Последната третина предстои, дните до ЮНИ мама вече брои!

• 24 614
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
Здравейте и ЧЕСТИТА БАБА МАРТА!!!!
Аз съм се спряла на няколко женски имена, ама нашият татко е капризен и само ми налага вето. За сега вето нямам върху Мадлен, Сияна, Симона и Ема. Всичко друго е забранено от тати Sad((( Аз гледах легла и има по 145 - 175 в Лабиринт, много ми допаднаха! Малки и компактни а и ние мямаме място. Сега ставам да направя няколко тигела да успя малката калпазанка, че ако продължава да рита така настоятелно ще ми излезе през корема.
ООО аз забравих да ви питам, вашите бебчовци много ли ритат? Ама като казвам много имам в предвид, че през деня, ако спи 2 часа общо пак ще е добре!!!!! Не спира, а ако си сложа ръката или лаптопа на корема става страшно, рита силно докато не си махна ръцете от корема не спира! Какво ще я правим толкова своенравна, незнам smile3516

# 676
Честита баба Марта! Желая на всички много здраве и здрави бебчета Simple Smile И много позитивни емоции около нас Simple Smile

За безсънието - явно е повсеместно явление. Освен,че ставам по 2-3 на нощ за пишкане, редовно се будя в 5 часа и до 7 и нещо не мога да заспя, след което пък, като стана съм скапана. А и вече обръщането е с усилие... та не ми се мисли как ще е по-нататък.

adelina_bg , много симпатично костюмче! Радвам се и за пеленките - когато и както ти кажеш да процедираме Simple Smile

Аз днес ходих до изложението  в България мол. Беше ми интересно да разледам. Аз си харесах и си взех някои неща от тази фирма - http://organic.dafra.biz/ - на изложението са с леко промоционална цена- например чувалче за сън от 34- на 30 лв, и др.  А много ми допадна мишия вариант.
Също така разгледах и пеленките, които предлагат в този сайт - http://zelenotodrakonche.com/bg/36-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%B … D0%B5%D0%BD%D0%B8 - интересно е, човек да ги види на живо.
Иначе нещо друго особено не ме впечатли, но може би понеже днес е работен ден да не са толкова активни или да не са изложили всички - бяха няколко фирми само.

И последно - за имената  - ние още не сме решили, но така и така, ще го казваме на близките, чак като се роди бебето.  А за прякорите - нещата понякога трудно се контролират - имам познат Никола, на който всички му викат Геш - няма гаранция за нищо Simple Smile

# 677
  • София
Dora, на това изложение продават ли стоки, че други години само излагаха стоките да ги представят без да продават и беше досадно. И на мен ми е интересно да видя какво се предлага.

Мими радвай се че те рита толкова, защото моя не рита никак (само сутрин за по малко и то само отдолу и е доста неприятно), опитвам се да не се психирам особено, но някой път само за това мисля  smile3518

# 678
  • гр. София
demetra8004, на мен ми казаха, че плацентата се вдига до 28 г.с. Ама каквото дойде. А какви хапчета се пият ако не се вдигне?  Rolling Eyes

# 679
  • Sofia
Ох, едно питане / молба към бъдещите мами от София - дайте моля идеи за добре заредени магазини с дрехи за бременни (най-вече търся бельо, 1-2 чорапогащника и черен клин, че да мога с рокля/туника, която не е специално за бременни да комбинирам)... Обиколих няколко магазина, гледам и онлайн сайтовете, но никъде не намерих да има от всичко - и цветове и размери и прилични модели, е ако може и не цени като 80-90 лв за сутиен  Grinning Панталони имам 2 за бременни и не ми се иска да давам по 50 лв на бр за още...

# 680
Също така разгледах и пеленките, които предлагат в този сайт - http://zelenotodrakonche.com/bg/36-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%B … D0%B5%D0%BD%D0%B8 - интересно е, човек да ги види на живо.

Shocked Добре де- такава разлика в цените е направо безумна според мен. Момичетата, поръчващи с наддаването от сайтовете говорят за цени от 5.50-6лв, на бройка, а тези тук са тройно минимум ooooh!

# 681
Мечо Пух, в интерес на истината, пеленките от по-висока класа вървят горе-долу толкова, че и повече. Тези, за които наддава Аделина са на търг от Ибей. Продавачът е обявил, че са му последни бройки. Иначе в сайта същите пеленки се продават по 11, 12 лири бройката и то намалена цена.  Wink

Mimi.87
, Ема ми е супер любимо име. Ама късмет: братът на мъжа ми вече е кръстил така дъщеря си и не върви. Въпреки, че знам за случай двама братя кръщават синовете си с името на дядото-реститут на няколко имота в центъра на София! Mr. Green

# 682
adelina_bg ,  днес имаше представители на
- бебешките дрешки от органичен памук ( аз от тях си купих малко- и са малко по- евтини отколкото в сайта им),
- зеленото драконче - също продаваха,
- още една фирма за дрешки http://www.soli-t.com/ - но имаха основно за по-големи деца,
- http://www.tara-publishing.com/zanas.html - те също продаваха.
Имаше от тези кухненски съдове- tupperware, - само излагаха, но не продаваха, а и аз не им обърнах много внимание, както и два или три щанда с детски играчки:) Предлагаха и чай. Това е което беше представено днес сутринта.
На сайта на изложението има и други фирми http://www.n-sdesign.com/expo4kids/index.php/ct-menu-item-3, но днес сутринта видях само тези - може би ще се появят утре...
А иначе, там има и други магазини за детски неща- в Obaibi има 80% намаление, и все още има някои неща и за нашата целева група - и някои са на доста симпатични цени.
Мечо Пух , аз много не съм проучвала още, но май цените на повечето пелени стандартно варират в този диапазон при директна покупка, особено в Бг. Ако човек има късмет, попада на по-изгодни оферти - като предложението на adelina_bg  Simple Smile  Аз ги споменах, защото могат да се видят на живо.

# 683
  • Paris, France

Момичета, изписали сте си писането, аз докато се усетя, то не останало време за анкета!  #Crazy

При мен спането също се превръща в трудност, будя се на всеки два часа и директно в тоалетната, а събудя ли се около 5 сутринта - после няма заспиване. За спане по гръб вече не мога и да си мечтая, а настрани някой път ме болят тазобедрените стави - може би там ми пада голяма част от тежестта, не знам. Но, както казва Канарчето - ще се свиква, от тук нататък по-зле ще става.

За имената - какво пък толкова не им харесвате на Сашко или Митко? Нормални български галени имена. Не разбирам защо масово се избират някакви чужди имена и недай си боже някой да тръгне да нарича децата с "просташки" галени имена. Това ми напомня за "Криворазбраната цивилизация" малко. Момичета, трябва да си пазим родното, ще ни затрият скоро - ако ние не възкресим хубавите български имена, ще бъдат съвсем забравени. Нашият вече споменах, че ще е Ян и изобщо не се притеснявам, че някой ще тръгне да му вика Янчо или Янко. Дори ние на моменти на "Янко" му говорим. Важно е името да се изрича с топло чувство и само по добри поводи Simple Smile

# 684
  • София
Ами явно всеки според разбиранията си,на моята приятелка принерно детето и се казва Александър и тя бе ще и да чува за Алекс,ненавижда го и не дава на никого да го нарича така-аз по принцип предпочитам Алекс,но с него така свикнах,че за мен той е Сашко и никой друг:)
Но все пак е добре да се внимава-децата са жестоки и много обичат да се подиграват.мен цял живот са ме правили на нищо за името ми (Любов) ненавиждах го-измислях ми прякори,подиграваха се и постоянно ми подхвърляха мръснишки простотии.още в 2-3 клас спрях да си го казвам и се представях за Любомира и до ден днешен имам познати,които ми казват така.Тези неща престанаха след гимназията,но пък заминах за щатите и се нашижи да си измисля съвсем ново име, те посмъртно не го разбираха това.та в днешно време е добре да се мисли и за международното изписване Wink

# 685
Много си права fashionmama  bouquet Аз също харесвам българските галени имена като Сашко и Митко и Владко, но на който не му харесва винаги има вариант да си измисли нещо, което му харесва Hug   

# 686
Благодаря за разяснението относно пелените и цените   bouquet

Въпреки, че знам за случай двама братя кръщават синовете си с името на дядото-реститут на няколко имота в центъра на София! Mr. Green

Ша кръщават, де ще ходят  Mr. Green

Аз, да чукна на дърво, спя все още спокойно, не се будя за тоалетна. Така беше и с баткото, въпреки, че той беше разположен седалищно до края.

# 687
  • София
Имате ли някакви мнения за количка Греко? Предлагат ми тази на половин цена, та се чудя. Горе долу на същата цена има нови колички на Чиполино и Хаук, та не знам. Днес гледах на Хаук колички - сториха ми се от евтин тънък плат и едни недоизпипани...Тези на Чиполино са по-добре май. Но пък тази на Греко е тежка - 12кг, няма чанта и столче за кола, като другите по-.евтини марки
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … products_id/16837

А иначе за кошарките от плат - не мога да кажа, че са нестабилни, дори си е бонус да си полюшваш бебо докато заспи. До 2-3 години изкара синът ми в такава, 2 смених, втората беше от най-евтините, че беше за малко, нямаше и 100лв. Разбира се с отделен бебешки матрак, не с този от кошарката. Той си излизаше от нея като порастна без никаква нестабилност, скачаше вътре, друсаше я с все сила, въобще всякакви злоупротреби, без проблем. Даже аз влизах вътре като го приспивах. Сега пак такава ще взимам, че всичко съм раздала.

# 688
Честита Баба Марта,да сте живи и здрави,весели и засмени,румени и червени  Joy
Относно името и на мен са ми се подигравали,винаги е имало и ще има такива зрънца,но това ще е друга тема.Аз ще именувам момченцето си,когато си го гушна Simple Smile

# 689
Аз исках да ви попитам дали някой със сегашната или предишна бременност е имал проблем с ниско-разположена плацента?

Също към мъжките майки, казвали ли са ви, че бебо има увеличено бъбречно легенче от едната страна?

На мен и двете неща ми ги казаха на последния преглед, но и за двете ме убедиха, че няма място за притеснение, тъй като били стандартни отклонения, които може би щели да отшумят...но познайте... Cry Praynig

На мен на предния преглед ми казаха, че плацентата ми е ниско, но имало време да се вдигне до 25г.с. Така че за сега само стискам палци да се вдигне и това е. В сряда съм на ЖК и ще споделя какво е станало, най-малкото дали е тръгнала поне нагоре  Praynig
Смятам, че за момента и ти няма от какво да се шашкаш Simple Smile

На мен следващия видеозон ми го насрочиха за 28 г.с. и той се води извънреден заради плацентата, иначе чак на 32 щяха да ме гледат. Тъй, че и до 25та да не се вдигне няма да знам, тъй че няма да се стресирам  Wink Желая ти успех и на теб с твоята, сигурна съм, че ще е ок  Hug

Общи условия

Активация на акаунт