, не знам.
Денима, страхотно цветове. Hug  Heart Eyes
Сакъзите ми за сега са добре, но плачат и те за слънце. Подхраних ги, но ще стоят в килера още.
Ку4о, дали момче или момиче важното е всичко да е наред.  Hug
Месечинка, Борко много е пораснал.
Лека вечер момичета.

# 515
  • Бургас
Аз се запалих по хипеаструмите от миналата пролет и за сега всички се отчитат, всъщност имам само 4броя като единия е бебе,дадоха ми го бебе,преди година ,луковицата е пораснала доста и листа има,но цвят може и до година чак да видя.Възнамерявам да си направя постепенно мини колекция от тях,явно се справям с отглеждането.
Първоначално си мислех,че няма да мога да се справя и се въздържах,но сега искам още много Laughing
Кливията ми нещо се инати и не иска да пуска цветонос а на листа расте,купих я миналата пролет на пъпки,прецъфтя и август месец по никое време цъфна пак.
При мен също има цветя които не ме харесват,колкото и смешно да звучи,аз не мога да отгледам спатифилум,дифенбахия и папрати всякакви модели и бегонии.Имам само една жива Sad
В петък си взех пак един спатифилум мъничък за последна проба и ако този път го уморя се отказвам.А колко папрати съм затрила  ooooh!
Уморих и няколко стрептокарпуса, а със сенполиите нямам проблем,започвам да си мисля,че има цветя които просто не ме харесват  Cry

# 516
  • Gone with the wind
Боян все се чуди как мвсе някой ми подарява китка - е, днес беше на една цветарска среща за 5мин (всъщност остана с мен, да поизчака другите, че бях първа) и видя как за това мижаво време ми дадоха 2 фалчета, а като си тръгна точно бях награбила още 1 саксия с 1 дендробиум  Mr. Green
Мдам, вече ми вярва  Mr. Green

# 517
Липсва ми бутона Харесва ми за твоя пост, Ку4о!

Все едно мен си описала ...

# 518
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз много-много не се обаждам, че нямам пролетни китки. Confused Ама да знаете, че вече имам цъфнали летни! Crazy В една от саксиите ми, прибрана да си чака лятото на остъклената северна тераса, самораслите петунии толкова нямаха търпение, че не само порастнаха, а и цъфнаха! Grinning Снимах ги вчера, като се прибера ще сваля снимките и ще ви ги постна.

# 519
  • София
Липсва ми бутона Харесва ми за твоя пост, Ку4о!

Колко пъти съм го търсила Simple Smile))
Аз вчера пресадих китайките. Дано не съм им объркала работата нещо. Поокастрих и шефлерата и сега имам клони цяла кофа за раздаване Mr. Green Някой пробвал ли е да направи нещо подобно http://www.sibflowers.ru/items/00003426.jpg
Обаче разсада сакъз мина 60см, височина и май ще трябва да го резна, колкото и да не искам, понеже сам ще се пречупи.
Вчера дори синът ми ме пита - Абе мамо, ние кога ще ходим да си купим цветя за терасата? виж, има слънце Joy
Време ли е да се будят хипеаструмите вече? Аз моя го бях забравила Embarassed

# 520
Да се похваля-днес бяхме на Цветна пролет в панаира в Пловдив.Има доста цветя-мушкати,теменужки,орхидеи,хризантеми,зюмбюли,рози и още достааааа.Много е красиво и има на добра цена,продължава и утре-ако има желаещи да отиват. newsm44 newsm10
Аз си взех две хризантеми ,върбинка и огън- пламък лилав  Laughing,теменужки и магнолии.

Добре че чак сега го прочетох това, иначе щях пак да се изкуша, а вече нямам място. Вчера се наложи да сменя една саксийка на теменужка, че се беше спукала и какво да видя - още 4 хасчета. Отделих ги и ще ги дам на една жена, че ме е жал да хвърлям цветя.

# 521
denima Гледам обсъждате Хипеастромите писала си,че имаш бебе аз в една от саксиите имам бебе до голямата луковица още миналата година се появи кога да я махне те тепърва започват да се събуждат тази година бързо се наспаха няма и месец ,а миналата спаха близо 3-ри месеца

# 522
  • Бургас
Здравейте цветарки Flutter

Пишете доста активно, което ме радва, но пък аз нямам много време за включване заради новото цветенце в семейството Heart Eyes
Ето и обещаната снимка  http://poepie.snimka.bg/hobby/poepie.296998.29982344
Относно цветенцата всичко ми е присадено, почистено и чакат да излязат на балкона вече Simple Smile

# 523
  • Бургас
popii ,не знам кога е удачно да го отделиш,на мен  ми я подариха луковичката,това и е втора зима при мен,по спомен май есента ми я дадоха,но не съм на сто процента сигурна.Дори не знам как цъфти.Ако Кучо се включи,тя да каже.Може и да го е споменавала,но не помня   newsm78
А този който цъфти си отвори и другата пъпка,има още една,но вероятно няма да се застъпят цветовете.Много ме радва това цвете.Нямаше да се радвам на тази красота ако не беше една добра цветарска душичка/по настоящем две Heart Eyes
Ето го от днес,бързам да го документирам,че у нас е топло и бързо ще замине.

poepie ,да ти е живо и здраво новото цветенце  Heart Eyes

# 524
  • на североизток от Рая
    Честит празник, момичета!

Да сме здрави и само благи вести да получаваме!

poepie , прекрасни деца имаш! Да са здрави и да те радват! По-хубави цветя от тях няма.  Heart Eyes

Доника , ако бях от София, най-безсрамно щях да си поискам шефлера. От толкова време искам да я завъдя...И май ще си купя една малка в саксия, че дано да успея да я отгледам. Много ги харесвам.

Чакам снимките на Професорката.  Wink

Имам напъпили мушката. Само да цъфнат, ще  photo.

Искам слънце!   Nature Sunny

Общи условия

Активация на акаунт