86th Academy Awards OSCAR'2013–Започваме отрано, да видим докъде ще стигнем :)

• 26 051
  • 752
  •   1
Отговори
# 630
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Като е на 26, да бяха взели Джейк или Джоузи, те поне още имат шанс да минат за млади Laughing.

# 631
Подмладили го те Лео, ама не им се е получило. Погледът му не "младее" вече.

Като е на 26, да бяха взели Джейк или Джоузи, те поне още имат шанс да минат за млади Laughing.

Ти пък, все твоето гледаш да си лансираш. Laughing

# 632
  • в сърцето на един мъж...
Подмладили го те Лео, ама не им се е получило. Погледът му не "младее" вече.

Това си помислих и аз като видях трейлъра, пък и факта, че е млад главния герой. Лео хич не прилича на 26-годишен. На Матю героя не го знам на колко е, ама и той не е в първа младост поне по трейлър Mr. Green

# 633
Ти пък, все твоето гледаш да си лансираш. Laughing
Понеже е младо. И хубаво. И няма да ме бутне под стола от хилеж, докато гледам трейлъра Mr. Green.

# 634
Ай стига толкова за Лео и Матю, да видим и друг трейлър.

Ето го и Rush, който Мяч беше посочила като евентуален кандидат за номинации, а ако рече журито и награди.

Само дето се оказа, че не Крис Хемсуът е в ролята на Лауда, а ей тоз младеж Daniel Brühl, по-известен ми като "мазния немчо от Inglourious Basterds".  Laughing

# 635
Даниелчо от Goodbye Lenin, Злате   Mr. Green
И от онзи сладък филм с Джуди Денч и Маги Смит http://www.imdb.com/title/tt0377084/

# 636
То ясно, че и в други филми е участвал, но като го видях първо за тази му роля се сетих.

# 637
  • в морето до колене
Аз вече си признах, че съм се объркала за изпълнителя на ролята на Лауда. Още на следващия ден някой ме поправи и аз се извиних.  Simple Smile

Не е лош трелъра.
Има няколко монтажни прехода, които ако не са просто "трейлърни", а са така и във филма, значи Рон Хауърд продължава да прави нещата така добре, както си го знаем, че може.

# 638
BTW трейлърчето го коментирахме преди доста време с момичетата от темата за Формулата,
за мен показаното изглежда на обичайното ниво за Рон Хауърд... Нищо общо с глупавият формулски филм на Сталоун  Peace

# 639
Аз вече си признах, че съм се объркала за изпълнителя на ролята на Лауда. Още на следващия ден някой ме поправи и аз се извиних.  Simple Smile
Пропуснала съм го това.  Embarassed Все си мислех, че Хемсуърт ще е Лауда.

# 640
  • в сърцето на един мъж...
Мнем, аз още тогава казах, че немец си играе в ролята на Ники Grinning Мяч, аз бях Embarassed Чакам го с нетърпение, много ми е интересна ролята му, а и изобщо всичко за инцидента. Embarassed

# 641
  • в морето до колене
Реших, че излезлите днес първи снимки на героите на Noah (2014) са чудесен повод за една илюстрация, как Оскар-прогностиците отсяват ранните си фаворити.

Какви изходни данни имаме в този конкретен случай.
- проектът е режисиран и е по идея на Darren Aronofsky (Bulb) - освен, че е считан за един от талантливите и интересни режисьори днес, има и много добър трак-рекърд пред Академията, което определено е +
- библейска история (Bulb) - по предварителна информация, сценарият предава библейския сюжет доста близко до източника, а академиците обичат такива неща - костюмна драма, при това екранизация на най-известния литературен източник, какво повече могат да искат
- сценарият (Bulb) - заедно с Аронофски е писан от Ari Handel (който е автор на историята на "Фонтанът" и оттогава продуцира филмите на Аронофски) под наблюдението на John Logan (номиниран за сценариите на "Гладиатор", "Авиаторът" и "Хюго" - освен за добър трак-рекърд пред Академията, тези заглавия са доказателство за умението му едновременно да разказва епични истории, предразполагащи към впечатляваща визуална интерпретация, и да изгражда убедителни и завладяващи образи на героите в тези истории) - предполага се, че този екип ще създаде добър продукт
- операторът (Bulb) - Matthew Libatique беше номиниран за работата си в Black Swan, освен това има и опит в снимането на блокбастъри, та епичността на този филм не би трябвало изобщо да е проблем за него
- монтажът (Bulb) - казаното по-горе до голяма степен важи и за Andrew Weisblum
- композиторът (Bulb) - Clint Mansell работи с Аронофски от самото начало и сътрудничеството им е било достатъчно успешно
- сценографията (Bulb) - главният сет-.дизайнер Dan Webster няма почти никакво наградно досие, но затова пък има доста обширна филмография, а за мен лично работата му в "Животът на Пи" беше повече от впечатляваща
- костюмите (Bulb) - за главният дизайнер на костюмите Michael Wilkinson не мога да кажа нищо конкретно, но беглият поглед в/у филмографията май дава надежди (освен това можете да прецените от снимките)
- грим (Bulb) - тук вече главният гримьор Judy Chin има впечатляващо досие, освен това е работила с Аронофски преди, което обикновено е + за разбирателството и общите идеи на екипа
- за визуалните ефекти, звука и пр. технически детайли не мога да кажа подробности, защото нямам нужните познания в тези области, но не се съмнявам, че който и екип да се занимава с тези неща, ще хвърли сериозен труд.

и последно - актьорите (Bulb)
с Ръсел Кроу в главната роля и с много впечатляващ поддържащ каст, в който виждаме имената на Jennifer Connelly, Logan Lerman, Douglas Booth, Emma Watson, Anthony Hopkins, Ray Winstone, Kevin Durandи пр. мисля не може да има съмнение, че очакванията ще са високи.
А снимките са само бонус.

Та моята теза е следната - при такива изходни данни за един филм, който се очаква да излезе на екран през март 2014, мислите ли, че всеки Оскар-наблюдател и прогностик, не си го е закарфичил на стената в очакване да е един от претендентите за 87-ите нагрлади на Академията.  Simple Smile newsm26

# 642
Не знам Мяч,
има много филми планирани и създадени като за Оскари, които не са лоши, но не са точно УАУ.  Thinking

На първо четене се сещам за половината филмография на Спилбърг или Скорсезе, понякога всичко уж е перфектно, но щипката магия липсва.

# 643
  • в морето до колене
Бумър, малко ме четеш като дявола евангелието.
Някъде дъ съм казала, че очаквам филмът да е шедьовър, или да е УАУ.

Само казвам, че в началото на всеки сезон прогностиците започват с едни "очаквани заглавия".
И като имаш такова заглавие, което се работи от такъв екип, естествено е да имаш очаквания.

Дали те ще се сбъднат, е съвсем отделен въпрос.
Никой не може да каже нищо със сигурност, докато поне не види трейлър, предварителна прожекция... нещо, което да даде материал за по-достоверни спекулации.

# 644
Охх бе, един епичен филм ли няма да има без на Ръсел досадния фейс в него Tired?

Общи условия

Активация на акаунт