Голямата тема за малките масла - 6

• 72 634
  • 735
  •   1
Отговори
# 420
Мун,мерси  bouquet
Много хубави предложения има.

# 421
  • Под люляка
 Момичета smile3525  много ви благодаря за отговорите.
Мун благодаря за инфото за околоочния контур. Но аз пак имам питане Flushed ако си взема само масло - примерно масло от шипка - само с него се мажа сутрин и вечер ли? Чудя се аз ли да се пробвам да си забъркам смес или да си взема готова такава / разгледах някои от предложенията в Зоя/ И моля момичетата които имат лични наблюдения да споделят своя опит Peace
Благодаря и извинете отново за идиотските въпроси ........ ама съм такава, не съм ли наясно питам колкото и глупаво да  звучи  bowuu

Последна редакция: пт, 26 апр 2013, 20:31 от горски букет

# 422
Преди седмица си взех от Зоя черно ямайско рициново масло. От скоро го зареждат, обаче е доста скъпичко, дано да си струва.  Confused

За около очен контур, а и за цялото лице, като че ми е най-добре масло от жожоба, другите ми идват по тежки и ми запушват порите.

# 423
Преди седмица си взех от Зоя черно ямайско рициново масло. От скоро го зареждат, обаче е доста скъпичко, дано да си струва.  Confused
Ако е истинско черно /всъщност е кафяво, нищо, че така го водят:)/ ямайско рициново масло - струва си всяка стотинка. Simple Smile

горски букет, готови смеси за лице не ползвам, нека друг се включи.
Слагам си шипково масло, но само вечер. Сутрин нанасям хидратиращ крем и ББ.

# 424
  • София
Аз се отказвам от маслата за лице.
Какаовото и кокосовото ми запушват порите ужасно много.
Шипковото ползвах заради противобръчковия му ефект, видях леко заличаване на кафяви петънца, но в следващите месеци- нищо, за бръчките при мен имаше 0 ефект.
Вечерна иглика използвах по същата причина като шипковото, но тъй- като то не може да се ползва през деня си взех вечерната иглика. Също ми запушва порите и ми се появиха само след няколко дена червени петънца на цялото лице.
Арган, добре ми омекотява кожата, за него имам положителни отзиви.
Бадемово, не съм го ползвала самостоятелно, само в смеси.

Оставам с кокосовото масло за тяло, страхотно ми действа.
А с какаовото+ арган и бадемово масло си правя маслени бани за косата.

# 425
А ямайското рициново масло за кое точно е добро.От месец го ползвам уж за растеж и сега чакам резултати.Два пъти го сложих под очите ,но адски ми люти и ми подпухваха очите и преустанових,за кожата ми идва прекалено мазно.Надявам се поне да ми засили растежа на косата както обещава newsm78

# 426
Хидратира, укрепва и уплътнява косъма, засилва растежа на косата, предотвратява накъсването и цъфтенето, премахва пърхота и успокоява сухия и сърбящ скалп. Страхотно средство при косопад и алопеция /гнездовиден косопад/.
Колкото по-голямо е съдържанието на пепел в маслото, толкова по-ефикасно е то. Хубавото черно ямайско масло има тежка миризма на опушено и ядки.
След него косата е мека, еластична, гладка, уплътнена, блестяща. Flutter

Особено подходящо е за сухи, къдрави, с много дебел косъм коси, както и при много суха кожа.
Моята коса е права, със средна плътност и нормална гъстота, не е нито суха, нито мазна. Маслото ми хареса много!

bobo23, твоето масло каква марка и какъв цвят е?

# 427
Благодарности и от мен за препоръките относно маслата за околоочен контур   bouquet! А кое от тях попива най-добре и най-бързо? Иска ми се с него да заменя околоочния си крем, но ако не попива добре и бързо, сутрин няма да имам време да го чакам, преди да нанеса обичайния си грим, а и очите ми са склонни към подпухване и ако ми мазнее много, може да засили подпухването Rolling Eyes...

Относно рициновото масло за коса, в друга тема от раздела http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=706182.210 се препоръчва по-светлото, ако косата е руса, тъй като тъмното (ямайското) имало вероятност да потъмни светлата коса. Поръчах си от Зоя светлото на Акамути, тъй като съм с изрусена права коса с тънък косъм и от днес започвам с мацотенето и дано има ефект за растежа и уплътняването на косата Crazy.

# 428
След него косата е мека, еластична, гладка, уплътнена, блестяща. Flutter

Особено подходящо е за сухи, къдрави, с много дебел косъм коси, както и при много суха кожа.

Ау искам го, може ли направо линк за това което пишеш ако го има з Зоя.

# 429
В Зоя има светлото:

Аз писах за тъмното:

# 430
Рициново масло ползвате ли ?

# 431
  • Somewhere far away
момичета имам въпрос - купих си глицерин, знам че и с него стават маски, но може ли да се смеси със зехтин? или да мажа само  с едно от двете.

# 432
  • София
Глицерин, зехтин и рициново масло - много добра маска за коса.

# 433
  • Somewhere far away
мерси- аз го направих с жълтък.
не ми стигна много за косата,  другия път явно ще отидат две шишенца.
сега седя с шапката за баня и ще видим дали ще има после хубава коса Simple Smile

# 434
В Зоя има светлото:
Аз писах за тъмното

Благодаря ти, тогава ще чакам да заредят тъмното.

Общи условия

Активация на акаунт