МБАЛ Бургас - V

• 58 946
  • 785
  •   1
Отговори
# 690
Отворени врати-сряда от 13.00ч. Не съм ходила на ОВ,ходих онзи ден на тонове. Не мога да ти дам прясно инфо кое как е. Peace Късмет!
И това инфо е полезно, благодаря!
А да те питам, щото не съм наясно Blush прослушване на електронна слушалка се полага по ЗК в последния месец от бременността или трябва да те прати следящият АГ по негова преценка?

# 691
Отворени врати-сряда от 13.00ч. Не съм ходила на ОВ,ходих онзи ден на тонове. Не мога да ти дам прясно инфо кое как е. Peace Късмет!
И това инфо е полезно, благодаря!
А да те питам, щото не съм наясно Blush прослушване на електронна слушалка се полага по ЗК в последния месец от бременността или трябва да те прати следящият АГ по негова преценка?

Искаш да кажеш за тоновете ли? Като влезеш в 45 дневният болничен(мисля,че така беше,но може и да греша) може да отидеш всеки делничен ден до 12.30 и дори да нямаш час. След като отидеш първият път,те ти дават час за всеки следващ път. Безплатно е! Peace

# 692
Malcho, да, тоновете имах предвид Mr. Green Ами пак благодаря за допълнителните ясноти, дето ми внесе и понеже виждам от линийката ти, че твоят голям ден съвсем наближава, да ти пожелая всичко да мине леко и безпроблемно!  bouquet

# 693
Пьрвото си дете когато раждах,аз сьщо си платих!Д-р Ангелов поиска 300 лв. и след като родих излязьл и казал на мьжа ми да даде още 150лв.,че сьм била за няколко шева,но той нямал и сьответно не бях зашита....Но сега стотинка не са ми поискали с второто ми дете,Душепеев явно ги е постреснал Simple Smile
Shocked не те зашиха?Ужас,и какво стана после?
Shocked  На касата ли ги платихте тези 400лв.?
Това за 100-те лева ме изуми направо. Гледам, че децата ни са раждани горе-долу по едно и също време. На мен навремето Душепеев ми каза, ако някой ти поиска пари, ще дойдеш да ми кажеш и ще е последното нещо, което ще направи в тази болница  Rolling Eyes  
преди 3 години и на мен Душепеев ми беше казал същото.
оф 2 седмици неможех да се изпишкам,страшно много ме болеше,на пьрвата визитация лекаря ми вика"абе момиче,ми теб защо не са те зашили,ти си за малко вьншни" при което му казах каква е причината,и той само се подсмихна и ми каза да се мия сьс смрадлика!!

# 694
На касата ги платихме, имаме си и касова бележка. И при мен беше Ангелов. За тези 100лв просто в този момент не ни се занимаваше.
TDI, наитина родили сме по едно и също време, а вие вече си имате второ, значи и ние трябва да поработим Mr. Green

# 695
На касата ги платихме, имаме си и касова бележка. И при мен беше Ангелов. За тези 100лв просто в този момент не ни се занимаваше.
TDI, наитина родили сме по едно и също време, а вие вече си имате второ, значи и ние трябва да поработим Mr. Green
и ние внесохме тези 300 лв. в касата на болницата,не бяхме подготвени да даваме пари,а Ангелов нагьл,че искаше и за нещо,което трябваше да направи без пари...Ако ги имахме щяхме да ги дадем,а не сега да си "гледам белега"

# 696
Направо като ви чета и бяс ме хваща на тази безскрупулна наглост, която се е вихрила в Родилно преди години. Добре, че са се променили нещата. И, доколкото знам, заслуга за това има единствено и само д-р Душепеев.

Miss Blondy~Redhat, на ОВ първо ми поканиха  в стаята, където мерят и тоновете (аз тпгава още не знех това, де), като влезете и ако погледнеш в дъното на стаята, там зад паравана е апарата за тоновете. Обясниха ни това, онова, който имаше въпроси си ги зададе, дадоха ни по списък с необходимите неща за болницата. После ни разведохна из цялото отделение - родилна зала, реанимация и т.н. Накрая ни качиха горе в неонатология да видим и там как е - стаи, бани, даже и бебчетата в кувьози видяхме (от вратата, разбира се, не сме влизали вътре). През цялото време се обяснява, отговаря се на въпроси.... и така. Накрая, като ни изпращаха, на всички дадоха по торбичка с рекламни подаръчета - бебе прах за пране, някакво кремче за подсичане, книжка...

# 697
Направо като ви чета и бяс ме хваща на тази безскрупулна наглост, която се е вихрила в Родилно преди години. Добре, че са се променили нещата. И, доколкото знам, заслуга за това има единствено и само д-р Душепеев.
Сега не смеят ли да искат?Имам по-малко от 2 месеца до голямото събитие и искам да знам къде как стоят нещата.

# 698
Поне повечето не смеят да искат.
Има си регламентирани плащания - избор на лекар за нормално раждане и за секцио,такса за присъствие на бащата и т.н.И доколкото знам всичко се плаща СЛЕД самото раждане на касата.
Естествено,може да решите,че не държите на точно определен лекар и да родите при който се падне на смяна.Две мои познати родиха скоро така и двете са много доволни отекипите,които са били на смяна.Едното момиче роди младеж 4760 нормално,почти без шевове благодарение на дежурната акушерка   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

TDI,честито момиченце  stork-girl newsm67 smile3522

А да ви питам,вие по колко нощници си носехте???Че двеми се виждат малко.Ако с едната раждам,с другата да изкарам две вечери?!?! newsm78

# 699
Сега не смеят ли да искат?Имам по-малко от 2 месеца до голямото събитие и искам да знам къде как стоят нещата.

Аз имам по-малко и след това ще мога да твърдя със сигурност. 

Sianchys, би ли споделила коя е акушерката, ако знаеш.

# 700

Аз имам по-малко и след това ще мога да твърдя със сигурност. 

Sianchys, би ли споделила коя е акушерката, ако знаеш.

Не,не знам за име,но да ти кажа аз всички акушерки,с които се сблъсках на ОВ и на записите на тонове са изключително големи сладурки,всичко обясняват,помагат.

# 701

Не,не знам за име,но да ти кажа аз всички акушерки,с които се сблъсках на ОВ и на записите на тонове са изключително големи сладурки,всичко обясняват,помагат.

И аз с такива впечатления останах. Досега четири пъти съм ходила на тонове и четирите пъти ми се паднаха различни акушерки и всички бяха много мили. Във вторник съм пак.
Аз по скоро питах дали знаеш име, защото нали някои са по-възрастни и се предполага, че имат повече опит....

# 702
И на мен ми се сториха много готини. Като ходих на тонове на 10.01 видях и д-р Душепеев,после изскочи и д-р Иванов,а на мен тоновете ми ги подписа една лекарка(май се казва Кирова,но не съм 100% сигурна). Попита ме имала ли съм оплаквания скоро,дали имам високо кръвно,кога ми е термина.
Определено сега се чувствам по-спокойна,а следващият ми запис е на 17.01

# 703
  • Burgas,Bulgaria/Crawley, England
Аз като раждах първото си дете в МБАЛ нищо не съм плащала - нито стотинка. Е, мъжът ми почерпи д-р Душепеев  Mr. Green  но това си беше по наше желание.  Peace  И да кажа, че не бяха пари в брой, а скъпа бутилка, да си отмаря с нея  Laughing 

Сега втория път родих в Девата и също съм доволна  Peace  Там си платих разбира се, но си струваше всяка стотинка.

Ако трябва да правя паралел между болниците не знам до колко ще е актуален, защото навремето в МБАЛ някои екстри ги нямаше, за които сега разбирам, че вече ги има. Най-важната, от които е бутона за повикване на сестра/акушерка. Първият ден за мен беше най-труден и този бутон в ДМ ми беше изключително полезен, докато навремето в МБАЛ нямаше такъв - сега разбирам, че вече има  Peace
Навремето нямаше опция таткото да присъства, докато сега виждам, че го коментирате - нашият татко присъства в ДМ и се радвам, че имахме тази възможност. Да знаете после как ме гледаше - все едно съм покорила Еверест, с една гордост, едно почитание  Joy  аз не разбирах защо така ме гледа...после и подарък намазах   Mr. Green
Друго, което не беше уредено преди време в МБАЛ беше - как точно става избирането на екип. На мен не ми се наложи - Душепеев беше на смяна, но дойде едно момиче искаше да извикат Лазарова, акушерките се спогледаха и казаха, че й нямат номера, та аз дадох номера на момичето да звънне на Лазарова да си я извика. Според мен в този момент не трябва ние да се занимаваме с тези неща... Сега явно е по-различно, не знам  newsm78  В Девата ми имаха заявлението - с приемането знаеха в каква стая искам да съм, дори номера  Crazy, доктора ме чакаше в предродилна - просто организацията им е на по-високо ниво, но те имат и регистратура, докато Родилно в МБАЛ не съм запозната да има  Crazy

Както много пъти съм казвала най-важното е доктора, който ще си изберете - аз и двата пъти родих в болницата,  в която работи доктора, на който имах доверие.
Дори и да нямате избран доктор пак ще останете доволни, в която и двете болници да изберете да родите  Peace 

За нощниците - на мен от МБАЛ ми даваха колкото пъти си поисках - не са ми отказвали. Аз си носех мои, но не съм ги ползвала - така си ги върнах вкъщи.
Шишета също не съм носила, а сега виждам, че вие носите  newsm78

# 704
Ъъъъ,защо шишета бе?!?!?! #Crazy #Crazy #Crazy
За акушерките,в петъка бях на тонове и беше една от старите акушерки,та с нея коментирахме положението в родилно и самата тя похвали младите си колежки,че всички били много компетентни и мили,така че аз за това не се притеснявам.

TDI,и аз мисля,че след такова важно събитие,няма лошо който има желание да почерпи било лекаря,било акушерката.   bouquet

Абе да ви питам,ако си взема моята помпа за болницата,ще ми свърши ли работа тази дезинфекцираща течност да ползвам за нея,че няма как по друг начин да я стерилизирам?
И още едно питане - колко време след като ви слезе корема надолу родихте?

Последна редакция: пн, 13 яну 2014, 13:00 от Sianchys

Общи условия

Активация на акаунт