Последната третина предстои, дните до ЮНИ мама вече брои!

• 24 614
  • 747
  •   1
Отговори
# 645
Честита Баба Марта на всички бъдещи мами   Бъдете румени, засмени, бели и червени като мартенички
val86 и ние сме се спрели на Самуил за нашето бебче  на мен ми харесва и значението на самото име(измолен от Бога-много желан)

Ооо това е страхотно не го знаех! Но е точно и за нашият случай, защото въпреки че забремях бързо и лесно (Слава Богу) дълги години си мислех, че не мога да забременея или че ще е мн трудно (заради други проблеми) и когато се случи няколко месеца след като започнахме опитите И ПРОСТО НЕ МОГА ДА ОПИША КОЛКО БЯХ ЩАСТЛИВА!
А иначе нашият татко мн харесва българските хански и царски имена и като го чу Самуил и просто се влюби и аз след него!  Hug

# 646
  • София
Синът ми също се казва Александър - още като се роди уговорката с роднините беше че не искам да  чувам някой да му казва Сашко. Казвахме си му Алекс, но когато той проговори започна да си казва на себе си Али, както и другите деца в градината така му казваха и сега всички си му казваме Али (с ударение на А  Laughing).
Когато хдоим някъде винаги го представям като Алекс. Досега не ми се е случило някой да му каже Сашко.

А иначе както казах нашето бебе сигурно ще е Даниел (на немски с ударението на А, на български с урадение на Е). Имахме много варианти на които не можехме да се спрем, но Алекс си хареса най-много бебе Дани и мисля да го послушаме, освен това има и хубаво галено.

# 647
Здравейте и честита баба Марта от мен Simple Smile
Искам да питам мамите от Бургас (тъй като съм си тук за няколко дни), дали могат да ме ориентират с някой магазин забременни. Като цяло обаче ми се иска да са хубави Simple Smile а не от тези бабешките гащеризони. А дали знаете да продават и някакви пролетни якенца като за нас  Crazy Мерси предварително Simple Smile
А някоя от вас дали не е имала проблем с гъбички по краката. Нещо бая ме сърбят напоследък и смятам, че е това. Но Ламизил-а е противопоказен Sad

# 648
Аз много харесавам името Стефан-баща ми се казва така...но с таткото решихме,че баща му  ще се разсърди,ако го кръстим нанего.И за това решихме,че ще изберем име,което и двамата харесваме и няма да е кръстен нито на единия,нито на другия дядо  Mr. Green Иначе аз много харесвам дългите имена за момче-Владислав,Станислав,Теодор и Боян много ми харесва също.А за момиче-Белослава,Дара,София и Карина...   bouquet
И Честита Баба Марта,тумбачета   bouquet

# 649
Честита Баба Марта на всички Heart Eyes Да сме здрави и засмени и скоро да се радваме на здрави и засмени бебчта Heart Eyes
За имената: Нас никой не ни е притискал за имената на децата, но аз много исках едното да е на баща ми, а таткото държи другото да е на неговата майка. Така че решихме Габриела и Лора (на баща ми Георги и на свекървата Лилия). Разбира има време да си променим мнението, но засега мисля че това ще е - много женствени и силни имена и си имат готина галена форма. А за това как ще викат на детето ви на галено не бива да ви е страх. Братовчетка ми например си кръсти детето Димитър, но никак не искаше на му викат Митко. И затова на галено почна да му вика Дими. Каза на близките си, че така иска и всички се съобразихме. И сега той си се представя като Дими и всеки така му вика. Незнам за толкова нагли хора, които да не се съобразят с това как майката иска да се вика на детето и.
Слънчев ден и целувки по тумбаците Hug

# 650
Честита Баба Марта ,момичета!Бъдете здрави,щастливи,обичани и подкрепяни! sun

Vilito86 общо взето не знам много магазини,където предлагат дрехи за бременни(освен в моловете-Уайкики ,HM ).Точно и аз днес си мислих от къде мога да си купя леко пролетно яке,сако или нещо връхно. Thinking Все пак ще се радвам ,ако някоя мама се включи с адреси Flutter

Снощи почти не съм спала.Много ме боли гърба и кръста.Нито на ляво ,нито на дясно мога да спя.Тежи ми коремът и това е.Такова прегръщане беше на възглавницата ми за бременни.Сутринта към 6ч станах до тоалетна и освен върху възглавницата краката ми бяха и върху мъжа ми  Blush Горкият,снощи и той не спал ,защото на сън само съм охкала и се притеснявал.Та и той беше много наспан.

# 651
Здравейте майчета, Честита Баба Марта - Бъдете здрави !

като се замисля от кога не съм писала, ми се завива свят, предната тема почти не съм я следяла, но тази успях да дочета снощи Simple Smile Да се отчетем, че миналата седмица бяхме на преглед, в 23 седмица и тежиме 500 гр. Нашата хубавелка си беше сложила ръка на кръста и си кълчеше дупето. Беше много смешна. Видяхме й чипото носленце - като на баща й е - незнам дали ще се промени по нататък. Много сме щастливи, продължавам да си карам леко бременността, ходя си на работа и започнахме да се оглеждаме за обзавеждането на стаята й. Харесали сме й тапет за стаята и мисля, че от Икеа ще вземем мебелите. Най - после си избрахме количка - http://www.bebe-best.com/mutsy-evo-2012-kolitchka-tcherna-ramka- … lack-p-36330.html само за цвета си мислим.

Искам да попитам какво ви е мнението за тези дървени кошарки, които после стават на легло и бюро. Моля дайте си мненията. И също така - сгъваема или дървена кошара - моля за мнения - ЗА и Против ! Много ще ми е интересна една такава дискусия.

Цунки по тумбачетата за всички и хубав ден !   bouquet

""Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 16 нови отговора."e вие разбихте !!! Simple Smile

# 652
Честита баба Марта!

За изписването: Ето нашия  , само че при нас цветовете са обратно розово с бяло. Терличките са огромни и вчера вече намерих сатенени бели буйки  и баретката е по-голяма , но ще видя как ще я ремонтирам. А комплекти има различни видове, само с дрешки, с дрешки и пелена, тънки, поларени и т.н. Въпрос на избор. Аз държах да сме с рокля.
За имената. Решила съм да е Анжела, като ударението е на първото А, каката я кръсти Анжи и така си наричаме бебето вкъщи.

Лек слънчев и позитивен ден ви желая!  Hug

Последна редакция: пт, 01 мар 2013, 12:16 от розинка

# 653
Честита Баба Марта!
За имена не сме се спрели окончателно на някое,странно ми е как може да има баби и дядовци,които все още настояват и държат децата да се кръщават на тях,ако семейството е ок с това няма нищо лошо,но имам познати които чак се изпокарват и има сърдене след това..въобще тъпа работа.Главата ми се напълни с информация от четене за колички,кошари и легълца,дрешки и т.н. за това реших да позабавя темпото и да оставя покупките за по натам и без това ми е каша,това не означава,че не мисля за това постоянно (особено нощно време)  Shocked ...Вие каква козметика ще изберете за вашето бебе, легло или кошарка ще изберете мене също много ме вълнува тази тема,може би двете?Щв кърмите или ще сте на АМ? Simple Smile

# 654
  • София
Айде пак аз  hahaha

За имената и аз имам притеснения за галеното име, н осилн осе надявам всички да се съобраязт с желанието ми, даже мисля /понеже милия твърди че е рано сега/ и на него да споделя как искам да му казват на бебко на галено и ако нещо каже против автоматично ще сменя името, което сме избрали  Mr. Green

За леглата аз лично харесвам тези, които стават на бщра, но ми се вижадт прекалено голями, а у дома нямаме и толквоа място, та сме се спели на малко спретнато икейско легълце.

За козметиката- за сега съм се спряла на Seba Med - пробвах я и върху мен - добре се държи - попива бързо, не мирише и доста омекотява кожата - само не съм сигурна дали имат олио в сериата, но мисля, че да  newsm78  а за кремчето за подсичане се чудя за Судокрем, но видях че съдържа доста цинк, а той е за вече подсечена кожичка, та ще го купим като допълнителен иначе ще мажа с другите мазила на Себа Мед.

За кошарките - на нас ше ни подарят и мисля, че е голямо удобство да си има човек кошарка - за път, да си ложиш бебчето да си лежи при теб в хола докато гледкаш ТВ и т.н.

Пак изписах доста, ама днес ме е хванала музата. О и май последно реших за количката - пуснах и въпрос в темата за колички, търсих и в нета и не срешнах някакви много отрицателни мнения, дже напротив. Та за сега /че не се знае до другия месец няма ли пак да си променя решениято/ ще е baby design sprint plus /между другото аз съм зодия везни и затова сигурно се колебая толкова, въпреки че се хванах че до момента всичко съм избрала от раз почти само за тая количка толкова колебания толкова чудо.../

Само и за комплектите за изписване да кажа - поне вчера обикалях цял ден по магазините доста мi допандаха комплектите на BEBETTO - много хубав и мек памук

Цункиии и сори за дългия пост

# 655
QueenDrama количката ти е супер.Аз първоначално мислех да купим кошара само,след това реших че искам дървено легло,става за по-голямо дете има шкафчета,наистина и двете няма да са излишни,незнам за сега не мога да давам мнения мога само да задавам въпроси и да събирам инфо и мнения  Laughing розинка комплектчето е много сладко  Simple Smile

# 656
Честита Баба Марта,момичета!Пожелавам на всички много много здраве,много щастие и след някой друг месец да се радваме на прекрасни бебешоци....
Гледам,че коментирате имената на бебенцата,което е прекрасно.Ние още не знаем обаче дали са със сигурност две момченца,или момче и момиче,но вариантите са Михаил и Алексия или Михаил и Калоян..
Относно кошарките,и ние поумувахме известно време дали дървени или сгъваеми кошарки ще са по-практичния вариант и аз лично смятам,че дървения вариант е в пъти по-добър,по ред причини.Разглеждах тези които стават после на легло и бюро,но за нас са важни и размерите,а те са малко по-дълги от класическите 120/60 или 140/70.За нас идват големички,иначе са хубави.
Хубав и усмихнат празничен ден на всички..

# 657
Честита Баба Марта!

От комплектите за изписване не виждам никакъв смисъл. Оскъпени са много. Повечето неща не се използват или се ползват само за изписването, което е абсолютно непрактично.
Синът ми го изписахме ноември месец с дънки и жилетка, които си му ги обличах и след това. Акушерката, при изписването му викаше, че бил тийнейджър.  Mr. Green
Сега смятам да приготвя една рокличка с боди с дълго ръкавче и шапчица, която е комплектче към рокличката.

# 658
да се включа и аз. относно леглата аз лично предпочитам дървените пред сгъваемите(имаме и двете). дървените са по стабилни.....предния път с баткото имах кошара(без шкаф за повиване) и ми беше неудобна от гледна точка на това че повивах на леглото превита на 2-не си е работа. сега купихме от големите дървени легла които после се трансформират-определено ще го използваме много години напред, има си и шкаф за повиване от по-големите ( с ракла ) и ми се струва удобен. за количка си избрахме aquarius на bebetto - от всичко което видяхме това ни се стори най-издръжливо, маневрено и с добри амортисьори.почти всичко сме си купили останаха дрешките и някои дребни неща(в зависимост какво ще искат за родилното).с тях не бързам - април, май ще изкарат по-леките материи.колкото и да не са климатизирани бебоците все пак ще е юни месец(моя термин е 21.06.2013).
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА С ПОЖЕЛАНИЯ ЗА ЗДРАВИ И СПОКОЙНИ БЕБОЦИ........

# 659
  • гр. София
ЧЕСТИТА БАБА МАРТА! Да сте живи и здрави и вие и семействата ви! И когато му дойде времето да гушкаме най-сладките здрави и прекрасни бебоци!  Hug
Моят сецнат кръст още не минава. Сутринта за да отворя един прозорец преместих тежестта на левия крак и бая си ме заболя. Дано скоро мине.  Grinning
От няколко дни пък като вървя и ме боли нещо корема вдясно. Сякаш се притиска някакъв орган. Сутринта пък се обърнах малко да полежа надясно и пак ме заболя. Иначе като лежа или седя - нищо. Някоя от вас да страда от подобно нещо?
ivelin4ozz, аз също съм с ниска плацента. Казаха ми да не вдигам тежко и без секс. Ако остане такава - секцио. Успех!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт