Отговори
# 435
Диди,строг,колко да е строг.Щом почти всички производители слагат квот си искат вътре #2gunfire
На мен ми е интересно,как отсяват некачественото мляко,като гледам как минават през производителите и наливат млякото в една обща цистерна newsm78.
Някой ако е запознат да каже.
Аз също мисля в началото да купувам,а след това да правя домашни млечни. Peace
Гунди,ние у дома ядем само домашни яйца.Чак пък да са опасни Confused

# 436
  • Обетованата земя
Аз също съм давала домашни яйца, тъй като бабата и дядото на ММ имат кокошки от години и ние ядем от тях, но то веднъж може да се случи да е заразено яйцето, май със салмонела беше. А купешките уж имат печати, че са проверени и са по-надеждни.

Ето инфо за млечните, пак от КБ.
Краве масло
Първите няколко пъти може да се предложи обработено на водна баня - отделя се пяната, в която са голяма част от белтъчините, предизвикващи алергия.

- Между първите два млечни продукта се прави пауза от 1-2 седмици.
- Между млечни продукти от различни животински видове се прави пауза от 2-3 седмици.

Също да напомня, че ако са домашни яйцата не е хубаво да се мият, ако няма да се консумират скоро, мият се директно преди консумация.  Peace

ПП: С това захранване не мога да си довърша мартениците, а в петък било 1 март... Shocked Добре че мишонката е от поспаливите, а батито от кротките, че съвсем нямаше да "сколасам". (Баткото от известно време настоява да ходим при Пенчо /бати Енчо / и да казва тиотоение   hahaha )

# 437
Един ден да не следя редовно темата и изоставам.
Пак много болни, Слънчо, Елсън да оздравявате бързо Hug. И бебчетата на Леа, Пейпър и Васето, и още болни имаше май, да се оправят по-скоро Hug.
Аа Тефита аз дори си мислех къде изчезна, но понякога пропускам като спомене някой,че отива някъде и реших да не питам, все разбрала недоразбрала Hug
Мале колко напреднали бебчета има, вече си стоят на краката, мойто диване се обръща само от гръб по корем и после не може да се завърти пак и почва да мрънка. А го обърна, той пак по корем и така до безкрай
Екзо да се оправя по-бързо мъжа ти. Щях да ти казвам, че аз близнаците не ги разпознавам кой кой е, но виждам разлика във визията им, сладури Simple Smile
Тарантулка наистина жалко, че не сме наблизо. А ти хич не си прави планове за дупката, няма място вече, аз ще драпам да излизам Naughty
Пейпър аз бих дала от домашната крава, какво по-хубаво от това. Като деца на село, а и до по-късно когато имахме животни сиренето, млякото си бяха наши. Когато се свари млякото няма проблеми.Татко казва, че като е бил малък сме имали толкова много сирене, че  децата се замервали с буци сирене на улицата. Домашното си е най-хубаво

# 438
  • гр.Велики Преслав
Teffita,Диди, Муки,*SamiMummy*, Тюх, ferriy, bi_bi, elvirka, Elsun,  slun4o, di999, Vg1, hrisi1983, tarantulka28 Благодаря! Hug

PaperMonster Милото Кате, от сега с женските неволи Rolling Eyes! Дано да я пребори гадната бактерия по-скоро!  Praynig

Блонди, много хубава писанка. Виж как изглежда вече по-голяма, скоро и тя ще ти бяга из стаите  Laughing

*SamiMummy* за възглавничката, Ели не спи на такава. Само й слагам по една тензухена пелена. На клипчето с Момчил я има, тъй като той никога не се отпускаше в легнало положение - все му стърчаха главата и краката, и аз я слагах за да го подпирам. А за спане, както казах - с пелена.

иглуб забелязвам, че мислим еднакво  Laughing И аз съм любопитна като теб, но с годинките се научих по заобиколен начин да научавам, това което искам да знам  Blush

tiina  Joy Joy мъж и бебе, няма как да не се получи нещо подобно. Поне детето не е останало гладно  hahaha

bi_bi столчето е много хубаво. Виждам, че ще ти излезе безплатна доставката до адрес в UK. За моята поръчка, която дойде вчера, използвах превозвач Габко при същите условия. Регистрираш се в Габко с твоя адрес; в английския сайт регистрираш адрес за доставка, този на Габко в Англия; те като го получат, ти го изпращат, а ти им плащаш за доставката при получаването.

belverde Благодаря! Честно, и аз си мисля, че в сравнение с Момчил, Елица е по-бавно развиваща се  Joy Joy Joy Но не сме прави. В един момент се изравняват с връстниците си. Всичко си зависи от детето и е в рамките на нормалното. Аз и съпруга ми сме спортни натури, предполагам, че  децата ни за това са по-енергични. Скоро и Валерко ще те изненадва с нови умения  Laughing А за помагането, помагам. Като виждам, че хленчи и се опитва да става детето, а не може - помагам му да стане, като го придържам. Проходилката и тя помага за по-бързото прохождане /дори и някои да са против нея  Rolling Eyes/ . Подпомагам детето да прави това, което то иска, а не това, което смятам, че трябва да прави. Например Елица не обича да лежи по корем и аз не я насилвам, въпреки че , ако стои по-дълго по корем, ще се научи да пълзи. Тя иска да е права и за това я слагам в проходилката, в бънджито или я придържам и тя си подскача в скута ми. Аз също така съм и много музикална и в къщи постоянно звучи музика. И двете деца си ги приспивам на музика /подходяща -спокойна/. Сутрин се събуждаме с енергична музика, танцуваме  Simple Smile.  Момчил е страхотен танцьор. На 4 години го записах на спортни танци в Шумен, но като забременях с Ели, нямаше кой да го води до там, пък и партньорката му се отказа и така ги преустановихме. Но пък го записах тук в Преслав на народни танци и пак сме много доволни. Аз за това все мрънкам, че малкият град ни ограничава.

ани4ka , Лекси е страхотна  Hug

VikTanDeya , Дея е голяма чаровница и вече е здраво стъпила на краката си  Laughing Все се каня да напомня на Бюти да ви включи на първа страница, запомнила съм, че Дея е родена на нашата дата - 19 юли  Hug

Princess Leia скорошно оздравяване на Ивето  Hug

Dafi` какво става сега с тия пъпки? Дано откриете от какво са и бързо да изчезват  Heart Eyes

Vaseto29 радвам се, че сте по-добре. Дано бързо да оздравее Неско! Hug

# 439
Еее,другарки,много пишете Crossing ArmsЧовек не може да ви догони Hug
Да видим какво съм запомнила Crazy
Да поздравя и аз половинката на Елвирка.Да взема да пратя ММ малко при него,да му обясни някои тънкости.Не че не помага,ама ми се струва,че скоро ще го пусна тук да го разръфаме,че ме дразни малко Crossing Arms
Бютка,при мен по-евтино излиза,ако съм на здравословна храна.Че то боклуци само тъпча-сладко задължително,чипсове,ядки,думи нямам Mr. GreenАз вече съм на диета,но на Дюкан.Ние сме изцяло на АМ,една кутия от 400гр ни стига за около 2.5-3 дни.Различно всеки път Hug
Пейпърче,дано минава всичко с Катрин Hug
Всички болни слънчица да оздравяват Hug
 За политиката да се изкажа в скрит текст
Скрит текст:
И аз съм за експерти да се включат в управлението,само че тези разбиращи и можещи експерти още при управлението на тройната коалиция напуснаха страната.Аз поне познавам двама,които тук работеха за смешни пари като асистенти,а навън получават много добро заплащане и са ръководители на международни проекти!И за протокола на мен ББ ми харесва като визия,да се причисля ли към крехките девойки и жени в климактериума Mr. Green На моменти си мисля,че и към прасетата,които го обичат,мога да се включа,но се сещам как при управлението на ГЕРБ се увеличи на 2 години базата,върху която се изчислява майчинството Mr. Green Ей заради това не го обичам

С малко закъснение честит празник на Виктор.Да бъде винаги победител!

Лино,дано всичко остане вече в миналото Hug Ти си силна майка!
Шехина,честито!Пожелавам още покорени върхове на професионално ниво!

Ние ходихме на ортопед при навършен един месец.Тогава ни казаха,че ако нещо не ни обезпокои,да го заведем на преглед след като проходи Mr. Green
На 18.02.2013г. бяхме на консултация и педиатърката му гледа на ехограф бъбреците Mr. Green
Съмнявам се,че разбира много от подобен преглед,ама се отчете Simple Smile
Блонди,Кам голям разкош.И как белеят зъбчетата Hug

За дупките,викам да пуснем свекитата там Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy Joy

Рош вече 5-ти ден хапва тиква.В петък предстои да прекратим мазането с специалното кремче и остава да чакам и да  Praynig да не стане пак петнист Whistling
Смятам и на зумба да тръгвам,ама да видим кога Thinking
И на преглед при някой гинчо трябва да се разпиша,че тъкмо ми свърши първият цикъл Simple Smile
Толкоз запомних,после пак smile3534

# 440
  • Враца
Пейпърче, трябвало е да си отсипеш някъде преди да го стоплиш. Едва ли ще му има нещо за утре, но за повече със сигурност не го давай.  Peace
иглуб, като я разрежеш и обелиш тиквата можеш сурова да си я замразиш на парчета и когато решиш вадиш, вариш и правиш пюре, или пък може да си опечете за вас с мед, поне майка ми така я яде, аз понеже не обичам и не знам, но казват, че е вкусна.  Hug
Гунди, още му давам тиква, харесва му. Всъщност тиква + картоф де. Май докарахме количество до половин от малките бурканчета, което за седмица ми се вижда супер напредък.  Drunk Мисля и утре и картоф и тиква, а вдругиден тиква и пащърнак. Wink
В пюрето на Хип тиква с картоф, което дадох единия ден имаше и рапично олио някви минимални %, въвела ли съм го? newsm78
Тарантулка, как е герданчето на малката принцеска? Hug В смисъл имаш ли усещането, че като лежи и се навира назад и й пречи? Че аз днес сложих нашето и имам точно това усещане. Махнах гривничката, че много лесно взе да си я сваля.  Crazy
Дафи, пастьоризирано е за сиренето, нагрява се до 70о (баща ми прави сирене). Не се води сварено, но пастьоизирано - да. Аз поне така знам.  Hug
Наистина ли е по-добре да купя яйцата (когато му дойде времето), вместо да взема от тези, които носят грозните кокошки в нашите?  newsm78 Не мога да повярвам. Ами ако съм сигурна, че не ядат смески, а само царевица, трици, жито и нашите отпадъци (стар хляб например, който също е домашен). Вярно ли? Confused
Диди, а защо не се мият?  Blush

# 441
  • Обетованата земя
Защото се развалят бързо.  Grinning
И прясното мляко се пастьоризира.
Какви са тия герданчета и гривнички?  Flutter

# 442
Ние се изкъпахме с малката във ваната  Laughing как плуваше, милото  Heart Eyes много й харесва, а на мен ми беше по- удобно  Mr. Green Повече няма да се мъча с гадната ваничка, напълни, изхвърли, не стига това ми и килима ставаше за нищо  Crossing Arms Яде, сега спи блажено  Heart Eyes
Фери, да ти кажа не забелязвам да й е нещо некомфортно  Blush иначе и се навира в гушата, ама то нейната гушка си е доста охранена, тъй, че май не й пречи, а вече около месец го носим  Thinking
Лино, никакви дупки  Naughty  Hug Все забравям да те питам, ТМ българин ли е  newsm78 Blush
Диди, кехлибарените герданчета на амберлино  Hug
Сега една друга приятелка, която роди преди дни, ми каза, че обличала на бебето шапка вкъщи  Tired офф, добре поне, че ме слуша и й казах да я махне  ooooh!
Иначе и аз съм за домашните храни, ама да си бях на село  Blush но пък ако съм на село, там са свекитата  Sick  hahaha
ометох един цял бял шакулат  Mr. Green и хич не ме е срам  Whistling

# 443
  • Обетованата земя
Фери виж за рапичното олио
Растителните мазнини не се въвеждат като нова храна.

Причината не е малкото им количество в пюретата.

Обяснението е, че алергените не преминават в масления екстракт от съответните ядки и семена или преминава минимално количество от тях. Затова вероятността за алергия е много малка.

Затова не е нужно царевицата да е въведена преди царевичното олио, то не е алерген.

Затова е добре царевицата да се въведе отделно (с каша, пюре, нишесте), въпреки че е давано царевично олио преди това.

Понеже ми казахте, че съм хубава с новат премяна и днес всеки втори пост е мой.  hahaha

За какво са тези герданчета? Изпунала съм.  Blush

# 444
Диди, ето  Hug
Скрит текст:

# 445
Привет, момичета  Hug
Честит рожден ден на Викчо (на патерици  Blush)   ura
Шехина, честито   bouquet
Пейпърче, съжалявам  Hug
Блонди, много хубава писанка  Heart Eyes
Захариева, Момчил много жизнен и енергичен. Ели има на кой да прилича  Hug
Лино, честито зъбче Hug
Аничка, много и се радвам на Алекса във фейсбук  Heart Eyes
Слънчо, оздравявай  Hug
Принцеса, бързо да оздравява Ивето  Hug
Диди, зарази ме с пролетно настроение и си пляснах лалета в подписа  Laughing И ако заведете Иво при Пенчо  hahaha да кажеш да гледаме  Wink
Анита7, честити зъбчета, белички и здравички да са   Party
И на Дани акото мирише по-малко откакто е захранен  Rolling Eyes
Ние живеем в къща и ми е супер. Дворче, цветя, спокойствие, мммм размечтах се. Да идват вече пролетта и лятото  Crazy
Много болни  - оздравявайте бързо  Hug
  Внимание, докато пишехте, в темата бяха публикувани 23 нови отговора.  ooooh! Grinning

# 446
Шех, аз май не ти честитих. Честито, много професионални успехи  Hug Hug
Тарантулке, браво на малката, че си хапва  Hug
Сами, кажи как е минала разтривката  Mr. Green
Пейпър, аз бих взела от кравичката квото дава   Mr. Green
Дафи, според мен е важен прегледа при ортопеда  Peace
Екзо, да се оправя бързо мъжо ти  Hug
Захариева, лелеее, ама той и баткото опасен е бил, браво. И как си прилича, почти същия е  Flutter Flutter
Сами, и аз знам след годинката възглавница, че се ползва. Не виждам смисъл от нея даже по принцип  newsm78
Биби, супер е столчето  Hug
Тиина, хаха мъжка му работа  hahaha hahaha
Виктандея, напиши кога беше термина на Дея, колко см и кг се роди и ще те включа на първа страничка  Hug
Хриси, добави  ме във фб – Анна-Мария Аргирова и ще те дожавя в групата, само ми напиши, че си ти  Peace
Марги, браво за диетата, ама нали знаеш, че с Дюкан се скапват бъбреците. Познавам много жени отслабнали с нея и после имаха проблеми с бъбреците  Tired Tired
Фери, и ние сме с герданчето от около 2 седмици, малко ми е терсене докато свикна..единия племеник на ММ още си го носи, а е почти на 3 години  Whistling Whistling
Фери, днес си говорихме с Дани_п, че ако беше от Пловдив щяхме да караме шофьорски курсове при тебе  Joy Joy Hug
Аз от утре ще я пробвам за 1 седмица тая диета + упражнения, стискайте палци да издържа  Joy Joy ще ви кажа след 1 седмица как е резултата, няма да се меря всеки ден  Twisted Evil Twisted Evil

# 447
  • София
Имам едно въпросче към майките, които се боядисват.
Какъв шампоан ползвате? Имали смисъл от тези за боядисани коси или всичко е реклама? Запазва ли се цвета по-дълго или прави нещо друго с косата?  Thinking
От скоро се боядисвам с безамонячна боя в червен цвят, но си ползвам все още старите шампоани. Та да инвестирам ли в специален такъв за боядисана коса или няма особен смисъл?

Последна редакция: ср, 27 фев 2013, 17:55 от anita7

# 448
Dafi, че от какво да е нахапана  Thinking Както и да е, да ви минават бързо  Peace
Диди, да кажеш кога да гледаме тиотоение-то  Hug
Margi_K, стискам палци и при вас да няма повече петна!
Бюти, успех с диетата  Party
За тази на Дюкан и аз знам, че много товари бъбреците.

# 449
  • София
Благодаря ви за съветите за поръчката на столчето. Аз зададох този идиотски въпрос, защото никога не съм поръчвала с превозвач, само с куриер. Блонди, мерси за линка, ще ги видя и ако решим ще ти пиша Wink
Слънчо, къде ходихте на нефролог? Аз докато се чудя къде ще ми изтече направлението. newsm78
Принцеске, стискам палци да забравите този бронхит бързо  Hug
Белверде, аз мисля скоро да ходя на цито.

Някой намирал ли е готова каша от просо? И киноа откъде да взема? От известно време се оглеждам и не намирам. Просо има единствено в една, която е със 7 зърна. Сега като съм въвела оризова и елда, каква да дам? И кога да въведа глутена?
Пепи снощи пак си дойде със запушен нос, какво му е вече, не мога да разбера. И мерихме кръвното на свекърва ми и той поиска и му беше 86/55, това не е ли много ниско? Търсих в нета инфо за кръвно на деца, но не можах да разбера колко е нормалното.
После ще ви дочитам, че Сашето ме вика.

Общи условия

Активация на акаунт